Suomen Ulkoministeriö: ”Somalit ovat luonnostaan yrittäjiä”

 – Somalit ovat luonnostaan yrittäjiä, Suomessa on ensiluokkaista osaamista ja teknologiaa. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, Suomessa tällä viikolla vieraillut Somalian kauppa- ja teollisuusministeri Mohamed Abdi Hayir sanoo, kertoo Suomen Ulkoministeriö.

Somalialaisilla on melkoista työhistoriaan liittyvää tarinaa erinäisistä maista, mutta useissa niistä ei heitä kehuta erityisestä halukkuudesta työllistymiseen. Mutta Suomen Ulkoministeriö on ottanut pontta somalien yrittäjyyteen kannustavan kannan.

Suomen Ulkoministeriö kirjoittaa:

– Somalit ovat luonnostaan yrittäjiä, Suomessa on ensiluokkaista osaamista ja teknologiaa. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, Suomessa tällä viikolla vieraillut Somalian kauppa- ja teollisuusministeri Mohamed Abdi Hayir sanoo.

– Somalialla on paljon tarjottavaa suomalaisyrityksille. Suomessa Somaliaa kiinnostavat erityisesti uusiutuvan energian hankkeet, aurinko- ja tuulivoimaratkaisut. Tarvitsemme energiaa teollistaaksemme maamme ja luotamme suomalaiseen teknologiaan, ministeri Mohamed Abdi Hayir sanoo.

Ulkoministeriön mukaan somalian ministeri Abdi Hayir kiittää Suomen somaliyhteisön panosta molempien maiden yritysten saattamisessa yhteen. Monet Suomen somalien perustamat yritykset ovat jo Somaliassa.

– Somaliassa muistetaan myös hyvin pitkäaikainen kehitysyhteistyömme ja Suomen tuki muun muassa terveydenhoitomme kehittämiseen. Tämä luo vankan luottamuksen ja pohjan kaupan kehittämiselle.

Ministerin yllätti Suomessa osaamisen lisäksi yhteistyökyky.

– Maidemme väliset suhteet ovat erinomaiset ja yhteistyön perusta on luotu. Nyt on hyvä aika lähteä liikkeelle, sillä kaikki muutkin ovat tulossa markkinoillemme. Tulevaisuus on Afrikassa.

Lähde: Ulkoministeriö

Aiheeseen liittyvää:

22 thoughts on “Suomen Ulkoministeriö: ”Somalit ovat luonnostaan yrittäjiä”

 • 16.9.2018 at 19:43
  Permalink

  Nyt jäädään vain jännityksellä odottamaan, mikä on Mohamed Mykkäsen ulostulo asiassa.

  Reply
 • 16.9.2018 at 19:55
  Permalink

  Epäilen vahvasti, että maailman korruptoituneimman maan kanssa tehty yhteistyö ei ikinä tuota mitään muuta kuin suomalaisille veronmaksajille ison laskun.

  Reply
 • 16.9.2018 at 20:08
  Permalink

  Onko vaikea todeta yksinkertaisesti että suurin osa somaleista ei mene ikinä töihin. Missä ovat töissä 30-60 v somalimammat? en ole ainuttakaan nähnyt missään töissä.

  Reply
  • 16.9.2018 at 20:20
   Permalink

   Somalirouvat työntelevät kalliita lastenvaunuja…ja ensi vuonna uudet kun ei voi käyttää jos eri sukupuolta pullahtaa maailmaan.Semmoista työtä…ja bussissa kälätystä puhelimeen,aaargh.

   Reply
 • 16.9.2018 at 20:47
  Permalink

  Suomessa loisivat somalit ovat luonnostaan tyätävieroksuvia ja yrittäjiksi niiden aivokapasiteetillä hah heh. Ulokoministeriö nuoleskelee somalien hanuria,kirjoittelemalla valheita. Kys ministeri voisi viedä somaliaan koko somali ääliölauman mukanaan jälleen rakentamaan niin hienoa maataan…

  Reply
  • 17.9.2018 at 08:43
   Permalink

   Kauppiaskansaa. Helsingissäkin yhellä on joku surkea puoti, jossa myy sokeria ja suolaa. Oikee bisnesmies.

   Reply
 • 16.9.2018 at 22:03
  Permalink

  Oikeestikko joku uskoo tähän soopaan? Missä purkissa nää suomen ministerit jne on oikein kasvatettu kun eivät nää eivät kuule eivätkä varsinkaan välitä kansan avunhuutoja sokeudeltaan ja omahyväisyydeltään ?

  Reply
 • 17.9.2018 at 02:51
  Permalink

  ”Somalit ovat luonnostaan yrittäjiä, Suomessa on ensiluokkaista osaamista ja teknologiaa”

  Somaleilla vaan ei ole mitään ensiluokkaista tarjota, jos ei oteta huomioon sossun tarjoaman tilipussin maksimointia. Muutama poikkeus somalien joukossa ei tee somalijoukosta hyödyllistä, vaan kyllä ne ovat kokonaisuutena haitta ja rasite. Niille, jotka osoittavat käytännössä olevansa hyödyllisiä, voi pysyvän oleskeluluvan antaakin, mutta niitä ei montaa ole. Kaikille muille vaan yksisuuntainen lippu rakentamaan kotimaataan, jossa niiden ”mahtavaa osaamista” arvosteaan.

  Reply
 • 17.9.2018 at 04:42
  Permalink

  Ei jumalauta kun nauroin tälle. Somalit ovat kyllä lisänneet kelan työvoimaa koska heillä on oma kela osastonsa. Miten helvetin idiooteina nuo pitävät Suomalaisia kun laskettelvat oikein tiedotteena tällaista paskaa.Olisin ymmärtänyt jos tiedote olisi annettu huhtikuun ensimmäisenä. Mainio aprillipila aihe.

