Maahanmuuttajien opiskeluun kaksi miljoonaa lisää – Opintotuen suunniteltu leikkaus samaa luokkaa

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt lähes kaksi miljoonaa euroa vapaan sivistystyön oppilaitoksille. Uudella lisärahoituksella tuetaan maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon sekä suomen ja ruotsin kielen koulutuksen järjestämistä kansalaisopistoissa, kansanopistoissa, kesäyliopistoissa ja opintokeskuksissa. Valtion talousarvioesityksessä opintotukea suunniteltiin leikattavaksi samansuuntaisella summalla.

Uudella rahoituksella edistetään opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan maahanmuuttajien integroimista suomalaiseen yhteiskuntaan. Lisäyksestä sovittiin jo toukokuussa hallituksen vuoden 2018 lisätalousarviossa.

– Koulutuksella on hyvin tärkeä rooli suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumisessa, ja erityistä huomiota pitää kiinnittää suomen tai ruotsin kielen oppimiseen, näkee opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

– Kansalaisopistot, kansanopistot, opintokeskukset ja kesäyliopistot ovat merkittäviä maahanmuuttajien kouluttajia ja kotouttajia. Viime vuonna eduskunta hyväksyi uuden lain, jossa luotiin uusi toimintamalli. Nyt tätä hyvin käynnistynyttä toimintaa päästään kasvattamaan kysyntään vastaamiseksi, opetusministeri jatkaa.

Rahoitus myönnettiin opistojen ylläpitäjien hakemusten pohjalta. Erityinen rahan tarve oli suurten kaupunkien opistoilla. Kolme neljästä suurimpien avustusten saajasta oli Uudeltamaalta, kaksi Helsingistä. Koulutuksen pääasiallisia toteuttajia ovat kansanopistot ja kansalaisopistot. Puolet rahoituksesta myönnettiin kansanopistoille ja noin 40 prosenttia kansalaisopistoille. Noin 10 prosenttia rahoituksesta  jaettiin muille vapaan sivistystyön toimijoille eli kesäyliopistoille ja opintokeskuksille.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Aiheeseen liittyvää:

27 thoughts on “Maahanmuuttajien opiskeluun kaksi miljoonaa lisää – Opintotuen suunniteltu leikkaus samaa luokkaa

 • 24.8.2018 at 13:39
  Permalink

  Ei helvetti noita kusipääedustajia, enää en toivo mitään muuta kun asteroidia joka tuhoaisi koko helvetin maapallon.

  Reply
  • 24.8.2018 at 22:23
   Permalink

   Oon miettiny välillä ihan samaa:)

   Reply
 • 24.8.2018 at 14:18
  Permalink

  No Sanni nyt on sellainen höpsykkä, sinisilmäinen maailman parantaja mutta vaarallinen meille suomalaisille. Vaalit lähenee…

  Reply
  • 24.8.2018 at 14:50
   Permalink

   Lähenee, mutta lyödäänkö vetoa että mikään ei muutu, niin paljon on saastaa tässä maassa jotka ei tajua että mitä puolueita ei pidä ikinä äänestää, ei he äänestävät housut märkinä vihreitä, vasemmistoa, jne.. ja asiat menee aina vain enemmän vitulleen.

   Reply
  • 24.8.2018 at 18:29
   Permalink

   Tietoista tuhotyötä tuo on ja hyvin tuottoisaa. Ei kukaan noin sinisilmäinen ole. Ei sinisilmäisiä kansanedustajiksi päästetä. Eliitti haluaa luotettavan palvelijan. Sinisilmäinen ja naiivi maailmanparantaja saattaisi joskus kokea herätyksen. Aito tällainen olisi vaarallinen

   Reply
 • 24.8.2018 at 16:29
  Permalink

  Taitaa kohta alkaa antifanttiopiskelijoiden katto vuotamaan pahasti kun pitäisi vastustaa opintotuen leikkausta vastaan ja samalla supporttaa ihmisryhmää joka aiheuttaa kyseiset leikkaukset. Tuskin edes tajuavat.

  Reply
  • 25.8.2018 at 09:16
   Permalink

   Antifantit eivät tajua. Syy-seuraus ajettelu on liian vaikea yhtälö antifanttien aivoille.

   Reply
 • 24.8.2018 at 16:30
  Permalink

  ”– Koulutuksella on hyvin tärkeä rooli suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumisessa”

  On se kumma kun toiset maahanmuuttajat kotoutuu ilman että tarvii syytää miljoonia ja taas miljoonia, kun taas lähi-idän ihmeet ja afrikan moniosaajat ei kotoudu millään.

  Niinhän sitä maahanmuuttajien sosiaaliturvaakin parannetaan, samaan aikaan kun suomalaisilta vaikeassa tilanteessa olevilta leikataan.
  On tää hullua, kuka enää haluaa maksaa veroja tähän pas*a maahan?

