Kolumni: Voisiko olla niin, että vain idiootti yllättyy samasta asiasta kerta kerran jälkeen?

”Tosiasiat ovat vallanpitäjille epämiellyttäviä yllätyksiä”-totesi eräs arvossa pitämäni henkilö blogissaan. Jumituin miettimään tätä heti kirjoituksen alussa paukautettua lausetta ja mitä pidempään mietin, sitä todemmaksi toteamus muuttui. Valitettavasti, kuten melkoisen usein näissä tuppaa käymään, mitä todemmaksi se muuttui, sitä vahvemmin nousi mieleeni simppeli kysymys: miksi näin?

Kun kysymme neuvoa viisaalta mieheltä, teemme sen siksi, että oletamme tämän tietävän vastauksen tai ainakin johdattavan sen äärelle. Samoin valitessamme johtajiamme, odotamme näiden olevan tilanteen tasalla ja ainakin kovan pohdinnan tuloksena keksivän ongelmiin kelpoisia ratkaisuja. Odotukset sulavat toki kerta toisensa jälkeen, sillä oli kyse sitten EU:sta, maahanmuutosta tai vaikka sähköverkon yksityistämisestä, aivan muut kuin johtajamme pääsevät lopuksi toteamaan ”mitäs me sanoimme” – ”Muilla” tarkoitan sitä kansanosaa jotka useimmiten, kovasta äänestään huolimatta, jäävät huomiotta kun asioista keskustellaan marmoriportaiden yläpäässä.

Pakolaiset eivät kotoudu eikä islam sovi Eurooppaan – Tuli herroille yllätyksenä.

Yksityinen yhtiö, jonka käsiin sähköverkko annettiin, tahtoo vuolla sillä maksimaaliset voitot eikä sitä kiinnosta kuinka kalliiksi se kansalaisille tulee – Tuli herroille yllätyksenä.

EU ei ollutkaan ehtymätön hyvinvoinnin sarvi, vaan pankkien ja jopa marxisteiksi poikkeuksellisen vinksahtaneiden vapauden vihaajien alistusautomaatti ja rahan suhteen kyltymätön musta aukko- Tuli herroille yllätyksenä.

Jatkuvatkaan leikkaukset eivät saa taloutta plussan puolelle, sillä uusia rahareikiä keksitään kehitysavusta, EU:sta ja tarvittaessa vaikka somalialaisista pienyrityksistä – Tuli herroille yllätyksenä.

Töissä käynti on yhä kannattamattomampaa, uusia työpaikkoja ei synny koska yrittäjillä ei joko ole varaa palkata työntekijöitä tai töitä ei ole. Silti työllisyys parantuu mystisesti. Kansa huomaa kusetuksen – Tuli tuplayllätys.

Ja niin edelleen…

Muistuttaisin, että kansa itse on valinnut nämä johtajat, joille jokaisen tehdyn virheen seuraukset tulevat yllätyksenä. Riskejä ei joko tiedosteta, selvitetä tai sitten ne jätetään huomiotta. On syy jatkuvaan yllättymiseen mikä tahansa, ei syy saa johtajiamme näyttämään ainakaan paremmalta.

Nykyinen hallitus, kuten edeltäjänsäkin ovat toki keksineet yhden huippuhyvän keinon peitellä näitä yllättymisiä: ”Kielletään virheet!”. Todellakin, kuinka monta kertaa olette vaikkapa viimeisen 20 vuoden aikana nähneet, että hallitus olisi myöntänyt tehneensä paskaa duunia? Kuinka moni EU-jäsenyyden tuomasta onnesta ja auvosta paasanneista hallituspuolueista on tunnustanut, että vituiksi meni? Tämä keino tosin toimii vain siihen asti, kun me uskomme esimerkiksi työttömien määrän vähentyneen sattumoisin lähestulkoon samalla määrällä, kuin mitä ”tempputyöllistämis-koneistoissa” on väkeä.

