”Kiihottamisesta” kaksi tuomiota Tuusulan käräjäoikeudessa tänään

Vaikka sananlaskun mukaan totuus ei pala tulessakaan, sakkoja sen esittämisestä kyllä voidaan langettaa – tänään Järvenpäässä peräti kaksin kappalein.

Poliisi on jo muutaman vuoden tutkinut tavallisten ihmisten nettikirjoituksia, joissa he esittävät omia mielipiteitään välillä kärjekkäästikin, kuten kaveripiireissä usein asiat ilmaistaan.

Erilaiset netti- ja kaveriryhmät ovat kuitenkin kuin nykyajan ”saunanlauteita”, joissa ei sanoja useinkaan säästellä. Entiset saunanlauteet, kuten nykyisin monet nettiryhmät ja kirjoitusalustat, ovat käytännössä höyryjen päästämispaikkoja, jotta sanoista ei ryhdyttäisi tekoihin.

Tätä ei Suomen poliittisesti johdettu poliisi ymmärrä tai halua ymmärtää. Tai paremminkin ne poliitikot, jotka poliisia ohjeistavat sananvainoon suomalaisia vastaan.

Tänään Järvenpäässä Tuusulan käräjäoikeudessa käsiteltiin kahta sanan- ja ilmaisunvapauteen liittyvää syytettä erittäin epämääräisen ”kiihotus”-nimikkeen alla. Eläkeläisrouvalle syyttäjä vaati 50 päiväsakkoa. Tuomioksi määrättiin 40 päiväsakkoa ja 80 euroa rikosuhrimaksua.

Eräs paikalla ollut henkilö kommentoi oikeudenkäyntiä sosiaalisessa mediassa näin:

– Tänään oli kiihottumismispäivä Järvenpäässä, missä syyttäjä vaati valtakunnansyyttäjän vaatimuksesta yhdelle kansallismieliselle eläkeläisrouvalle tuomiota muutamasta naamakirjan päivityksestä. Vaikka puolustuspuheenvuorossa tuotiin esille selkeät faktat maahan tulleiden matujen teoista, niin totuudelle oikeus ei antanut mitään painoarvoa.

Toiselle syytetylle, tällä kertaa mieshenkilölle, napsahti heti eläkeläisnaisen oikeudenkäynnin jälkeen pidetyn istunnon päätteeksi sama 40 päiväsakkoa sekä 80 euroa rikosuhrimaksua, vaikka väitetylle rikokselle ei ole osoitettu uhria, kuten ei naisenkaan tapauksessa.

– Juu ei ole uhria, mutta jokin kuppausmaksu se on valtiolle, kommentoi tuomion saanut mies asiaa sosiaalisessa mediassa.

Suomen sananvapaustilanne on vähintäänkin mielenkiintoinen. Perustuslaki takaa suomalaisille laajan sananvapauden, mutta ei tunnista vihapuhetta. Silti valtakunnansyyttäjä on ottanut kohteekseen usein vanhemmat yksityishenkilöt heidän mielipiteidensä ilmaisusta. Miksi? Sitä sopii miettiä ja ihmetellä – ehkä useampaankin kertaan.

Katso naisen saama tuomio YouTubeen ladatulta videolta, ennen kuin se mahdollisesti poistetaan ”yhteisönormien vastaisena”, mikä nykyään on YouTuben uusi ”maan tapa”:

Lähteet: VK.com, YouTube, jutun kansikuva: Pertti Nykänen

Aiheeseen liittyvää:

28 thoughts on “”Kiihottamisesta” kaksi tuomiota Tuusulan käräjäoikeudessa tänään

 • 19.9.2018 at 18:54
  Permalink

  Vittu mitä paskaa!

  Julkisesti on voitava ilman rangaistuksen pelkoa todeta tosiasia merkittävästä osasta muslimeja.
  Heidän monet tapansa ja uskontonsa määräykset ovat-
  Vastoin lakejamme,
  Vastoin tasa-arvoa,
  Vastoin demokratiaa,
  Vastoin ihmisoikeuksia,
  Vastoin eläinten oikeuksia,
  Vastoin sivistystä
  Ja myös vastenmielisiä.

