Video: Mauri Peltokangas aikoo saada käsiinsä Facebookin ylläpitäjät Suomessa

Kaustislainen Perussuomalainen, suorasanainen ja suorasanaisuudestaan nykyisin valitettavan ”normaaleja” sanktioita itselleen haaliva Mauri Peltokangas on videollaan ilmoittanut hankkivansa käsiinsä Suomessa toimivat Facebookin, tämän näkemyksen mukaan poliittista sensuuria harjoittavat ylläpitäjät. Peltokankaalla on hommaa lukijallekin, mutta mitä? Se selviää oheiselta videolta.

Kuka valvoo mielipiteitäsi?

Lähde: Peltokangas-Youtube

23 thoughts on “Video: Mauri Peltokangas aikoo saada käsiinsä Facebookin ylläpitäjät Suomessa

 • 6.8.2018 at 07:00
  Permalink

  mietikää tämän ääri vasemmiston äänitorvi ILTALEHDEN JUTTUA

  Some-keskustelussa suunta parempaan
  Silvennoinen toteaa, että vuonna 2016 sosiaalisen median keskusteluissa korostui vihapuhe turvapaikanhakijoita vastaan. Nyt keskustelujen tasossa on hänestä tapahtunut muutos parempaan, mikä voi vaikuttaa suomalaisten arvioihin ilmapiiristä.

  – Merkittävä vihapuhealusta MV-lehti on henkitoreissaan ja on ryhdytty nostamaan syytteitä tällaiseen toimintaan osallistuneita vastaan. Kyllä se minun mielestäni näkyy sosiaalisessa mediassa, että silkan vihapuheen määrä on vähentynyt ja ilmapiiri on vähän parempi, Silvennoinen sanoo.

  Sekä vuoden 2016, 2017 että 2018 Alma-tutkimuksissa naiset kokivat ilmapiirin ahdistavammaksi kuin miehet. Silvennoinen huomauttaa, että etenkin sosiaalisessa mediassa vihaviestintä on sukupuolittunutta.

  – Somessa puututaan herkästi naiseuteen, ulkonäköön ja kaiken maailman raiskausfantasiat kukoistavat. Jos ne ovat vähentyneet, niin kuin nyt näyttää, en ihmettele yhtään, että moni nainen voi kokea ilmapiirin parantuneen, Silvennoinen toteaa.

  Sekä naiset että miehet arvioivat tuoreessa Alma-tutkimuksessa ilmapiirin olevan vähemmän ahdistava kuin kaksi vuotta takaperin.

  Jos tällä joku luo ahdistuneisutta ja polarisoi kansaa kahtia

  se on juuri nämä iltalehtien tyyliset viher vasemmiston mafia proganda valemedia julkaisut toimittajat

  Alma-tutkimus: Suomalaiset kokevat ilmapiirin ahdistavaksi, mutta tilanne on parantunut – rikkaimpia ahdistaa vähiten
  Tänään klo 6:02
  Valtaosa suomalaisista kokee ilmapiirin ahdistavaksi, mutta osuus on vähentynyt.

  OSALLISTU KESKUSTELUUN KEHOITAA ILTALEHTI JUTTUNSA ALLA

  **VAIKKA KOMENTOINTI ON ESTETTY**

  TODELLA REILUA JA AVOINTA TOIMINTAA NÄILTÄ KUSIPÄILTÄ

  Reply
 • 6.8.2018 at 07:12
  Permalink

  PS Jos iltalehden mukaan se niin sanottu faktan puhuminen maahanmuuton ogelmista

  jota nämä valtamedian pellet kutsuvat vihapuheeksi on lieventynyt

  niin omasta mielestäni oikeisto konservatiivien

  pitää alkaa osoitamaan mielipiteitään astetta rankemalla retorikalla

  etteivät nämä Alma mediat ymm…kuvitelle

  että he ovat saneet käänytetyä suomen ennemistön esim maahanmuutajista puhutaessa

  viher vasureiden näkökantojen puolustajiksi

  kuten tämä viher vasuri pelle yritää antaa ymärtää tässä jutusaan

  Some-keskustelussa suunta parempaan
  Silvennoinen toteaa, että vuonna 2016 sosiaalisen median keskusteluissa korostui vihapuhe turvapaikanhakijoita vastaan. Nyt keskustelujen tasossa on hänestä tapahtunut muutos parempaan, mikä voi vaikuttaa suomalaisten arvioihin ilmapiiristä.

