Kyösti Suokas hurjana blogissaan: ”Onko meille syntynyt erilaisia rinnakkaistodellisuuksia?”

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti ”Kössi” Suokas kritisoi blogissaan voimakkaasti näkemyksiä joidenka mukaan Suomeen tuotaisiin kymmeniä tuhansia siirtolaisia ulkomailta halvan työvoiman toivossa. Tikun nokkaan ”Kössi” nostaa niin yritykset kuin poliitikotkin.
 – Henkilöstövuokrausyritys Baronan tuore toimitusjohtaja vaati äskettäin Talouselämä –lehdessä kymmeniä tuhansia ulkomaisia työntekijöitä Suomeen. Luvat pitäisi saada n. viikossa. Valtion olisi lisäksi kustannettava kielikoulutus työntekijöille ja näiden perheenjäsenille”, Suokas huomauttaa ja jatkaa…

 – Barona ei ole vaatimuksineen yksin. Samaa levyä soittavat myös monet muut, kansanedustajia myöten. Kasvun esteenä on kuulemma pula työvoimasta ja edes palkalla ei saa väkeä töihin. Elämmekö kaikki samassa todellisuudessa? Vai onko meille syntynyt erilaisia rinnakkaistodellisuuksia, kuten amerikkalaisissa tieteiselokuvissa?

Suokas kyseenalaista niin mahdollisen halpatyövoiman maksukyvyn asumisen ja elämisenkin suhteen niin kalliissa maassa kuin Suomi on. Samoin pohdinnan kohteeksi joutuvat vuokrafirmat, jotka eivät työsuhteeseen palkatulle takaa edes minimituloa työsopimuksen ajalle.

– Miten kymmenet tuhannet kirjapalkalla tai sen alle työskentelevät uudet ulkomaalaiset asuisivat Suomessa? Asuntojen hinnat kasvukeskuksissa ovat karanneet horisonttiin jo maassa asuvilta. Kuka elättää reppumiehet perheenjäsenineen, kun talous sakkaa ja vuokrafirma antaa lopputilin? Pidetäänkö heidät maassa lentokoneissa seisomalla?

Blogikirjoituksessa myöskin jo Suomessa olevat, työttömät ulkomaalaiset otetaan huomioon. Suokas näkee, että näiden ohi ollaan rakentamassa omaa, suoraa polkua työelämään Suomessa. Ykskantaan AY-jyrä toteaa maahanmuuttajien työllistymättömyyden syiden olevan mm. koulutuksessa.

– Suomessa asuu tuhansittain ulkomaalaistaustaisia, jotka kovasta halustaan huolimatta eivät pääse töihin. Vaikeutena on puutteellinen kielitaito, koulutus ja työnantajien ennakkoluulot. Onko tarkoitus tehdä maassa olevien ohi ohituskaista ja jättää Suomessa jo olevat työttömät ulkomaalaistaustaiset pysyvästi kortistoon.

Suokas linjaa, ettei huoltosuhde tule paranemaan ulkomailta Suomeen kärrätyillä matalapalkkatyöntekijöillä, vaan että näiden mukanaan tuomat perheenjäsenet ja muu katras tarvitsevat myöskin tiettyjä erityispalveluita, jotka osaltaan vääristävät huoltosuhdetta entisestään.

– Maahanmuuttopolitiikka on vaikea taiteen laji. Meni syteen tai saveen päättäjiä ovat kuitenkin poliitikot. Eivät missään tapauksessa työvoimaa vuokraavat yritykset tai elinkeinoelämän etujärjestöt, Suokas päättää kirjoituksensa rakennusliiton sivuilla.

Lähde: Rakennusliitto

9 thoughts on “Kyösti Suokas hurjana blogissaan: ”Onko meille syntynyt erilaisia rinnakkaistodellisuuksia?”

 • 13.8.2018 at 16:28
  Permalink

  Ei ole yllätys että juurikin Barona esittää kymmenien tuhansien siirtolaisten tuloa Suomeen työvoimaksi. Nimittäin Barona group Oy hallinoi Luonaa, joka on VOK-bisnes yritys. Suomi on menossa kovaa kyytiä helvettiin kun mädättäjien sallitaan hallituksen , eduskunnan ja virkamiesten suosiollisella avustuksella tuhota maatamme.

  Reply
 • 13.8.2018 at 16:39
  Permalink

  paskan marjat. ei suomessa ole työvoima pulaa, kun oikein tehdystä työstä maksetaan oikea palkka kyllä rahalla saa duunareita meillä on puolimiljoonaa suomalaista jotka ovat käyneet jopa yliopistoja. oman lapsenikin oli käynyt jopa yliopistoa haki 150 työtä , eikä saa mistään , mitä ihmettä näillä karviksilla ja yön timpoilla olisi täällä tekoa. ruotsissakin 500 000 karviksesta vain 90 sai duunia saksassa miljoonasta alle sata. mitä helkkaria ay pomot ja hallitukset touhuavat. meillä on perustuslaissa jo että jokaisellla suomalaisella on oikeus saada töitä. kyllä työläisiä riittää mutta pitää maksaa myös palkkaa ja pitää ehdoista kiinni. jos ay pampuilla olisi siivoojan palkka ei varmaan tekisi työtäänsä , tai eduskunnassa minimi 7 euron tuntipalkka. häpeisisivät saatana soikoon. aina vaan hölmöillään…missä helkkarissa se järki on???
  konkurssiin menisivät firmat ja rakennukset olisivat rakentamattomina jos annetaan ohituskaistan kautta duunit äo määrän 70 oleville pelleille. beduiineilla jotka möykkäävät arabiaa ja yön timpat savimajojensa kanssa. vaativat ja politikoivat kyllä mutta missä teot, husu syö paskaa ja muita valtion lemmikkejä kyllä syötetään ja pokkuroidaan ei helkkari sentään..nyt pitäis jo ruveta herätyskellot soimaan ….pitää saada järkevyyttä yhteiskuntaan eikä leikkiä maailman parantajia mihin meillä ei ole varaa eikä taitoja. yksi ainoakaan maa maailmassa ei ole pystynyt integroimaan näitä luvattomasti maahantunkeutujia, eikä nimellä pakolaisia mitä viher vassarit yrittävät propageerata. ei kyösti eikä hölmölän ministeritkään. jopa pääkaupungin johtaja on rikollinen , on tuomittu naisten hakkaamisista, kavalluksesta, ratti juopumuksesta ja sitten viherpiiperöt ym. valitsevat moisen rikollisen ….ei päätä pakota….

