Ruotsi palaa taas, tällä kertaa parkkipaikoilla – Useissa kaupungeissa tuhopolttoja ja mellakoita

Mustiin pukeutuneet henkilöt ovat polttaneet kymmenittäin autoja Göteborgissa länsi-Ruotsissa. Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty mutta luonnollisesti paikalliset ovat silti peloissaan turvallisuutensa puolesta. Göteborgin tapahtumat eivät jääneet yksittäiseksi tapauskokonaisuudeksi, vaan myös Tukholman alueella on poltettu reilu tusinan verran autoja ja tehty muuta ilkivaltaa. 

Erästä tapausta sivummalta todistaneen mukaan Göteborgin autojen poltot näyttivät erittäin suunnitelluilta.

– Näin kolme, neljä mustiin pukeutunutta tyyppiä. Yksi näistä heitti molotovin koktailin kohti autoa ja auto syttyi välittömästi. Sitten kuului kovaääninen räjähdys, eräs todistaja kuvailee näkemäänsä.

Tapahtumat alkoivat Göteborgin koillisosassa noin yhdeksän aikaan illalla, kun Hjällbon alueelle hälytettiin palokunta autopalojen vuoksi. Pelastushenkilöstön saavuttua paikalle, paljastui tapauksia olevan laajalla alueella ja autoja palavan kymmenittäin. Paikallisen poliisin tiedottaja Ulla Brehm kertoo poliisilla olevan kokolailla samat tuntomerkit kuin tapausta todistaneillakin: Naamioituneita nuoria huppareissa ja verkkareissa.

– Meidän tietojemme mukaan tekijöitä on ollut kuudesta kahdeksaan kappaletta.

Myöskin Lysekilin kunnasta on raportoitu mellakoista ja tuhopoltoista. Lysekilissä on viranomaisten mukaan särjetty ikkunoita, sytytetty tulipaloja ja myöskin poltettu autoja. Poliisi kertoo, ettei ilmoitetuilla tapahtumapaikoilla ollut ketään poliisin päästyä paikanpäälle.

Noin 75 kilometrin päässä Göteborgista, Trollhättanissa paloi myös ja siellä tapauksien yhteydessä myös viranomaisiin kohdistui väkivaltaa. Paloautot joutuivat odottamaan hyvän tovin päästäkseen sammuttamaan kuutta palavaa autoa poliisin turvatessa aluetta. 30-40 ihmisen kerrotaan sulkeneen viranomaisilta pääsyn tapahtumapaikalle ja poliisi on ilmoittanut mellakoista alueella. Joidenkin tietojen mukaan poliisia olisi myös kivitetty näiden raivatessa tietä sammutushenkilöstölle. Tätä artikkelia kirjoittaessa tilanne on viranomaisten mukaan rauhoittunut alueella.

Tiedottaja Brehmin mukaan tapauksien yhteyttä ei voida sulkea pois, sillä tekotavat olivat jokaisella paikkakunnalla hyvin samanlaiset. Poliisi epäilee, että tapahtumat olisivat organisoitu sosiaalisen median välityksellä.

– Teot tapahtuivat niin lyhyen ajan sisään, että on mahdotonta välttyä ajatukselta siitä, että nämä olisivat olleet koordinoituja iskuja.

Kaikenkaikkiaan Göteborgin ympäristössä ja lähettyvillä paloi yön aikana 80 autoa.

Tukholmassa ja Uppsalassa omat tuholaisensa

Myöskin maan pääkaupungissa Tukholmassa sekä siitä noin 70 kilometrin päässä Uppsalassa paloi reilun tusinan verran autoja. Myöskin näissä tapauksissa vältyttiin henkilövahingoilta. Tukholman tapahtumista ilmoitus tuli pikkutunneilla, 04:01. Tukholman pelastuslaitoksen päällystöön kuuluva Lars Lindberg jakaa Göteborgilaisten virkaveljiensä näkemyksen siitä, ettei tämä voinut tapahtua sattumalta.

– Se, että 13 autoa syttyisi itsestään tuleen yön aikana ei ole kovin todennäköistä, Lindberg toteaa.

Toistaiseksi minkäänlaisia yksityiskohtia ei olla tarjottu poliisin toimesta eikä mikään aktivistiryhmä tai vastaava ole ilmoittautunut tuhopolttojen ja muun levottomuuden tekijäksi.

Toim. Huom. Otsikkokuvan auto ei liity tapauksiin.

Lähde: Expressen, 2

 

 

13 thoughts on “Ruotsi palaa taas, tällä kertaa parkkipaikoilla – Useissa kaupungeissa tuhopolttoja ja mellakoita

 • 14.8.2018 at 10:31
  Permalink

  Ruottalainen nykynuoriso pittää pieniä nuotiopiiriä kylillä,niihänne heijän esiisäthiin aikoinaan poltteli kamelinpaskaa aavikolla.sweduissa ei taija olla kamelin skeidaa saatavilla.biili lienee jonkinlainen korvike köntsälle!