  – Merkittävä vihapuhealusta MV-lehti on henkitoreissaan ja on ryhdytty nostamaan syytteitä tällaiseen toimintaan osallistuneita vastaan. Kyllä se minun mielestäni näkyy sosiaalisessa mediassa, että silkan vihapuheen määrä on vähentynyt ja ilmapiiri on vähän parempi, Silvennoinen sanoo.

  Reply
 • 6.8.2018 at 07:17
  Permalink

  Merkittävä vihapuhealusta MV-lehti on henkitoreissaan ja on ryhdytty nostamaan syytteitä tällaiseen toimintaan osallistuneita vastaan. Kyllä se minun mielestäni näkyy sosiaalisessa mediassa, että silkan vihapuheen määrä on vähentynyt ja ilmapiiri on

  eli ainoa keino näille paska naamoille on vaietää yksi mielipide asioihin kuten heikki hilamokin vaatii

  sepä on sitä todelista demokratiaa

  Reply
 • 6.8.2018 at 07:30
  Permalink

  ps kun MV Lehdessä ei ole enään komentoiti mahdolisutta niihin juttuihin

  se tappaa sen julkaisun hitaasti mutta varmasti

  on joku vip osasto mutta kun se on juuri se vip osasto

  MV Tärkeimpiä elementejä oli se keskustelu juttujen alla periatessa koko julkaisun ideologia

  ymmärän kyllä nyky julkaisiaa kun mietii iljan kohtaloa

  mutta hän joutuu itse sensuroinin uhriksi
  eli joutuu tavalaan muutamaan toimita tapojaan

  juuri näiden viher vasuri nazien alma medioiden ymm noitavainojen takia

  ettei häkki heilu joidenkin **muiden mielipiteistä**

  kuin päätoimittajan

  Reply
 • 6.8.2018 at 08:01
  Permalink

  Miksi? On kai Maurilla parempaakin tekemistä kuin koittaa tapella amerikkalaisen vakoiluohjelman ylläpitäjien kanssa? Onko Mauri sijoittanut fakebookin osakkeisiin?

  Vai kiukuttaako Mauria kun ihmiset hylkäävät fakebookin? Maailmassa on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin yksi ohjelmisto. En ole ikinä ollut sen käyttäjä eikä minusta tule. Fakebookin harrastama sensuuri saa olla minusta mitä tahansa koska Suomen tulevaisuus on se joka kiinnostaa, ei pörssiyhtiön.

  Mauri voisi keskittyä todellisiin ongelmiin.

  Reply
 • 6.8.2018 at 09:06
  Permalink

  jos iltalehti ei ole vihervasuri mafia toimittajien halussa niin mikä sitten on

  esim tämä juttu

  Aino Pennanen vastusti lentokoneessa pakkopalautusta ja kuvasi tilanteen videolle.

  Palautuslentoihin liittyy lääkärin näkökulmasta useita epäeettisyyksiä tai jopa lain rikkomisia, sanoo hämeenlinnalainen sisätautien erikoislääkäri Markku Toivonen. Hän on aloittanut toimenpiteet asian korjaamiseksi ja ollut aiheen tiimoilta jo yhteydessä muun muassa kansanedustajiin ja Finnairiin.

  Maasta poistamiseen liittyvät prosessit ovat nousseet Suomessa puheenaiheeksi vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen tiistaisen lentokoneprotestin myötä. Saman tapauksen yhteydessä käyty keskustelu kiinnitti myös Toivosen huomion.

  Julkisuudessa on käynyt viikon aikana ilmi, että poliisilla on oikeus pitää palautettavaa paikallaan lentokoneessa sidottuna, mikäli tämä nähdään tarpeelliseksi. Lisäksi poliisilla on joissakin tapauksissa vastuu palautettavan tarvitsemien lääkkeiden annostelusta hänelle.