  Reply
  • 25.8.2018 at 18:42
   Permalink

   Montakos sataa vuotta romanit ovat asustelleet maassamme erityisemmin kotoutumatta…

   Reply
 • 24.8.2018 at 18:24
  Permalink

  Matunuolija ministerin unelma. Hukkaan heitettyä rahaa. Onneksi pian on vaalit ja noista päästään eroon. Missähän kuplassa tuokin elää kun ei näe mitä ympärillä tapahtuu.

  Reply
  • 24.8.2018 at 19:03
   Permalink

   Kuplassa elät itse, jos oletat jonkunministerin elävän kuplassa ilman näköä

   Reply
   • 24.8.2018 at 20:49
    Permalink

    Haistele sinä liimaa kuten tuo ämmä jolla silmät seisoo päässä ja josta jokainen järkevä näkee mikä mielisairas paska on kyseessä.

    Reply
    • 25.8.2018 at 05:30
     Permalink

     Onpas raivokasta konnien pulmustelua. Taidat olla hallituksella hommissa

     Reply
     • 25.8.2018 at 14:35
      Permalink

      ”Onpas raivokasta konnien pulmustelua”..Nyt voitkin alkaa selittelemään että miten tuon ämmän toilailujen haukkuminen on ”konnien pulmustelua” ämmä kun tekee tuhoja omaa tyhmyyttään, ei tarvitse siihen mitään ohjailuja.

     • 25.8.2018 at 21:05
      Permalink

      ”Tyhmyyttään” siis vain…eiku

 • 24.8.2018 at 20:06
  Permalink

  SUOMALAISET SIPILÄN, ORVON JA SOININ TOIMESTA KÖYHIKSI KUIN KIRKONROTAT, ULKOMAALAISTEN OLOT SUOMESSA KUNTOON!!!

  Soramonttu-hallitus kohtelee suomalaisia pahemmin kuin Venäjän Suuriruhtinaskunta ja aivan samalla tavalla kuin Ruotsin kuningaskunta. Edes Yhdysvallat käyttäessään miehittäjän valtaa v. 1945 – WWII jälkeen Japanissa ei kohdellut Japanin kansaa yhtä ala-arvoisesti kuin Sipilän hallitus suomalaisia omassa syntymä maassaan, jossa hallituksen soveltamaksi käytännöksi on yksiselitteisesti muodostunut suomalaisten avoin ja psykopaattinen vihaaminen ja sorto jättämällä siitä pois vain suoran murhaamisen, jota kutsutaan kansanmurhaksi. Suomalaisten tilanne muistuttaa jo pahaenteisesti lähes samaa mitä Irakissa Saddam Husseinin ollessa diktaattorina kohdistui kurdeihin, jossa tuo Neuvostoliiton hirmuhallitsija Josif Stalinia suuresti ihaileva murhaaja käytti sinappikaasua tuhotakseen useita kurdi kyliä heti Persianlahden sodan v. 1991 jälkeen syystä, että kurdit olettivat vapautuksen aikansa tulleen kun kansainvälinen liittouma tulee syöksemään vallasta Saddam Husseinin hallinnon kuin korttitalon. Mutta tässä kurdit laskivat väärin aloittaessaan oman vapaussodan Saddamin ollessa ahtaalla Kuwaitissa hänen armeijansa juostessa karkuun kuin päättömät kanat kohti Irakia liittouman armeijan takaa-ajamina. Yhdysvallat ja sen liittolaiset eivät katsoneen YK:n mandaatin pätevän itse Irakin valtaamiseksi, vaan helpotuksekseen nähdessään saaneensa suhteellisen helpon ja kivuttoman voiton Irakin Kuwaitin miehitysarmeijasta se halusi ”lähteä pöydästä” kun on vielä voiton puolella. Lisäksi koko sotilaallinen operaatio jo siihen asti oli kustannuksiltaan tähtitieteellistä luokkaa, jolle rahalle oli muutakin käyttöä ainakin länsimaiden kannalta, jotka joutuivat painimaan ensin yleisenmielipiteen kanssa saadakseen kansan tuen hyökkäykselle toisella puolella maapalloa.

  Reply
 • 24.8.2018 at 22:34
  Permalink

  Punaliberaalien punaporvarien kansanpetturi-hallituksen politiikkaa!

  Reply
 • 25.8.2018 at 00:40
  Permalink

  Myös opintojärjestelmä siinä kuin valtiollinenkin järjestelmä on käymässä läpi mullistavan muutoksen.

  Todelliset menestyjät tunnistaa siitä, että he eivät pätevyyttään ole valtiollisen järjestelmän kautta hankkineet. Heille löytyy aina töitä ja kovalla palkalla. Itse asiassa yhteiskunta ei voi toimia ilman tätä osaavaa ja luovaa tiedon eliittiä.

