Ruotsissa Nackan kunta ostanut 186 ASO-asuntoa ratkaisuksi maahantulijoiden majoittamiseen

Ruotsissa Nackan kunta on ostanut 186 asumisoikeusasuntoa ratkaistaakseen maahantulijoiden asuttamiseen liittyvät ongelmat. Asunnoista 20 makaa tällä hetkellä tyhjinä niiden kustannusten ollessa yli 5000 kruunua kuukaudessa per asunto, kirjoittaa NVP.se.

Kunta toki näkee, että kaikki on kunnossa koska valmius sille, että voidaan ottaa vastaan vieläkin enemmän maahantulijoita, vaatii tietyn ylitarjonnan asunnoissa ja palveluissa. Kyseessä kuitenkin on pelkästään tyhjien asuntojen osalta 1,2 miljoonan kruunun ylimääräinen vuosittainen menoerä, joka ei oikeastaan hyödytä ketään.

Kaikkien ruotsin kuntien on pakko ottaa vastaan vastatulleita maahantulijoita ja järjestää näille asunnot. Yksi ratkaisu näihin on, kuten Nackankin kohdalla, ollut asumisoikeusasunnot. 

120 asunnoista on ostettu kahden edellisen vuoden 2016 – 2017 aikana ja näin ollen ostot ovat tehneet kunnasta suuren vaikuttajan paikallisilla asuntomarkkinoilla. Asuntoja ei kuitenkaan tarjota muille kuin maahantulijoille. Väliaikaisasuntoja tarjotaan maahantulijoille maassa oleskellun kahden ensimmäisen vuoden aikana. 

Caroline Pierrou, asuntohuollon päällikkö Nackan kunnasta toki näkee, että käytännölle on olemassa luonnollinen selitys. Hänen mukaansa tyhjien asuntojen lukumäärä vastaa todellista tarvetta – jos asiaa tarkastellaan vuosiperspektiivillä. Se, että osa asunnoista seisoo tyhjänä, sisältyy hänen mukaansa suunnitelmaan. Kunnalla on lain mukaan velvollisuus ylläpitää valmiutta ottaa vastaan enemmän maahantulijoita.

 – Meillä on pakko olla tietty yleinen valmius ja välittömästi käytössä olevaa kapasiteettia silloin, kun kysymyksessä on juuri vastatulleet, koska maahanmuuttovirasto päättää kahden kuukauden varoitusajalla sen, ketkä tulevat asumaan Nackaan.

Kysymykseen ymmärtääkö hän sen, että tyhjät asunnot keskellä asuntopulaa sattuvat ihmisten silmään ja herättävät keskustelua, vastaa Pierrou, että kunnalla on oikeus korvauksiin maahanmuuttovirastolta tyhjien, vastatulleille maahantulijoille korvamerkittyjen asuntojen vuokrista. Se, että asuntoja vuokrattaisiin toisille tarveryhmille, kuten esimerkiksi ruotsalaisille nuorille, ei toki ole vastaanottovalmiuksien vaatimusten vuoksi mahdollista.

Markku Lindström

Fria Tiden 

16 thoughts on “Ruotsissa Nackan kunta ostanut 186 ASO-asuntoa ratkaisuksi maahantulijoiden majoittamiseen

 • 25.7.2018 at 10:15
  Permalink

  Entäs ne asunnottomat ruotsalaiset? Tai nuoret perheet jotka jonottavat ensiasuntoa kunnalta/kaupungilta?

  Reply
  • 25.7.2018 at 16:38
   Permalink

   Kantikset ovat Ruotsissa 2.luokkaa ja baltianmaalaiset + Suomalaiset 3.luokkaa….

   Reply
 • 25.7.2018 at 10:31
  Permalink

  Näinhän se on suomessakin, siitä vain ollaan hiljaa. Sokekin näkee että valkoinen väestö ollaan systemaattisesti tuhomassa maapallolta.

  Reply
  • 25.7.2018 at 10:46
   Permalink

   Euroopassa kyllä mutta ei sentään koko maapallolla.
   Esimerkiksi Australiassa on tietääkseni tosi tiukka maahanmuuttopolitiikka, ja kyllähän Unkari ja muut Visegrad-maat Euroopassakin vastustavat tuollaista kehitystä.
   Pyrkimys on kyllä se mitä sanot.

