Vääristelikö sanomalehti Turkulainen miekkariäänestyksen tulosta bottiäänillä?

Nykysuomi kertoi tänään Turussa terroriskun uhrien muistoksi pidettävästä ”188-kukkavirta”-tapahtumasta sekä kahdesta muusta, terrori-iskuun liittymättömästä mielenosoituksesta. Paikallinen sanomalehti Turkulainen järjesti äänestyksen siitä, mihin järjestettävistä tapahtumista kansalaiset näkisivät mieluiten osallistuvansa. Nyt Facebookissa kiertää kuva päivityksestä, jonka väittämän mukaan Turkulainen olisi vääristellyt äänestyksen tulosta.

Jo eilen näytti alati enemmän siltä, että ”Kansallismielisten liittouma”-nimisen yhdistyksen järjestämä ”188-Kukkavirta”-tapahtuma olisi ollut melkeinpä ylivoimainen ykkönen lukijoiden mielessä, haastajanaan ainoastaan Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen järjestämä mielenosoitus sananvapauden puolesta.

Facebookissa kiertävässä päivityksessä annetaan ymmärtää, että PVL:n mielenosoitusta vastustamaan pystytettävä ”Turku ilman natseja”-mielenosoitus olisi kerännyt kummastuttavasti yli kolminkertaisen määrän (3900) ääniä vain puolentoista tunnin aikana, aikavälillä 23:00-01:18. Ennen epäiltyä puuttumista äänestykseen, kyseisellä tapahtumalla oli kuvan julkaisijan mukaan noin 1300 ääntä. Nykysuomen toimitus on saanut useasta lähteestä vahvistuksen eilisiltaisen, noin 1300 äänen äänimäärän oikeellisuuteen.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Turku ilman natseja-mielenosoituksella on 6793 ääntä, Kukkavirta-tapahtumalla 4599 ääntä, PVL:n mielenosoituksella 2894 ääntä ja muilla vaihtoehdoilla, ”Ei mikään näistä” ja ”Joku muu mielenosoitus” yhteensä noin 800 ääntä. Nykysuomi ei tavoittanut lehden edustajia kommentoimaan epäilyä.

Lähde: Turkulainen, Facebook

27 thoughts on “Vääristelikö sanomalehti Turkulainen miekkariäänestyksen tulosta bottiäänillä?

 • 7.8.2018 at 11:48
  Permalink

  Seurasin kehitystä, reilussa tunnissa pläjähti tuhansia ääniä antifanttipaskemmistolle. Ei uskottavaa.

  Reply
 • 7.8.2018 at 12:08
  Permalink

  Ja äänten lisääntyminen jatkaa kulkua:”Yksi ääni jommalle kummalle on kaksi ääntä antti-fasiteille”. Säälittävää. Toivottavasti Turkkarin tilaukset loppuvat tämän johdosta.

  Onneksi suhteet nähdään itse kulkueissa. Se paljonko on muistomarsseilla ja paljonko ”vastustamassa”, siitä saa vahvistuksen äänestyksen tuloksiin. Onkin siis toivottavaa että kaikki kansallismieliset jotak osallistuivat äänestykseen tulisivat paikalle.

  Reply
  • 7.8.2018 at 12:59
   Permalink

   Turkulainen on poliittisesti korrekti lehti kyllä.Samalla se on myös ilmaisjakelulehti, joten ei sitä tarvitse edes kotiin tilata.Se tulee 2 kertaa viikossa postilaatikosta.Sytykkeeksi sopii kyllä ja perseen pyyhintään jos sattuu olemaan paskapaperi lopussa.

   Reply
   • 7.8.2018 at 13:29
    Permalink

    Ei siihenkään, tukkii pöntön, ulkohuusiin sentään kelpaa.

    Reply
    • 7.8.2018 at 13:42
     Permalink

     Ei kai kukaan sentään valmiiksi paskaista paperia käytä?

     Reply
     • 7.8.2018 at 14:55
      Permalink

      Totta, tarkemmin ajateltuna ei.

 • 7.8.2018 at 13:15
  Permalink

  On päivänselvää että väärensivät tuloksen.Tyypillistä käyttäytymistä suvakeilta tällainen valehtelu,asioiden vääristely ja eri mieltä asioista olevien ihmisten mustamaalaaminen.Eli eniten tuettiin siis Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen miekkaria ja toiseksi eniten Kansallismielisten liittouman muistokulkuetta.

  Reply
 • 7.8.2018 at 15:08
  Permalink

  Vääristeli. Valtamedia käy informaatiosotaa valheen kaikella voimalla.

  Reply
 • 7.8.2018 at 15:38
  Permalink

  Vääristelee törkeästi. Samaa teki IS aikanaan ennenkuin lopetti ”kyselyt” kokonaan. Uskomattomia paskiaisiahan nämä ovat -ei voi kuin jälleen kerran huokailla syvään sillä joka kerta nämä nostavat vitutuskäyrää. Valehtelu on niin maksimaalista valtamedian puolelta ettei mikään osa-alue ole siitä vapaa.

