Ysiluokkalaiset Helsingissä turvaamaan pienempien koulutietä

Ensimmäiset koulupäivät ovat joko jo takana, tänään tai edessä ympäri Suomen. Tämä tarkoittaa liikenteessä sompailevien lasten määrän lisääntymistä räjähdysmäisesti ja autoilijoilta vaaditaankin erityistä varovaisuutta liikenteessä. 

Helsingin poliisi twiittasi kuvan, jonka ohessa se kertoo kaupungin ysiluokkalaisten avustavan nuorempia opiskelutovereitaan liikenteessä. Vapaaehtoistyö ja ns. ”kolmas sektori” ylipäätään on merkittävässä roolissa koulutiensä aloittavien kulkemisen turvaamisessa.

https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/status/1027434006424563712

Monessa kunnassa järjestetään myöskin vapaaehtoisrinkejä koulutien turvaamiseksi. Esimerkiksi Järvenpäässä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Järvenpään Vanhempainverkosto järjestävät koulujen syyslukukauden aloitusviikolla 13. – 17. elokuuta perinteisen suojatiepäivystyskampanjan, johon vapaaehtoiset ovat tervetulleita.

Lähde: Poliisi-Twitter, MLL

4 thoughts on “Ysiluokkalaiset Helsingissä turvaamaan pienempien koulutietä

 • 9.8.2018 at 10:37
  Permalink

  Hyvä kun edes koulutie turvataan, mutta kuka suojelisi lapsia monikulttuurisuushelvetiltä?

  Reply
 • 9.8.2018 at 10:58
  Permalink

  Usa:ssa selvisi isälle että hänen pikkupojalleen koulussa oli pakkosyötetty islamin oppeja, kun isä meni puhumaan siitä kouluun, ehti muutaman sanan sanoa ennen kun poliisit saattoi hänet ulos, ja en yhtään ihmettelisi että samaa islamin paskaa pakkosyötetään myös monissa suomen kouluissa.

  Reply
 • 9.8.2018 at 13:17
  Permalink

  Kas kun eivät matuperseitä laittaneet.
  Sinänsä herttainen hanke, jossa murkku ikäiset huolehtivat pikku koulukkaiden koulutien turvallisuudesta. Siinä voi muistua mieleen omakin ensimmäinen koulupäivä, vaikka ikää ei ole muisteloihin kummoisesti vielä kertynytkään. Ja mikä parasta! Kerrankin tämä sataa ”omaan laariin”, eikä jonkin Afrikan savikylän Moolokin kitaan, jolla ei ole MITÄÄN reaalista hyötyä vaan kyse on pelkästä sosiaalidemokraattisesta hyvis -teeskentelystä.

  Reply
  • 9.8.2018 at 17:32
   Permalink

   Eiköhän suvakkipiirit kohta keksi aavikkoraiskaajile tuon kouluunsaattamisen, niin sairas on jo tämä maa että ei oikein mikään enää yllätä.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.