  Reply
 • 17.9.2018 at 07:46
  Permalink

  Somalit nyt ainakin yrittävät täyttää Suomen jälkeläisillään….

  Reply
 • 17.9.2018 at 08:39
  Permalink

  – Somaliassa muistetaan myös hyvin pitkäaikainen kehitysyhteistyömme ja Suomen tuki muun muassa terveydenhoitomme kehittämiseen. Tämä luo vankan luottamuksen ja pohjan kaupan kehittämiselle.

  Jatkuva vastikkeeton tuki ei voi olla pohja kaupan kehittämiselle.

  Suomen verovarojen kuppaamista ei voi pitää busineksena.

  Reply
 • 17.9.2018 at 09:39
  Permalink

  Tulevaisuus on Afrikassa: sanoi Somalian kauppa-ja teollisuusministeri. Miksi sitten somalit ja muut afrikan tuliaiset eivät palaa afrikkaan luomaan afrikasta uutta uljasta maailmaa?
  Uutinen nauratti ensin, mutta sitten viha nousi päälle. Tässäkin on taas taustalla poliitikoiden suhmurointi ja siltarumpu-politiikka veronmaksajien rahoilla. Seuraillaanpa ketkä kaikki poliitikot junailevat sukulaisille ”afrikan bisnekseen” veronmaksajien rahoja.

  Reply
 • 17.9.2018 at 10:31
  Permalink

  Laivojen kaappaus on kovaa ja rankkaa työtä

  Reply
 • 17.9.2018 at 11:35
  Permalink

  Tulevaisuus on Afrikassa.
  Valtion pitäisi maksaa Somaliaan muuttaville starttiraha sillä ehdolla etteivät enää ikinä tänne palaa. Tulisi 100 kertaa halvemmaksi kuin täällä hyysääminen.
  Myös SUVAKKIÄMMILLE sama tarjous!

  Reply
 • 17.9.2018 at 11:56
  Permalink

  VMP. Tuo kansanryhmä työntelee eteenpäin kaikkea muuta kuin yrittämistä. Työntelyn tulokset lienevät näkyvillä pääasiassa kaavun alla ja lastenvaunujonoissa.

  Reply
 • 17.9.2018 at 12:02
  Permalink

  Vaihdetaan somalialaisten kanssa maata, tulkoot he tänne asumaan ja me suomalaiset muutamme sinne. Mikäs sitä on lämpöisessä afrikansarvessa olla, nauttikoot somalit kylmästa täällä. Taitaisi siinä kuitenkin itku ja poru tulla jos aikovat karussa pohjoisessa pärjätä ilman suomalaisten hyysäämistä.

  Reply
 • 17.9.2018 at 12:17
  Permalink

  Tässä Mohamed Mykkänen, Petturi Urpo ja muut KANSATTOMAN Sekoomuksen kansanpetturi-ministerit ja muut politrukit ovat innolla mukana:

  Euroopan valkoisessa, Kalergi-suunnitelman mukaisessa kansanmurhassa Merkelin aisaparina toimiva Rotschild-agentti Macron lupaa 200 miljoonaa afrikkalaista ”siirtolaista” Eurooppaan seuraavien 30 vuoden aikana:

  ”Pres. Macron: EurAfrica is Our Future – with 200 Mio. African Immigrants within the Next 30 Years. Europe´s (Illuminati-Masonic) Destiny Bound with Africa”. Germany opens up for Airbridge for Fleeing ISIS /Al Kaida Warriors.””,
  https://new.euro-med.dk/20180420-pres-macron-eurafrica-is-our-future-with-200-mio-african-immigrants-within-the-next-30-years-europes-illuminati-masonic-destiny-bound-with-africa-germany-opens-up-for-airbridge-for.php

  Macron esitti Rotschildin NWO-ohjelman, johon kuuluu osana Merkelin ja Macronin johtama EU – hyvästi demokratia:

  ”French Pres. and Rothschild Banker Macron Presenting Program of NWO-One-World-State. Good-bye, Democracy. EU Rules – Merkel/Macron Rule the EU”,
  https://new.euro-med.dk/20170908-french-pres-and-rothschild-banker-macron-presenting-program-of-nwo-one-world-state-good-bye-democracy-eu-rules-merkelmacron-rule-the-eu.php
  (NWO, New World Order eli Uusi maailmanjärjestys)

  Reply
 • 17.9.2018 at 12:47
  Permalink

  Onhan noilla 25-vuodessa jo muutama halal kidutuskauppa.
  Sitä en ymmärrä miten se Suomen taloutta auttaa että somalit myy lihaansa muille somaleille, joka kaikki maksetaan suomalaisten rahoista kelan kautta.

  Reply
 • 17.9.2018 at 15:24
  Permalink

  Joo, merirosvoja. Afrikassa muut mustan afrikan kansakunnat sanovat somaleja Afrikan mustalaisiksi, jotka eivät rehellisellä työllä itseään elätä, vaan rikoksella ja petoksella ollen vielä loputtoman laiskoja ja taipuvaisia väkivaltaan.

  Reply
 • 17.9.2018 at 17:00
  Permalink

  Luksus huvila myynnissä Grönlannissa. Myyntihinta vain 900 000 euroa. Se on rakennettu lumesta ja jäästä. Sen voi kyllä siirtää lämpimään, esim. Somaliaan mutta myyjä haluaa ensin rahat ja vasta sitten järjestetään kuljetus.

  (ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa)

  Reply
  • 17.9.2018 at 17:40
   Permalink

   Ei ole hullu Suomeen tullut turvapaikkaa, lue elinikäistä ilmaista täysihoitoa pyytänyt ja sen saanut somalikaan!

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.