Kuva: Herra Heinämäen Lato-orkesteri uhmaa poliittista korrektiutta vaativia – ”Intiaani” mukana keikalla

Joku saattaa kevään korvilta muistaa kummallisen kohun, kun YLE päätti hyllyttää lasten keskuudessa melkoisen suositun ”Herra Heinämäen Lato-orkesteri”-ohjelman siinä esiintyvän intiaanihahmon vuoksi. Asiasta nousi äläkkä viimeistään kun kävi ilmi, ettei ”Amerikan alkuperäiskansojen puolesta” mieltään pahoittanut kuin kourallinen ihmisiä. Niin uhmakas ja uskalias kyseinen orkesteri kuitenkin on, ettei se ole antanut kiukuttelun vaikuttaa sen enempää ohjelmistoonsa kuin kokoonpanoonsakaan.

Herra Heinämäen Lato-orkesteri esiintyi tänään 30.8 aamusella Järvenpäässä, Perhekeskus Maahisessa ja villitsi yleisönsä kuten tavallista. Oheisen kuvan perusteella kokoonpanokin oli ”täysi”, eli myöskin kohuttu, rasistiseksikin väitetty intiaani oli mukana.

Herra Heinämäen Lato-Orkesteri kokonaisuudessaan.

Samaan aikaan, kun Yleisradio antautui pienen, mutta äänekkään porukan kyykytettäväksi, leimahti hienoinen raivo orkesterin puolesta. Ohjelma palauttamiseksi YLE:lle perustettiin adressi, joka keräsi 7808 allekirjoitusta. Adressissa vaatimusta perusteltiin mm. seuraavasti:

– Syynä poistolle on pienen porukan puolestaloukkaantumisesta alkanut somekeskustelu sarjassa esiintyvän Amerikan alkuperäisväestöön liittyvän intiaanihahmon vuoksi.

Julkisena yhtiönä Yle tuottaa lastenohjelmia verorahoitteisesti koko Suomelle, eikä suositun ei-rasistisen hyväntuulisen lastenohjelman poisvetäminen pienen porukan vaatimuksesta ole perusteltua. Vaikka yksittäisenä ohjelmana asia on pieni, periaatteellisella tasolla asia on iso, sillä se luo mahdollisuuksia vetää pois muitakin ohjelmia jatkossa sekä vaikuttaa ohjelmatuotantoon jo tekovaiheessa.

Kaikesta huolimatta orkesterin ohjelmaa voi katsoa ainoastaan elävästä arkistosta, eikä uusia jaksoja ainakaan YLE:lle ole tulossa.

Lähde: Adressit

Aiheeseen liittyvää:

9 thoughts on “Kuva: Herra Heinämäen Lato-orkesteri uhmaa poliittista korrektiutta vaativia – ”Intiaani” mukana keikalla

 • 30.8.2018 at 16:11
  Permalink

  a) Ei pidä hyppiä kulttuurimarxistien ja puolestaloukkaantujien pillin mukaan, eli hyvä, Herra Heinämäki.

  b) Juuri puolestaloukkaantujat ja tottelijansa ovat tajuamattaan kaikkein rasistisimpia ja rasismissaan alentuvimpia ihmisiä, koska toimintansa implikoi juuri sitä että kulloinkin kyseessä olevan kansa tai vähemmistö olisi kykenemätön ymmärtämään asiaa ja loukkaantumaan itse.Puolestaloukkaantuja holhoaa eli ylentää itsensä puolesta loukkaantumansa yläpuolelle ymmärtämättä, tai kiihkeästi hyve-onanoidessaan edes välittämättä tästä asiasta.

  c) Miksi kukaan puolestaloukkaantuja ei puolestaloukkaannu esimerkiksi ”artistista” jota Pallifaceksikin kutsutaan, ja joka harjoittaa kulttuurista riistoa apinoidessaan mustien ghetoissa rankoista elämänkokemuksista syntynyttä Rap-”musiikkia” omiin perin valkoihoisen etuoikeutettuihin tarkoitusperiinsä?

  Reply
 • 30.8.2018 at 16:58
  Permalink

  Kunpa joku viisas selvittäisi voidaanko YLEä vastaan nostaa vaikka joukkokanne oikeudessa, ei voi olla että kansalainen voidaan pakottaa maksamaan propagandasta ja aivopesusta ja valeuutisista (agendauutisista) sekä sananvapauden rajoittamisesta. Joka tätä valhetta haluaa se on OK mutta ei voida pakottaa kansalaista siitä maksamaan.

  Reply
  • 30.8.2018 at 17:11
   Permalink

   Joukko- eli ryhmäkannehan taannoin ”otettiin käyttöön” suomessa, mutta samaan hengenvetoon vesitettiin parillakin tavalla:

   – Laki antaa mahdollisuuden vain kuluttajien ryhmäkanteeseen elinkeinonharjoittajaa vastaan. YLE:ä ei mitä ilmeisimmin katsota elinkeinonharjoittajaksi eli se on hämärine mutta näkyvine puuhineen turvassa lain kouralta.

   – Kanneoikeus on yksin kuluttaja-asiamiehellä. – Jonka motivaation, moraalin, moraalittomuuden tai ylemmän käskijänsä eteen kanne käytännössä tyssää.

   Reply
 • 30.8.2018 at 18:58
  Permalink

  Entäs sitten intiaanikesä tai Eskimo jäätelöpuikko???

  Reply
  • 30.8.2018 at 19:36
   Permalink

   Ei kannattaisi antaa suvakkifasisteille ideoita toteutettaviksi…

   Reply
 • 30.8.2018 at 19:40
  Permalink

  Joopa joo. 1970 luvulla oli jenkkiläinen discobändi willage puople, jossa oli inkkaripäällikkö, nahkalakki homo, cowboy, poliisi ja seilori. Mitähän nyky päivän vihervasemmistolaiset sanoisivat niistä nyt? vai olisiko ok. vain koska olivat heteroita ainoastaani inkkari ja cowboy olivat oikeasti homoja.
  Vihervasemmistolaisille mielensä pahoittajille ei voi muuta kuin nauraa paskaisen naurun, Kuitenkin samalla tulee mieleen että kuinka kauan vihervasemmiston sallitaan riekkua ja huomio huorata milloin milläkin.

  Reply
  • 30.8.2018 at 19:42
   Permalink

   Näppis virhe oikea nimi oli Village People

   Reply
 • 31.8.2018 at 22:02
  Permalink

  Intiaanit ovat väestönvaihtajille herkkä asia vain ja ainoastaan sen takia ettei suomalaiset heräisi ymmärtämään että meille ollaan tekemässä samaa ryöstöä jonka kohteeksi amerikan intiaanit joutuivat vain muutamia vuosisatoja sitten. Kaksinaismoralismin määrä on päätä huimaavaa -kaikki mahdolliset keinot ovat käytössä kansanmurhan läpiviemiseksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.