Facebookin osake romahtanut – Syynä tietoturvaongelmat ja hidas käyttäjämäärien kasvu

Facebook-somejätin osake on romahtanut jopa 22%, sijoittajien ollessa huolissaan ns. ”Cambridge Analytica”-vuodosta sekä käyttäjämäärien hidastuneesta kasvusta. Facebook antoi sijoittajille etukäteisvaroituksena tiedon siitä, että käyttäjämäärien kasvu tulee hidastumaan entisestään ja että ensi vuonna menot tulevat kasvamaan nopeammin kuin tulot.

Varoitus sisälsi myöskin tiedon menojen kasvun syistä. Ensimmäiseksi syyksi Facebook kertoi tietoturvakustannusten nousun, kuin linimenttinä sijoittajien pelolle tietoturvaongelmien pois karistelemista potentiaalisista käyttäjistä. Toiseksi syyksi yhtiö kertoi ensi vuonna käyttäjien postauksien kyttäämiseen käytettävien resurssien lisäämisen. Facebook siis tulee entisestään lisäämään kontrolliaan käyttäjiensä puheisiin, mielipiteisiin sekä sisällön tuottamiseen ylipäätään.

Jo tänä vuonna yrityksen kulut ovat kasvaneet jopa 50% vuoden takaisesta, uusien aktiivisten käyttäjien määrän lisääntymisen ollessa parin prosentin laskussa. Facebookilla on silti edelleen noin 1,47 miljardia käyttäjää ja määrä kasvaa jatkuvasti. Toisaalta, yhä useampi käyttäjä on jättänyt palvelun, yhtälailla yhä useammista syistä.

Erääksi Facebookin potentiaalisia käyttäjiä karsivaksi asiaksi on eittämättä yrityksen radikaalisti tiukentunut sensuuri. NY-times kertoi Facebookin poistaneen pelkästään tammi-maaliskuun 2018 aikana jopa 865 miljoonaa postausta palvelustaan. Sen lisäksi se poisti palvelustaan 583 miljoonaa ”feikkitiliä” samana ajanjaksona.

Lähde: CnetNY-timesIndependent

 

 

 

6 thoughts on “Facebookin osake romahtanut – Syynä tietoturvaongelmat ja hidas käyttäjämäärien kasvu

 • 26.7.2018 at 11:32
  Permalink

  Ainoastaan vihervasemmistolaista monikulttuurihelvettiä, islamisaatiota ja julki pervoilua tukevat friikit käyttävät facebookia.

  Reply
 • 26.7.2018 at 12:32
  Permalink

  Vielä kun poistaisivat oman tilini vihdoin jonka ”suljin” jo 2009. Sulkemisen ainoa vaikutus oli että en enää itse pääse kirjautumaan sinne ja ihmiset kummastelevat miksen vastaa fb-viesteihin…

  Reply
 • 26.7.2018 at 14:58
  Permalink

  Onpa kiva, romahtais vielä 78%

  Reply
 • 26.7.2018 at 17:46
  Permalink

  facebook ei vieläkään ole poistanut minua spämmilistaltaan vaikka en ole koskaan ollut sen jäsen. Ja kantelu tietosuojavaltuutetulle ei ole johtanut mihinkään. Voisiko ko. instanssille antaa potkut kun jätetystä ilmiannosta ei tule edes vastaanottokuittausta?

  Reply
 • 26.7.2018 at 18:07
  Permalink

  Tämä kertoo miten sairas maailma on. Rahaa luodaan olemattomilla mielikuvilla, perseen näyttämisellä, tissien vilauttelulla tienataan satoja miljoonia ym. sontaa.

  Reply
 • 26.7.2018 at 21:29
  Permalink

  Sama syöksykierre, joka vahvistaa itseään samalla tavalla kuin valtamedian nk. ”yksityiset” paperi mediat ja sähköiset mediat Suomessa.
  Mutta nuo iilimadot eivät kuole, koska niiden ei anneta kuolla EU:n ja esim. Suomen hallituksen toimesta, koska tämä juutalainen noita-akka, Berner antaa suoraa rahallista tukea miljoonissa euroissa valtamedioille, joiden pitäisi hoitaa talouttaan yksityisinä pelkästään mainos- ja tilausmaksuilla.
  YLE on taas oma lukunsa, jolle en löydä tähän hätään tarpeeksi alhaista nimitystä, mutta yritän kuitenkin ja sanon sitä parasitiksi, jonka esikuvana voisi käyttää erästä ”hakas-kalaa, joka elää Etelä-Amerikassa ja ui suoraan miehen siittimeen, jos mahtollinen isä pissii ollessaan pulikoimassa joessa. Sinne hulahtaa kuin NBA:n 3-pisteen heitto.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.