Kenkävalmistaja Crocs tekee miljardin voittoa – Sulkee silti kaikki tehtaansa lisävoiton toivossa

Joskus jopa ”junttikenkien” ykkösenä tunnettu kenkävalmistaja Crocs on ilmoittanut sulkevansa loputkin tehtaansa. Syyksi yritys ilmoittaa tuloskunnon vahvistamisen, eli suomeksi lisävoiton tavoittelun. Jo aiemmin Crocs vähensi tehtaidensa määrän kahteen. Myöskin liikkeitä tullaan sulkemaan jo aiemmin suljettujen lisäksi.

Lopetettavat tehtaat sijaitsevat Meksikossa ja Italiassa. Kyseiset, viimeiset Crocsin omat tehtaat tuottavat tällä hetkelä noin 10% yrityksen kengistä ja sulkemisen myötä loppukin tuotanto siirtyy ulkoisille toimittajille.

Yrityksellä ei suoranaisia taloushuolia ole, sillä Crocs tekee tänäkin vuonna noin miljardin dollarin voiton ja sen osake on noussut tämän vuoden aikana noin 49%. Rahaa ei ilmeisesti kuitenkaan koskaan voi virrata sisäänpäin liikaa ja siten tehtaiden lisäksi lakkautetaan myöskin yritykyksen omia, ekslusiivisesti Crocsin tuotteita myyviä liikkeitä.

Viime vuonna Crocs sulki 160 liikettä, joten säästötoimet eivät ole erityisen vieraita yritykselle. Tällä hetkellä liikkeitä on noin 400 ja määrä tullee pienentymään entisestään. Yritys oli hetkellisessä ahdingossa alkuvuodesta 2017, mutta on sittemmin triplannut osakkeensa arvon uusien kenkämallien tuottaman kauppapiikin jäljiltä.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Suomessa viihdelehti Stara.

Lähde: Yourcentralvalley

6 thoughts on “Kenkävalmistaja Crocs tekee miljardin voittoa – Sulkee silti kaikki tehtaansa lisävoiton toivossa

 • 11.8.2018 at 10:45
  Permalink

  Crocs toteuttaa globalisaatiota, jota Sipilän hallitus ja vihervasemmistolaiset palvovat kädet maahan saakka kumarrellen ja ihmisoikeuksia julistellen.

  Reply
 • 11.8.2018 at 11:27
  Permalink

  Tämä on nykyaikaa. Bisnestä tehdään lyömällä kintaat tiskiin, että saadaan ”enemmän” voittoa. Tämä kertoo jotain ylikansallisten suuryritysten moraalista, joka nyt ei ole koskaan ollut kovinkaan hääppöistä laatua. Tämän on saanut kokea näin sanallisesti ”karvaasti” suomalaiset poliittiset johtajat, jotka ovat lyhytnäköisesti kenkänneet Suomen kruununjalokiviä ulkomaisille suuryrityksille polkuhintaan ja sitten röyhistelleen pääuutislähetyksissä kuinka tuli tehtyä hyvät kaupat ja vieläpä niin penteleen järkevää sorttia olevat. Sitä vastoin tavalliset kaduntallaaja suomalaiset, jotka omaavat jotain sellaista, jota umpityhmät päättäjämme eivät koskaan tule omstamaan. Heille nuo ”operaatiot” ovat sydäntä raastavaa kuultavaa ja nähtävää, koska se merkitsee samaa kuin sydän vertaan joutuisi vuodattamaan.

  Reply
 • 11.8.2018 at 17:19
  Permalink

  Eipä ole ahneudella mitään rajaa.

  Reply
 • 12.8.2018 at 06:32
  Permalink

  Ahneella on paskainen loppu, monessa tapauksessa. Pörssiyhtiöiden tehtävä nykysin on tuottaa tuhottomasti rahaa suursijoittajille, ei investointeihin yrityksessä eikä henkilökunnan hyvinvointiin. Hyväkin menestyvä yritys imetään kuiviin muutamassa vuodessa. Ennen aikaan osa tuloksesta sijoitettiin automaattisesti firmaan takaisin, paremmat tuottavammat uudenaikaisemmat koneet, henkilökunta voi hyvin ja sitä kautta tuottavuus parani. Viimeisessä työpaikassa missä olin, piti yrittää vääntää vanhoilla paskoilla hyvää laatua koska rahaa ei saanut kuin pieniin korjauksiin. Tee siinä sitten laatua.

  Reply
 • 12.8.2018 at 19:42
  Permalink

  Meidän taloudessa varmaan kymmenet ”Crocsit”, ei tosin ainuttakaan aitoa. Ruiskupuristuskone leipoo noita ehkä kymmenen sekunnin välein, paljo kahdeksaa euroa enempää ei kannata maksaa ellei halua tulla kusetetuksi.

  Reply
 • 15.8.2018 at 18:22
  Permalink

  Harmi, crocsit ja crocs – kengät on niin hyvät jalassa.
  Ei oo tarvike ”crocsit” ollenkaan niin hyvät.
  Aidot eivät ole sateella ja talvella liukkaat, niinkuin tarvikkeet.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.