Lukijan kynästä: Politiikkaa Y-kromosomilla ja DNA:lla?

Y-kromosomi saa aikaan ihmisessä primäärit sekä sekundääriset eli androgeeniset sukupuolipiirteet. Sekundäärisistä on helppo eroittaa, onko kyseessä mies vai poika. Tyttö vai nainen ? Sekundääristen ilmitulo on jokaisella yksilöllistä. Joillakin buperteetti alkaa aikaisemmin ja joillakin myöhemmin. Tämä on tiedetty tuhansia vuosia, varmaan niin kauan kuin ihminen on ollut, ja tätä on pidetty täysin luonnollisena asiana.

Myös merkittävistä poikkeavuuksista on lääketiede ja biologia tiennyt jo kauan. On tiedetty, että on esim. tupla y (YY) kromosomia ja Tripla x:ää (XXX). Nuo ovat erittäin harvinaisia tapauksia. DNA-avaimen löytämisestä napsahti Nobel sen löytäjille 1950-luvulla. DNA:n rakenteen selvitti kaksi tutkijaa, englantilainen Francis Crick ja amerikkalainen James Watson !

Se, että jos nuori näyttää nykyaikana nuoremmalta pidempään on sekin aivan luonnollista kehitystä. Ei kyseessä ole kuulkaa 32 eri sukupuolta. Kyseessä on aina ihminen ennen sukupuolta. Yksi geeni on aina sen pituinen pätkä DNA kaksois-rihmaa, jonka tieto riittää yhden proteiinimolekyylin rakentamiseen. Ihmisen kromosomeissa on 60 000 geeniä.20 tuhatta niistä rakentaa aina kullloisenkin yksilön. Loput 40 000 on muistissa sukukromosomeissa. Isältä periytyy neljännes geeneistä ja äidiltä toinen neljännes.Loput tulee kauempaa historiasta.

Eräs sexixtisyydellä raflaava Party tyrkyttää meille tuota 32 eri sukupuolta. Miten olisi 60 000 sukupuolta tai miksei sen varran kuin ihmisiäkin, yli 7 miljardia. Vihreiden oliko muna ennen kanaa leikki saa todella hupaisia ja ylilyöviä piirteitä. Mitä muuta se on kuin tieteen poupularisointia.Uppoaako agenda silllä, että läpsii takapuolta klubilla? Uppoaa mutta ei ainakaan osu. Faktaa kiitos.Sisään tai ulos.

Kun sitten kysytään oliko se muna ennen kanaa, pitää tietysti turvautua oikeasti tieteeseen. Vastaus jää enemmän tai vähemmän hämärän peittoon. Mitä pidemmäksi aikajana venyy, sitä epätarkemmaksi käy tapahtuma. Niinpä voidaan olettaa, että muna ja kana olivat suurin piirtein samaan aikaan. Munan sukupuoli voi olla kuitenkin eri kuin kanan, voi tulla kukko läpsimään helttaa. Jos sanotaan, että sokeakin kana löytää sen jyvän,ollaan kuitenkin epätarkkuuden tällä puolen tai tuolla puolen. Tosi epätarkkaa.

Jos tiedettä pitää popularisoida, tehdään se kunnolla. Eikä sillä tavoin, että kaikki jätetään levälleen rajattomana ja vapaana tuulessa helttailemaan. Fyysikko Heisenberg tutki atomin ympärillä vipeltäviä elektrooneja. Syntyi Heisenbergin epätarkkuus periaate. Se tarkoittaa sitä,että mitä tarkemmin yritetään määrittää elektronin paikka, sitä epätarkemmaksi käy ajankohta, jolloin kyseinen elektroni on tietyssä paikassa ja päinvastoin. Ajanhetken määrittäminen hämärtää elektronin paikan.

Mutta me emme elä elektronien maailmassa. Elektronit liikkuvat rajallisuuden ja rajattoman välimaastossa.Me tarvitsemme rajat !

Jari Vuorinen Tekn. Yo AMK Lohja.

2 thoughts on “Lukijan kynästä: Politiikkaa Y-kromosomilla ja DNA:lla?

 • 3.9.2018 at 10:32
  Permalink

  Ravintokin on osana hormonisynteesissä. Onko edes tutkittu, mitä länsimainen lisäainein tehostettu kasvisravinto juomineen vaikuttaa hormonisynteesiin etenkin, kun tärkeistä aminohapoista voi syntyä vajausta. Joku voisi tutkia kuinka suuri osuus homoista on kasvissyöjiä.

  Reply
 • 3.9.2018 at 20:38
  Permalink

  Joo näitähän voi kirjoittaa ja huutaa katolta tyhjyyteen, sillä nykyään ei ole enää mitään merkitystä järjen käytön ja ilmiselvien itsestäänselvyyksien kanssa, sillä kaikki kova ”rauta” on muuttunut ”softaksi”, joka määrää ja määrittelee kaiken. Eli ihan kaikki asiat ovat yhtä PMS:ää ja naisen arvoituksellista mieltä sekä varsinkin sen äkillisiä mielen muutoksia. Esimerkkinä vain esitin, sillä eihän naisen saa sille mitään, että on nainen ja mies sille, että on joskus ollut mies.
  Eräs ensimmäinen merkkipaalu miehuuden vyörytyksessä oli se kun TV:ssä ja radiossa pääasiassa naiset keskenään pamiloivat sitä saako mieskin itkeä ja että sen PITÄÄ itkeä……. BYYÄÄÄHH!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.