Tämänkin kirjoituksen alle ilmestynee niitä kommentteja, jotka toteavat, etten tiedä mistään mitään. Voi olla etten tiedäkään, mutta sitten tämäkin kirjoitus muuttuu vain todella hyväksi mututuntumaksi, jonka todenmukaisuutta on kovin vaikea kiistää. Sekin taisi tulla joillekin yllätyksenä.

Petri Perta

 

 

25 thoughts on “Kolumni: Voisiko olla niin, että vain idiootti yllättyy samasta asiasta kerta kerran jälkeen?

 • 17.9.2018 at 21:07
  Permalink

  Noista ei ole mikään ollut näille yllätys. Puheet yllätyksistö ovat kansan petkuttamista. Siitähän demokratiassa on kysymys ja vain siitä. Sekä vihollisen palvelemisesta

  Reply
 • 17.9.2018 at 21:14
  Permalink

  Eräs typeryyden määritelmä on se, että toistaa samat virheet kerta toisensa jälkeen, ja joka kerralla odottaa eri lopputulosta. Pätee erittäin hyvin ”Mutta mutta kun me kotoutetaan vaan kunnolla”- idiootteihin.

  Mitä EU:hun tulee, en muuten enää muutamaan vuoteen ole havainnut kenenkään EUvostoliiton kannattajan enää horisevan alahuuli rullalla vanhastaan tuttua mantraa ”EU tuo vakautta”. Mistähän se johtuu? Ei kai vaan siitä että nyttemmin on tullut selväksi että EU vie vakautta 😉

  Reply
 • 17.9.2018 at 21:32
  Permalink

  Eihän se täyttä typeryyttä ole, jos sillä tekee massia.
  Muut siitä vain joutuu kärsimään…

  Reply
  • 17.9.2018 at 21:56
   Permalink

   Ei toki, silloin se on rikollisuutta.

   Reply
 • 17.9.2018 at 22:07
  Permalink

  Meitä johtaa ammatikseen yllättyjät. Vai ovatko he poliitikot luottamustoimekseen yllättyjiä? Tuli ensimmäisenä mieleen Kataisen henkeselien paukuttelu 2008 kriisin puhjettua, kun korkkiruuvi julisti pokkana ettei tämä kriisi Suomea koske. Kansalaiset tiesivät edellisten taantumien perusteella että kyllä koskee. Katainen yllättyi ja yllättyi siitä pitäen joka vuosi kun Suomen talous ei kimmahtanutkaan kasvuun. Ainoastaan superkomissaari titteli ei tullut yllätyksenä. Se oli sovittu rapparien loosheissa? Juu ja ne kaikki muutkin yllättyjät vituttaa ja Sipilä joka yllättyy suorastaan shokki tilaan joka kerta kun rekka ajaa väkijoukkoon tai yleisötapahtumassa ammuskellaan.
  Yhtä kaikki kuten Perta kirjoitti itse olemme johtajamme valinneet. Suomen kansalla on lehmän hermot ja se näyttää antavan loputtomasti anteeksi ja uskoo ihmisen hyvyyteen, mutta olisiko kuitenkin ensi vaaleissa syytä unohtaa vanhat puolueet ja varmistaa omalta osaltaan jytkyjen jytky?

  Reply
 • 17.9.2018 at 23:10
  Permalink

  Venäjän mitan tullessa täyteen se katkaisee liikenteen Suomeen ja ottaa Suomen rajat valvontaan. Suomessa on tuhottu lähes täysin sota-ajan varmuusvarastot ja ravinnon tuotanto joten lyhyeksi jää taisto. EU sotilasliitto tai Naton jäsenyys ei auta siihen kun Venäjä ottaa omansa takaisin.

  https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410877/kylvosiemenen-varmuusvarastot-tilapaisesti-kayttoon

  https://www.ksml.fi/kotimaa/Leip%C3%A4viljan-varmuusvarastot-l%C3%A4hes-puolitettu-%E2%80%93-raaka-aineiden-varastointi-ei-riit%C3%A4-turvaamaan-yhteiskuntaa/907964

  http://kaytannonmaamies.fi/varmuusvarastot-puolittuvat/

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/08/17/siiri-angerkoski-oli-lipsauttaa-sotasalaisuuden#&gid=0&pid=17-5053256efea1abdd67

