Turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut – Hylättyjen päätösten osuus jyrkässä laskussa

Turvapaikanhakijoita on saapunut tänä vuonna Suomeen viime vuotista vähemmän. Vuonna 2017 turvapaikkaa haki 9418 henkilöä ja tänä vuonna hakijoita on ollut 2786. Kielteisten päätöksien osuudessa on tapahtunut on tapahtunut myöskin muutosta, sillä vuonna 2017 hylätyn turvapaikkapäätöksen sai 42,4% ja vuonna 2018 ”hylsyn” on tähän mennessä saanut 30,7%.

Myönteisen päätöksen on tänä vuonna saanut 42,5% hakijoista, kun taas 2017 samainen luku oli 40,2%. Myönteisen päätöksen tänä vuonna saaneista 1185 henkilöstä 234 ovat saapuneet maahan EU:n sisäisen siirron myötä ja jokainen siirretty henkilö on saanut myönteisen päätöksen. Noin 1600 hakijan hakemus on jätetty joko käsittelemättä tai se on rauennut.

Käännytettyjen määrä näyttäisi myöskin laskeneen. Tänä vuonna on käännytetty 666 henkilöä ja suurin osa käännytetyistä ovat olleet kotoisin Romaniasta tai Irakista. Viime vuoden aikana käännytettiin 1463 henkilöä, joista suurin osa oli Romaniasta tai Venäjältä saapuneita.

Karkotettuja, eli oleskeluluvan saanut henkilö maasta poistettavia henkilöitä, joille ei olla myönnetty uutta oleskelulupaa tai joka on syyllistynyt Suomessa rikoksiin, oli vuonna 2017 yhteensä 1134 kappaletta, kun taas tänä vuonna lukema on tähän mennessä 583.

Noin kolmasosa perheen kanssa tulleista alaikäisistä on myöskin saanut kielteisen päätöksen. Kaiken kaikkiaan kielteisten päätösten suhteen ei ole suurta eroa sen välillä, onko turvapaikkaa hakenut 0-13 vuotias vai 18-34 vuotias. Suhteellisesti eniten kielteisiä turvapaikkapäätöksiä ovat tänä vuonna saaneet 35-64 vuotiaat, joidenka hakemuksista lähes kolmasosa on ollut kielteisiä.

Eniten turvapaikkahakemuksia tulee yhä Irakista, Afganistanista ja Somaliasta. Sodan kourissa kärvistelevä Syyria on listalla vasta viidentenä. Syyriasta turvapaikkaa on hakenut alle sata ihmistä vuoden 2018 aikana. Turvapaikka on myönnetty myöskin viidelle venäläiselle. Irakilaiset ovat hakeneet Suomesta myöskin muin perustein oleskelulupaa kolmanneksi eniten. Hakemuksia on tänä vuonna kertynyt 1627 kappaletta, joista myönteisen päätöksen on saanut 1262, eli noin kolme neljästä on saanut myönteisen päätöksen. Kuten turvapaikanhakijoistakin, myös oleskelulupaa hakeneista suurin osa on työikäisiä miehiä.

Lähde: Migri

 

14 thoughts on “Turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut – Hylättyjen päätösten osuus jyrkässä laskussa

 • 23.8.2018 at 12:26
  Permalink

  Unkari kuuluu niihin melko harvoihin Euroopan maihin, joissa EU-diktatuurin korruptoimat maanpetturi-vallanpitäjät ja niitä tukeva valtaVALEmedia eivät ole saaneet EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaista valkoista kansanmurhaa edistymään:

  ”Unkarilainen turvallisuusasiantuntija: “Haluammeko luovuttaa perintömme, vai haluammeko suojella sitä?”

  No go -alueet kattavat jo kokonaisia Länsi-Euroopan kaupunkien osia, ja arvoliberaalissa lännessä terrorismi koetaan osaksi suurkaupunkien elämää. Unkarissa Budapestissä tällaista ei ole havaittavissa, sanoo unkarilainen turvallisuusasiantuntija.

  Unkarilaisen turvallisuusasiantuntijan József Horváthin mukaan eurooppalaisille merkittävin kysymys on, millaisessa maailmassa haluamme elää, kertoo unkarilainen Magyar Hírlap. Haluammeko luovuttaa maamme, kaupunkimme, vanhemmiltamme ja isovanhemmiltamme perimämme asunnot – vai haluammeko suojella niitä?

  Viitaten Ruotsin tuleviin parlamenttivaaleihin turvallisuusasiantuntija sanoo, että jos Länsi-Euroopan maahanmuuttopolitiikoissa ei tapahdu merkittävää muutosta, lähitulevaisuudessa Ruotsista tulee Euroopan ensimmäinen maa, missä on muslimienemmistö.

