Etelä-Afrikan valkoisten farmareiden tilanne yhä synkempi – Osa harkitsee maastamuuttoa

Etelä-Afrikassa valkoisten viljelijöiden tilanne syöksyy alati synkempiin ulottuvuuksiin. Maan hallitus on oikeuttanut ANC-puolueen työstämään perustuslakiin uuden kohdan, jonka nojalla valtio voi pakkolunastaa näiden hallinnoimat maa-alueet ilman korvausta. Toki tämä oli jopa odotettavissa, sillä kyseisten maa-alueiden poisotto oli yksi Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa vaalilupauksista.

Euroopasta Etelä-Afrikkaan muuttaneet, sittemmin hollannin ”viljelijää” tarkoittavasta sanasta ”buuri”-nimen saaneet valkoiset perustivat alueelle ensimmäisen siirtokunnan vuonna 1652. Suuri osa nykyisestä Etelä-Afrikan valtiosta oli ollut mm. brittien siirtomaita ja verenvuodatusta on alueella nähty pienemmissä ja suuremmissa määrin siirtomaa-ajoista nykypäivään. Niin sanottu ”apartheid”-politiikka, eli käytännössä valkoisten ja mustien erottelupolitiikka sekä valkoisten etujen ”ylivalta” astui voimaan toisen maailmansodan jälkeen, käytännössä pelkästään valkoisten hallinnoiman Kansallispuolueen saatua vallan maassa.

Apartheid päättyi vuonna 1994 Kansallispuolueen hallitusvallan myötä ja siitä eteenpäin valkoisten tilanne on ollut laskusuhdanteinen. Verenvuodatus Etelä-Afrikassa on alkanut jälleen ja viljelijät ovat huolissaan siitä, että ANC:n politiikka tuhoaa maatalouden. Tämä johtaisi käytännössä väistämättä nälänhätään ja mahdollisesti yhä uusiin levottomuuksiin.

Siitäkin huolimatta, että hallitus on luvannut etsiä ratkaisun joka tyydyttää kaikkia osapuolia, ovat valkoiset viljelijät epäluuloisia siitä, mihin tilanne tulee tulevaisuudessa kehittymään. Osa buureista on Fria Tiderin mukaan ryhtynyt harkitsemaan maasta pois muuttamista ja mm. Venäjä on tarjonnut sijaa 500 etelä-afrikkalaiselle valkoiselle.

Lähde: Fria Tider

 

10 thoughts on “Etelä-Afrikan valkoisten farmareiden tilanne yhä synkempi – Osa harkitsee maastamuuttoa

 • 2.8.2018 at 10:21
  Permalink

  E-Afrikan avoimen rasistinen lainsäädäntö ei tietenkään herätä vihervasemmistolaisissa mitään mielenkiintoa. Juuri tämä seikka tekee vihervasureiden tavasta parantaa maailmaa niin kuvottavan. Ne ajavat vain omaa melkoisen kapeaa agendaansa, pelaavat räikeästi kaksoisstandardeilla ja ovat kuitenkin olevinaan niin hyviä ja eettisesti erinomaisia.

  Päinvastoin kuin monet suvakit luulevat, niin kansallismielisissä on paljon ihmisiä, joita ihmisoikeudet oikeasti kiinnostavat. Monet ovat olleet nuorempana kallellaan vihervasemmistolaisuuteen päin, mutta ovat jättäneet nuo porukat, kun silmät ovat avautuneet hieman enemmän. Tämä vuoksi suvakkien antirasistinen propaganda tuntuu erityisen typerältä, koska siinä ei ole koskaan mitään järkeä, joka laittaisi miettimään paluuta suvakkien leiriin.

  Reply
  • 2.8.2018 at 19:12
   Permalink

   Komppaan..
   Annettaan ideologian ajatella, monet heistä ei edes tiedä/ymmärrä miten tähän pisteeseen on tultu.
   Ehkä kaikki ei edes ymmärrä iskulauseita, jota hokevat.
   Voisi olla sama vihollinenkin, överiksi lobattu, buustattu markkinatalous ja politiikkojen lukemattomat eri toimet tämän edistämiseksi, mm. kansallisomaisuuden myyminen, velkaantuminen, jne.

   Pikku hiljaa enemmän ihmisiä näkee, mistä se ennakkoluulo ja pelonlietsonta todellisuudessa tulee,
   paljastavat itse itsensä.

