Nykysuomen suuri puoluekysely: Jos eduskuntavaalit pidettäisiin tänään, mitä puoluetta äänestäisit?

Eduskuntavaaleihin on reilu puoli vuotta aikaa ja vaalipeli on jo saanut alkutahtinsa. Valtamedia järjestää kavereidensa ja ”oikeanlaisen taustan” omaavilla firmoilla jos jonkinlaisia kyselytutkimuksia ja nyt Nykysuomi järjestää omansa. Osallistu siis kyselyyn ja perustele halutessasi vastaustasi kommenttiosioon!

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, mitä puoluetta äänestäisit?

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, mitä puoluetta äänestäisit?

 • Perussuomalaiset (80%, 2 366 Votes)
 • Reformi (4%, 108 Votes)
 • Joku muu (3%, 101 Votes)
 • Vasemmistoliitto (3%, 80 Votes)
 • Vihreät (2%, 54 Votes)
 • Jättäisin äänestämättä (2%, 54 Votes)
 • SDP (2%, 51 Votes)
 • Kokoomus (1%, 41 Votes)
 • Sininen tulevaisuus (1%, 37 Votes)
 • Keskusta (1%, 32 Votes)
 • Kristillisdemokraatit (1%, 18 Votes)
 • RKP (0%, 10 Votes)

Total Voters: 2 952

Loading ... Loading ...

47 thoughts on “Nykysuomen suuri puoluekysely: Jos eduskuntavaalit pidettäisiin tänään, mitä puoluetta äänestäisit?

 • 24.7.2018 at 20:14
  Permalink

  Onko järjestys ylhäältä alas harkittu suositus?

  Reply
  • 24.7.2018 at 20:17
   Permalink

   Ei. Järjestys on sattumanvarainen.

   Reply
   • 24.7.2018 at 22:18
    Permalink

    Sarkasmi on parasta… xD

    Reply
 • 24.7.2018 at 20:17
  Permalink

  Voi persujen äänestäjiä. Ne ei vieläkään tajua…

  Reply
  • 25.7.2018 at 09:46
   Permalink

   Vihervasemmiston hihhuli äänessä. Tiesitkö, että vihervasemmiston kannatus putoaa kuin lehmän häntä ympäri Eurooppaa? Mistähän mahtaa johtua? Taitaa olla ihan joku muu kun ei oikein TAJUA!

   Reply
  • 29.7.2018 at 23:36
   Permalink

   Ajattelukyvyttöniä yksilöitä..? En tiennytkään että kuulut niihin. Taidat olla niitä kokoomukselaisia tai ehkäpä joku poninhäntä viherpiipertäjä ilman tulevaisuutta.

   Reply
 • 24.7.2018 at 20:24
  Permalink

  En äänestäisi mitään puoluetta, ei ole nimittäin yhtään puoluetta mihin voi luottaa eikä koskaan tulekkaan.

  Reply
  • 24.7.2018 at 21:06
   Permalink

   Äänestä vähiten huonoa! Italissa ja Itävallassa on vaikutettu äänestämällä. Äänestämättömyys on suora tuki vihervasemmistolle.

   Reply
   • 24.7.2018 at 22:28
    Permalink

    En anna ääntä, se ei ole ääni kenellekkään.
    Selkärankaa löytyy senverran että en äänestä ketään enkä mitään sillä kaikki puolueet ajaa islamin asiaa, joko hiljaisesti taikka julkisesti.

    Ihme saatanaan säätämistä aina monilta tyyliin, ”jos et äänestä ole hijaa politiikasta” jne.. perkele, minä tiedän politiikasta varmaan enemmän kun 80% kansalaisista, ja siksi en helvetti äänestä, en ikinä.

    Reply
    • 2.8.2018 at 13:48
     Permalink

     Ai persut ajaa islamin asiaa?

     Reply
    • 22.3.2019 at 23:28
     Permalink

     Äänestämättömyys on ääni järjestelmän ja/tai vaihtoehtojen legitimiteettiä vastaan. Se on aina parempi vaihtoehto kuin ”pienemmn pahan” logiikalla äänestäminen. Ei ole mitään järkeä legitimoida omaa orjuutusta, se on paitsi nöyryyttävää siiinä menettää myös palasen sieluaan, kun antaa äänensä jollekulle johon ei aidosti luota.

     Reply
 • 24.7.2018 at 20:57
  Permalink

  Suomi tarvii kansallissosialistisen puolueen.

