Reijo Tossavainen: Eduskunta on Suomen tehottomin ja turhauttavin työpaikka

Olin neljä vuotta kansanedustajana. Kokemus eduskunnan käytännön työstä sai minut turhautumaan ja lopettamaan yhden kauden jälkeen. Syynä oli eduskunnan tehottomuus ja turha asioiden vatkaaminen.

Kansanedustajilla on aloiteoikeus. Itse tein reilut sata erilaista aloitetta ja lukumäärällä mitattuna olin ahkerimpien joukossa. Aloitteet johtivat kuitenkin hyvin harvoin mihinkään.

Kansanedustaja voi tehdä esimerkiksi ministerille osoitetun kirjallisen kysymyksen/aloitteen. Siihen sitten joku virkamies kirjoittaa ympäripyöreän vastauksen ja ministeri laittaa nimensä alle. Sen jälkeen asia hautautuu mappi ööhön. Tai jos edustaja varsinkin oppositiosta tekee lakialoitteen, niin se kyllä kiertää byrokratiakoneiston läpi, mutta vain äärimmäisen harvoin johtaa myönteiseen lopputulemaan.

Jotkut aloitteistani ovat edenneet, vaikka ne silloin tyrmättiin. Edenneet siis siitä huolimatta tai muista syistä. Kellojen siirtely oli ja on edelleen mielestäni järjetöntä. Tein siitä kirjallisen kysymyksen/aloitteen ministerille. Hän vastasi, että EU päättää ja että siksi asialle ei voida mitään. Onneksi myöhemmin asiaan palattiin kansalaisaloitteen kautta, ja nyt ministeri lähti ajamaan asiaa Brysseliin. Hyvä niin.

Tein eduskunnassa aloitteen myös hävikkiruoan hyötykäytöstä. Ensimmäinen aloite oli vain hyllyntäytettä. Toisella kerralla taktikoin. Pyysin toiseksi aloitteentekijäksi vihreiden kansanedustajan. Sen vuoksi aloite sai hieman julkisuutta. Siitä syystä tai siitä huolimatta julkisuudessa virisi keskustelu hävikkiruoan hyötykäytöstä. Nyt asenteet ja käytännön toimet ovat aivan muuta kuin muutama vuosi sitten. Hyvä niin.

Keräsin eduskunnassa edustajat eri puolueista ja lähestyimme eduskunnan puhemiestä. Ideana oli eduskuntatyön kehittäminen niin, että kansanedustajien tietotaitoa hyödynnettäisiin nykyistä paremmin. Ikävä kyllä silloinen puhemies Eero Heinäluoma suhtautui asiaan hyvin epäasiallisesti ja torjuvasti.

Olen toiminut yrittäjänä ja muutoinkin yrityselämässä. Siellä pyritään saamaan henkilökunnalta ja asiakkailta palautetta, joka sitten tarkkaan tutkitaan ja parhaat ideat otetaan käyttöön.

Suomen tärkeimmässä työpaikassa eduskunnassa kansanedustajat tuntevat ja tietävät paljon asioita. Siihen suhtaudutaan kuitenkin torjuvasti. Se on erittäin tyhmää.

Kansanedustajien käytännön työ on valiokunnissa. Nyt siellä useimmiten vain jaaritellaan pilkun paikasta jonkun lakiesityksen yhteydessä. Yksittäisen kansanedustajan vaikutusmahdollisuudet ovat lähes olemattomat.

………..

Klikkaa oheisia painikkeita, että tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

12 thoughts on “Reijo Tossavainen: Eduskunta on Suomen tehottomin ja turhauttavin työpaikka

 • 20.9.2018 at 07:28
  Permalink

  Eihän Suomessa hallitusvaltaa enää käytä ”kansanedustajat” vaan ainoastaan puoluepomot; ja niitäkin OHJAA pankki-vakuutuslaitokset !

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: Puolueille ei maksettu rahaa turhaan. Rahalla on saatu ”omanlaits aliansäädäntöä”.

