Skandinavian ensimmäinen nais-imaami pitää Helsingissä luennon mm. islamistisesta feminismistä

Skandinavian ensimmäinen nais-imaami Sherin Khankan pitää avoimen luennon Helsingin yliopistossa 31.8.-18. Luennon aiheena tulee olemaan naiset ja islamin tulevaisuus, islamistinen feminismi ja muslimien reformi lännessä. Luento perustuu islamin oikeusperiaatteisiin. 

Khankan omaa tutkinnot Kööpenhaminan yliopistosta, jossa tämä opiskeli mm. filosofiaa ja uskonnollista sosiologiaa. Imaami on erikoistunut moderniin islamistiseen aktivismiin Lähi-idässä. Tämän lisäksi hän on opiskellut spirituaalista hoitoa ja on myöskin kognitiivinen psykoterapeutti.

Vuonna 2016 Khankan perusti muutaman muun muslimi-akateemikon ja aktivistin kanssa Mariam-moskeijan, jossa perjantai-rukouksen ja muut seremoniat häitä myöden johtavat nais-imaamit. Islamistisen feminismin nimissä Mariam-moskeijan tarkoitus on haastaa islamin patriarkaalinen kulttuuri ja yksin miesten tekemä tulkinta koraanista.

Mm. väkivaltaista extremismiä vastaan työskentelevä Global Hope Coalition aikoo palkita Khankanin syyskuussa. Palkinnon lisäksi Khankan saa Global Hopelta arvonimen ”sankari”.

31.8 kello 9-11 Yrjö-Koskisenkatu 4:ssä, huoneessa 210 tapahtuva luento on kaikille halukkaille avoin.

Lähde: Helsingin yliopisto

11 thoughts on “Skandinavian ensimmäinen nais-imaami pitää Helsingissä luennon mm. islamistisesta feminismistä

 • 27.8.2018 at 10:12
  Permalink

  Eiks noi typerät uskon hömpät ja sairaat kirjotukset tulkintoineen vois unohtaa. Ei ainakaan Eurooppaan tai Suomeen tai ainakaan mulle.

  Reply
 • 27.8.2018 at 10:31
  Permalink

  maailma täynnä hihuleita ja lisää idiotismia pukkaa……kun on uskonnonvapaus niin on….meillähän on jo näitä nais/alkoholisti (niinkuin miehiäkin) piruntorjunta yksikön generaaleja……yllinkyllin…

  Reply
 • 27.8.2018 at 10:41
  Permalink

  Miksei mene Saudi arabiaan saarnaamaan feminismistä?

  Reply
 • 27.8.2018 at 10:59
  Permalink

  Onks tää se tanskassa asuva suomalaistaustainen muslimifeministi josta YLE näytti taanoin dokkarin? Oikein fiksu mamma, kuvittelee muuttavansa muuttumatonta sanaa.

  Reply
 • 27.8.2018 at 18:05
  Permalink

  ”Islamilainen feminismi!?!?!?”

