Ministeri Saarikko huolissaan vammaisista – Heittää pyyhkeitä kunnille kilpailutuksista

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko näkee, etteivät kunnat osaa hyödyntää, hänen mukaansa joustavaa hankintalakia eivätkä kilpailuttaa vammaispalveluita oikealla tavalla. Saarikko iloitsee oheisella videolla siitä, että Sipilän hallitus on osoittanut määrärahan kuntien ja maakuntien kouluttamiseen palveluidensa kilpailutuksesta.

Saarikko on kertomansa mukaan seurannut huolestuneena uutisia ja yhteydenottoja jotka liittyvät nykyisten palveluita järjestävien kuntien tapaan toteuttaa hankintalakia ja kilpailuttaa pysyviä palveluita vammaisten ja muiden erityisryhmien arjessa. Hänen mukaansa erityinen huoli liittyy asumispalveluihin, joista Saarikko lohkaiseekin vaalilauseen viimeisen päälle: ”Ihmisten koti ei voi olla myytävänä”. Toisaalta mikään ei estä yksityistä yritystä, sen enempää kuin kuntaakaan myymästä esimerkiksi vammaisille osoitettua asuntolaa tai yksittäistä asuntoa.

– Vammaispalvelulaki parantaa ja lisää yhdenvertaisuutta palveluissa ja kaikkien tietämä iso sote- ja maakuntauudistus muuttaa tapaa palveluiden järjestämisessä, Saarikko toteaa hymyillen.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

4 thoughts on “Ministeri Saarikko huolissaan vammaisista – Heittää pyyhkeitä kunnille kilpailutuksista

 • 30.8.2018 at 08:49
  Permalink

  Kilpailu voi piristää kummasti. Kunnallisessa vanhusten ja sairauden hoidossa kunta vain näyttää menettävän rahaa, mutta kilpailutuksen jälkeen yrittäjä voi jakaa jopa osinkoja yritykseen sijoittaville.
  Tähänkin on selitys. Kuntien johtoon valitaan poliittisesti sopivat henkilöt, kun taas yritysten johtoon omistajat asettavat sijoitustensa tuottavuutta lisäävät henkilöt.

  Reply
 • 30.8.2018 at 08:55
  Permalink

  Kehitysyhteistyöhön hukatuilla rahoilla myös vammaisten hoito saataisiin kuntoon, kuten moni muukin asia. Esimerkiksi: Kokoomuksen marionetti ja venäjän trolli- sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan ”800 lisäpoliisin palkkaaminen maksaisi 50 miljoonaa euroa vuodessa… Se on yksi kahdeskymmenesosa vuotuisesta kehitysapubudjetista ja puolet turvapaikanhakijoiden vuotuisista vastaanottomenoista.”

  Reply
  • 30.8.2018 at 12:58
   Permalink

   Puhumattakaan niistä miljardeista euroista, jotka jo tähän mennessä on aiheutunut Kansattoman Sekoomuksen PettUri Urpon syksyllä 2015 avosylin vastaanottamista 30000 elintaso- eli VALEPAKOLAISISTA, joille Sipilä ja Urpo ovat taanneet ilmaisen täysihoidon p-aukiseksi velkaannuttamansa Suomen veronmaksajien kustannuksella – tänäkin NOUSUSUHDANNE-vuonna he kasvattavat Suomen KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA n. kolmella miljardilla eurolla.

   PettUri Urpo olisi Shengenin sopimuksen perusteella voinut käännyttää välittömästi takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin kaikki nuo tänne loisimaan vastaanotetut, mutta PettUri Urpon nenässä Brysselin lihapatojen tuoksu on varmasti vastustamaton. Sotaveteraanejakin solvannut punaliberaali punaporvari-maanpetturi haistattaa mielessään pitkät paskat suomalaisille veroamaksaville tavallisille tallaajillekin.

   Reply
 • 30.8.2018 at 20:06
  Permalink

  EU ja valtio nimenomaan vaatii ääretöntä kilpailuttamista. Ja kun kunnat ja kaupungit ovat nyt oppineet kalttaamaan ja nylkemään kustannuksista vanhustenhoidosta ja muusta sairaanhoidosta – johon sellainen ei sovi ollenkaan – kvartaalitalous periaatteella, ei se päästessään tämän ”kokkelin” lumoihin EI se halua luopua siitä millään, koska näin hallinto ja virkamieskunta saa ryöstettyä rahaa itselleen ja omiin käyttöihinsä erilaisten korruptio kokkareiden pitämiseen toisena namiskukkelina nk. ”pakolaisten” hyysääminen ja onnenonkijoiden elämänlaadun parantaminen suomalaisten liki vainaiden kustannuksella.
  Oma maa mustikka, muu maa mansikka!
  Edm. vastaa ristin pitämistä ylösalaisin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.