  On syytä aloittaa ”Turku ilman turun sanomia” kampanja! Itse en (Jumalan kiitos!) asu tuolla suunnalla mutta ne jotka sielläpäin vaikuttavat laittakaapa boikottia pystyyn -jokainen peruttu lehtitilaus on pois propagandakoneiston rahoituksesta.

  Reply
  • 7.8.2018 at 15:48
   Permalink

   Se vaan on niin ettei noiden ilmaisjakeluiden tilauksia voi perua 🙂

   Paras keino välttyä paskalta on laittaa ilmaisjakelukielto postilaatikkoon- tai luukkuun.

   Eikä sekään aina auta, vaalien aikana vihreät ja paskemmistoliitto olivat ne jotka eivät osanneet lukea selvää tekstiä tai kunnioittaa kieltoa eli kiellon antajaa.

   Reply
 • 7.8.2018 at 17:01
  Permalink

  Niin kauan kun näitä suvakkihörhöjä on, yhä useampi ryhtyy natsiksi!

  Reply
 • 7.8.2018 at 17:11
  Permalink

  Samaa katoin jo alkuvaiheessa, PVL ja kansallismielisillä oli noin 1000 yhteensä ääntä ja turku ilman ”natseja” vain 50

  Reply
 • 7.8.2018 at 19:04
  Permalink

  Kommunistit valehtelevat kuten he ovat aina tehneet, koska Venäjän bolsevikit koostuivat rikollisista, murhaajista, kieroutuneista sadisteista, elämää kunnioittamattomista sairaista ihmisistä, Jumalan pilkkaajista, Pappien murhaajista ja juutalaisista, jotka vihasivat Tsaaria, kristittyjä ja Venäjää patologisesti, jonka tuo omasta maastaan karkotettu etninen ryhmä harjoitti koronkiskontaa ja ajoi venäläisiä talonpoikia taloudelliseen ahdinkoon anastaen heidän omaisuutensa kaikkineen päivineen.
  Suvakki-media on ainakin iltapaskojen osalta harjoittanut jo vuosikausia ”äänestystulosten” manipulointia omaa poliittista agendaa mukaileviksi sellaisiksi ”loppukiriksi”, jotka ovat selvällä järjellä ilmiselvästi aikaansaatu valheellisesti mulkkaamalla mieleisiksi, koska vähää ennen vastakkainen poliittinen agenda mielipide vaihtoehto on ollut johdossa moninkertaisella ääntenenemmistöllä. Lisäksi suvakit ovat tosiasiassa äänekäs vähemmistö, joka pitää yhteiskunnassa hallussaan avainpaikkoja levittääkseen punavihreää paskaansa ja kansan syvät rivit eli nk. ”hiljainen enemmistö” käyttää normaalia suomalaista katutason järkeä suhteessaan haittamaahanmuuttoon ja vastustaa selkeästi Suomessa harjoitettavaa kanta-asukkaiden kansanmurhaan tähtäävää politiikkaa, jota EU vaatii ja kommunisti ämmä Angela Merkel läskiperseisesti on valmis tuhoamaan koko Euroopan siinä samassa kuin jo 70-vuotta yötäpäivää herjattua Saksan kansaa teoista, jotka ovat kyllä historian lehdille päätyneitä lukuja, mutteivat tämän maailman historiassa mitenkään sen kummempia kuin minkään muidenkaan kansakuntien ja valtioiden aikaansaamia sotia tai murhenäytelmiä, sillä Adolf Hitler oli vain yksi historiassa muiden diktaattoreiden ja sotapäälliköiden joukossa, mutta vain viimeisenä merkittävänä ja ”uusimpana” sekä siksi, että 70-vuotta sitten WWII käytettiin siihen astisen ihmisen historian kehittyneintä aseteknologiaa, joka tuhoisuudessaasn ylitti kaikki siihenastiset keinot tappamisen alalla. Kaikki valloitussodat ovat olleet aikanaan niin äärimmilleen vietyjä kuin vain silloinen teknologia on vain sallinut ja ihmiskunta on käyttänyt aina suurimmat henkiset ja fyysiset resurssit aina vain tehokkaampien tappamisvälineiden kehittämiseen, jolla alistaa ja valloittaa muita kansakuntia saadakseen itselleen lisää ”lebenstraumia” ja resursseja itselleen jota valloitetut alueet ja kansat ovat omistaneet, joka onkin itseasiassa oleva tuolle maalle kirous, koska tuo rikkaus takaa sen, että ettei ole olemassa aikaa, joka säästäisi sen voimakkaampien kansojen ja liittoumien mielenkiinnolta ja kierolta valtapolitiikalta, jota myös kiristykseksi kutsutaan.

  Reply
  • 7.8.2018 at 23:14
   Permalink

   Suonette että tiivistän sanoman yhteen lauseeseen?

   Kun keinot ovat silminnähden epärehellisiä, niin silloin on asiakin.

