YLE:n gallupin perusteella SDP on yhä suurin – Siniset mahtuvat yhä virhemarginaaliin

YLE:n Eero Lehden (kok.) omistamalla Taloustutkimuksella teettämän puoluekannatusmittauksen mukaan SDP on yhä eniten kannatusta keräävä puolue. Toisena, joskin virhemarginaalin sisällä hiipii Kokoomus ja kolmantena Keskusta. Vihreiden aiemmin nähty nousu on taittunut ja puolueen kannatus on sakannut viime kuukausina melkoisesti. Myöskin hallituspuolue Sininen tulevaisuus rypee yhä ”omilla luvuillaan”. 

SDP:n 20,3% kannatuslukema on sekin ottanut lähes prosentin notkahduksen alaspäin sitten edellisen kyselyn. Neljän kärjestä ainoastaan Keskustan kannatus on pysynyt ennallaan, demareiden Kokoomuksen ja Vihreiden ollessa laskussa. Viidentenä porskuttava Perussuomalaiset on nostanut kannatustaan 0,7%, joskin vielä täpärästi persujen takana nousua tekevä Vasemmistoliitto on saanut kannatukseensa aikaiseksi 1,4% nousun. Sininen tulevaisuus rämpii yhä omilla kannatusluvuillaan 1,6% kannatuksella.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja jakoi näkemyksiään YLE:lle ja totesi Vihreiden laskun todennäköisesti johtuvan viimeaikaisista kohuista, kuten puolueen puheenjohtaja Touko Aallon vierailusta ruotsalaisella homoklubilla tai puolueen eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerin sekoilusta palautuslennolla.

Turja näkee, että Perussuomalaisten nousu koostuu lähinnä miehistä, alle 25 vuotiaista ja duunareista ja nostaa erityisesti esiin viimeaikaiset puheet humanitäärisen maahanmuuton lopettamisesta, jonka Turja uskoo vetoavan erityisesti nuoriin miehiin ja duunareihin. Kyselyn virhemarginaali oli 2,1%.

Nykysuomen puoluekyselyn mukaan Perussuomalaisia kannattaa noin 80% ja SDP:tä noin 2%. Hallituspuolueiden kannatus oli kyselyssä Siniselle tulevaisuudelle tutussa 1% lukemassa.

Lähde: YLE

15 thoughts on “YLE:n gallupin perusteella SDP on yhä suurin – Siniset mahtuvat yhä virhemarginaaliin

 • 6.9.2018 at 10:00
  Permalink

  DDT, BCP ja SDP ovat vaarallisia ympäristömyrkkyjä: varoitteli edesmennyt Juice.

  Reply
 • 6.9.2018 at 10:17
  Permalink

  Keski-ikäset siis nukkuu ja muka koulutetut hömppämaisterit ja merkonomit sun muut korkeakoulutetut amk inssit..äänestävät pääosin samoja puolueita ja naamoja kuin ennenkin.

  Reply
 • 6.9.2018 at 10:59
  Permalink

  Yle tilaa kannatus gallupit omalta hallintoneuvoston jäseneltään Eero Lehdeltä.

  Reply
  • 6.9.2018 at 11:11
   Permalink

   Vielä Atte ”Sipilä-Gate” Jääskeläisen ja Kokoomus-Kivisen jälkeenkin verovaroin kustannettava Yle on porvarileirin omistajaohjauksessa. Gallupit monopolisoitu Kokoomuksen kyselylafkoille. Tulokset juuri halutun laisia. Onko pakko maksaa Yle-veroa poliittisideologiseen propagandaan jota ei kannata?

   Reply
 • 6.9.2018 at 11:00
  Permalink

  Voiko galluppeihin luottaa? Miten kyselyt tehdään? Onko kyselyvalinnassa ehkä jokin tavoite?
  Olisikohan taas olemassa jytkyn mahdollisuus? Silloinkin gallupit erehtyivät ja harhauttivat jopa tulospalvelua.

