Google tunnustaa muuttaneensa etänä ihmisten puhelinten asetuksia

Maailman kolmanneksi suurin yhtiö ja kiistatta internetin käytetyin hakukone Google on tunnustanut näpelöineensä ihmisten puhelimia. Kyseessä on erityisesti android-käyttöjärjestelmää käyttäviä koskeva ongelma ja siten jopa 80% kaikista maailman älypuhelimista ovat olleet potentiaalinen ”uhreja”.

Googlesta on kerrottu, että sen oli tarkoitus testata uusia energiaa säästäviä toimintoja yrityksen sisällä, mutta että testaus oli jotenkin lipsahtanut laajemmalle väelle. Testauksen johdosta lukuisien android-käyttäjien älypuhelimien virransäästö on asetettu päälle.

Virransäästö mm. kontrolloi sitä, kuinka laajasti erilaiset sovellukset työskentelevät tai päivittyvät taustalla ja esimerkiksi silloin, kun puhelin on lepotilassa. Sittemmin Google on asettanut kaikkien virransäästö-tilan ”tehdasasetuksille”.

– Olemme nyt asettaneet virransäästötilan oletusasetukseen, säätäkää miten tykkäätte. Pahoittelemme sekaannusta, Googlesta kommentoitiin Reddit-sivustolle.

Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka laajasti esimerkiksi Google voi muokata android-käyttäjien puhelimien asetuksia. Tämän uutisen perusteella melko yksityiskohtaisetkin muutokset onnistuvat, ainakin ”vahingossa”.

Lähde: BBC, Statista

13 thoughts on “Google tunnustaa muuttaneensa etänä ihmisten puhelinten asetuksia

  • 19.9.2018 at 10:23
   Permalink

   Jep! Se on paras ja suojaa käyttäjän yksityisyyttä toisin kuin eräiden suuryhtiöiden ”isoveli valvoo”-sovellukset, jotka nyysivät kaiken oleellisen ja epäoleellisen. Kiinalaiset ohjelmat ja sovellukset ovat asennetut vakoiluohjelmilla, joiden asentamisen Kiinan hallitus vaatii tehtäväksi, sillä Kiina on eräs suurimmista ja ahneimmista ulkovallolista, jotka vakoilevat kaikkea mitä ulkomaalaiset tekevät ja heidän kaikki tietonsa seulotaan siksi, että niistä voi olla jotain ratkaisevaa hyötyä tuolle suurvallalle, jonka tarkoitus ei ole sen vähäisempi kuin koko maailman valloitus niin energian ja luonnonvarojen suhteen. Eikä tuo valtio tee mitään eroa nk. kehitysmaiden ja kehittyneiden teollisuusmaiden suhteen, vaan härski valtapoliittinen peli koskee niin EU:ta ja Yhdysvaltojakin, jonka sotilasteknistä salaista tietoa se on imuroinut varsinkin Billy Clintonin ollessa presidenttinä ja tietenkin Hillary Clintonin ollessa ulkoministerinä hänen varomattoman läppärin käytön suhteen laiminlyödessä valtion salassa pidettävien tietojen käyttämistä kotikoneeltaan ilman asiamukaisia turva- ja salausohjelmia. Kuinkas muuten?

   Reply
   • 19.9.2018 at 18:15
    Permalink

    Puhelin kannattaa rootata ja asentaa custom-ROM sekä palomuuri ja mainosesto. Lisäksi poistaa kaikki Googlen sonta.

    Reply
 • 19.9.2018 at 12:36
  Permalink

  Puhelimiin muutkin googlen lisäksi asentavat mainosohjelmiaan. Tarvittaisiin puhelin linux, kuka sen kehittäisi.
  Muutin tietokoneeni Ubuntuun vuosi sitten. Monet ongelmat, kyttäilyt, virukset ja hidastelevat päivitykset katosivat. Yksi iso päivitys, 3 tuntia, on tullut, kun asennettiin Ubuntu 18, U 14 tilalle. Pelimiehille linux ei soveltune.

  Reply
  • 19.9.2018 at 18:18
   Permalink

   Tarvitaan open source Linux mobiilikäyttis ja myös 4G/WiFi/bluetooth-radiopiirisarjan firmwaren RTOS reaaliaikakäyttöjärjestelmä pitää olla samaa open sourcea. Käyttäjälle täysi Root/Admin-oikeudet molempiin.

   Reply
 • 19.9.2018 at 13:03
  Permalink

  Google pahoittelee vain koska jäi kiinni housut kintuissa. Google imee ihmisten metadataa kuin huora penistä ja sylkee tiedot eteenpäin kenelle tahansa.

  Reply
  • 19.9.2018 at 18:26
   Permalink

   Google jäi vähän aikaa sitten kiinni myös siitä että se seuraa, tallentaa ja lähettää mobiililaitteen tukiasemayhteystiedot itselleen. Siis vaikka sulla on GPS, Bluetooth, WiFi sekä WiFi-verkkojen seuranta pois päältä niin Google pystyy tukiasematietojen kautta seuraamaan missä liikut. No jokainenhan tietää että näitä tietoja tarvitsee ja saa Googlelta NSA PRISM-yhteistyön kautta, jonka paljasti Edward Snowden 2013.
   Ei ne Googlen Street View -autotkaan turhaan joka paikkaa kuvaa ja samalla vakoile WiFi-verkkoja, tukiasemia ym. verkkoja.

   Reply
 • 20.9.2018 at 11:02
  Permalink

  Ne näkevät ja kuulevat kaiken minkä haluavat. Henkilö voi olla tietämättään seurannassa 24 h. Puhelut kuunnellaan, sähköpostit luetaan, tilitiedot vuodetaan. Mikäli käteisrahan käyttö lopetetaan se on viimeinen naula arkkuun. Isoveli valvoo käytännössä melkein kaikkea jo. Ohjelmissa on takaportti. Ja jos ei ole niihin voidaan soluttautua.

  Kapiset supikoirat vielä luovuttavat vapaaehtoisesti henkilökohtaisia tietoja itsestään esim. Facebookiin mikä ei olisi tulllut kuuloonkaan vielä 10-20 vuotta sitten.

  Tyhmyyttään kapinen supikoira vetoaa siihen että hänellä ei ole mitään salattavaa. No sittenhän voidaan asentaa valvontakamera supikoiran makuuhuoneeseen – johon kapinen supikoira nyökkääkin kiltin myöntävästi.

  Reply
 • 22.9.2018 at 12:13
  Permalink

  Eipä ole koneella enää google pyörinyt 2 vuoteen, eikä paluuta siihen roskaan tule. Seuraava askel onkin siirtyä tor verkkoon, jotta edes yksityisyys säilyy, kun kaikki nämä suuret hakukoneet, somet, jne pelkästään vaarantavat yksityisyyden, vaikka muuta kehuvat. Jatkuvasti jäävät valheistaan kiinni kuitenkin. Onneksi yhtäkään somea ei itsellä ole, eikä tasan tule.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.