   Reply
 • 7.8.2018 at 22:41
  Permalink

  nyt pvl:n mielenosoitus on saanut 59% äänistä ja yli 23 tuhatta ääntä

  Reply
  • 7.8.2018 at 23:23
   Permalink

   Kommarit eivät koskaan tajua sitä että ne menetelmät joita ne käyttävät ja itse ottavat hyväksytyiksi keinoiksi, voivat kääntyä myös niitä vastaan ja poikkeuksetta kääntyvät kun tuulen suunta muuttuu. Historia on heiluriliikettä ja se mitä itse tuuleen kylvää, siitä myös tuulen suunnan muututtua pääsee itse nauttimaan, itse jo kertaalleen tuuleen kusemillaan säännöillä. Vuoden 1918 olisi pitänyt opettaa jotakin. Mutta kun ei.

   Reply
 • 8.8.2018 at 00:16
  Permalink

  Jukka kävi kaksi kertaa vessassa – lentoemäntä esti matkustamisen Finnairin koneessa
  Eilen klo 22:40
  ILTALEHTI TEKEE YRITYS SABOTAASIA
  VAIN SEN TAKIA ETTÄ NÄMÄ LENTÄVÄT NIITÄ PAKKO PALAUTUS LENTOJA
  KOKO JUTUN JULKAISU PERUSTU SIIHEN
  HÄIKÄKÄILEMÄTÖNTÄ TOIMINTAA
  Keski-ikäinen pariskunta poistettiin Finnairin lennolta, koska mies kävi kahdesti vessassa ennen koneen nousua.
  Vatsavaivojen takia kahdesti ennen koneen nousua vessassa käynyt mies poistettiin Finnairin lennolta.
  Mies lensi saman vuorokauden kuluessa eri yhtiöllä ongelmitta toiseen kohteeseen.
  Finnair kertoo arvioivansa matkustajan lentokelpoisuuden konsultoimalla puhelimitse asiantuntijaa.
  Mallorcalle matkan ostanut aikonut yrittäjä tyrmistyi päätöksestä, ettei hän voinut vatsavaivojen takia päästä Finnairin lennolle. Hän lähti matkaan toisen yhtiön koneella ja vaatii korvauksia Finnairilta. Kuvituskuva.Mallorcalle matkan ostanut aikonut yrittäjä tyrmistyi päätöksestä, ettei hän voinut vatsavaivojen takia päästä Finnairin lennolle. Hän lähti matkaan toisen yhtiön koneella ja vaatii korvauksia Finnairilta. Kuvituskuva.
  Mallorcalle matkan ostanut aikonut yrittäjä tyrmistyi päätöksestä, ettei hän voinut vatsavaivojen takia päästä Finnairin lennolle. Hän lähti matkaan toisen yhtiön koneella ja vaatii korvauksia Finnairilta. Kuvituskuva. HANNA MÄÄTTÄ
  Espoolainen yrittäjä Jukka Paukku oli lähdössä vaimonsa kanssa Mallorcalle kesäkuun alkupuolella. Pariskunta nousi Finnairin lennolle AY 1711 hyvillä mielin, sillä edessä olisi viikon loma nostalgisissa tunnelmissa.

  – Olimme menossa Mallorcalle tapaamismatkalle. Mallorcan matka 35 vuotta sitten ensimmäinen yhteinen lomamatkamme, ja halusimme mennä muistelemaan tuota reissua ja näkemään, miten Mallorca on muuttunut.

  Jotta matka onnistuisi kaikin puolin, Paukku panosti valmisteluihin mm. varaamalla hotellista sviitin. Jo koneessa kaiken piti olla mukavaa, ja siksi hän varasi eri maksusta pariskunnalle paikat hyvällä jalkatilalla sekä ateriat.

  Möyryävä maha
  Paukku kertoo, että hänellä oli ennen lähtöä vatsavaivoja, mutta hän oli hoitanut niitä, eikä hänelle tullut mieleenkään että ne olisivat matkan este. Kone ei kuitenkaan lähtenyt aikataulussa, vaan jo matkustamossa istuville matkustajille kuulutettiin noin puolen tunnin viivästyksestä.

  – Kysyin lentoemännältä, voiko käymälöitä käyttää, ja hän vastasi että totta kai. Kävin vessassa.

  Koska vatsassa möyrähti uudelleen, Paukku kävi noin vartin päästä uudelleen vessassa. Kyse oli ilmavaivoista.

  Pian toisen vessakäynnin jälkeen lentoemäntä sanoi Paukulle, ettei tämä näytä voivan hyvin.

  – Vastasin, että ei hätää, on ollut vain vähän mahavaivoja.

  Lentoemännän kommentti yllätti pariskunnan täysin.

  – Hän sanoi, että hänestä tuntuu, että et lähde tälle lennolle.

  Paukku kertoo olleena tyrmistynyt ja yrittäneensä puhua lentoemännän kanssa, mutta tämä ei hänen mukaansa suostunut keskustelemaan vaan lähti koneen etuosaan.

  – Hän soitti jonnekin, mutta ei kertonut mihin. Viiden minuutin päästä hän sanoi, että olet niin huonossa kunnossa että et kestä lentoa. Vastasin, että jos on pieni mahatauti, ei se estä lentoa.