  Reply
 • 6.9.2018 at 11:06
  Permalink

  Ihmetyttää Kokoomuksen kannatus joka ei muka jatkuvien mokienkaan jälkeen putoa selvästi. Kokoomukselle luvattu suurimman puolueen paikka Natojäsenyydestä uskokaa pois ja tarkistakaa eduskuntavaalien 2019 jälkeen. Hyväosaisten, elinkeinoelämän ja pääomapiirien etuja lobbaavan sekä bisnesmamuttavan marginaaliryhmien puolueen kannatus ei millään voi olla niin suurta ilman massiivista suuren rahan, propagandakoneiston ja hämärätoimien yhdistelmää.

  Reply
 • 6.9.2018 at 11:16
  Permalink

  Oletko huomannut kun Yle haluaa fakta mielipiteeseen
  kommentin maahanmuutosta JOLTAIN MUULTA
  HE KYSYVÄT SITÄ AINA VASTAPUOLEN ÄÄRI OSASTOLTA
  https://yle.fi/uutiset/3-10389368?origin=rss
  TAI he kysyvät sitä AINA viher vasureiden ääri tapauksilta
  joidenka mielipide on sitä äärimäistä vasemmisto laitaa
  jolla he yritävät valkopyykata periaatessa aina nämä tamän tyyliset asiat
  Esimerkki tästä kusetuksesta aivopesusta
  Saksassa puidaan Chemnitzin mellakoita – väärää tietoa, liioittelua ja virheitä
  Saksin osavaltion pääministerin mielestä Chemnitzin väkivaltaa on liioiteltu.
  **Vihreiden mielestä väkivallan vähättely on ongelman ydin.**
  niin kenen väkivata näiden matujenko
  No ainakin vihreiden osastossa sitä ongelmaa ei ole edes olemassa näköjään
  SIIS KOKO EUROOPALAISEN VIHERVASEMMISTOLAISTEN MIELESTÄ ONGELMIA EI OLE PISTE
  Mutta kun ..Europolin raportti: Terrorismin uhka Euroopassa edelleen korkea Isisin heikentymisestä huolimatta
  JUU
  Saksin osavaltion kristillisdemokraattinen pääministeri Michael Kretschmer sanoi eilen keskiviikkona osavaltion parlamentissa, että kuvaukset ihmisjahdista olivat vääriä.
  Pääministerin **puoluetoveri**, liittokansleri Angela Merkel puuttui heti Kretschmerin puheeseen ollen eri mieltä
  JA VIHREITÄ EI SE OIKEA ASIA MISTÄ KAIKKI JOHTUU PALJON HÄMÄÄ
  SILMÄT KIINNI JA SORMI PYSTYSÄ SYYTELMÄSSÄ SYYTÖMIÄ TAPAHTUMIIN
  YLEENSÄ AINA KANTAVÄESTÖÄ JOTKA EIVÄT OLE MURHANEET IHMISIÄ
  VAAN VASTUSTAVAT NIITÄ MATUJEN TEKOJA
  Siis voiko enepää kieltää elämän realiteetit faktat omasta kuplastaan valein
  kuin tämä totaali typerys
  Saksan vihreiden puheenjohtaja Annalena Baerbock syyttää Kretschemeriä siitä, että tämä ei ota tilannetta riittävän vakavasti.
  – Vähättelemällä herra Kretschmer jatkaa poispäin katselemista ja tämä on juuri se, mikä aiheutti Chemnitzin tapahtumat. Oikealla laidalla on selvästikin vakavia ongelmia, Baerbock lausui
  Siis Ylen satunnaiset haastelun ihmiset usein
  osoitautavatkin jonkun vasemmiston tai vihreiden puolue aktiiveiksi
  vahinko vain
  No ei todelakaan ole
  *Yhden tunnetun mielipide*
  Yleisradio ei ole selvästikään mikään normaali yhtiö. Näköjään siellä työntekijöillä pitäisi olla vapaat kädet tehdä mitä vain, eivätkä johtajat saisi mitenkään ohjata työntekijöitä.

  Jos johtajat jotenkin puuttuvat siihen mitä työntekijät tekevät, nousee kauhea metakka ja työntekijät sanovat itsensä irti. Ei tällaista tapahdu missään muualla, Jos firmassa syntyy ongelmia, niistä keskustellaan ja yritetään löytää ratkaisu, jolla vältyttäisiin samoilta ongelmilta tulevaisuudessa.