  Siksi monet eurooppalaiset eivät halua heitä tänne.

  Em. toteaminen ei ole vihapuhetta, rasismia eikä natsismia.
  Eikä minkään sortin kiihottamista.

  Islamin uskonnon määräyksiin voi tutustua lukemalla koraanin, löytyyköhän sieltä sitä vihapuhetta?

  Reply
 • 19.9.2018 at 18:56
  Permalink

  Fasistit köyhien kimpussa, joko rakentavat kaasukammioita?

  Reply
  • 19.9.2018 at 22:39
   Permalink

   Vihapuhe ja -teot kantaväestön köyhiä vastaan käy kuumana: on puhetta ihmisroskasta, valkoisesta roskasakista, valtiotalouden kestävyysvajeen aiheuttavasta passiiviväestä, pullistumasta väestöpyramidissa. Nyt on siis oikeusmurhat ja taloudellinen painostus otettu käyttöön, kun laitetaan pikku eläkkeen varassa kituuttavat mummot hiljaiseksi kuukauden bruttoeläkettä vastaavilla sakoilla.
   Kaasukammioita ei Suomessa tarvita. Kylmä ilmasto ja taudit hoitavat asian aikanaan. Väestönvaihto saa lisää vauhtia.

   Reply
 • 19.9.2018 at 19:17
  Permalink

  ”Aikoina jolloin valhe on vallalla, totuus on vallankumouksellinen teko!”
  ”Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.”
  George Orwell (1903-195).

  ”George Orwell, oikealta nimeltään Eric Arthur Blair oli brittiläinen kirjailija ja toimittaja. Hänen kirjoistaan tunnetuimpia ovat Espanjan sisällissotaa kuvaava reportaasi Katalonia, Katalonia, neuvostokommunismia vertauskuvallisesti kritisoiva Eläinten vallankumous ja antitotalitaristinen dystopiakuvaus Vuonna 1984.”

  Wikipedia.

  Reply
 • 19.9.2018 at 19:22
  Permalink

  Vihapuhepoliisi ei kuulu demokraattiseen maahan. Miten helvetissä virkavastuussa olevat voivat olla näin totalitarismin läpitunkemia? Onko valta noussut päähän, kun kansaa kohdellaan Stalinin metodien mukaisesti? Entä kun tämä hulluus loppuu ja todellinen oikeus on taas voimassa? Millaisilla rangaistuksilla tuomitaan vihapuhe tuomioilla kansan ihmisoikeuksia loukanneet viranomaiset?

  Reply
 • 19.9.2018 at 19:42
  Permalink

  Eivät nämä mummut ja heput ole tavallisia ihmisiä. Tavallinen ihminen ei häiritse mitä sattuu netissä . Mummotkin voisi vaikka ulkoiluttaa itseään huonokuntoisempia mummoja kuten nuorempiin hoitokoti.

  Reply
  • 19.9.2018 at 22:02
   Permalink

   Mitäs he oikein tarkalleen kuvattuna häiritsivät?

   Reply
 • 19.9.2018 at 20:17
  Permalink

  Tuomittiin tarkalleen lain mukaan eikä prosessista kannata syyttää poliiseja tai oikeuslaitosta. Syylliset istuvat eduskunnassa. Tässä lain kohta:

  ”Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”

  Tietoa, siis ”hyvin perusteltua uskomusta”, on levitetty ja senhän laki tuomitsee, jos se kohdistuu kansanryhmään, jona voi tässä pitää joukkoa maahanmuuttajia. Lain ovat allekirjoittaneet Tarja Halonen ja Tuija Brax.

  Laki olisi toimiva ja hyvä, jos se olisi muodossa:

  Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla VALHEEN, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
  Näin lakia ei koskaan voida kirjoittaa, koska valehtelevat poliitikot joutuisivat käräjille. Siinä syy miksi Suomen laki ei edes tunne sanaa valhe.