  Pariskunta sai kuulla, että heidän on lähdettävä koneesta.

  – Olimme aivan ymmyrkäisinä, mutta ei siinä ollut napisemista. Meidät heitettiin ulos koneesta. Vaimo puhkesi kyyneliin, että tämä ei ole totta.

  Sairaalasta lennolle
  Yrittäjä Jukka Paukun ja hänen vaimonsa 35-vuotismatka Mallorcalle vaihtui Finnairin koneesta poistamisen jälkeen äkkilähtöön Fuengirolan maisemiin.Yrittäjä Jukka Paukun ja hänen vaimonsa 35-vuotismatka Mallorcalle vaihtui Finnairin koneesta poistamisen jälkeen äkkilähtöön Fuengirolan maisemiin.
  Yrittäjä Jukka Paukun ja hänen vaimonsa 35-vuotismatka Mallorcalle vaihtui Finnairin koneesta poistamisen jälkeen äkkilähtöön Fuengirolan maisemiin. LUKIJAN KUVA
  Paukku soitti tyttärensä hakemaan vanhempansa kentältä ja viemään hänet Jorvin sairaalaan. Siellä päivystävä lääkäri tutki Paukun ja lähetti kotiin. Neuvona oli juoda Osmosalia tai vastaavaa valmistetta.

  – Lääkäri ei havainnut kuivumista. Hän ei ottanut lentämiseen kantaa, mutta ei todennut sairaaksikaan. Ei ollut mitään ongelmaa.

  Paukku oli niin vihainen tapahtuneesta, että hän varasi heti uuden matkan äkkilähtönä. Aamulla Norwegian lennätti pariskunnan Espanjaan Fuengirolaan.

  – Lensin vuorokauden sisällä Norwegianin lennolla D8514 pidemmän lennon kuin Finnairin lento olisi ollut ja ilman mitään ongelmia. Onneksi löytyi kuuden päivän reissu.

  Paukun mielestä Finnairin lentoemäntä toimi mielivaltaisesti ja töykeästi.

  – Lentoemäntä ei halunnut kuunnella mitään mitä sanoimme. Tämä oli ylilyönti ja lentoemäntä halusi näyttää voimansa tässä asiassa: hän voi kylmän viileästi heittää asiakkaan ulos koneesta.

  Erityisen pahana Paukku pitää sitä, että lentoemäntä ei kertaakaan kysynyt, oliko koneessa lääkäriä. Hän ei myöskään Paukun mukaan selvittänyt, oliko kentällä lääkäriä, joka olisi voinut tarkistaa matkustajan terveydentilan ennen koneen nousua.

  – Lääkärin pitää todeta, että et kelpaa kyytiin, hän painottaa.

  Vastuut vakuutusyhtiölle
  Paukku on tyytymätön myös tapaan, jolla Finnair on hoitanut tapauksen käsittelyn. Hän mm. vaatinut kulujensa korvaamista sekä nähtäväkseen lääkärinlausuntoa syistä, joiden perusteella häntä estettiin matkustamasta. Finnair kehotti häntä käyttämään vakuutustaan matkakulujen korvaamisessa. Lentoemännän käymästä puhelinkeskustelusta hän ei ole saanut nähtäväkseen minkäänlaista dokumenttia.

  Paukku maksoi Mallorcan matkasta 2 562 euroa. Pettymystä paikkaava matka Fuengirolaan maksoi pariskunnalle 1 672 euroa.

  Vakuutusyhtiö on korvannut Paukulle peruuntuneesta matkasta hänen osuuttaan majoituksesta tuhat euroa sekä korvausta menetetystä matkasta 40 euroa lomapäivältä.

  – Sain yhteensä 1 280 euroa, mutta en mitään lennoista ja muista menoista. Vaimoni ei saanut mitään.

  Paukku toteaa, että hänellä on yrittäjänä hyvät vakuutukset. Hän ei kuitenkaan halua sälyttää korvausvastuuta vakuutusyhtiölleen, koska pitää Finnairin toimintaa vääränä ja pöyristyttävänä.

  – Finnair ei voi sälyttää vastuuta vakuutusyhtiölle, jos se tekee virheen. Kyllä sillä pitäisi olla velvollisuus korvata jotakin ihmiselle.

  Kapteeni vilkaisi
  Jukka Paukku on tyytyväinen siihen, että löysi äkkilähtönä kuuden päivän matkan korvaamaan viikon lomaa Mallorcalla, mutta perää Finnairia vastuuseen menetetyistä matkakuluista.Jukka Paukku on tyytyväinen siihen, että löysi äkkilähtönä kuuden päivän matkan korvaamaan viikon lomaa Mallorcalla, mutta perää Finnairia vastuuseen menetetyistä matkakuluista.
  Jukka Paukku on tyytyväinen siihen, että löysi äkkilähtönä kuuden päivän matkan korvaamaan viikon lomaa Mallorcalla, mutta perää Finnairia vastuuseen menetetyistä matkakuluista. LUKIJAN KUVA
  Paukku on käynyt viestinvaihtoa Finnair Asiakaspalautteiden kanssa. Sieltä hänelle on viestitty, että hänen pettymyksensä ymmärretään, mutta olemme kuitenkin konsultoineet EMAa, joka on lentoyhtiöiden lääketieteellisten selvitysten asiantuntija, joka ei tässä sinun tapauksessasi ole matkustamista suositellut”.