  Reply
 • 17.9.2018 at 23:54
  Permalink

  Dalai-laman lausunnosta vaikeneminen Suomenkin valtaVALEmediassa kautta linjan osoittaa sen olevan valtaapitävien Brysselin korruptoimien maanpetturien kanssa yhteistyössä suomalaisten valkoisen kansanmurhan toteuttamisessa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaisesti.

  Ylewatch-blogistikin on osuvasti käsitellyt seuraavassa artikkelissa tuota Dalai-laman lausunnon pimitystä sekä Ruotsin että Suomen valtaVALEmediassa kautta linjan vasemmalta oikealle:

  ”Kuinka valemedia Yle epäonnistui täysin Dalai-laman pakolaislausunnon peittelyssä”,
  http://ylewatch.blogspot.com/2018/09/kuinka-valhemedia-yle-epaonnistui.html

  Reply
 • 18.9.2018 at 02:27
  Permalink

  Kansa ei ole valinnut hallitusta eikä ministereitä, eikä johtavia virkamiehiä. Kansa ei ole valinnut Yleisradion johtoa. Kansa ei ole valinnut poliiseja, syyttäjiä tai tuomareita. Kansa ei ole valinnut virkakoneistoa. Kansa on ainoastaan päässyt pudottamaan uurnaan lapun johon on kirjoitettu joku numero. Kukaan meistä ei tiedä mitä tälle lapulle on sen jälkeen todellisuudessa tapahtunut. Lopullinen ääntenlaskenta tapahtuu Tieto Oyj:n hallinnassa. Meillä ei ole mitään keinoa valvoa tai tarkistaa että äänet on laskettu oikein.

  Reply
 • 18.9.2018 at 05:49
  Permalink

  Kirjoittajakin myönsi jo otsikossa, että kukaan ei ole noin tyhmä. Globaali eliitti ei myöskään tyhmimpiä puolueoligarkian johtoon nosta. Hän siis ymmärtää kyllä paljonkin. Silti muu osuus kolumnista oli suomalaiselle tyypillistä pinnallista lätinää ja näppäryyttä.

  Reply
  • 19.9.2018 at 10:34
   Permalink

   Kyllä ne muuten nostavat nimenomaan nöyriä, tyhmiä ja ohjailtavissa olevia vähälahjaisia ja moraalittomia epärehellisyyteen taipuvaisia mulkkuja. Se palvelee heidän tarkoitustaan.

   Katsojaa nyt käteistä ja stumpeloa.

   Siinä kaksi malliesimerkkiä.

   Ja EU:n ylin johto…. Junkers… puhdas vitsi ja haalea piru koko ukko.

   Todellista valtaa pitää ja käyttää aivan muut kuin näkyvillä olevat poliittiset toimijat, he ovat 100% käskyläisiä. Ja jos ja kun ryhtyvät sooloilemaan on pudotus maan pinnalle yleensä nopea ja tehokas. Billuperkeleen kokouksessa sitten käyvät sopivat nousukkaat harjattavina. (case Lepomäki vrt. puheet ja toiminta ennen ja jälkeen kokouksen)

   Reply
   • 19.9.2018 at 11:06
    Permalink

    Ei ne typeriä ole. Tyhmä voisi joskus herätä ja muuttua. Nöyriä kyllä ja tottelevaisia. Keskinkertaisuuksia ja jollain tapaa kiristettävissä olevia. Nimenomaan moraalittomia mulkkuja. Narsisteja ja pervoja ja ahneita ym. ym.

    Reply
 • 18.9.2018 at 05:51
  Permalink

  Vika on systeemissä joka MÄTÄ.
  Valta EI ole kansalla vaikka niin kuvitellaan.
  Follow the money….