  Yhdessä nämä seikat voivat Toivosen mukaan asettaa palautettavan jopa hengenvaaraan.

  – Oleellista tässä on se, onko lääkitys vastentahtoista, vai onko siihen kohteen suostumus. Joka tapauksessa lääkärin näkökulmasta se on riski, jos henkilö on paitsi sidottuna, myös lääkittynä lentokoneessa. Lääkärinäkökulmani on, että tässä mahdollisesti rikotaan lakia tältä osin palautusprosessin toimintatavoissa, Toivonen sanoo.

  Lääkkeistä mahdollisesti seuraava toimintakyvyttömyys on suuri riski lentoliikenteessä mahdollisissa hätätilanteissa. Sitomisen ja lääkkeiden yhdistelmä voi kuitenkin koitua aivan tavallisellakin lennolla vaaralliseksi.

  – Jos lääkityksen vaikutus on voimakas, siinä on olemassa oksentamisen ja tukehtumisen riski, varsinkin kun henkilö on sidottuna, Toivonen sanoo.

  – Olen nähnyt monen lentoyhtiönkin vahvasti suosittelevan, että kukaan matkustajista ei vapaaehtoisesti ota esimerkiksi unilääkkeitä tai rauhoittavia lääkkeitä lennolla.

  Turvallisuussyistä
  Toivosen mukaan on erityisen kyseenalaista toimintaa lääkäriltä siirtää vastuu saatettavan lääkkeiden annostelusta poliisille. Asian hoitavalta henkilöltä vaadittaisiin hänen mukaansa vähintään sairaanhoitajan koulutus.

  – Lääkityksen antaa siinä tilanteessa henkilö, jolla ei ole asianmukaista koulutusta. Siellä ei ole lääkäriä tai sairaanhoitajaa valvomassa, miten lääkeaine vaikuttaa. Jos annetaan vaikka bentsodiatsepiineja, jotka on se tavallinen rauhoittava lääke, se voi johtaa tajunnan tason voimakkaaseen alentumiseen ja verenkierron häiriintymiseen. Sen hoito voi vaatia vastalääkettä, joka on annettava injektiona, Toivonen kertoo.

  – Kysymys ei ole siitä, että minua kiusaisi se, että koneessa kuljetetaan palautettavia henkilöitä. Ennen kaikkea katson lääkärinä, että jokaisen matkustajan turvallisuus on taattava, hän jatkaa.

  Ylikomisario Liisa Lintuluoto Helsingin poliisilaitokselta sanoo, että poliisi hoitaa toisinaan lääkkeiden annostelun saatettavalle yksiselitteisesti turvallisuussyistä.

  – Se selvitetään aina etukäteen, onko henkilöllä joitain lääkityksiä. Lääkäri arvioi yhdessä poliisin kanssa, voiko lääkkeistä olla haittaa poistettavalle, jos niitä nautitaan esimerkiksi poiston estämiseksi enemmän kuin on tarpeen. Jos on sellainen lääkitys, jota henkilölle ei voi antaa mukaan turvallisuussyistä, poliisi ottaa annostusohjeet lääkäriltä ja annostelee lääkkeet poistettavalle matkan aikana ohjeen mukaan, Lintuluoto kertoo.

  Kaikilla poliiseilla on ensiapukoulutus, mutta ”mitään lääkintähenkilöstöä” he eivät Lintuluodon sanoin ole.

  – Sen vuoksi otamme lääkäriltä ohjeet, ettei mitään väärinkäytöksiä tai vaaratilanteita pääse syntymään, Lintuluoto toteaa.

  Lintuluoto on kuullut toisen käden tietona, että Euroopassa on sattunut palautuslennoilla 18 palautettavan henkilön kuolemantapausta. Hän ei kuitenkaan tiedä kuolinsyitä, tiedon lähdettä tai aikaväliä, jolla tapaukset olisivat sattuneet.

  Suomessa kuolemantapauksia palautuslennoilla ei ole nähty.

