Keskustan valtuutettu ja terveysyrityspomo haukkui vähäosaisia ”ihmisroskaksi” – Pyytelee somessa anteeksi

Oululainen Keskusta-puolueen kaupunginvaltuutettu ja terveysalla toimivan Pihlajalinna Oulun toimitusjohtaja Riikka Moilanen on kohahduttanut kaupunginvaltuuston kokouksessa kutsumalla vähäosaisia ihmisiä ”ihmisroskaksi” kysyessään, mitä kaupunki aikoo tälle ”ihmisroskalle” tehdä. Jälkeenpäin Moilanen pyyteli twitterin välityksellä anteeksi ja kertoi ottaneensa virheestä opiksi.

– Mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon. Tarkoitan niitä vähäosaisia ihmisiä, jotka käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita, päihteitä ja ovat ottaneet Isokadun nyt kodikseen, kuului Moilasen leiskautus.

Anteeksipyynnössään Moilanen sanoi, että hänenkin mielestään jokainen ihminen on arvokas ja tahtovansa jokaiselle oululaiselle hyvää elämää. Tosin jälkimmäistä Moilanen ei kiellettäväksi vähäosaisilta hakenutkaan. Ohessa Moilasen anteeksipyyntö-twiitti.

https://twitter.com/MoilanenRiikka/status/1039223671129366531

Moilasen kohulausunto on aiheuttanut sekä valta- että sosiaalisessa mediassa laajalti mielipahaa. Hänen tulevan entisen työnantajansa Pihlajalinna Oulu oy:n mukaan Moilanen joutuu lopettamaan työssään. Yrityksen mukaan päätökseen päädyttiin yhteisymmärryksessä. Keskustan valtuustoryhmä käsittelee tapausta myöhemmin.

– Hänen valtuustossa esittämänsä lausunto on täysin meidän arvojen vastainen ja tulimme siihen tulokseen, ettei hän voi jatkaa meillä. Riikka Moilanen kantaa myös vastuunsa asiassa, linjasi Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen YLE:lle.

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen on vähätelyt kohua ja pitää sitä liioiteltuna. Kolmonen on ilmoittanut aikovansa olla ”armollinen” Moilaselle.

Lähde: US, twitter, YLE

Päivitetty: Moilasen työpaikan suhtautuminen, Aaltosen kommentti sekä valtuustoryhmän tuleva käsittely.

15 thoughts on “Keskustan valtuutettu ja terveysyrityspomo haukkui vähäosaisia ”ihmisroskaksi” – Pyytelee somessa anteeksi

 • 11.9.2018 at 10:58
  Permalink

  Oulussa kierrätys ja jätteiden lajittelu edistyy ja jatkossa ihmisjäte erotetaan muusta biojätteestä. Tuulikaapista kuolleena löydetyn narkin voi siis lajitella kätevästi omaan säilöönsä.

  Reply
 • 11.9.2018 at 11:36
  Permalink

  Keskustan oululaisedustaja Riikka Moilanen pitää oululaisia vähäosaisia alkoholiongelmaisia tms. vaikeuksiin ja ongelmiin ajautuneita ihmisiä arvottomana ihmisroskana, jotka käyttävät alkoholia ja muita päihteitä ammattimaisesti.
  Lasketaanko nämä Moilasen määrittelemät alkoholi-ammattilaiset nyt myös siihen Keskustan ansiokseen katsomaansa työllistyneiden joukkoon ja työllistymisen parantumiseen.

  Reply
  • 11.9.2018 at 11:54
   Permalink

   Äläpä anna hyviä ideoita kepuleille, Kohta alkoholismi ja muut päihderiippuvuudet katsotaan työksi ja kas, meillä onkin työllisyysaste noussut taas hämmästyttäviin lukemiin!

   Reply
 • 11.9.2018 at 12:28
  Permalink

  Onneksi sai potkut nyt viel Oulun valtuustosta,, ja viel pomona pihlajalinnas ,, niin jottain hyötyy meinas pihjalllalinnalle,, no sipilähän ei tee muut ku itkee ku eukko sai potkut,, Tost sen huomaa mit SOTE on tuomas,, oo rikas terve,,äklä köyhä, monisairas jne sillon et pääse valitseen hoitoos ei priva firmoja kiinosta ku raha ja terveet

  Reply
 • 11.9.2018 at 14:12
  Permalink

  oikein että sai potkut Toi AKKA / ÄMMÄ ja keskustapuolue on JÄTETTÄ menkööt maahanmuuttajia paapomaan suvakki riikka moilanen

  Reply
 • 11.9.2018 at 14:52
  Permalink

  Näinhän se on mitä eliitti ajattelee meistä tavallisista suomalaisista. Itse en halua edes tehdä pesäeroa syrjäytyneistä ihmisparoista, joilta on mennyt elämä ja elämänhalu yhteiskunnan osoittaman kylmyyden ja toisaalta taas haittamaahanmuuttajien ym. mosrtukkien perseennuolemisen rinnalla, joka osoittaa selvästi sen 1970-luvulla pyörineen englantilaisen TV-sarjan nimeltä: ”Kahden kerroksen väkeä.” Jollaiseksi nykyisen kaltainen Suomi on tekemällä tehty maanpetturi-hallituksen toimesta, joka kumartaa EU:n globalisteja ja samalla pyllistää koko Suomen kansalle olipa heidän sosiaalinen asemansa mikä hyvänsä.
  Lesti Sipilä omistaa kaikki narsistisen psykopaatin oppikirja piirteet.

  Reply
 • 11.9.2018 at 19:12
  Permalink

  Mitäs muutakaan tuolleiset sankarit sitten olisivatkaan. Typerää verrata noita juoppoja ja nistejä ”syrjäytyneiksi”. Itse ovat tiensä valinneet.

  Reply
 • 12.9.2018 at 05:59
  Permalink

  Ei mitää ihmeellsitä, tämä on sipilän johtaman keskustan ja hallituksen virallinen linja. Tuo akka sano vaan ääneen sen mitä poliitikot eivät sano julkisesti. Akka saa kannaustavia viestejä puoluetovereilta ja kokoomus-siniset linjalta. Ei tässä pelkästään alkoholisteista puhuttu vaan kaikki ns. köyhät ovat samaa roskasakkia heidän mielelestään. Kas kun ei ehdottanut armomurhaa halukkaille valtion piikkiin. Vartiainen ottaa tämän vielä puheeksi iltapäivä roskajulkaisuissa ja tyrmää arvostelut populismina ja vihapuheena.

  Reply
 • 13.9.2018 at 12:59
  Permalink

  Ei ole yhtä kiero kuin muut johtajat ja kepulaiset, vaan sanoo suoraan mitä ajattelee.

  Reply
 • 22.9.2018 at 12:31
  Permalink

  Joko kansa ottaa opikseen, ajakaa ne keskusta ja kokoomus kusipäät kaupunkienne ja kuntienne valtuustoista pihalle, kyllä noiden kusippää puolueiden osaamiset on nyt nähty viimeistään tämän sipilä kyrvän jälkeen, kun jälkeen jää vain silkkaa tuhoa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.