  Toisessa vastauksessaan Finnair Asiakaspalautteet kertoo yhtiön noudattaneen kuljetusehtojen artiklaa 7.1.3. Artiklassa on määritelty syitä, joiden vuoksi Finnair voi kieltäytyä kuljettamasta matkustajaa tai tämän matkatavaroita. Kieltäytymiseen voi johtaa yksi tai useampi artiklan kuvaama tilanne tai se, että Finnair kohtuullisin perustein uskoo sellaisen (tilanteen) tapahtuvan. Artiklan kohta 7.1.3 kattaa tilanteen, jossa ”matkustajan henkinen tai ruumiillinen tila, mukaan lukien alkoholin tai päihteiden käyttö, on vaaraksi matkustajalle itselleen, muille matkustajille, miehistölle tai omaisuudelle”.

  Paukulle on myös kerrottu koneen kapteenin todenneen tilanteen. Tästä kertoessaan Paukun ääni kiristyy ensimmäisen kerran haastattelun aikana, eikä hän peitä kiukkuaan.

  – Kapteeni ei edes käynyt luonani. Tämä on selkeää p****n puhumista! Kapteeni vain vilkaisi meitä, kun kävelimme ulos koneesta, hän sanoo ja toteaa, että Finnairin vastaukset ovat ympäripyöreitä ja jättivät vastaamatta hänen kysymyksiinsä.

  Lentoyhtiö vaihtoon
  Paukku on eläkeiässä, mutta jatkaa edelleen yrittäjänä.

  – Olen eläkkeellä mutta kovakuntoinen kundi, pitopalvelua pyörittävä ja monipuolista liikuntaa harrastava mies sanoo.

  Hän matkustaa ahkerasti vaimonsa kanssa, mutta nyt vaihtuvat niin lentoyhtiö kuin matkanjärjestäjäkin. Pariskunnan seuraava matka vie heidät Kreikkaan Samokselle.

  – Olen aina lentänyt Finnairilla, koska olen suomalainen yrittäjä ja halunnut tukea suomalaista firmaa, mutta nyt siihen tuli loppu. En uskalla enää lentää yhtiöllä, jos lentoemäntä voi poistaa minut lennolta vain omien tuntemuksiensa perusteella.

  Finnair: terveysarvio konsultoimalla
  Finnair ei vastaa Iltalehden kysymyksiin, millä perusteilla Jukka Paukku poistettiin lomalennolta, vaan kommentoi yleisellä tasolla, miksi matkustaja ei pääse lennolle ja kuka siitä päättää. Yhtiö korostaa sähköpostilla antamassa vastauksessaan turvallisuuden ensisijaisuutta.

  ”Mikäli vaikuttaa siltä, että asiakkaalla on lentopäivänä, joko lähtöselvityksessä, lähtöportilla tai koneeseen noustessa, sairauksiin viittaavia oireita ja näyttää siltä, että hän ei ole lentokuntoinen, meillä on käytössä lääketieteellinen konsultaatiopalvelu, johon otetaan yhteyttä puhelimitse.” Vastauksessa kerrotaan, että kaukolennoilla puhelinpalvelun tuottaa MedAire ja Euroopan lennoilla EMA Group.

  ”Lääketieteellinen kompetenssi arviointiin tulee ammattilaisilta. Koulutamme henkilökuntamme ottamaan aina yhteyttä Medlinkiin (MedAire) tai EMA:an lääketieteellistä arviointia tarvitsevissa tapauksissa, ja toimimaan niiden antamien suositusten mukaisesti.”

  Arvio tehdään matkustajan lentokelpoisuudesta.

  ”Arvioimme henkilön lentokelpoisuuden, jos on mitään epäilystä, että lentäminen voisi vaarantaa kyseisen henkilön terveydentilan, tai on riski, että henkilön terveydentila voisi heiketä lennon aikana.”

  Iltalehti kysyi, onko Finnairilla korvausvastuu, jos henkilö poistetaan lennolta. Vastauksen perusteella Finnair ei korvaa mitään, vaan matkustajan on käännyttävä vakuutusyhtiönsä puoleen.

  ”Ennen matkalle lähtöä kannattaa varmistaa, että on voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa mahdollisista sairastapauksista aiheutuvat kulut.”

  Finnair ei vastannut kysymykseen siitä, miksi koneessa ei kuulutettu lääkäriä tarkistamaan matkustajan tilanne tai olisiko kentällä ollut päivystävä lääkäri, joka olisi voinut tehdä arvion paikan päällä.