  Reply
 • 18.9.2018 at 11:33
  Permalink

  Poliitikot ovat lähes poikkeuksetta sairaalloisia narsisteja, jotka ovat kuitenkin sen verran lahjattomia tai jopa niin luonnevikaisia, etteivät pärjäisi yksityisellä sektorilla. Poliitikkoja esille nostavat ja lobbaavat tahot käyttävät näiden narsismia taitavasti hyväkseen. Ne joilla on paljon rahaa, ovat tietenkin tässä lobbauksessa etulyöntiasemassa, sillä narsistiin vetoavat juuri rahalla saavutettavat erityisedut – jopa sellaiset, joita tasapainoinen henkilö pitäisi mauttomina tai täysin banaaleina.

  Joskus, jos perustetaan oikeudenmukaisuusvaltio, poliitikoiksi valikoidaan huolellisesti vain sosiaalisen ja empaattisen luonteenlaadun omaavia ihmisiä, joilla kuitenkin on riittävän korkea pragmaattinen äly ja edes jonkin verran elämänkokemusta.

  Reply
  • 18.9.2018 at 22:17
   Permalink

   ”Joskus, jos perustetaan oikeudenmukaisuusvaltio, poliitikoiksi valikoidaan huolellisesti vain sosiaalisen ja empaattisen luonteenlaadun omaavia ihmisiä”

   Ongelma onkin siinä, että moni sosiaalisena ja empaattisena pidetty onkin pinnan alla jotakin ihan muuta, ja psyko- tai sosiopaatti osaa sujuvasti näytellä sosiaalista ja empaattista.

   Reply
 • 19.9.2018 at 06:21
  Permalink

  Hyvä kirjoitus taas päätoimittajalta.

  On lievästi sanottuna turhauttavaa kun näyttää siltä että kyse on joko äänestäjän tyhmyydestä tai vaalivilpistä. Miten on mahdollista että joku äänestää omia kiusaajiaan aina uudestaan?

  Eihän kapinen supikoira ole edes niin tyhmä. Ovatko siis äänestäjät todella näin tyhmiä?

  En haluaisi uskoa tätä.

  Sekä tyhmyys että vaalivilppi yhdessä tekevät tehtävänsä.

  Uusimmat gallup luvut antavat samoille kiusaajille, samoille kurittajille taas ylivoimaisesti eniten ääniä seuraavissa eduskuntavaaleissa.

  Supikoiran kohtalona on lopulta joutua loukkuun ja ammutuksi.

  Reply
  • 19.9.2018 at 09:53
   Permalink

   Tässä käytetään hyväksi sitä ilmiötä, että suomalainen on niin tyhmä, että se katsoo Gallupista että kuka on vahvoilla ja ketä siis kannattaa siksi äänestää, että jollakin nyrjähtäneellä ajattelutavalla pääsisi itse voittajien joukkoon vaikka tosiasiassa tulee juuri niiden voittajien hyväksikäyttämäksi.

   Reply
 • 19.9.2018 at 07:57
  Permalink

  Esimerkkinä Liike Nyt jota Harkimo vetää.

  Mikä tämä liike on? Minkä puolesta tai mitä vastaan?

  Nyt se alkaa selvitä.

  Helsinkiläisessä yökerhossa Harkimo vitsaili iästään ja puolusteli saunakeikkaansa Sipilän seurassa.

  Tarkoituksena on imeä tyhmien ja tyytymättömien äänet eduskuntavaaleissa ja yhdessä kokoomuksen ja keskustan kanssa muodostaa hallitus. Tai jäädä valeoppositioon.

  Uusi tuuliviiri vanhojen sekaan.

  Reply
  • 19.9.2018 at 10:46
   Permalink

   Juuri näin. Kelkassa on mukana sen sortin populisteja ja vajakkeja kuten enbaska että kyse on 100% kusetuksesta.