  Reply
 • 14.8.2018 at 10:34
  Permalink

  Jaa… olisiko ollut jokin harjoitus? Meĺlakoinnin haittahan on suurempi jos sen saa useissa kaupungeissa yhtäaikaisesti liikkeelle. Täytyyhän sitä viestiliikennettäkin harjoitella ja siihen tarkoitukseen tämmöinen pienimuotoinen autojenpolttelu sopii mainiosti. Tuskin tämä nyt kuitenkaan tosiasiallinen operaatio ollut, pieni harjoitus vain…

  Reply
 • 14.8.2018 at 11:24
  Permalink

  Ja valtamedia puhuu NUORISOSTA.
  Ei taida olla Börje, Pär-Erik, Göran tai Olof asialla.
  Olisiko kenties Mohammed, Saiid, Ibrahim ja Ali ????
  Monikulttuurisuus on rikkautta!

  Reply
 • 14.8.2018 at 11:25
  Permalink

  SUVAITKAA!!!!

  Reply
 • 14.8.2018 at 12:00
  Permalink

  Syypäitä ovat joko sikäläiset anarkisti-kommunistit eli nämä ”kommari -burkalla” varustetut mammanpojat ja talkki-perseet. Tai vielä todennäköisemmin nk. ”uusruotsalaiset”, jotka ovatkin sananmukaisesti ”ketjupolttajia”. Yle kertoo tietenkin pehmennettyä jargonia eli suoraa valetta siten, ettei vahingossakaan hiisku tekijöiden tosiasiallisesta etnisestä taustasta vaan ”kielen päällä pyörii” legenda kälviäläis pojista.

  Reply
 • 14.8.2018 at 13:36
  Permalink

  >>Ruotsin hallitus linjasi maan tarvitsevan lisää maahanmuuttajia ”osaamispulan kattamiseksi”<<

  Reply
 • 14.8.2018 at 13:54
  Permalink

  Kas kummaa, autopalot ovat ensimmäisen kerran ylittäneet valemedian uutiskynnyksen. Vissiin pari vuotta jatkuneista nuotiopiireistä matujen sytyttäminä ei enää voitu olla hiljaa.

  Siitä huolimatta kommentointi on suljettu kaikissa valemedian lehdissä. Valtaapitävät eivät halua tietää mitä kansa ajattelee eivätkä halua että vielä niiden valehtelua lukevat ihmiset ryhtyvät ajattelemaan.

  No, muutos on tapahtunut eikä sitä enää voi pysäyttää. Kansallismielisyys on tullut jäädäkseen ja se voittaa globalisteien sätkynyket sekä kaataa sionistien korttitalot.

  Reply
 • 14.8.2018 at 15:40
  Permalink

  Tämä kantaswessonien nöyryytys jatkuu tasan niin kauan kunnes näitä apinoita aletaan laittamaan kylmäksi. Kaikki muut toimenpiteet ovat pelkkää näpertelyä ja niiden ainut tarkoitus kantaväestön rauhallisena pitäminen. Valtiotason vittuilua niille jotka pitävät yhteiskunnan pyörimässä.

  Reply
 • 14.8.2018 at 20:45
  Permalink

  Saatanalliset peltilehmät pitää tappaa…Kamelit saatava tilalle….

  Reply
 • 15.8.2018 at 05:49
  Permalink

  Kansankodin valkonaamoja nöyryytetään muslimien toimesta oikein olan takaa.

  Reply
 • 15.8.2018 at 07:33
  Permalink

  mietikää miten tämä juttu on rakenetu ja kuinka epätoivoisesti tekiöiden motiiveja yritetään valkopyykata YLESSÄ
  NÄITÄ YLE SUVAKKEJA EI HUOLETA SE
  ETTÄ MAAILMAN SIVISTYNEIMÄSÄ VALTIOSSA TAPAHTIUU JOTAIN TÄLLÄISTÄ
  MATU VÄKIVALTAA
  VAAN SE ETTÄ RUOTSI DEMOKRAATEILLE SATAA ÄÄNIÄ
  SE YLEN UOSUKAISTA HUOLETAA ENITEN

  SIIS HÄH

  https://areena.yle.fi/1-4234856

  Reply
 • 15.8.2018 at 07:45
  Permalink

  nämä ruotsin matu ongelmat ovat todella hyvää pr ruotsille

  ei auta abban come bakki

  kun ajatus ruotsista on nykyään se
  että
  eihän sinne uskalla kohta matkustaa näiden unelmien takia

  Reply
 • 15.8.2018 at 07:53
  Permalink

  löytyy kuitenkin ihmisiä jotka pitävät gööteboria turvalisena YLE ENSIMÄISENÄ TOITOTAA

  HAASTATELUUN HAMID MASQUMI YLESSÄ** IRANIN VEIJJARI VEIKKAISIN **

  sama kuin yle haastatelisi syyriassa ISISIÄ

  KYLLÄ TÄLLÄ HOMMA TOIMII EI MITÄÄN
  TURVALISTA ON **OMIEN KESKUUDESSA ***

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.