  SOILA SARONIEMI
  soila.saroniemi@iltalehti.fi

  Reply
 • 8.8.2018 at 00:35
  Permalink

  suomesa om hienoja katkeria viher vasemmisto Suvakki anarkisti toimittajia
  varsinkin iltalehdessä iltasanomissa HS ssä Ylellä

  tämän edeltävän jutun julkaisun on vain syy se pakkopalautus
  selkeä yhteys asiaan
  koska tuossa jutussa juuri kapteeni saa kulla kunniansa
  niin miten se menikään kuka käski poistaa penassen finnnarin koneesta

  satuipa tamä vessa keissi juuri somasti samoihin aikoihin
  ja päätyi SOILA SARONIEMEN IL
  viher vasuri sabotaasi toimittajan työstetäväksi

  Jonka ainoa tarkoitus on kosto pakkopalautus lennoista finnairia kohtaan

  niin väitän persekipuinen suvakkitoimittaja ei saa enään unta

  koska hän ajatelee hyanien ulinaa Basrassa ja risukassa asuvaa pakko palautettua

  paniikissa ja kosto mielessä
  vitun finnair

  näitä finnairin solvaus uutisia alkaa tippumaan kohta kuin sienia saatella valtamedian lööpeihin

  tästä se alkaa

  tarkoitus painosttaa finnair lopetamaan pakkopalautus lennot

  Niin mitens se meni onko nämä ILTALEHDEN toimittajat Jotenkin ääri ainesta extreme suvakkeja

  Reply
 • 8.8.2018 at 01:20
  Permalink

  Niin onko toimittajan perus työtä joku tälläinen MAAILMAN PELASTAMINEN

  Mitäs kun he käyttävät ammatiaan päin vastaisen toimintaan

  eli jonkun asian ihmisen tuhoamiseen josta he eivät pidä

  SOILA SARONIEMI

  Armin elämä näytti tältä vuosi sitten sähköttömässä kodissa: takki päällä kylmyyden vuoksi ja valo kynttilästä. Moni halusi auttaa ahdinkoon joutunutta lähimmäistä, ja vaikka kaikki ongelmat eivät väistyneet heti, Armi sai takaisin ihmisarvoisen elämän. KALLE LYDMAN
  Presidentti Sauli Niinistö sanoi uuden vuoden puheessaan, että yksi 100-vuotiaan Suomen tärkeistä sanomista on: sinä voit hyvin, kun kukaan ei voi pahoin.

  – Siis auta minkä voit, presidentti kehotti suomalaisia.

  Aivan ensimmäinen reaktio tuohon lauseeseen voi olla kysymys, mitä minä voin tehdä, mitä osaan tai mihin edes pystyisin. Takaraivossa voi myös kaikua mantra, jota kuulee hoettavan turhan usein: ihmiset eivät enää välitä toisistaan. Väitetään jopa usein kyynisesti, että nykyään Suomessa saa kaatua kadulle, eikä kukaan tule edes kysymään, oletko hengissä. Se ei onneksi ole ollenkaan koko totuus.

  *Oma kokemukseni niin toimittajana kuin yksityisesti on se, että kyllä suomalaiset haluavat auttaa.*

  Liian moni vain arkailee ja saattaa pelätä, että voi haluamattaan jopa loukata toista tarjoamalla apua. Siksi presidentti Niinistön kehotus oli mielestäni mainio. Olen kuitenkin kuullut niin monen arkailevan oman apunsa tarjoamisessa, että haluan kertoa muutaman esimerkin auttamisesta ihan tavallisen elämän keskellä. Se ei ole jotain vaikeaa ja monimutkaista, avuksi oleminen vaatii vain hieman rohkeutta ja avoimuutta sekä annoksen luottamusta puolin ja toisin.

  ***
  Toimittajana ilahdun toistuvasti siitä, miten auttamishaluisia lukijamme ovat. Kun reilu vuosi sitten kerroin joulun alla vaasalaisen Armin ahdingosta, hänen avukseen syntyi lähes kansanliike. Armi oli tuolloin joutunut elämään talousvaikeuksien vuoksi ilman sähköä puolitoista vuotta sähkölämmitteisessä talossaan. Elämä oli lähes umpikujassa, mutta yksityisten ihmisten ja yritysten apu kantoi pahimman yli. Jo muutamassa päivässä tulivat hoidetuiksi sähkölaskut, ja viime joulun alla toteutui lupaus ilmalämpöpumpusta. Kuin kirsikkana joulukakun päälle kaksi tuttavaani kysyi oma-aloitteisesti, voivatko he vielä olla avuksi. Koska tarvetta tuelle on edelleen, he antoivat Armille joululahjan kumpikin.

  Tuorein ilonaihe on tältä viikolta. Kirjoitin eläkeläisestä, jolla ei ole varaa ostaa kakkostyypin diabeteksen hoitoon tarvitsemaansa lääkettä, koska lääkkeen korvattavuus muuttuu tämän vuoden alusta. Vain tuokio jutun julkaisemisen jälkeen sain yhteydenoton auttamishaluiselta helsinkiläiseltä Helenalta.