  Valtiollisen järjestelmän kautta koulutetaan rupuporukka. Ne, jotka tekevät työn tehtaan lattialla. Koulutuksen suoritusvaatimuksia alennetaan koko ajan sitä mukaa kuin oppilasaines huononee. Monet, joissa olisi ainesta menestyjäksi, joutuvat vanhempien rahan puutteen vuoksi jäämään valtiollisen koulutusjärjestelmän uhriksi. Heidät tasapäistetään heikomman aineksen kanssa ”tasa-arvoiseksi” massaksi.

  Palataan järjestelmään, joka valitsi kaksisataa vuotta sitten. Todellisiin opintoihin pääsee vain oikean säädyn tai nerouden avulla. Virkamiessääty saa etuoikeuden laittaa lapsensa menestysopintojen polulle. Jumaluusopinnoista tulee keskeinen ja pakollinen oppisuoritus. Tosin siinä on kyse poliittisesta indoktrinaatiosta. Mutta ilman poliittista jäsenkirjaa valtion virat eivät aukene.

  Reply
  • 25.8.2018 at 18:49
   Permalink

   Kannatetaan! Itselläni ei tosin liene oikeaa säätyä korkeampiin opintoihin, mutta siitä huolimatta oppiarvona FT. Älykkyysosamäärä onkin ainoa relevantti peruste.

   Reply
 • 25.8.2018 at 09:31
  Permalink

  Kokoomuksen hottis on ollut turmionkätilö suomalaiselle koululaitokselle. Vihervasemmistolaiseksi muuttunut kokoomus on ajanut lapsille fanaattisesti kommunistista arvomaailmaa: monikulttuurisuutta, sukupuolettomuutta, sateenkaari mielenmuokkausta ja islamia.
  Niin kyllähän kokoomus, keskusta ja vihervasemmisto tietävät mitä tekevät ja saavat siitä ”kolmekymmentä hopearahaa” isänniltään kansainvälisen talouseliitin huipulta.

  Reply
 • 25.8.2018 at 21:28
  Permalink

  Helvetinmoinen menoerä ovat myös eri uskontojen opetus.
  Eipä muuten kuuluisi minkään uskomusopin koulutus yhteiskunnan piikkiin!
  Uskokoon kukin mitä haluaa ja palvokoon vaikka peräpukamia kun kustantaa huvinsa ihan itse!
  Tämä kotoutus on yleensäkin järjetöntä. Turvapaikan pitäisi aina olla väliaikainen ja pakolaiset pitäisi kotiuttaa mahdollisimmman pian.
  Täällä kun elätetään 100 juhlapaikanhakijaa samalla rahalla elättäisi jossain Lähi-idässä 10000 ihmistä.

  Reply
 • 26.8.2018 at 02:06
  Permalink

  Kukkuulla hiukan täällä kukkuu, taitaa olla ihan itse tuo lasisilmä ämmä jolla aivot on höyrynneet taivaan tuuliin jo ajat sitten.

  Reply
  • 26.8.2018 at 07:55
   Permalink

   Siis haluatte pulmustella rikollisesta hyväuskoisen hölmön ja kun joju soraääni aivottomien kuorossa, niin hirveä raivo, suurempi kuin ”ämmää” ja suvakkeja kohtaan. Olette kai kaikki huijareita eli palkattuja nettitrolleja suomalaislampaita paimentamassa (persuvaleoppositio)

   Reply
   • 26.8.2018 at 09:08
    Permalink

    Et tiedä näkäjään mitä kirjoitat joten en jaksa enää vastailla kun vastassa on täysin aivonsa sulattanut ihmisoletettu.

    Reply
    • 26.8.2018 at 12:59
     Permalink

     Kyllä se on ihan selkeää tekstiä ja sinä teeskentelet, että et ymmärtäisi

     Reply
 • 2.9.2018 at 09:20
  Permalink

  ”Maahanmuuttajien opiskeluun kaksi miljoonaa lisää – Opintotuen suunniteltu leikkaus samaa luokkaa”

  Tämähän menee yksi yhteen myös toimeentulotuen kanssa, Suomalaiset ei saa toimeentuloukea enäöä Kelasta, mutta matut kyllä saa vaikka mitä, jopa ilmaisen hammashoidon, kun minäkään en saanut kahteen lähes 100 euron hammaslääkärilaskuun kuin 20 senttiä, ja taas pitäisi mennä, mutta en tiedä miten saa ne maksetuksi. Kyllä tuokin helvetin kokoomus paska oli kovin huolissaan siitä, kun lotto arvonta tuli Yleltä, koko ämmä on niin sekaisin, että alta pois. Avatkaa silmänne jo, ja katsokaa mitä äänestätte, kokoomus, kepu ja smurfffi paskat saa unohtaa äänestyksissä kokonaan, muuta eivät ole saaneet aikaan kuin tuhoa ja vahinkoa Suomelle.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.