  Reply
 • 13.8.2018 at 16:51
  Permalink

  Risto Ryti sanoi; ”Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.”

  Reply
  • 14.8.2018 at 07:00
   Permalink

   Vapaamuurari Ryti oli kv. banksterien frendi. Vaikka hän oikeasti olisi uskonut kavereihinsa ja mätien Länsimaiden mätäaatteisiin, olisivat ne väistämättä tuhonneet Suomen elinedut. Kuitenkin uskon, että nykyisin liberaalipuoluelainen Ryti väittäisi mokutusta ja muuta EU-roskaa ”Suomen eduksi”

   Reply
 • 13.8.2018 at 22:57
  Permalink

  Koko Euroopassa EI OLE TYÖVOIMAPULAA, vaan jokaisessa EU-maassa on heittämällä työttömiä työnhakijoita roppakaupalla. En edes viitsi alkaa lukuja kaivamaan, sillä se on yhtä mieletöntä kuin alkaa laskemaan tähtiä taivaalta.
  Koko SUURI VALHE ja MIELETTÖMYYS on peräisin globalisteilta, joissa pääpiruina heiluvat juutalaiset pankkiirit ja heidän juoksupoikinaan ”viikkorahalla” maanpetturi goyimi -poliitikot, jotka kulunutta sanontaa käyttäen vieläpä alakanttiin – myisivät oman wanhan äitinsäkin ”vain muutaman dollarin tähden” (Lännenelokuva).
  YK jo 2000-luvun alussa kehitteli konnankoukkujaan Euroopan valkoisen väestön päänmenoksi suunnitelmalla siirtää paskamaista mutiaisia EU:n alueelle, koska väestömäärämme laskee ”hälyttävästi” – Ja kissan viikset !!!
  Tuolla väestön määrän laskemis -seikalla ei ole mitään atomipommi vaikutusta tai Ebolan kaltaista panepidemiaa, vaan Euroopan yhteiskunnan mukautuvat luonnollisella tavalla kulloisenkin kehityssuuntiin, joita tapahtuu aivan kuten luonnossakin ilmaston suhteen maailman keskilämpötilojen suhteen ”pikku jääkausineen”. Sitä paitsi manner Eurooppa on tiheään asuttua ja siellä on jopa ”liikaa” ihmisiä, joka on johtanut metsien hävittämiseen ja luonnon elinolojen kapenemiseen eläinten, kasvien ja puiden suhteen, koska se on lisännyt kaupungistumista ja betoniviidakoiden lisääntymistä. Tietenkään Euroopassa ei kaiketi päästä lähellekään sitä väestöntiheyttä mitä esim. Japanissa on, mutta tuo Aasian aikaa sitten teollistunut ja kehittynyt talous -tiikeri on aivan oma luku sinänsä, sillä saarivaltiona sillä ei ole mahdollisuutta laajeta rajattomasti, jota tosin se halusi kompensoida etenkin luonnonvarojensa suhteen WWII, jolloin Japani haastoi tuolla alueella pahimman kilpailijansa Yhdysvallat, joka jo tuolloin maailmanvaltana hallitsi noita merialueita ja omasi talous- ja sotilaallisia intressejä mm. omistamalla sotilastukikohdan Filippiineillä, jonka Japani heti kohta valloitti sodan alussa kun USA:lla oli vielä puolittain housut kintuissa.

  Reply
 • 14.8.2018 at 05:36
  Permalink

  Sisällissotaa kaivataan taas näköjään tosissaan Eurooppaan mutta vähän isommssa mittakaavassa.

  Reply
  • 14.8.2018 at 17:47
   Permalink

   Jokainen päivä vie meitä lähemmäs konfliktin syttymistä ja suosittelenkin jokaiselle henkilökohtaisen varautumisen aloittamista sillä se on ainut mahdollisuus selviytymiseen rytinän alkaessa. Valtiojohtoinen väkivaltakoneisto ympäri eurooppaa on selkeästi osoittanut toiminnallaan asettuneensa valta-eliitin edunvalvojaksi ja ne onnettomat jotka laskevat saavansa sieltä suojelua itselleen ovat niitä jotka eliminoidaan ensimmäisinä.

   Reply
 • 15.8.2018 at 15:11
  Permalink

  Kun todellisuudesta puhutaan.

  Uskaltaisitteko ostaa käytetyn veneen Hjallis Harkimolta?

  Uskaltaisitteko ostaa käytetyn auton ministeri Anne Berneriltä?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.