  Kaiketi tarkoittaa sitä, että nainen saa sanoa miten monta kertaa ylkä häntä kepillä saa lyödä, mutta miehenpuoli lyö kuitenkin niin monta kertaa kuin ITSE haluaa.
  Tappaminen jää koraanin mukaiseen käytäntöön, koska akan voi tappaa vain kerran ja kamelikunnan kruunulla on licence to kill ja juomana kamelin kusta. Ei puistettuna,
  Islaminuskoiset naiset eivät ole yhtään sen suvaitsevaisempia vääräuskoisia kohtaan kuin varsinaiset ”lihamyllytkään”, vaan he omistavat yhtä suuren vihan kristittyjä ja länsimaisia arvoja vastaan, sillä kuten Turun kultakurkkujen laulussa annetaan kuulua: Jokaisen miehen takana on nainen”… ja jokaisen naisen takana on mies, isä, veli, eno, setä, serkku, lanko, appi, kylän imaami, taleban, ISIS ja Al Qaida valmiina kunniamurhaamaan eli pelastamaan suvun maine ja kunnia paloittelemalla lutka niin moneen osaan kuin Koraanissa on säädetty eli mahdollisimman hoikkiin siivuihin lihaa säästämättä, vaivoja pelkäämättä ja omantunnontuskia tuntematta.
  Lyön vetoa, ettei muslimeilla ole olemassakaan kyseistä rensseliä, koskapa kaikki kristityt kerrankin elämässään etuilivat itsekkäästi, josta tuon ”lahjan” itselleen haalittuaan alkoivat välittömästi tuntea siitä ristin painoista syyllisyyttä, joka onkin rangaistus tuosta alkuaikojen hevostelustal, sillä se sammakko mikä mättäällä kurnuttaa sen kurki nokkaansa seivästää ja pitkään kaulaansa venyttäen nielaisee ja vettä päälle siemaisee.
  Jos Kylli-täti olisi hengissä hän olisi saanut maalata kuvaiset kyseisestä opettavaisesta kansakunnansadusta. Tosin Kylli olisi vakituisessa virassa Sipilän maanpetturi -hallituksessa graafikkona, sillä taide lohduttaa köyhän kansan mieltä aivan kuten Äiti Teresan (omalla pankkitilillä New Yorkissa 50 miljoonaa dollaria) sanoen vastauksena siihen ”kuinka köyhät intialaiset voisivat parantaa oloaan”?
  V:”Heidän pitäisi HYMYILLÄ ENEMMÄN!!!”

  Reply
 • 27.8.2018 at 19:18
  Permalink

  Ruton ja koleran yhdistelmä.

  Islamistinen feminismi.

  Mahdoton yhtälö.

  Islamissa nainen on alistettu toisen luokan ihmiseksi. Nainen voidaan piestä tai tappaa jos hän vaikka sanoo tai tekee jotain väärin muun yhteisön mielestä. Se siitä tasa-arvosta.

  Feminismi ei todellisen luonteen mukaansa edes pyri siihen että mies ja nainen ovat tasaveroisia.

  Feminisimi haluaa alistaa länsimaisen, valkoisen, heteromiehen – median ja koululaitoksen avulla tämä mädätys on edennyt jo pitkälle.

  Islamin päämääränä on alistaa muut sen valtaan.
  Feminismin päämääränä on alistaa miehet naisten valtaan.

  Molempien päävihollinen on länsimainen, valkoinen, heteromies.

  Ääri-islamilainen feministi. Mikä se on?

  Se on sellainen joka leikkaa kurkut auki miehiltä toreilla.

  Reply
 • 27.8.2018 at 20:37
  Permalink

  Islamin reformointi toki voi kuulostaa hyvältä, mutta ongelma on se että koraanin opetukset ovat kuulemma muuttumattomia ja täydellisiä (lukuisista ristiriitaisuuksistaan huolimatta) ja että koraanin opetuksia ei saa tulkita mitenkään vaan kaikki on otettava täysin kirjaimellisesti. Pahintahan asiassa on kaiken lisäksi se, että islamin oppien mukaan tällaisesta reformaatiosta tai tulkinnan muuttamisyrityksestä seuraa sama rangaistus kuin uskon hylkäämisestä eli kuolema. Eiköhän tuokin mamma jonkin fatwan päällensä saa puuhistaan. Ikävä kyllä.

  Reply
 • 28.8.2018 at 00:21
  Permalink

  Espanjassa on Euroopan kuoleman-päivä, D(eath)-Day joka päivä, ks. seuraavassa artikkelissa linkitetyt videot:

  ”In Spain It´s Europe´s D(eath)-Day Every Day: Amazing Videos of Muslim Migrant Landing on Beach

  You have so often seen photos of the Allied landings in Normandy on D-Day, d. June 6, 1944.
  Now compare with the following 3 short videos:…”

  https://new.euro-med.dk/20180827-in-spain-its-europes-death-day-every-day-amazing-videos-of-muslim-migrant-landing-on-beach.php

  Reply
 • 28.8.2018 at 06:24
  Permalink

  Kyllä laittoi hymyilyttämään tuo otsikko. Kaksi toisensa kieltävää asiaa yhdessä.
  Taitaa olla jotain taustatukea, eipä sitä muuten imaamiksi pääsisikään.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.