   Reply
 • 2.8.2018 at 10:36
  Permalink

  No vihdoinkin. Ne jotka ovat notkuneet tuola näinkin pitkään kuvittelivat vielä tilanteen paranevan. Edessä ei ole kuin taloudellinen ahdinko, pahoinpitelyitä, terroritekoja ja ehkä kidutuksen kautta murha. Miksi siis jäädä maahan jossa alkaa sisällissota ja nälänhätä kohtapuolin.

  On totta ettei heillä ole mitään yhteistä sukupolvien takaiseen isänmaahan, mutta heidäthän pitää ottaa vosylin vastaan pakolaisina jotka pakenevat sotaa ja kidutusta. Ja sen jälkeen maksaa täysi ylläpito.

  Niin kauan kuin etelä-Afrikassa oli apartheid, maa kehittyi ja vaurastui jatkuvasti. Mutta nyt kaikki on romahtanut ja heimopääliköt kahmivat taskujaan täyteen minkä ehtivät. Ja se takaa että eurooppaan suuntaa koko ajan suurempi loisvirta kuin tähänasti. Onneksi lois-rajojen avaajat Ranska ja Italia ovat ensimmäisenä ottamassa vastaan nämä tulokkaat. Ehkä sielä jossain vaiheessa kansa havantuu siihen että liika on liikaa. Ehkä ärsytyskynnys ylittyy.

  Reply
 • 2.8.2018 at 11:02
  Permalink

  Kohta maa on neekeröity siihen kuntoon että siellä on nälänhätä.

  Reply
 • 2.8.2018 at 16:40
  Permalink

  Suomi sanoo VALKOISILLE pakolaisille TERVETULOA! -Nämä ihmiset eivät nimittäin tulisi loisimaan ja työmoraali on kova. Lisänä saataisiin tietotaitoa taisteluun valkoisen suomen puolesta -mustien vainoamat buurit jos ketkä tietävät miten omaa tonttiaan pitää puolustaa neekereiden hyökkäystä vastaan.

  Reply
 • 2.8.2018 at 21:03
  Permalink

  Eipä Tarja Halonen etunenässä melskaa kun Etelä-Afrikkaa johtavat neekerit, jotka kuuluvat valtapuolueeseen nimeltä ANC, joka on kommunistipuolue eli se kaikkein puhtain ja paras järjestelmä murhaamaan ”paremman huomisen” puolesta viattomia ihmisiä.
  Ruotsi ei ota vastaan valkoisia etelä-afrikkalaisia, vaan tuo umpihullu maa on perin kiinnostunut jihadisteista, että oma kansakunta ja maa tulee tuhottua mahdolisemman nopealla aikataululla.
  Suomi tietenkin peesaa happi velkaisena, mutta Ah, niin täynnä itsetuhoviettiä kuin suinkin.

  Reply
 • 3.8.2018 at 07:34
  Permalink

  Mihin neekerit koskevat, muuttuu paskaksi. Tämä on nähty afrikan ns, vilja-aittojen kohdalla, mahdollisuuksia olisi vaikka mihin mutta äly ei riitä kuin tappelemiseen ja väestön räjähdysmäiseen kasvamiseen.

  Reply
 • 3.8.2018 at 12:07
  Permalink

  Etelä-afrikan valkoisissa olisi todellisia hädänalaisia turvapaikan hakijoita ja rasismin vastustajille todellista puolustettavaa. Ilmeisesti kuitenkin tässä rasistit ovat vääränvärisiä näille vihervasemmiston natseille. He tyytyvät siis edelleen etsimällä etsimään kotimaisia rasisteja ja kuvittelemaan jokaista suomalaisten tekoa rasistisesti motivoituneeksi. Koska se kuvitteellinen rasismi on niin paljon helpompaa torjua kuin oikea rasismi.

  Reply
 • 4.8.2018 at 09:33
  Permalink

  Kun neekerit harjoittavat rasismia se ei olekaan rasismia.
  Vain valkoihoiset syyllistetään.
  Kolonialismi vei kehitysmailta paljon mutta myös tuotti niihin kehitystä ja hyvinvointia.
  Sama juutalaisten kanssa.
  Israel pyrkii säilyttämään rotupuhtaan kansallisvaltion, se on näköjään ihan OK, miksei sitten esim Unkarille tai Japanille?
  Ps. Valkoihoisia ei muuten ole olemassa, olemme kaikki ruskean sävyisiä.

  Reply
 • 25.9.2018 at 22:20
  Permalink

  ””Plaasmoorde: The Killing Fields”: Katie Hopkins’ documentary about South Africa (FULL LENGTH)”

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.