  Palautettava voi yrittää esimerkiksi estää palautuksensa ottamalla yliannostuksen lääkkeitä. Kuvituskuva.Palautettava voi yrittää esimerkiksi estää palautuksensa ottamalla yliannostuksen lääkkeitä. Kuvituskuva.
  Palautettava voi yrittää esimerkiksi estää palautuksensa ottamalla yliannostuksen lääkkeitä. Kuvituskuva. COLOURBOX
  Vastuu kapteenilla
  Vihreiden Pennasen protestoimalla palautuslennolla viime tiistaina heräsi epäilyjä jopa siitä, että palautettu olisi vaiennettu tarkoituksellisesti rauhoittavilla. Samalla lennolla ollut Iltalehden lukija kertoi, kuinka tunnin ajan ”suoraa huutoa” huutanut palautettava oli hiljentynyt yhtäkkiä kuin seinään ja näyttänyt lennon loppupuolella poissaolevalta.

  Lintuluoto kuitenkin kiistää jyrkästi, että poliisilla olisi oikeuksia rauhoittaa palautettavaa lääkinnällisesti omasta aloitteestaan. Poliisin voimakeinovalikoima palautettavan rauhoittamiseen rajoittuu hänen sitomiseensa nippusitein tai vartalosidonnalla.

  Toki on mahdollista, että poliisi antaa saatettavalle rauhoittavia, mutta silloin se tehdään ”ainoastaan terveydenhoidon puolesta” ja ”aina lääkärin kautta”.

  – Se on ihan lääkärin ja potilaan välinen asia. Meille ei kuulu se sairauden tai terveyden hoito millään muodoin. Me vain katsomme sitä, että se lääke ei aiheuta esimerkiksi yliannostuksen johdosta saatettavalle henkilölle vaaraa. Meidän ei tarvitse edes tietää, mitä ne lääkkeet ovat, Lintuluoto sanoo.

  Lääkärin esittämä kysymys poistettavien vastentahtoisesta lääkitsemisestä saa sen sijaan ylikomisarion hetkiseksi hämilleen.

  – Nyt on vaikea kysymys: tällaista ei ole koskaan meillä tapahtunut. Ensimmäisenä ajatuksena sanoisin, että ei me väkisin ruveta lääkitsemään, jos se ihminen ei itse halua, Lintuluoto pohtii.

  Hän kuitenkin toteaa, että tapaukset ovat aina keskenään erilaisia riippuen esimerkiksi kyseessä olevasta lääkkeestä. Poliisi siirtää asiassa vastuuta myös lentoyhtiön suuntaan.

  – Jos tämä tapahtuu lentokoneessa, niin lentohenkilöstön kanssa pitää sopia, mitä tehdään. Poliisi on aina lentokapteenin alaisuudessa siellä koneessa. Me tehdään, miten kapteeni käskee, eikä riskeerata millään muodoin henkilön omaa terveyttä, eikä matkustajien tai lentohenkilöstön tai saattajien, Lintuluoto pyörittelee.

  Finnair ei suoraan kommentoi sitä, onko lentohenkilökunnalla oikeutta tai mahdollisuuksia rauhoittaa häiriöksi olevaa matkustajaa lääkinnällisin keinoin.

  Mari Kanerva Finnairin viestinnästä kuitenkin kertoo, että koko matkustamohenkilökunta on kuitenkin ”koulutettu mahdollisten häiriötilanteiden varalta” ja ”tilanteet ja jatkotoimenpiteet arvioidaan tapauskohtaisesti”.

  – Matkustamohenkilökunnan koulutuksen pääpaino on tilanteen hallinnassa ja vaarallisten tilanteiden ennaltaehkäisyssä sekä koko lentokoneen turvallisuuden ylläpitämisessä, Kanerva sanoo.

  Poliisin voimakeinot lentokoneessa rajoittuvat saatettavan sitomiseen. Kuvituskuva.Poliisin voimakeinot lentokoneessa rajoittuvat saatettavan sitomiseen. Kuvituskuva.
  Poliisin voimakeinot lentokoneessa rajoittuvat saatettavan sitomiseen. Kuvituskuva. JENNI GÄSTGIVAR
  Vastarinta laantuu
  Lintuluodon mukaan tiistaisen palautuslennon lääkitysepäilyssä voi olla kyseessä hyvin tyypillinen tapaus, jossa palautettavan vastarinta lennon alussa laantuu ennen laskeutumista.

