Nykysuomi tarjoaa foorumia kansalaiskeskustelulle – Lukijoiden näkemyksille oma palsta

Nykysuomi on päättänyt tarjota omaa palstatilaa lukijoilleen ja muille vieraileville kirjoittajille. Kansalaismediaksi julkaisu ei ole muuttumassa, mutta sanan- ja aatteenvapauden vankkumattomana puolustajana Nykysuomi on avannut ”Lukijoiden kynästä”-osion kolumnien alle. 

Sananvapauden tolan ollessa alati synkempi ja sosiaalisen median hyökätessä yhä hurjemmin ponnistuksin kansalaismielipidettä vastaan, näkee Nykysuomi velvollisuudekseen tarjota äänen myöskin niille, joita syystä tai toisesta pyritään vaientamaan.

Tottakai mm. sabotaasin ja muun vahingollisen toiminnan estämiseksi, lukijoiden kirjoitukset luetaan ja tarvittaessa oiotaan sellaisiksi, että ne mahtuvat lain vaatimien pykälien piiriin, mutta mielipiteen vuoksi palstalta ei ketään pois suljeta. Lukijoiden kynästä-palstan löydät täältä.

Voit kirjoittaa palstalle mistä tahansa, minkä koet itse tärkeäksi tai mielenkiintoiseksi, aina politiikasta sosiaalisiin kysymyksiin ja arjen haasteista uskontoon. Aihealueita ei olla rajattu, eikä vaatimuksia kirjoittajan taidolle tuottaa suomen kieltä olla asetettu. Voit tahtoessasi pyytää kirjoituksesi julkaistavaksi nimimerkillä, mutta toimituksen on saatava oma nimesi tietoonsa.

Jos tahdot kirjoituksesi julkaistuksi Nykysuomessa, lähetä se osoitteeseen lukijankyna.nykysuomi@gmail.com ja julkaisemme sen lukemisen jälkeen. Konseptin hiomiseksi ja toiminnan koettelemiseksi ”Lukijoiden kynästä”-palsta on kahden kuukauden koeajalla. Julkaisutaajuus taas riippuu paljolti Teidän, lukijoiden aktiivisuudesta. Onko Sinulla sanottavaa? Tuo ajatuksesi esille Nykysuomessa!

Sinä ja mielipiteesi olette tervetulleita!

7 thoughts on “Nykysuomi tarjoaa foorumia kansalaiskeskustelulle – Lukijoiden näkemyksille oma palsta

 • 8.8.2018 at 12:45
  Permalink

  Hienoa. Odotan mielenkiinnolla valistavia lukuhetkiä.

  Reply
 • 8.8.2018 at 13:26
  Permalink

  Joskus tulee pitkiäkin tarinoita nopsasti mieleen, mutta miten lie kun tarjotaan mahdollisuutta… sitä jäätyy.

  No, aika näyttää. Miten kirjoittaa nasevasti ja lyhyesti asioista joihin vaikuttavat kaikki muut asiat. Esim. EU-, Suomessa toimivat kaivosyhtiöt jne jne jne… Mahdotoman laajoja käsitteitä. No, aika näyttää, jos vaikka koeaika saisi olla pidempi kuin tuo 2kk. Pelkästään kaivosyhtiöiden toiminnan tosiasioiden kerääminen kestää paljon yli tuon ajan.

  Reply
 • 8.8.2018 at 15:46
  Permalink

  suomen valtamedia on kuin korruptoitunut hyvä veli kerho — mafia

  pieni piiri pyörii lapset sinä hyörii

  Ylen Jouko Jokinen nousi STT:n hallitukseen
  Suomen Yleisradion edustaja palaa Suomen Tietotoimiston STT:n hallitukseen.

  STT:n ylimääräinen yhtiökokous valitsi yhtiön hallitukseen keskiviikkona uusia jäseniä sen jälkeen kun Alma Median ja TS-yhtymän edustajat erosivat hallituksesta. Järjestely tehtiin Sanoma OYj:n ostettua Alman ja TS:n STT-omistukset.

  Yleä STT:n hallituksessa edustaa vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

  Muita uusia jäseniä ovat Sanoman kaupallinen johtaja Petteri Putkiranta, kaupallinen johtaja Kari Mononen ja Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

  Reply
 • 8.8.2018 at 17:23
  Permalink

  Sellainen olisi kiva kuin kesto-otsikko tai vaikkapa viikoittain vaihtuva ketju, johon voisi kommentteihin laittaa maailmalta kuultuja mielenkiintoisia aiheita lukijoiden ja toimituksen harkintaan.

  Jos tuollaisista aiheista ei aina juttua saisikaan, olisi se lukijoiden kesken eräänlainen linkkien ja uutisten jakokeskus.

  Reply
 • 9.8.2018 at 06:25
  Permalink

  Hienoa, saattaa löytyä muitakin yrjöperskeleen tai edesmenneen rähmispossun hienoja kirjoituksia huumorilla ryyditettyinä. Näiden kirjoitukset osuvat varsin terävästi mm. valtaapitäviin kansan vihaajiin ja maanpettureihin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.