  Tällaisesta ”lainsäädäntötyöstä” tein SYYTEILMOITUKSEN Valtakunnansyyttäjänvirastoon jo 9.12. 2005 . ( lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi Suomessa ).

  Asiaa kirjattiin diaariin 8 kuukautta ja HAUDATTIIN sitten !

  Sittemmin samanlaisten asioiden käsittelyn estämiseksi 2 ”eduskunnan” enemmistö tekei PL 118 §:n !

  Julkinen lakitietokanta Finnlex : kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Minä olenkin PL 118 §:n mukainen ihmisoikeudeton Suomen kansalainen : archive.is/kimmoleaks.fi

  Edes Kansainvälinen rikostuomioistuin ei halua korjata tätä Suomen tilannetta; koska se on LAHJOTTU toimivallattomaksi PL 118 §;n mukaisissa asioissa PETOKSELLA !

  He 55/2007 esiteltiin eduksunnalle tahallaan väärillä asikairjoilla… valehdellen ! ( todisteet lähettetty EIT:le EIT 24221/06).

  2008 oikeusministeri allekirjoitti ”sopimuksen”: Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-”oikeudenkäynnin” ja kansainvälinen tulee toimivallattomaksi Suomea koskevisa ”yksittäistapauksissa” .

  Reply
 • 20.9.2018 at 07:30
  Permalink

  Tällaista ”lainsäädäntötyötä” harrastaa Suomen ”eduskunta + VARASTAA ( archive.is/kimmoleaks.fi )

  Reply
 • 20.9.2018 at 07:32
  Permalink

  Kysynkin Reijo Tossavaiselta ? KUKA oli se kansanedustaja; joka lain 444/2012 käsittelyssä lupasi tehdä asiasta rikosilmoituksen ? ( miljardivarkauslaki / Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”)

  Reply
 • 20.9.2018 at 08:07
  Permalink

  asia on hitusen eri mutta finasialan ihmiset ovat kieroa sakkia
  EU Pelastaa

  pia noora kauppi kutsutaan yleen yksistää haastateluun

  miksi miksi siellä ei ole toista haastateltava joka kysyisi häneltä

  mitä sinä oikeasti teet työksesi

  peset ehkä rahaa danske pankille

  selitä miten tämä on voinut jäädä huomaamatta teiltä kaikki nämä vuodet *200 miljardia *
  danske pankki on kuitenkn entinen Sampo pankki tai danske sen osti tai savusti kilpailian markkinoilta

  Eli Yle otaa *propaganda monologi* yksi* sopiva vieras *yksi mielipide*
  keinot käytöön ja haastateleein *yksitään* asian omaisia
  ei niitä jotka danske pankin on narauttanut

  Bravoo YLE
  Ylipäätään nämä valtamediat valehtelevat taloudesta ummet ja lammet

  ettei vain EU Projektin todeliset kasvot paljastuisi

  eli katatstroofi
  ylivelkantuneine valtioineen
  laina rahan tyrkytys
  ihmisten heidän uhriensa ylivelkaantuneet euroopan kansalaiset paljastuisi
  ennen romahdusta joka on ovella veikaan

  italia ranska kreikka espanja saksa suomi ruotsi
  huhuuu

  Reply
 • 20.9.2018 at 08:56
  Permalink

  Tämä on ollut nähtävissä jo vuosia; siksi olen 6 vuotta painanut pitkää päivää ja maksanut asuntovelat kokonaan pois.

  Mutta vakuuskirjojen siirto omiin niimiin Maanmittauslaitoksella ( mikä lie ) kesti lähse puoli vuotta; kun Osuuspankki ei antanut heille tietoa lainan loppumisesta !

  Onko niin, että tämän vakuuskirjojen siirron ”sähköiseen” muotoon on tarkoitus pohjustaa suurta kaapausta, jossa velallisten omaisuus massasiirretään maailman pankeille, kun sen ovat valtioherrat laittaneet Suomen lainojen vakuudeksi ?