  – Usein henkilö lähtee hyvässä yhteisymmärryksessä ja on pakannut tavaransa ja kaikki. On tyypillistä, että vastustaminen alkaa vasta koneessa tai siinä vaiheessa, kun muut matkustajat tulevat. Lennon lähdettyä 99 prosenttia palautettavista rauhoittuu, Lintuluoto kertoo.

  – On tapauksia, joissa saatettava itse on vastustanut kovastikin lähtöä, mutta sitten kun päästään kohdemaahan, hän on jopa kutsunut saattajat kylään. Useimmiten siellä kohdemaassa vielä kätellään lopuksi.

  Vastarintaan voidaan myös varautua etukäteen, sillä palautettavista tehdään aina tarkka etukäteisarvio. Arvio perustuu palautettavan taustoihin sekä hänen kanssaan käytävään keskusteluun, jossa tarkkaillaan esimerkiksi henkilön käytöstä ja suhtautumista palautukseensa.

  Harvat saatetaan
  Suomesta palautettiin vuonna 2017 kotimaahansa yhteensä noin 2 600 henkilöä. Tänä vuonna tammi-kesäkuun aikana on poistettu maasta noin 1 300 henkilöä, eli luvut näyttävät asettuvan samalle tasolle viime vuoden kanssa.

  Palautukset tehdään poliisin saattamana, mikäli kyseessä on esimerkiksi rikoksesta tuomittu, iäkäs, alaikäinen tai sairas henkilö. Viime vuonna poliisin saattamana palautettiin harvempi kuin joka kuudes palautetuista eli noin 400 henkilöä.

  – Meillä saatettavien joukko on laaja, ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ovat vain osa tätä poistamistoimintaa, Lintuluoto sanoo.

  Loput palautettavat poistuvat maasta valvottuna. Näissä tapauksissa poliisi saattaa palautettavan rajalle tai lähtöportille ja saa myöhemmin tiedon palautetun päätymisestä kotimaahansa.

  Lisäksi maasta poistuu vapaaehtoisesti paljon esimerkiksi turvapaikkaa hakeneita henkilöitä. Esimerkiksi Irakiin on palannut tämän vuoden tammi-kesäkuussa vapaaehtoisesti 346, Afganistaniin 12 ja Somaliaan 7 ihmistä.

  Poliisi annostelee lääkityksen saatettavalle, jos se nähdään tarpeelliseksi turvallisuussyistä. Kuvituskuva.Poliisi annostelee lääkityksen saatettavalle, jos se nähdään tarpeelliseksi turvallisuussyistä. Kuvituskuva.
  Poliisi annostelee lääkityksen saatettavalle, jos se nähdään tarpeelliseksi turvallisuussyistä. Kuvituskuva.
  JOONAS LEHTONEN ääri vihervasuri propagandisti

  Reply
 • 6.8.2018 at 09:11
  Permalink

  Olen miettinyt, miksi Iltalehti teki Facebook pluginista sellaisen, että sinne voi kommentoida YouTube -tunnuksilla. No asiahan päivän selvä. Hyvä Mauri. Nyt ymmärsinkin kuka olet. Pahoitteluni kun en het ymmärtänyt.

  Reply
 • 6.8.2018 at 10:51
  Permalink

  Kohta Mauri etsintäkuulutetaan ja kyyditetään yöllä putkaan. Tutkija Hiillamo esitti julkisuudessa poliittisten populistien sensuroimista Perustuslain vastaisesti. Laittakaa tällaiset hiilamot ensin vastuuseen puheistaan.

  Reply
 • 6.8.2018 at 10:58
  Permalink

  Jättäkää naamakirja kuten minä tein pari vuotta sitten. Se on tarpeeton.

  Reply
 • 6.8.2018 at 11:26
  Permalink

  Hyvä. Tuo käärmeenpesä onkin selvitettävä ja tuhottava viimeiseen kaksihaaraiseen kieleen.