  Tuntuu vahvasti, että kaksi Ylen työntekijää sanoivat itsensä irti nostaakseen omaa profiiliaan toimittajina. Eli työntekijöitä ei koko Yle kiinnosta yhtään, vaan heidän oma imagonsa.

  Mutta eivät nuo toimittajat ole yksin. Yleisradion muissakin elimissä tapahtuu kyllä koko ajan sellaista, että se ei vetelisi missään muussa yrityksessä. Hallitus ilmoittaa, että sekä toimitusjohtaja Lauri Kivisellä ja päätoimittaja Atte Jääskeläisellä on täysi luottamus. Miten se voi olla mahdollista, kun koko yhtiö on selvästi ihan sekaisin? Kivinen ilmoittaa puolestaan, että hän ”tutkii asiaa”. Eikö hänen olisi jo pitänyt tutkia asiaa ja ilmoittaa hallitukselle, miten tästä eteenpäin toimitaan ja pitäisi toimia, jotta jokin ratkaisu saadaan aikaan? Koko touhu näyttää amatöörimäiseltä puuhastelulta, jossa yhtiön imago ja uskottavuus koko ajan huononevat.

  Entä sitten hallintoneuvosto! Sen puheenjohtaja ilmoitti, että hallintoneuvostolla on täysi luottamus toimitusjohtajaan ja johtoon. Kukaan ei myöskään avannut suutaan hallintoneuvoston kokouksessa väittääkseen vastaan. Mutta kohta tiedotteen jälkeen hallintoneuvoston jäseniltä tuli ilmoituksia, että ei mitään sellaista luottamusta ole. Joku on ilmeisesti kuiskinut heille jälkeenpäin mitä mieltä pitäisi olla.

  Miten yhden yhtiön kohdalla on mahdollista, että kaikki on täyttä sekoilua? Irtisanoutuneet toimittajat ovat nyt marttyyreja. Kovan luokan toimittaja olisi jäänyt yritykseen ja yrittänyt parantaa sen toimintatapoja eikä pannut hanskoja tiskiin. Ei kai toimittajan työ ole mikään pyrähdys, vaan pidempi juoksu, jos meinaa saada jotain aikaan.

  Nyt Yleisradion hallituksen pitäisi nopeasti tehdä jotain ja pelastaa Yle ennen kuin koko uskottavuus häviää. Eiköhän siellä ole nyt tutkittu ihan tarpeeksi.

  Ei ole enää muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa johto, jotta muutos saadaan aikaan. Uusi johto voi toivottavasti aloittaa tilanteessa, jossa sen paremmin talon omat työntekijät kuin Ylen ympärillä pyörivät poliittiset voimat eivät jatka myyräntyötään yhtiötä vastaan. Näin ei voi vain enää jatkua.

  Reply
 • 6.9.2018 at 11:18
  Permalink

  Gallup tehdään tietokoneavusteisella puhelinhaastattelulla. 60% haastatelluista vastasi kyselyyn. Tuloksissa siis voi olla valikointia. Otos on 1400, kun mukana ovat mielipiteensä ilmoittaneet.

  Reply
 • 6.9.2018 at 11:50
  Permalink

  Ruotsidemokraatit kun tekee superjytkyn niin johan perussuomalaistenkin kannatus nousee seuraavaan gallupiin.
  Katsokaas kun JÄRKI VOITTAA hiljalleen ympäri Euroooan!
  Suvakit räksyttää ja heittelee natsikortteja….
  Turhaan.

  Reply
 • 6.9.2018 at 12:30
  Permalink

  En usko galluppeihin,semminkin nykyisiin.

  Tohdin epäillä näiden objektiivisuutta.Sanoisin ”muokkaukseksi”.

  Kaikki vanhat puolueet ja vihreät ja siniset nykyisellään ajavat muiden kuin Suomen ja kantakansalaisten asioita.

  Perusteluiksi riittänee näiden tekemät päätökset vuosien varrella.Miettikääpä, miten ” häpeällisen’ huonolla tolalla on tätä yhteiskuntaa rakentaneiden vanhusten asiat-kertoo ja paljon vallankahvassa olevien arvoista tai pikemminkin arvottomuudesta.