  Kehotan jokaista, joka ei enää ole velkaa; ja jonka omaisuus julkisten rekisterien mukaan yhä on pankkien omaisuutta viipymättä siirtämään omaisuutensa omiin nimiinsä !

  Reply
  • 20.9.2018 at 16:05
   Permalink

   Olen pähkäillyt saman suuntaista. Kyllä joku saatanallinen yksityisomaisuuden kaappaus suunnitelma on taas menossa. 90-luvun pankkikriisissä niin jo tehtiin. Nyt kaappaus toteutetaan juonikkaammin, mutta on varmaa että pienyrittäjien yritysten omaisuus ja heidän yksityisomaisuutensa otetaan pankeille, samoin kaikkien joilla on vielä asuntolainaa tai ne vakuus kirjat vielä pankin hallussa.
   En ihmettelisi vaikka herrat olisivat antaneet eläkevakuus-rahastot valtion velan vakuudeksi. Suomen kultavarannothan ovat jo jossakin anglo-saksisessa pankissa Koiviston ja kumppaneiden maanpetosten tiimoilta.

   Reply
 • 20.9.2018 at 11:05
  Permalink

  Tehoton eduskunta johtuu siitä, että eduskuntaan valitaan liian yksinkertaisia ihmisiä. Yksinkertaiset ovat monesti vallanhaluisia ja heitä politiikka kiinnostaa. Siksi eduskuntaan riittäisikin parikymmentä edustajaa, ehkä niin monta koulutettua älykköä löytyisi Suomen vaativimpaan työhön.

  Olen kuullut juttua erään kaupungin kaavoituslautakunnasta. Kun kaavoittaja esitteli kaavojaan ja keskustelu kaavasta alkoi, lautakunnassa oli yleensä hyvin hiljaista. Sitten kun ryhdyttiin etsimään nimiä kaduille, heräsi innokas keskustelu. Tässähän ei tarvita älynystyröitä, pelkkä mielikuvitus riittää.

  Eduskunnassa tapahtuu samoin, kun on tärkeistä asioista kysymys, enemmistö istuu hiljaa. Kun on kysymys pilkun paikoista tai muusta toisarvoisesta, alkaa vilkas keskustelu.

  Reply
 • 20.9.2018 at 15:04
  Permalink

  Eduskunta on menettänyt merkityksensä ja vallankin arvovaltansa siellä haahuilevien nk. ”kansanedustajien” laadun ja taidon vuoksi. Puolueet haalivat julkkiksia ja bimboja vaaliehdokkaiksi tarkoituksella haalia ääniharavia ja vetonauloja puolueensa listoille, jolla nostetaan puolueen kannatusta ja mahdollisuuksia päästä hallitukseen. Lisäksi suuri osa kansanedustajista ovat poliittisia broilereita, jotka ovat etääntyneet tavallisen äänestäjän arkitodellisuudesta niin kauaksi, ettei hänellä ole minkäänlaista kosketuspintaa siihen. Vielä kun lisätään edelliseen se tosiasia, että vain rahakkaimmat eli ne joilla on käyttää täppiä vaalikampanjaansa omasta takaa tai jo omistaa sellaisia sponsoreita, jotka rahoittavat suuren osan vaalikampanjasta voi olla ainoastaa hyvät mahdollisuudet päästä läpi. Tästä seuraa lieveilmiönä se, että eduskuntaan päästessään tuo poliitikko on kiitollisuudenvelassa rahoittajilleen, joilla on aina mielessään omat tarkoitusperänsä eli kansankielellä ”oma lehmä ojassa”. Tästä syystä erilaiset etujärjestöt ja tahot voivat vaikuttaa hyvinkin vahingollisesti tavallisen äänestäjän kannalta oleviin asioihin voitelemalla poliitikon mielipiteitä kussakin asiassa, jotka yksinomaan palvelevat suuria korporaatiota, joka automaattisesti tänä päivänä merkitsee, että yksityinen kansalainen on ”kahden kaupassa” se ”kolmas osapuoli, joka saa korvapuustin”.
  EU:hun liittymisen jälkeen tuo ylikansallinen globalisaatiota ajava järjestö on tehnyt tuhojaan Suomen kansanedustuslaitoksessa siten, etteivät kansanedustajat aja enää suomalaisten ja Suomen etua vaan EU:n ja Brysselin näköpiirissään joko MEP:in paikka Brysselissä tai palkinto virka samassa puljussa siitä edestä, että on pitänyt keihäänkärkenä EU:ta eikä Suomea siten, että on surutta ja viekkaudella syytänyt suomalaisten veronmaksajien rahoja tuolle parasiitti käenpojalle sitä vastoin kuin olisi ajatellut suomalaisten tavallisten ihmisten huolia ja suunnannut rahoitusta kotimaan ongelmiin, etenkin sosiaalitoimeen sekä työllisyyden hoitoon sekä turvaamaan ihmismoiset taloudelliset turvaverkot niille ihmisille, jotka ovat työttöminä syystä, että ylikansallinen globalismi ja tunteeton kylmä kvartaalitalous ei anna ihmiselle muuta arvoa kuin yhdelle rattaalle koneistolle ilman mitään tarvetta kohdella tätä inhimillisesti ja ottaa huomioon hänen inhimilliset tarpeensa.