  ***
  Avun vastaanottaminen voi olla vaikeaa, koska se nolottaa. Siksi avun pyytäminen on vielä vaikeampaa, ja tuntua jopa mahdottomalta. Siksi en tiennyt, että ystäväpiirissäni oli kaksi toisilleen vierasta ihmistä eri syistä pahoissa ongelmissa taloudellisesti. Jouduin hetken pohtimaan, riittävätkö rahkeeni, mutta kun puntarissa olivat vastakkain raha ja uhka, että häätöjen myötä kaikkiaan neljä ihmistä menettää kotinsa, asia oli nopeasti selvä. Onneksi luottokortissani oli tilaa. Toisessa tapauksessa apu ehti pelastaa luottotietojen menetykseltä ja häätöpaperin saapumiselta, mutta toisessa saimme torjuttua vain häädön. Iso juttu sekin, mutta jos olisin päässyt avuksi aikaisemmin, ystävälläni olisivat luottotiedot edelleen kunnossa. Seuraavat kolme vuotta tulevat olemaan hänelle hankalat. Olisipa hän avautunut ongelmistaan aikaisemmin!

  ***
  Auttajan pitää toki olla realisti, eikä omia todellisia rajojaan pidä ylittää. Pitää olla myös huolellinen. Minulle se merkitsi sitä, että tein ystävieni kanssa velkakirjat, ja sovin apuni takaisinmaksusta järkevällä tavalla. Velkakirjaa ei sen sijaan tarvittu jouluaattona, kun onnekkaasti satuin pihalle samaan aikaan naapurini kanssa. Hiljattain leskeksi jäänyt 80-vuotias mies kysyi, oliko lähikauppa vielä auki. Ei ollut ja miehen ilme paljasti enemmän kuin hän ilkesi kertoa. Parilla kysymyksellä selvisi, ettei hän ollut varannut ruokaa aatoksi. Olin viemässä evästä Lintubaarini tinteille, ja siemenpussi kädessä oli helppo keventää nolostuneen naapurin tunnelmaa.

  – Sovitaan että ruokin ensin nuo linnut ja sitten sinut, ehdotin. Naapuri kursaili, emmehän tienneet edes toistemme nimiä, mutta suostui kuitenkin ottamaan vastaan kassin, johon pakkasin jouluaterian. Meillä kummallakin oli hyvä mieli.

  ***
  Presidentti Niinistön kannanoton hengessä kehotamme Iltalehden lukijoita: auta minkä voit! Siitä tulee hyvä mieli ja me kaikki voimme paremmin. Keräämme kertomuksia siitä, millä kaikilla tavoin autamme toisiamme. Kerro, miten sait tietää avun tarpeesta ja mitä teit. Voit myös kertoa, minkälaista apua olet itse saanut, ja millaisia tunteita se herätti. Jos sinua saa haastatella, liitä mukaan yhteystietosi mahdollista yhteydenottoa varten.

  varsinkin kertoakaa kun olette auttanet matuja

  me iltalehdessä kyynelihdimme itsemme pakahduksiin siitä hyvän tahtoisuudesta

  mitä finnairin kapu taas ei tehnyt

  eli haistakaa finnairin rasisti lentokapteenit pitkä paska

  T-SOILA SARONIEMI-maailman parantaja syleilijä toimittajana

  joka ilmeisesti haluaa työnsä kautta muutaa maailman järjestystä suvaitsevammaksi
  ja puutua niihin asioihin jotka lähellä omaa sydäntä ammatinsa työnantajansa suojista

  kuukausi palkaa nauttien huoramalla mitä joku toinen teki

  hyvässä että pahassa kertomalla sen meile suomalaisille IL Jutuisaan -Pikku Kivaa sanailua

  kiva yhtälö

  pistä tunteet termariin helvetin IL puunaama

  ja kerro faktoja Maailmasta
  äläkä lässytä

  Reply
 • 8.8.2018 at 01:42
  Permalink

  30.9.2011
  Iltalehti: Kirkkoherra pyysi tappamaan vihamiehensä

  Uuden Suomen verkkolehti poisti syytä ilmoittamatta kaikki Puheenvuoro-palstalla julkaistut kirjoitukseni. Katson asian loukkaavan sananvapauttani ja julkaisen tässä blogissa uudelleen joitakin poistettuja kirjoituksia.
  Iltalehti: Kirkkoherra pyysi tappamaan vihamiehensä

  Julkaistu Uuden Suomen verkkolehdessä 15.9.2010 15:54
  Pauli Saarinen FSB, Kavkaz Center, Juha Molari, Kaukasia, Kotimaa 90 kommenttia

  Tämän päivän 15.09.2010 Iltalehden kannessa on Pohjan suomenkielisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molarin kuvan tekstin kera: ”Byrokratia suututti. Kirkkoherra pyysi tappamaan vihamiehensä”.

  Iltalehden sivulla 8

  toimittaja ***Soila Saroniemi**** on otsikoinut tekstinsä:

  ”Tuhotkaa toimittajat” Kirkkoherra Juha Molari toivoo nettivideolla aktivistitoimittajien tappamista.

  Toimittaja Saroniemi toteaa, että Venäjä-sympatioistaan tunnettu Pohjan suomenkielisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molari toivoo tsetseenien asiaa ajavan Kavkaz Centerin lopullista hävittämistä.