  Reply
 • 24.7.2018 at 21:05
  Permalink

  ei uskalla katsoa Allsång på Skansenia suorana ruotsista
  syy …………………..mitäs jos

  ruotsin matu ongelmat aiheutavat juuri tälläisiä ajatuksia

  Reply
 • 24.7.2018 at 21:40
  Permalink

  Minkähän WATUN takia PITÄISI äänestää jotain PUOLUETTA??? KAIKKI ovat tähän mennessä PETTÄNEET äänestäjänsä. Myös Persut tai ainakin sen sinisiiipi. Siis ihan KAIKKI ovat tai ovat olleet kansan ja Isänmaan PETTUREITA.

  Reply
  • 24.7.2018 at 22:15
   Permalink

   Kuinkahan moni ajattelee samoin?
   Äänestäisit edes vähiten pahaa.

   Ei omakaan usko noihin vahva ole, mutta aina silti äänestän.
   …Ehkä joku päivä muutos lopulta saadaan.

   Reply
   • 25.7.2018 at 07:12
    Permalink

    Äänestystystuloksethan ovat jo valtalehtien sivuilla ennenkuin äänestyskopit edes on sulkeutuneet. Siitä pitää huolen ns. ääntenlaskenta. Juutalaisen rahan tietokoneet muuttavat ”kansan tahdon” mieleisekseen. Älä Sinäkään suotta itseäsi petä! Odottaako tämä röyhkeyden lisääntyminen niin kauan vain sitä, että tapahtuu lopulta poliittinen murha?

    Reply
  • 29.7.2018 at 23:51
   Permalink

   Mitä se keskenkasvuinen Juuda oikein viisastelee.Sähän puhut persuista ja sinisiivestä, niillä ei ole mitään tekemistä tämänpäivän persujen kanssa. Äänestä vaikka reformia niin et tunne itseäsi maanpetturiksi.

   Reply
 • 24.7.2018 at 21:44
  Permalink

  Perussuomalaisia ehdottomasti.Ainoa puolue joka on suomen ja suomalaisten puolella.Muista puolueista ei ole mihinkään muuhun kuin sotkemaan tämän maan asiat perusteellisesti.

  Reply
  • 25.7.2018 at 00:32
   Permalink

   Liikaa myyriä edelleen -persujen touhuilu on mennyt taas kaikkien miellyttämiseksi ja oma lukunsa on siellä öyhöttävät pro-israel tyypit ym. raamattupiiriläiset joilla ei ole mitään tekemistä kansallismielisyyden kanssa.

   Reply
  • 25.7.2018 at 13:38
   Permalink

   Mitenkäs persujen johtaja, Halla-Aho joka on myötämielinen jättimoskeijan rakennukseen helsinkiin?.. Se ei muuta mitään että ko helnkilö kannattaa moskeijaa siinä tapauksessa että rahoitus tulee muulta kun suomesta, vauvakin tajuaa että ko moskeijaa ei saa tulla millään rahoitusmallilla tähän maahan.

   Reply
 • 24.7.2018 at 22:45
  Permalink

  Perussuomalaiset. Se on se pieni toivonkipinä, teoreettinen mahis, edes, hoitaa matut ulos. Oikeasti olen toista mieltä, jätän ehkä väliin. Poliittinen ratkaisu menetettiin kesällä 2015, kun maanpetturihallitus kävelytti jihadistit rajan yli. Seuraavaksi puhuvat aseet, ja kyse on vain ajasta.

  Reply
 • 25.7.2018 at 00:22
  Permalink

  Politiikka on niin korruptoitunut ettei ole enää mitään mieltä äänestää. Kansallismieliset puolueet muuttuvat aina ”salonkikelpoisiksi” kannattajakunnan kasvaessa. Silloin alkaa aluksi kompromissien tekeminen ja lopuksi takinkääntö. Näiden puolueiden johtoportaissa on myös enemmän tai vähemmän avoimesti sionismia ihailevia henkilöitä. Kun joku toitottaa suomalaisten eduista daavidin tähti kaulassa killumassa voit olla varma ettei häntä kiinnosta Suomen kansa tai sen edut.

  Reply
  • 25.7.2018 at 00:35
   Permalink

   Hyvin tiivistetty. Tyhjän hieromista koko homma.

   Reply
   • 25.7.2018 at 13:39
    Permalink

    Nimenomaan, säälittää ihmiset jotka menee noiden lankaan.

    Reply
  • 25.7.2018 at 13:46
   Permalink

   Puolue missä ei ole yhtään uskovaista eikä yhtäainoaa ulkomaista 2 jalkaista ja mikä tietää muustakin ongelmista kun pelkästään maahanmuutosta voisi ehkä 1% varmuudella saada ääneni.