  Reply
  • 19.9.2018 at 21:29
   Permalink

   ”Pelle Peloton”: Yrität vääntää suoran kieroksi:

   ”Eräs paikalla ollut henkilö kommentoi oikeudenkäyntiä sosiaalisessa mediassa näin:
   -Tänään oli kiihottumismispäivä Järvenpäässä, missä syyttäjä vaati valtakunnansyyttäjän vaatimuksesta yhdelle kansallismieliselle eläkeläisrouvalle tuomiota muutamasta naamakirjan päivityksestä. Vaikka puolustuspuheenvuorossa tuotiin esille selkeät faktat maahan tulleiden matujen teoista, NIIN TOTUUDELLE OIKEUS EI ANTANUT MITÄÄN ARVOA.”

   Mikähän se OIKEA lainkohta olisi ollut, joka perusteella tuo mummo olisi voitu tuomita?

   Reply
   • 19.9.2018 at 21:32
    Permalink

    ”Lain ovat allekirjoittaneet Tarja Halonen ja Tuija Brax.”

    Alla oleva teksti on julkaistu Iltalehden mielipidepalstalla 27.1.2009. Ei ihme, että Suomen oikeusjärjestelmä tuntuu täysin mädältä tavallisen kansalaisen näkökulmasta. Stallarit osaavat soluttautumisen taidon.

    ”Mika Illmanilla, Johanna Suurpäällä, Paavo Nikulalla, Jaakko Jonkalla, Rainer Hiltusella, Mikko Puumalaisella ja Tuija Braxilla on paljon yhteistä. Ehkä oleellisin asia, mikä heidät yhdistää, on Demokraattiset Lakimiehet. Yhdistys kulkee tänä päivänä nimellä Demla ja sillä on synkkä ja surullinen historia.

    Tämä radikaaliin vasemmistoideologiaan aiemmin tiiviisti kytköksissä oleva järjestö löytyy useammankin virkamiehen taustalta. Esim. nykyistä ”nettirasistien” vastaista noitavainoa harjoittavat ovat pääosin entisiä demlan aktiiveja. Pahimmassa tapauksessa sekä syyttäjänä että tuomarina saattaa olla demla-aktiivi.

    DemLan johtavia jäseniä ovat mm. oikeusministeri Tuija Brax, presidentti Tarja Halonen ja ex-oikeuskansleri Paavo Nikula. Kaikki nämä monikulttuurisuususkovaisia.

    Suomen tulevaan lainsäädäntötyöhön ja oikeuskäytäntöön tullee merkittävästi vaikuttamaan se fakta, että 71 % Demlan hallituksen jäsenistä on mukana maahanmuuttoasioissa.

    Että tälläinen stalinistien pesäke on meidän ”oikeus”järjestelmämme.”

    Reply
   • 19.9.2018 at 21:34
    Permalink

    Mikä on Demla?

    Kirjainyhdistelmä Demla (ent. Suomen Demokraattiset Lakimiehet) on monille etäisesti tuttu. Se symboloi Suomen oikeuslaitoksen poliittista korruptiota. Demla on kommunistien vuonna 1954 perustama vasemmistolainen lakimiesyhdistys, joka Neuvostoliiton aikana piti tiiviisti yhteyttä idän ”edistyksellisiin” (so. kommunisteihin). Sen tavoitteena on ohjailla suomalaista oikeusjärjestelmää ja lainsäädäntöä oman poliittisen arvopohjansa mukaisesti. Sillä on kautta historiansa ollut huomattavasti valtaa maassamme, ja monet Demlan jäsenistä ovat kuuluneet presidenttiä (Halonen) ja pääministeriä (Jäätteenmäki) myöten korkeimpaan valtiojohtoomme. Juuri järjestön vaikutusvalta tekee siitä vaarallisen; demlalaiset ovat perinteisesti olleet avainasemassa esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikasta päätettäessä.