   Reply
 • 19.9.2018 at 10:39
  Permalink

  Kyse on valtapolitiikasta ja globalismista, jota vasemmisto komppaa kulttuurimarxistisen aatteen nojalla, joka lähtee internationalismista ja monikulttuurisuudesta, jolla hävitetään länsimainen yhteiskuntajärjestelmä ja kulttuuri joko kansanmurhaamalla valkoiset ”suoraan” tai hieman ”lempeämmin” sekoituttamalla heidät muslimien ja Afrikan mustien kanssa mulateiksi, joka mukamas takaa rauhan ja Saksan Liittokansleri Angela Merkelin lempi haaveen eli nk. ”natsismin” hävittämiseksi korvaamalla se toisella totalitärismillä eli globaalilla hallinnolla ja islamilla tai kolmantena, taas iänikuisella kommunistisella stalinistisella diktatuurilla, jossa jaetaan kurjuutta ja vainotaan tuon hirmuhallinnon alla olevia kansakuntia viemällä heiltä kaikki ihmisoikeudet, sananvapaus, yhdenvertaisuus lain edessä ja oikeus harjoittaa poliittista toimintaa, jotka tähtää vallitsevan poliittisen järjestelmä vaihtamiseksi wanhakantaiseksi länsimaiseksi demokratiaksi, jonka kaikki kauan eläneet muistavat ja pitävät lähes parhaana järjestelmänä silloin kun pidettään yltiökapitalisitit ja änkyrä kommunistit kurissa ja erossa viemästä yhteiskuntaa ja kansalaisoikeuksia siihen suuntaan mihin nyt ollaan menossa.

  Reply
  • 19.9.2018 at 21:19
   Permalink

   Kapitalismi, marxilaisuus, globalismi ovat kaikki eri asioita. Mitään ”kulttuurimarxilaista” salaliittoa ei ole olemassakaan. Se on joidenkin mielikuvituksen tuottaman salalitto, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa.
   Kommunistitkin hylkäsivät Stalinin hänen kuolemansa jälkeen, mutta asiasta tietämättömät tai sitten tahallaan vääristelvät tätäkin. Vasemmisto oli ainoa taho joka vastusti globalisaatiota kun Euroopan integraatiota puuhattiin. Kapiltalistit, rahamiehet globalisaatiosta hyötyvät eivät suinkaan työläiset.

   Reply
   • 20.9.2018 at 10:40
    Permalink

    Ei ole mitään oikeistoa tai vasemmistoa, ei ole mitään kommunismia tai kapitalismia valtapyramiidin huipulla. Kaikki ovat siellä pyramiidin huipulla hyviä veljiä keskenään.
    Vapaamuurareilla on kuristusote yhteiskunnista.
    Trump, Merkel, Macron, Putin, Erdogan, Netanyahu, Kim Jong-un ovat kaikki vapaamuurareita.

    Reply
 • 19.9.2018 at 21:13
  Permalink

  Kummallista, miten kapitalistien toimintaan liitetään marxilaiset. Lukekaa ihmeessä vaikka Marxin Pääomaa ja miettikää sitten, liittyykö kapitalismi jotenkin marxilaisuuteen vai olisiko se kuitenkin sen vastakohta? Eihän sellaisesta ”logiikasta” ota selvää erkkikään, kun ei siinä ole päätä eikä häntää.

  Reply
  • 20.9.2018 at 06:06
   Permalink

   Vain aivoton punikki imee kaiken YLE:n ja Hesarin antimista ja tulee tänne mölisemään vasemmistomoskaansa

   Reply
 • 20.9.2018 at 17:55
  Permalink

  Huomatkaa miten paljon vihreitä ja feministejä on kokoomuksessa ja sinisissä! Luottamusäänestys Soinista paljastaa nämä raadot muissa puolueissa. Soini on takinkääntäjä, mutta tämä äänestys paljastaa miten paljon ideologialtaan vihervasemmistolaisia ja feministejä on hallituspuolueissa!

  (tässä on iso kyrvän kuva)

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.