   Mutta turha uneksia, bedofiileja,uskovaisia ja ulkomaalaisia, lisäksi lähes ainoa asia mihnkä nuo tietää ongelmaksi on maahan tuelvat laittomat, sillä sanomalla ovat surffaneet eteenpäin, pitäsi kuule helvetti tietää muustakin.

   Reply
 • 25.7.2018 at 01:24
  Permalink

  Kannatan Kansan Yhtenäisyys -puoluehanketta. Kakkosvaihtoehtona äänestäisin Reformin itsenäistä ehdokasta.

  Reply
 • 25.7.2018 at 01:32
  Permalink

  Aivan kuten yleis eurooppalaisesti puolueet ovat menettäneet merkityksensä, koska ne ovat toistensa kopioita, jotka kaikki kumartavat ”kultaista vasikkaa” mikä tosin kahdenlainen. Kapitalistit globalismia ja nk. vasemmistopuolueet, joihin vihreät voidaan laskea täydellä syyllä mukaan, taas kannattavat monikulttuurisuuden internationalismia ja anarkiaa ja väkivaltaista järjestystä, johon heidän ”rakas” aisa parinsa tässä pyrkimyksessä eli Islamia tunnustavat muslimit, jotka sietävät sharia lakinsa mukaisesti yhtä paljon toisinajattelijoita kuin perinteiset kommunistiset bolsevikit, jotka enimmäkseen koostuivat sosiopaateista ja ”älyköistä”, jotka käyttivät tuota ihmiskunnan kukkaa kierotuneisiin ja psykopaattisiin tarkoituksiin pelkästä tappamisen ja alistamisen sairaalloisesta ilosta. Persuista loikkasivat nk. siniset, joka on täysin järkeä vailla oleva puolueen nimi, joka on kuin Virtahevon perässä joessa uivat kalat, jotka odottavat tuon ison vesieläimen pikku hännällään vispaamaa lantaa, jossa on kaikkea sitä ravintelia, jolla pärjää tuossa vallan huuman tarjoamassa pitopöydässä globalisti-kokkareiden ja liberaali -lesti-pyramidihuijari Sipilä -kepun hallituksen irvokkaassa ministeristössä, joka vilisee rikollisia kuin kakolan vankila ennen wanhaan. Eikä siinä vielä kaikki. Kaikkein suurin rikollinen eli todellinen kummisetä pitää majaansa valtakunnan linnassa eli presidentinlinnassa virka-aikoinaan ottamalla siellä vastaan ”oikeuskonstailijan” pätevyydellä rikoksistaan kiinnijäämättömiä arvovieraita, joita lain polpoinen koura ei edes ole koskaan yrittänyt kiinni ottaakaan, sillä ”todelliset rikolliset” löytää Helsingin mädännäistön piäkaupungista arvokkaan säällisen ja isänmaallisen habituksen omaavien mummujen ja vaarien sekä noiden kahden yhteiskuntaluokan todellisen hartioilla lyijypunnusten tavoin painavien yhteisen patawanhoillisen rakkauten hetelmien eli suurten ikäluokkien tyttöjen ja poikien sekä vieläpä muutamia heidänkin perkeleillä kasvatettujen jälkeläisten joukosta mittaamassa isänmaansa katuja, teitä, polkuja sekä mikä kaikkein pahinta: Norkoilemasta keskellä kauppatoria todellisten Suomen omistajien tiellä eli ”Maailma kylässä” -väen mielipahan ilmaisujen tuskan tunnoissa muassa nykyajan Varvarat eli nämä horoiset suvakki-ämmät, joiden elopaino on perin painavaa laatua aina perustarpeita myöten, jotka eivät ole toisiaankaan vähäiset mittasipa niitä millä ”indeksillä” hyvänsä.

  Reply
 • 25.7.2018 at 02:50
  Permalink

  Suomessa on nykyään kaksipuoluejärjestelmä, joten vaalivaihtoehdot ovat Persut ja Perseilijät. Valinta on helppo, saa aika paljon maailma muuttua että ääneni menisi Perseilijöille. Toivottavasti ihmiset alkaisivat jossain vaiheessa ymmärtämään suomalaisesta demokratiasta edes sen verran, että tajuaisivat vallan olevan puolueilla: ei ihmisillä, ehdokkailla tai kansalla, vaan puolueilla.