    Vasemmiston taktiikoille uskollisena Demla on julkilausumissaan piilottanut todelliset tavoitteensa ympäripyöreän ihmisoikeushötön taakse. Kommunismin edistäminen on sittemmin vaihtunut monikulttuurin kannattamiseen ja muun muassa aseiden omistusoikeuden vastustamiseen. 2000-luvulla demlalaisten toiminta on herättänyt suomalaisissa närkästystä etenkin siksi, että yhdistyksen jäsenet ovat pyrkineet aktiivisesti rajoittamaan suomalaisten sananvapautta oikeusteitse.

    Ruben Stiller totesi taannoin Yle Puheen keskusteluohjelmassa, että Suomeen tarvittaisiin lakimiesryhmä, joka ottaisi asiakseen ”rasistien” (eli monikulttuurisuutta vastustavien) jatkuvan ahdistelun. Demla on juuri se ryhmä.

    http://www.magneettimedia.com/mika-on-demla/

    Reply
   • 19.9.2018 at 21:37
    Permalink

    Demla-kommunistien ja vapaamuurari-satanistien saastuttama ”oikeus”-laitos

    (28.3.2017) ”Maahanmuuttokriitikoita metsästävä Demla-valtakunnansyyttäjä rikostutkinnan kohteena!”,
    http://www.magneettimedia.com/maahanmuuttokriitikoita-metsastava-demla-valtakunnansyyttaja-rikostutkinnan-kohteena/

    (26.01.2010) ”Johtaako Demla oikeuslaitosta?”, https://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2010/01/26/johtaako-demla-oikeuslaitosta/

    Reply
 • 19.9.2018 at 21:06
  Permalink

  Laki on Eduskunnan säätämä ja sen mukaan tuomitaan. Nämä tuomitut ovat rikkoneet lakia. Voin esim. kirjoittaa, että Islam on maailman vaarallisin uskonto. Se on mielipide ja ehkä tottakin, mutta ei kuitenkaan rangaistava teko. Kummallista, että ihmiset eivät osaa mielipidettään julkisesti lakia noudattaen kirjoittaa. Luulisi, että julkisuudessa on aiheesta riittävästi puhuttu. Mitään vihapuhe-pykälää ei ole olemassa, se on totta. On kuitenkin niin, että laissa on selkeästi määritetty mm. kiihotus kansanryhmää vastaan. Sen mukaisesti voidaan myös tuomita. Islam on maailman vaarallisin uskonto.

  Reply
  • 19.9.2018 at 21:45
   Permalink

   Yritätkö Oskari Seltti sinäkin vääntää suoran kieroksi”

   ”Toiselle syytetylle, tällä kertaa mieshenkilölle, napsahti heti eläkeläisnaisen oikeudenkäynnin jälkeen pidetyn istunnon päätteeksi sama 40 päiväsakkoa sekä 80 euroa rikosuhrimaksua, vaikka väitetylle rikokselle ei ole osoitettu uhria, kuten ei naisenkaan tapauksessa.”

   Mikä olisi se OIKEA ja TODELLINEN lakipykälä, jonka perusteella syytetylle voidaan määrätä rikosuhrimaksu VAIKKA VÄITETYLLE RIKOKSELLE EI OLE OSOITETTU UHRIA?

   Tämä on sitä Demla-vapaamuurarisatanistien orwelilais-neuvostoliittolaista ”oikeus”-käytäntöä.

   Reply
  • 20.9.2018 at 22:44
   Permalink

   Mummot dementiatutkimuksiin
   Alkava Alzheimer esimerkiksi tekee ihmisestä harhaisen ja arvostelukyvyttömän. Samoin liiallinen alkoholinkäyttö. Iljan oikeudenkäynnissä oli syytettynä alkoholin liikakäyttäjä.ä, nainen.

   Tietysti myös kaikki kliseitä ja urbaanilegendoja toistavat ja ”mamut vittuun” tyypit ovat myös melko alhaisen äo:n omaavia.

   Netin yleistyminen ja some on paljastanut ihmisten tyhmyyden. Ei osata ajatella ennen enteriä ja kun on tyhjä elämä, höyrytään koko ajan vaikka muslimeista. Hankkimaan oma mielenkiintoinen elämä ja harrastuksia.