  Vanhat puolueet,vihreät,siniset eivät tule muuttamaan suuntaa ”linjauksen kanssa”,vai mikseivät ole tehneet sitä nykyisellä hallituskaudella.Kuulemme taas ”tyhjää täynnä ”olevia lupauksia ennen vaaleja.
  Toivon, että eduskunnan kokoonpano muuttuu hyvin suurelta osin keväällä , nimenomaantämän kansan ja maan etuja aidosti ajavilla henkilöillä.

  Reply
 • 6.9.2018 at 18:50
  Permalink

  SDP ei ole tehnyt vuosikymmeniin todellisten isänmaallisten, suomalaisuuden säilyttävän kultuurin eteen hevon paskaa. Muuta maailmaa haluvat elättää. Tiemme on Ruotsin, jos muutosta ei tule.

  Reply
  • 6.9.2018 at 21:06
   Permalink

   Kokoomus tekee samaa, mutta vielä monta kertaa tuhoisempana. Kansainsekoomusta ja koska Ruotsi, Tanska, Saksa pyysivät EU:lta väliaikaiset rajatarkastukset joka pysäytti rajoillemme tulevat iphonenuorukaiset niin kokoomus haluaa Kai Mykkäsen suulla kymmenkertaisia kiintiöpakolaismääriä vuodessa, siis alkaen noin 10 000 vuodessa ja tietenkin myöhemmin päälle perheiden yhdistämiset.
   Kansallisomaisuuden esim. infran yksityistämiset, bisnes-Sotet jne. Ja kun kokoomus haluaa leikatata kantisten sosiaaliturvaa se samalla haluaa kaikille työttömyyspäivärahan suuruisen summan tienaaville maahantulijoille sekä maahan tuleville opiskelijoille pääsyn Suomen sosiaaliturvan piiriin HETI mm. lapsilisät. Jo Urho Kekkonen sanoi että kokoomus tulee pitää oppositiossa tai se tuhoaa Suomen, olisi kannattanut uskoa.

   Reply
 • 6.9.2018 at 19:42
  Permalink

  …. Ja persut ovat yleisten vessojen seinien ”kirkkoveneinä”.
  Espanjassa valtaan pääsi eli ”huonot housuun”, jonka tuloksena tuo maailmanhalaajat avasivat rajat sepposen selälleen Afrikasta tuleville mustille rikollisille, joita äyskäröidään Espanjan lomarannoille enemmän kuin läpimädintäkään ruuhea on koskaan tarvinnut pirunmoisilla syysmyrskyllä silloin hyvinä aikoina, jolloin erään kyläpahasen K-kyläkauppias myi koko Keskon aluehallinnon alueella eniten Illodin suuvettä syystä, että paikalliset spurgut joivat sitä ”janoonsa”. Oli muuten meilläpäin pirun ”raikasta” porukkaa, mutta jo tuolloin vaivasi maaseutua naispula, eli elämänpäsmäriä oli pirkuleen vaikeeta löytää ja ja jos ”onni suosi”, vielä vaikeampaa päästä siitä eroon. Mutta se oli kylän henkisen ja sivistyksellisen habituksen kannalta ”nostetta” luova termiitti, sillä ne miehet, jotka omasivat tälläisen sielunkumppanin pysyivät ”puiden välissä” muita paremmin, jonka pystyi konkreettisesti havaitsemaan siitä, että selkä oli harvemmin savessa kuin muilla verrokkiryhmään kuuluvilla miehenpuolilla. Siis näillä ”sinkuilla”. Silloin maamme työvoimapoliittinen tila oli sikäli onnellisessa asemassa, että jos tuolloin oli työtön. Se merkitsi yksiselitteisesti sitä, että kyseinen ”elementtisaumaaja” oli LAISKA eli kansankielellä… MAKASI.
  Ei naisen kanssa, puhumattakaan, että toisen miehenpuolen kanssa niin kuin maataan naisen kanssa. toim.huom.

  Reply
  • 6.9.2018 at 19:44
   Permalink

   Korj. Espanjassa valtaan pääsi SOSIALISTIT eli…

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.