   Reply
 • 25.7.2018 at 10:40
  Permalink

  Ruotsalainen kansankotiperiaate: omalle kansalle ei kotia koska vieraat tulijat pitää hoitaa ensin.
  Ja aivan sama periaatehan se on Suomessakin.

  Reply
 • 25.7.2018 at 10:51
  Permalink

  Sinne uppoaa ruåttalaisten veronmaksajien rahat.
  No meillä Suomessa ei olla görania pahempia. Forenom tekee kukoistavaa asunnon vuokraus bisnestä 3h plus K vuokra 3.620 plus vesi 20e/ henki. Eipä ihme että kantaväestöltä pitää leikata ihan kaikesta jotta Sipilän kutsuvieraat saavat luxusta.

  Reply
 • 25.7.2018 at 11:09
  Permalink

  Niin se täälläkin menee että kun yksikin asunto tyhjenee tilalle tulee porukkaa afrikasta tai lähi-idästä.
  taloyhtiössä noin 80% on muita kuin suomalaisia.
  Ja sen sitten huomaa myös lähistön kaduilla, jopa lapset riehuvat ja huutavat aamu 5 saakka ulkona.
  Tulisi jo ne 30 asteen pakkaset.

  Reply
  • 25.7.2018 at 11:30
   Permalink

   Täytyy myös huomioida sen vaikutus että kun lähistöön pesiytyy lähi-itäläisiä, muuttavat ihmiset pois paremmille alueille, sinne missä näkee vain kantasuomalaisia. Näin tein itsekin 😉

   Reply
 • 25.7.2018 at 14:05
  Permalink

  Muslimi ghettot alkavat lisääntyä Ruotsissa kiihtyvällä vauhdilla.

  Reply
 • 25.7.2018 at 15:13
  Permalink

  Ketkäs tätä kalergisuunnitelmaa toteuttavat?

  Reply
 • 25.7.2018 at 19:48
  Permalink

  Ruotsi on hullu maa, joka on täynnä vielä hullumpia kuntia!!!
  Ruotsissa tullaan näkemään vielä sekin aika, että kalpeanaamat ajetaan pois asunnoistaan olivatpa ne kuinka hyvänsä itse maksettuja tai rakennettuja omakotitaloja.
  Tietenkin Ruotsin ”virtahevon” muumimamma -halonen – persreiän lähellä ”päivystävät” suomi-suvakit odottavat lesta Sipilän muikuillessa mielipuolista tampio-ilmettään päästä nauttimaan ”pöydän antimista” eli kopioimaan koko ”ydinräjäytys” replikoiden tänne täynnä suuren hulluja tsuhnia olevaan Suomeen, jolla on syyhytaudin -omainen tuska siitä, että Ruotsi kuolee vähän ennemmin kuin ME!!!

  Reply
  • 26.7.2018 at 01:36
   Permalink

   Ruotsissa tosiaan ihan alussa tuo puuhastelu. Asuntojaan nuo ei kuulemma maksa ikinä, joten pankille vaan maksaa sen loppusumman ja pankki suorittaa asunnon ulosmittauksen vaikka korkoja nostamalla. Oikeita omistusasuntoja kunnat voisivat pakkolunastaa vaikkapa kruunun nimellisellä korvauksella. Alkaa kämppiä löytymään muslimeille miljoonittain. Kantisten turvekammeille voi sitten langettaa helkkarinmoiset ympäristöverot. Köyhät asukoot maakuopissa, joihin pakolaiset kilvan defekoivat.

   Ei ole kansanmurhaamista tappaa kantaväestöä nälkään, Neuvostoliittoakaan tuomittu vissiin missään ikinä.

   Reply
 • 26.7.2018 at 05:48
  Permalink

  Ruotsi on menetetty. Parikymmentä vuotta ja maa on islamilainen kalifaatti!
  Kantaruotsalainen vähemmistö lähtee pakolaisina maasta.
  Suomi voisi vaihtaa täällä olevat matut heihin.
  Kaikki voittaisivat.
  Sitten rakennettaisiin muuri rajalle.

  Reply
 • 26.7.2018 at 05:55
  Permalink

  Hyvä puoli tulevaisuuden Ruottissa, se ei enää voita Suomea jääkiekossa!

  Reply
 • 27.7.2018 at 01:49
  Permalink

  Maanpetturi-hallitus saa aikaan tuhoisaa jälkeä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.