   Reply
  • 21.9.2018 at 20:04
   Permalink

   Menepä demlalle ja suvaitsevaistolle pilkkua nussimaan ja piat huomaat saavasi roimat sakot.
   Nk. ”vihapuhe” -pykälä on sananvapauden kahlehtimista kaksoisstandardeilla sekä häivyttämällä rikoslaissa aina kuuluvat selvät pykälät ja tuomiolausekeet siitä, mikä johtaa yksiselitteisesti lain rikkomiseen, mutta nyt täysin poliittisessa stalinilaisessa hengessä tuota Suomen lakiin kuulumatonta ”vihapuhe” -termiä voidaan ”venyttää” mielenmukaan tapauskohtaisesti aina niin, että suomalaisella valkoisella kanta-asukkaalla ei ole mitään vastaavaa suojaa, vaan häntä ja heitä voi roimia mielensä mukaan ja täydellä voimalla demlan ja suvaistevaiston hymistellessä vieressä sairas omahyväinen virne naamallaan. Suomen perustuslaki suo jokaiselle Suomen kansalaiselle oikeuden vapaaseen mielipiteeseen ja oikeuteen esittää se julkisuudessa kulloisellakin estraadilla PISTE!!!

   Reply
 • 19.9.2018 at 21:47
  Permalink

  ”There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech”
  -Idi Amin-

  Tuli vaan mieleen…

  Reply
 • 19.9.2018 at 22:23
  Permalink

  Tuon lakijargonin luettuani vaikuttaa siltä että koraani sisältää juuri näitä lainvastaisia tekstejä.
  Miksei koraanin laillisuutta kyseenalaisteta?

  Perustakaapa mikä tahansa kerho, seura, klubi, puolue, liitto, yhdistys tai vastaava jonka julkaisemissa säännöissä, ohjeissa, tavoitteissa, ohjelmassa, määräyksissä tai vastaavissa kehoitetaan väkivaltaan jotain kansanryhmää vastaan ja odottakaa mitä siitä seuraa.
  POLIISI on ovella alta aikayksikön ja syytteitä pukkaa!

  Vaan jos kyseessä onkin uskonto niin KAIKKI ON IHAN JEES!

  Reply
 • 20.9.2018 at 06:02
  Permalink

  On maailma mallillaan. Matu raiskaajat ja tappajat kulkevat vapaana. Silti tällaiseen uhrataan valtavasti aikaa ja rahaa. Historian tukijat aikanaan ihmettelvät että mitä vittua.

  Reply
  • 20.9.2018 at 08:52
   Permalink

   Kaikkensa tekevät että mikään tästä matalan intensiteetin sodasta ei jäisi viralliseen historiankirjoitukseen, laittoman maahantunkeutumisen aiheuttamat kuolonuhrit ja raiskatut vaietaan olemattomiin ja unohduksiin ja narratiiviksi jää monikulttuurinen menestystarina jossa suomen etuoikeutettu, vaikoinen ja kaikin puolin paha kansa hävisi.

   Reply
   • 20.9.2018 at 22:46
    Permalink

    Muistatko sinä enää Imatran kolmea kadulle ammuttua naista? Tai kouluampumisia tai Myyrmannin? Tulilahden kahta tyttöä tai kuopion nailonsukkamurhsajaa?

    Reply
 • 30.9.2018 at 10:23
  Permalink

  Mikälie tuo iätön siloposki pojanmulli tuota muoria tuomittemmaan. Toi kakara oo ollu vielä ees senttiä isäsä varren mitalla ku tuo vanaharouva on sen hyvinvointia ollu rakentamassa. Vanaha väki on teheny ja nähäny tämän maan nousun. Soon ansaittu oikeus sanua ääneen ja kirjata kansiin, kun nyt näkevät maan ja kansan raiskaamisen olevan oikeuslaitoksen suoma siunaus… ..arvoton taulakääpä koko penikka…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.