  Reply
 • 6.8.2018 at 12:54
  Permalink

  En kyllä itse jaksaisi tuhlata puupenni vertaa voimavaroja naamakirjan takia. On se niin joutava ja toisinaan naurattaa miten riippuvaisia ja tosissaan ihmiset ovat mokoman perkeleen puolesta. Mutta onnea jahtiin.

  Reply
 • 6.8.2018 at 14:44
  Permalink

  Mielestäni Facebookilla pitää olla vastaava päätoimittaja, joka on ihminen ja Suomen lain alainen. (Suomalainen tai Suomessa asuva EU-kanslainen.)

  Reply
  • 6.8.2018 at 14:49
   Permalink

   Tästä, että Googlella tai Facebookilla ei ole ketään toiminnasta vastaavaa Suomessa (vaikka ne sanovatkin noudattavansa maan lakia), seuraa se, että nämä Suomessa toimivat organisaatiot voidaan tuomita vain jonkin ulkomaan lain (USA) mukaan.

   Reply
   • 7.8.2018 at 00:35
    Permalink

    Ilja kumminkin pystyttiin tuomitsemaan , vaikka toimi Espanjassa??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    Reply
  • 6.8.2018 at 20:18
   Permalink

   Siinä, että (muiden muassa) Facebookilla ei ole vastuullista ylläpitäjää Suomessa, on kyseessä askel askeleelta siirtyminen yksinapaiseen maailmaan (NWO).

   Tässä tavoitteena olevassa maailmanjärjestyksessä vasallivaltiot, kuten Suomi, saavat kyllä pitää oikeuslaitoksensa, kunhan pitäytyvät nakkivarkaiden tuomitsemisessa. Silloin, kun kyse on perusasioista, kuten sananvapaudesta ja (Facebookin) julkaisuvapaudesta, tuomio luetaan USA:n lakien mukaan.

   Reply
 • 6.8.2018 at 15:09
  Permalink

  Unohtakaa jo se Jewbook.

  Reply
 • 6.8.2018 at 19:35
  Permalink

  Poistan iltalehden pikalinkit kaikilta tutuilta vanhuksilta

  Reply
  • 6.8.2018 at 21:25
   Permalink

   Vanhojen ihmisten informoiminen on erittäin tärkeää. Itse olen kesittynyt lähipiirin paperilehtien tilauksiin/iltapäivälehtien ostoon ja saanut heidät perumaan useita propagandajulkaisujen tilauksia ja nähdäkseni Iltalannat ja ltapaskat on myös pyseneet telineissään kun niitä ei ole tuolla mökillä enää näkynyt.

   Katutason taistelua valtioprogandaa vastaan -tätä kannattaa kaikkien tehdä sillä jokainen peruttu tilaus ja ostamaton lehti on voitto totuudelle! Lisäksi säästyy vielä rahaakin.

   Reply
 • 7.8.2018 at 14:18
  Permalink

  SPR, siis Suomen punainen risti, toimii yhdessa Punainen puolikuu-jarjeston kanssa. Punainen puolikuu on islamististen maiden vastaava jarjesto. Joko alkaa palapeli hahmottua.

  Reply
 • 7.8.2018 at 21:08
  Permalink

  Itse olen saanut naamakirjaan kolmet bannit,kaikki iltalehtien ja hesarin julkaisuista.Menin perkele jakamaan ne ja bannit paukkui rasistisista uutisista

  Reply
 • 7.8.2018 at 22:11
  Permalink

  Hyvä Mauri, minä olen alkanut kerätä tapauksia. FB on jopa vakoillut ihmisten välisiä viestejä. Suomen laki, perustuslaki tai mikään muukaan ei tunnu olevan kelvollinen heille noudattaa.

  Teen poliisille tutkintapyynnön kun aineistoa on riittävästi. Myös moderaattorit ovat vastuussa rikoksistaan eivätkä voi paeta minkään yrityksen sääntöjen taakse.

  Reply
 • 8.8.2018 at 15:18
  Permalink

  Älkääpä sitten käyttäkö mikrofonia, tässä hiukan asiaa miksi ei.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.