  Reply
 • 20.9.2018 at 16:07
  Permalink

  Suomessa lainsäädäntövalttaa myös suoraan OSTETAAN: Iltalehti 19.2. 2013: ”Miljoonien rahavirrat puolueille.”

  Jorma Heikkinen: ( sisäpiiriläinen). ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”.

  Laki 444/2012 todistaa, että tällä puoluelahjonnalla on mahdollista saada ”eduskunta” jopa varastamaan !

  Julkisen rikosilmoituksen tein Jari Lindströmin ( jarppalindstrom)-plogiin 2015 .. plogi suljettiin tämän jälken 2 tunnin aikana !

  Reply
 • 20.9.2018 at 16:10
  Permalink

  Eduskunnassa on liikaa ihmisiä, joilla ei ole käytännön työkokemusta. Ovat opiskelleet papan rahoilla valtiotieteellisessä ja kaikki ”työt” mitä ovat tehneet opiskelu aikana ovat olleet puoluetoimiston mukamas töitä. Laululeikkien lomassa ryyppääminen puoluetuki rahoilla käy tietenkin töistä kun sitä tarpeeksi tekee ja totta vieköön niin ovat tehneetkin.

  Reply
 • 20.9.2018 at 17:28
  Permalink

  ”Kansanedustajien käytännön työ on valiokunnissa. Nyt siellä useimmiten vain jaaritellaan pilkun paikasta jonkun lakiesityksen yhteydessä. Yksittäisen kansanedustajan vaikutusmahdollisuudet ovat lähes olemattomat.”

  Ilmeisesti paljolti tuota samaa Hjallis Harkimo on tarkoittanut seuraavan varsin lukemisen arvoisen artikkelin mukaan:

  ”Päättäjät sopivat tilataksiin, eikä se ole hyvä asia”, https://blogit.savonsanomat.fi/harry-harkimo/paattajat-sopivat-tilataksiin-eika-se-ole-hyva-asia/#.Wr8jUReaTh4.twitter
  (En tarkoita äänestäväni Harkimoa, jos hän saa puolueen kasaan)

  Reply
 • 22.9.2018 at 01:42
  Permalink

  Kukaan hallituspuolueiden kansanedustajista ei lopulta äänestänyt ulkoministeri Timo Soinin (sin) epäluottamuksen puolesta tai edes tyhjää.

  Eduskunta koostuu selkärangattomista pelkureista. Ottamatta kantaa Solnin luottamukseen, nyt on kyse itsenäisistä lainsäätäjistä.

  Suomessa ei ole lainsäätäjiä on vain kumileimasimia. Kuvottavia ja halveksittavia kumileimasimia.

  Arkadian supikoiratarha.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.