  Reply
 • 25.7.2018 at 07:22
  Permalink

  Tämä on uudistuneeen usa liberali vasuri demokraatien
  tärkein poliitinen sanoma nykyään
  houkutela äänestäjät uurnile
  puhalteleman vastustajan näköisiä ilmapalloja taivalle

  make america great a again

  Jättimäinen Trump-kana seilasi San Fransiscon rannikolla
  MTV3 Suomi eli CNN Usa

  Olemme uutisoineet viime aikoina muun muassa siitä, kuinka Lontoon taivaalla on leijaillut jättimäinen Trump-vauva ja kuinka nälkäinen Trump-orava hassutteli kotipihalla Tennesseessä.

  eli todeilista poliitista sisältöä laatu journalismia
  Katso video tapahtumasta yläpuolelta.

  minkä vitun takia kukaan niin haluaisi tehdä nykyään MTV3

  paitsi jonkun ääri viher vasemmiston edustajat ehkä katsovat tätä idiotismia naama viha virnessä kädet nyrkissä huom suomessa

  he saavat tästä koulukiusaja journalismista vielä kiksejä kun vasuri fasisteja ovat
  ja tykäävät tahalaan satutaa ihmisiä sekä henkisesti sekä fyysisesti luulisin

  ELI VALTAMEDIAN KRITIKKI SATAA NÄIDEN IDIOOTIEN PUSSIIN KOSKA HE EIVÄT VAIN VÄLITÄ PASKAKAAN SIITÄ KRITIIKISTÄ

  Syy He tekevät tätä niin sanottua journalismian vain rahan kiilto silmisään
  klikki huoraus
  se on se kaiken toiminan prioriteeti numero 1 suomen kaupalisen median taholta

  ei journalismi nykyään

  He itse asiassa luovat tahalaan tätä eripuraa dollarin kuvat silmisään

  koska kansan tahallinen polarisointi valtamedian aihuttamana on yhtä kuin
  siitä kertovat lööpit – ja kassa koneen kilahtelu valtamedian laariin

  Reply
 • 25.7.2018 at 11:12
  Permalink

  Nukkuville: äänestäkää ihmeessä jotakin. Itse kannatan Ipua. Myös Siniristin liitto on hyvä ehdokas. Kristillinen ja maahanmuuttovastainen. Jos ette äänestä tuetta vain nykyistä valtaa ja mamutusta sekä islamisaatiota, jota vanhat puolueet ajavat.

  Reply
  • 25.7.2018 at 13:48
   Permalink

   Lue perkele ylempää mitä mieltä olen tuosta mitä suollat sorminesi tänne.

   Reply
   • 25.7.2018 at 14:22
    Permalink

    Tuskin ketään kiinnostaa mitä olet mieltä, vaan kaikki täysijärkiset tietävät että koska äänestäjiä ja näin myös ääniä on tietty rajallinen määrä ja vaalitapa on suhteellinen, menee käyttämätön ääni voittajan hyväksi ja viimeksi se oli KePu, joten kiitos että äänestit KePua. On se kumma ettei noin yksinkertainen asia mene nukkuvan kaaliin.

    Et ole äänestämättä vaikka luulet niin.

    Reply
    • 25.7.2018 at 14:41
     Permalink

     Ja sinä kirjoitat paskaa vaikka muuta luulet.
     Vai että tervejärkiset, huh, huh.. mitäs lammas?

     Reply
     • 25.7.2018 at 15:29
      Permalink

      Lammas on juuri se joka on saatu lannistettua siihen pisteeseen, tai on niin syntymätyhmä että ei edes äänestä vaan möykkää tyhjänpäiväisiä vaikuttamatta mihinkään, ja itse asiassa auttaa vallanpitäjiä pysymään vallankahvassa.

      KePu kiittää. Ja seuraavissa vaaleissa ehkä vihreät tai sossut 😉

     • 25.7.2018 at 16:24
      Permalink

      Ai niin, asun jyväskylässä sovitaanko paikka missä tulet sanomaan tuo saman päin naamani?

    • 25.7.2018 at 16:24
     Permalink

     Rutise sinä mitä haluat paskaa kaikki.

     Reply
 • 25.7.2018 at 14:33
  Permalink

  Tuota… joku kun nyt vielä kertoisi että mitä hyötyä on äänestää meikäläisessä yksipuoluejärjestelmässä…??

  Reply
 • 25.7.2018 at 17:23
  Permalink

  Hienoa huomata miten on edelleen tyhmiä nuo jotka haukkuu niitä jotka ei äänestä, että olen oikein ”savannineekeri, syntymätyhmä, jne”.. Miettikääpä hetken te jotka haukutte jos osaatte.
  Ei näköjään ole oikein isänmaallisuus noilla haukkujilla selvillä, no, te menette lopulta ihan samaan maakuoppaan neekereidenne kanssa.