  Molari pitää Kaukasian emiraatin tiedotuskanavaa Kavkaz Centeriä terroristien äänitorvena ja siksi laittomana.

  Molari syyttää verkkosivustoa ja tiedotustoimistoa maineensa tahrimisesta ja turvallisuutensa vaarantamisesta. Sivustolla on jatkuvasti häntä herjaavia kirjoituksia, Molari väittää.

  Turhautuneena Molari liitti blogiinsa noin neliminuuttisen videon. Siinä hän pyytää apua Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:ltä, jotta se tuhoaisi verkkosivuja kirjoittavat toimittajat. Molari ehdottaa myös Kavkaz Centerin käyttämän serverin räjäyttämistä.

  Molari ei ole huolissaan videon mahdollisista vaikutuksista hänen viranhoitoonsa.
  – Tuskin siitä mitään seuraa.

  Espoon tuomiokapituli on huolissaan Molarin puheista, joita se pitää uhkaavina. Se selvittää Molarin toimintaa ja harkitsee jatkossa, voiko kirkkoherra jatkaa virassaan, kertoo lakimiesasessori Kari Ventä.

  Kavkaz Centerin palvelimien ylläpidosta vastaavan Mikael Storsjön mielipidettä toimittaja Soila Suroniemi ei ole artikkelissa kysynyt. Nyt Molari sai vapaasti ja vastaansanomatta kertoa turhautumisestaan, byrokratian ongelmista ja miten mukamas Kavkaz-Center on kirjoittanut pahoja hänestä.

  Iltalehdessä on esitetty myös kirkkoherra Juha Molarin videon teksti, josta kerroin edellisessä blogissani:
  http://saarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43605-pappi-vaati-palvelimia-ra

  Reply
 • 8.8.2018 at 06:36
  Permalink

  Turku on yhtä islamilainen kuin Helsinki. Hiljaiseksi jo vetää jos islamisaatio leviää näin nopeasti jo valtarakenteisiin ja lehdistöön.

  Reply
 • 8.8.2018 at 06:46
  Permalink

  Ja jälleen on yön aikana suvakkien äänet lisääntyneet epärealistisesti. Otin klo 1.08 kuvakaappauksen, jolloin suvakeilla oli 10360 ääntä. Yön tunteina on tullut 4500 ääntä lisää, kun muut äänestyskohteet ovat saaneet vain joitakin kymmeniä ääniä samassa ajassa, keskellä yötä. Kylläpä nuo suvakit ovat epärehellistä sakkia.

  Reply
 • 8.8.2018 at 07:03
  Permalink

  Yön hiljaisten tuntien äänisaalis Turku ilman natseja-mielenosoitukselle oli n. 5000 ääntä. Ei kovin uskottavaa. Laitoin jo palautetta Turkulaiselle, jossa ilmaisin epäilyni, että tuon takana voisi ollla joku toimituksesta. Sama asia on nyt toistunut kahtena yönä peräkkäin. Hävytöntä touhua.

  Reply
 • 8.8.2018 at 08:03
  Permalink

  PVL sai 5h aikana 20000 ääntä ja valitat maltillisesta 4000 äänestä

  Reply
  • 8.8.2018 at 19:15
   Permalink

   Tottakai valitan, mikäli huomaan fiilunkia nenäni edessä. En väitä, etteikö myös mainitsemiasi PVL:n saamia ääniä olisi manipuloitu, sillä heillä oli jo ne äänet, kun näin äänestyksen ensimmäistä kertaa. Niiden suhteen en siis ole saanut edes mahdollisuutta havaita huijausta, mutta tuon toisen manipuloimisen todistin omilla silmilläni. Pidätkö oikeasti tällaisten väärinkäytösten esiintuomista turhana, jos joku muu vääryys on kenties ollut vielä tuhmempi?

   Reply
  • 9.8.2018 at 11:08
   Permalink

   Sinun mielestäsi siis manipulaatio on OK kun se vain on ”maltillista”?

   Nyt täytyy muistaa että te kommarit aloititte manipulaation ja nyt itkette kun siinäkin tuli turpaan. Te ette koskaan opi. Valitsette menetelmät ja keinot, ja sitten itkette kun teitä pistellään itse valitsemillanne keinoilla nekkuun. Ilmeisesti sieltä Hennalan pelloilla 1918 teille järjestetyltä laihdutusleiriltä ei asia perimätietona kulkeutunut nykyisille punikkisukupolville.

   Reply
 • 8.8.2018 at 19:52
  Permalink

  Turkulaisen toimitus on sulkenut nyt nettiäänestyksen. Kirjoittaa artikkelin lopussa syyksi ulkopuolelta tulleen manipuloinnin. Antifa vajonnut näin alas että pitää pitää bottiäänillä räätälöidä paikallislehden tuloksia kun muuten meinasivat jäädä kannatusmittauksissa hännille. Itse luin artikkeli alkuillasta ja muistan että silloin vielä oli aika hännillä nuo Turku ilman natseja kannatusäänet

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.