Nainen valmisteli perheensä surmaamista Pohjois-Karjalassa

Joensuun poliisi on suorittanut loppukesän ja alkusyksyn aikana esitutkintaa tapauksessa, jossa 34-vuotiaan naisen epäillään suunnitelleen ja valmistelleen perheensä surmaamista polttamalla heidät talon mukana.

Perheeseen on kuulunut aviomies ja alle 6-vuotias lapsi. Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäillyn tarkoituksena on ollut surmata läheisensä sytyttämällä tulipalo perheen yhteisessä kodissa. Perheen yhteinen koti on Pohjois-Karjalassa haja-asutusalueella.

Esitutkinta käynnistettiin toisen viranomaisen kautta saadun tiedon perusteella elokuun alussa. Jo tätä ennen poliisi teki rikoksen ennalta estämiseksi yhteistyötä lastensuojelu- ja terveydenhuoltoviranomaisten kanssa.

Esitutkinnan perusteella rikoksen suunnittelu ja valmistelu ajoittuvat vuoden 2018 alusta kesäkuuhun 2018 saakka. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että nainen on laatinut teon toteutukseen liittyvän yksityiskohtaisen suunnitelman ja valmistellut toteuttamista erilaisilla käytännön toimilla.

Esitutkinnan perusteella poliisille on syntynyt käsitys, että viranomaisten yhteistyöllä ja esitutkinnan käynnistämisellä on pystytty ennalta estämään valmistellussa ollut vakava väkivaltarikos.

Rikoksesta epäilty 34-vuotias nainen vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 17.8.2018, ja hän on edelleen vangittuna. Nainen on ollut kuulustelussa yhteistyöhaluinen ja hän on kertonut kuulustelujen yhteydessä oman näkemyksensä tapahtumista ja rikosepäilystä.

Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 4.10.2018 mennessä.

Lähde: Poliisi

6 thoughts on “Nainen valmisteli perheensä surmaamista Pohjois-Karjalassa

 • 27.9.2018 at 03:04
  Permalink

  Monikulttuurinen suunnitelma?

  Reply
 • 27.9.2018 at 06:31
  Permalink

  Vakuutusrahat mielessä. Ei onnistu helposti tänä päivänä koska rikostutkinta on kehittynyt sitten surullisen kuuluisan murhan ja poliisin töpeksinnän ajoista.

  Reply
 • 27.9.2018 at 11:30
  Permalink

  Pääseköhän nk. ”pillupassilla” vapaaksi. Harvinaislaatuisen sairas aie varsinkin kun kyseessä oli äiti ja aviovaimo. Päätäpahkaa Niuvanniemeen pakkohoitoon ja mieluummin iäksi.

  Reply
 • 27.9.2018 at 14:26
  Permalink

  No mutta liberaaleimman kansanosan mielestähän tämä olisi vain ollut myöhäinen lapseen kohdistunut ja myös puolisoa koskevaksi laajennettu abortti, joka on kuulemma naisen perusoikeus.

  Oikeasti tuollainen ihmishirviö joka on valmis surmaamaan oman lapsensa, kuuluisi loppuiäkseen pois ihmisten joukosta. Ja se loppuikäkin saisi olla mahdollisimman lyhyt.

  Reply
 • 27.9.2018 at 18:24
  Permalink

  Eikö nykysuomi uutisoi kiihtelysvaaran kirkon polttamisesta mitään, .Suomalaisen kulttuurin tuhoamisesta? Mitäpä suotta kun polttaja oli isam maalinen?

  Reply
 • 30.9.2018 at 13:13
  Permalink

  Jotkin mediat yrittivät kiimassa leimata kirkon polttajaa rassukaksi jos kyse olisi ollut mutiaisesta oltaisiin väännetty lämmintä itkua pelottava lapsuus ymmärtämättömyys ja vahinko vielä ennen kuin toisin todistetaan sitten päälle vielä media hiljaisuus.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.