  Reply
  • 25.7.2018 at 18:14
   Permalink

   Äänestämättömyydellä et tee mitään muuta kuin annat äänesi sille jota eniten vastustat, ja edellä on jo kerrottu kuinka ja mistä johtuen. Jos ei niin yksinkertainen asia pieneen nutipäähän uppoa niin älä valita siitä että sinua sanotaan tyhmäksi, sillä se tapahtuu ihan aiheesta.

   On äärimmäisen lapsellista ajatella että jos ei ole täydellistä vaihtoehtoa ja kaikki ei tapahdu silmänräpäyksessä, niin on parempi jättää äänestämättä. Juuri äänestämättä jättämisellä varmistaa sen että itkun aihetta on tulevaisuudessakin, ehkä se on tarkoituksesikin? Poliittinen vaikuttaminen, johon äänestäminenkin kuuluu, on kaikista huonoista vaihtoehdoista vähiten huonon valitsemista. Perussuomalaisetkaan eivät ihmeisiin pysty, tai oikeastaan olisivat pystyneet elleivät pöljät olisi nukkuneet ja estäneet Perussuomalaisten hilkulla olleen nousun suurimmaksi hallituspuolueeksi.

   Kuitenkin jo nykytila on vaikuttamista, sillä kuten koko euroopassa, vallassa istuvat poliitikot joutuvat ja ovat pakotettuja tekemään ratkaisuja siinä pelossa että jos eivät esimerkiksi kiristä ”pakolais”-politiikkaa, niin Perussuomalaisten tai euroopassa muiden kansallismielisten, esim. AfD Sakasassa, suosio nousee. Vaikuttaa voi siis monella tavalla eikä valta ole itsetarkoitus vaan vaikutusvalta asioihin, ja joskus toimii pelkkä pelotevaikutus.

   ”Ei näköjään ole oikein isänmaallisuus noilla haukkujilla selvillä”

   Mitä mainostamaasi isänmaallisuuteen tulee, niin toiminnastasi on hankalaa sellaista löytää. Yllytät ihmisiä olemaan äänestämättä niin että asioiden nykytila tai vielä pahempi jatkuisi varmasti, joka puolestaan laittaa epäilemään että olet oikeasti ”kansallismielisenä” esiintyvä trolli (Vasuri, vihr?) jonka tarkoitus on aiheuttaa hajaannusta, ja lannistaa passiivisuuteen kansallismielisten piirissä. Kirjoitusvirheistäsi päätellen taidat olla myös sama henkilö joka floodaa näitä kommentipalstoja uutisiin liittymättömillä ja tuplavälilyönneillä ylipitkiksi venytetyillä viesteillä joita tulee useita peräkkäin niin että kommenttipalstan lukeminen vaikeutuu huomattavasti asiapitoisten viestien hukkuessa sinne sekaan.

   Reply
 • 28.7.2018 at 17:27
  Permalink

  Minulla on aavistuksia tulevasta, taidan deletoida itseni. Koska turvattomuus myös Suomessa romahtaa hyvin pian. Mutta rohkeus on palannut.

  Reply
 • 30.7.2018 at 19:47
  Permalink

  Surkea on elämä niillä joka ulisee kuin vesikauhuinen rakki niille jotka ei äänestä.
  Luulotauti on myös paha mutta eipä ihme että sekin on pesiytynyt eräälle noista haukkujista, tuo henkilö on varmaan tyytyväien siihen että sai minut siihen pisteeseen että tulen informoimaan ihmisiä joita tapaan olla myös äänestämättä. Kuittaan ja kiitän tämä oli osaltani tässä.

  Reply
 • 31.7.2018 at 16:59
  Permalink

  Reformi on yhtä paljon puolue kun Suomen Kansa Ensin tai Kansan yhtenäisyys tällä hetkellä eikä Reformin ei ole edes tarkoitus olla koskaan puolue.

  Reply
 • 1.8.2018 at 15:44
  Permalink

  Kyllä jokaisen tulee tarkasti miettiä tulevat ääänestämiset, ei niin tyhmää voi ollakkaan, ettei ole nähnyt kuinka tämä persläpi hallitus on pistänyt kaiken mahdollisen paskaksi ja kaupaksi., tai miten pienituloisilta on leikattu, etttei ole varaa maksaa laskujaan saati lääkkeitään. Työttömät tekee orjatöitä kiristyksillä, ja vailla todellista työtä, sillä tämän tempputyöllistämisen ainut tarkoitus on laskea näennäisesti työttömyyslukuja, kun jo 1 päivän puuhastelun jälkeen työtön ei ole enää edes työtön.

  Itse lähtökohaisesti harkitsen ja lasken ääneni tarkkaan, että se menee juuri kokoomus, keskusta ja smurffilauma paskoja vastaan mahdollisimman rankalla tavalla. