Kauppasota jatkuu suurvaltojen välillä – Yhdysvallat julkisti uudet tariffinsa Kiinalle

Kiinan Yhdysvaltoihin viemät tuotteet joutuvat jälleen uusien tariffien kohteeksi. Noin 16 miljardin dollarin arvosta kiinalaistuotantoa saatetaan Yhdysvaltojen hallinnon toimesta 25% tuontitariffien alaiseksi. Trump on useasti syyttänyt Kiinaa epäreilusta kauppapolitiikasta ja vannoo kurovansa umpeen erotuksen maiden välisen tuonnin ja viennin välillä.

Tariffien alle joutuvien tuotteiden listalla on 279 tuotetta, sisältäen mm. moottoripyöriä, nopeusmittareita ja antenneja.

Myöskin heinäkuussa Kiinan tuonnille lätkäistiin 25% tuontitariffit, joskin tuolloin se kattoi tuotteita noin 34 miljardin dollarin edestä. Kiina on vastannut tanssikutsuun ja kohottanut vastaavilla määrillä Yhdysvaltalaisten tuotteiden maksuja näiden maahantuonnin kohdalla.

Kiina syyttää Yhdysvaltoja ”kiusaamisesta” eikä kauppasodalle kahden suurvallan välillä näy loppua. Viimeksi viikonloppuna Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi olevansa Kiinan tapauksessa niskan päällä ja että ”kovan pelin pelaaminen kaupankäynnissä on hänen juttunsa”.

Kauppasodan jatkuessa Trump on antanut valtiovarainministeriölle tehtävän laatia myöskin 25% tuontitariffit jopa 200 miljardin osuudelle Kiinan tuonnista Yhdysvaltoihin. Tällä listalla lisämaksujen alaiseksi joutuisi mm. vihannekset ja hedelmät, käsilaukut sekä jääkaapit. Maat käyvät kauppaa noin 650 miljardin dollarin edestä vuosittain, joten ammuksia tuontitariffien muodossa ei riitä ikuisesti.

Eurooppa on joutunut osaltaa sijaiskärsijäksi maiden kauppasodan vuoksi, sillä Kiinan viennin kannattavuuden putoaminen Yhdysvaltojen markkinoilla ajaa kiinalaisia tuotteita yhä enemmän Euroopan markkinoille. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että eurooppalaisten yritysten tuotteet menevät heikommin kaupaksi.

Lähde: CNN

5 thoughts on “Kauppasota jatkuu suurvaltojen välillä – Yhdysvallat julkisti uudet tariffinsa Kiinalle

 • 8.8.2018 at 12:42
  Permalink

  Kiinalaisten tavaroille pitäisi laittaa täys boikotti. Kiinalaiset ovat vääristäneet kilpailun bulkki tuotannollaan ja se näkyy massa työttömyytenä kunnon ihmisten maailmassa.

  Reply
  • 8.8.2018 at 13:18
   Permalink

   Eikös perimmäinen syy ole sen ostajan joka ostaa sitä bulkkituotetta? Kenellä on Applen tuotteita? Tehty Kiinassa. Ja Lenovot sekä Huaweit.

   Mutta joo… Tällä kauppaosdalla saadaan jälleen viattomat tahot kärsimään. Saksan vienti takkuaa jo ja uusia markkinoita etsitään kuumeisesti. Eli se vaikuttaa jo Saksan talouteen, joka kuitenkin on vahva ~350 miljardin euron ylijäämällään. Samaan aikaan politikot Suomessa vakuuttelevat että Suomeen uusi kauppasaarto ei vaikuta lainkaan (Stubbin prosentteja) tai jos vaikuttaakin niin vasta vuodenvaihteen jälkeen. Ja millähän Stubbin-perusteella??

   Ehkä Katainen laskee meille paremmat prosentit kutosen matematiikallaan. Mutta minua pelottaa jo, jos kerran sakalaisiakin pelottaa. Kun tiedetään että tänäkään vuonna ei EU:sta tule hyväksyttyä tilinpäätöstä eikä kukaan uskalla allekirjottaa sitä. Ei edes Drunker kännissä. Ja kun tiedetään että EKP:n kassa on tyhjä ja rahaa otetaan EU:n kansalaisten yksityistileiltä, 15% ”yllätysverolla”, joka ratifioitiin viimevuodenvaihteessa.

   Kaikki liittyy kaikkeen, mutta kun tuota yllätysveroa käytetään niin talousvaikeuksissa kamppaileva euroopan teollisuus ja tuotanto, se romahtaa.

   Reply
 • 8.8.2018 at 13:08
  Permalink

  Olisipa meillä mahdollisuus laittaa tulleja kiinalaistuotteille, varsinkin niille, joita sinne muuttaneet yritykset tuovat Suomeen

  Reply
 • 8.8.2018 at 17:16
  Permalink

  Aivan oikein. Yhdysvaltain on aika puolustaa itseään kuin Cowboyt tekivät villissä lännessä käyttöämällä kuudesti laukeavaa kohdatessaan vääryyttä ja epäreilua kohtelua.

  Reply
 • 9.8.2018 at 06:31
  Permalink

  Trump tekee sen minkä lupasi vaaliteemassaan, harvinaisen suoraselkäinen poliitikko ja patriootti. Vihollisia on kertynyt paljon globalisteista, mutta kansa tukee, se on tärkein.Nyt kun yhdysvaltain työllisyys nousee kohisten ja miljoonien olot kohenevat, toinen kausi on lastenleikkiä. Mutta vara on pidettävä koska vihollinen juonii koko ajan ja voivat ottaa käyttöön epätoivoisiakin keinoja.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.