  Hän painottaa, että vaikka asiasta ei kovin paljon puhuta, useissa Länsi-Euroopan kaupungeissa no go -alueet kattavat jo kokonaisia kaupunkien osia. Islamilaisissa yhteisöissä syntyy itsenäisiä etnisyyksiin perustuvia puolueita tai sitten nämä yhteisöt liittoutuvat uusvasemmistolaisten puolueiden kanssa ja perustavat niihin islamilaisia siipiä.

  Horváth varoittaa poliittisesti nykyään niin korrektia länttä puolustustahdon puutteesta. Hänen mukaansa 70 rauhan vuoden aikana moraali on laskenut, ja vain 15 prosenttia miehistä olisi valmis puolustamaan maataan aseellisesti.

  Terrorismi ja naisiin kohdistuva väkivalta on keino murtaa lännen moraali, eikä puolustustahdoton länsi ole kyennyt reagoimaan tähän uhkaan sen vaatimalla tavalla. Länsi-Eurooppa luovuttaa turvallisuusasiantuntijan mukaan kulttuurinsa ja tilansa ihmisille, joille Eurooppa on vain saalis.

  Lontoon muslimipormestari on sanonut, että terrorismiin valmistautuminen kuuluu suurkaupunkien elämään.

  – Budapestissä tällaista ei ole onneksi havaittavissa, turvallisuusasiantuntija Horváth muistuttaa.”

  https://www.kansalainen.fi/unkarilainen-turvallisuusasiantuntija-haluammeko-luovuttaa-perintomme-vai-haluammeko-suojella-sita/

  Reply
 • 23.8.2018 at 12:33
  Permalink

  Hyväksyttyjen osuutta hakemuksista on nostettava, koska suvakkien lemmikkien saapumismäärät ovat laskussa?

  Reply
 • 23.8.2018 at 12:36
  Permalink

  Lähes jokainen myönteinen päätös on väärä.
  Elintasosiirtolaisia ne on jotka Suomen perukoille tulee kymmenien turvallisten maiden kautta.
  En ymmärrä miksi ylikuormittunutta turvapaikka järjestelmää annetaan laittomien siirtolaisten käyttää hyväksi kaikkialla euroopassa.

  Reply
 • 23.8.2018 at 12:39
  Permalink

  Tilanne on se että ensin pitäisi kaikki turvapaikalla tulleet karkoittaa. Sen jälkeen tulisi jokainen hakemus käsitellä uudelleen ja erikseen. EI perheenyhdistämisiä eikä muitakaan syitä. Sillä jokainen väärä turvapaikka on liikaa.

  Paljonko on hyväksyttävä määrä raiskauksia? Entä pahoinpitelyitä? Entä ryöstöjä? Palkonko on hyväksyttävä veronkorotus näiden johdosta? Entä paljonko valtion velka saa kasvaa turvapaikkabusineksen vuoksi?

  On hyvä muistaa että mikää laki ei velvoita ottamaan yhtään turvapaikkahakijaa.

  Reply
 • 23.8.2018 at 12:45
  Permalink

  Työikäisiä MIEHIÄ, Todellisia miehiä alta kulmain luimistelevia lähes apinoita koko kööri.joka iikka takaisin lähtömaihinsa ,turvan ja oleskeluluvan antaminen näille loisille on karhunpalvelus.mitään osaamattomia idiootin tasolla henkisesti jääneitä ahlämejä ja negruja ei eurooppa tarvitse mihinkään eikä myöskään suomi.

  Reply
 • 23.8.2018 at 13:12
  Permalink

  Yksikin turvapaikanhakija on jo liikaa.Nyt olisi syytä keskittyä tehokkaisiin palautusoperaatioihin.

  Reply
  • 23.8.2018 at 15:07
   Permalink

   Eikös yhteen sijan laivaan mahdu kerralla yli 2000 palautettavaa, sinne vaan ja kyyti vaikka kerran kuussa vaikka ruotsiin tai saksaan, nehän niitä jakaa eteenpäin.

   Reply
 • 23.8.2018 at 14:21
  Permalink

  Voipi vain olla tyyntä myrskyn edellä. Tietysti suvaitsevaisto huutaa suoraa huutoa tuskasta, joka jäytää jalkoväliä. SPR:n ja pakolaisbisneksellä rahaa takovilla päättäjillämme kylmää lompsan alaa. Vähentyminen ei merkitse mitään, sillä täällä on ja tänne tulee kokoajan lisää läpsyttelijöitä, koska rajat ovat sepposen selällään aivan kuten ikineidot ja puumatkin, joille maistuu itämainen liha.

  Reply
 • 23.8.2018 at 16:51
  Permalink

  Vielä tulee se päivä että kaikki tänne läpsytelleet huijarit poistetaan maasta. Ni!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.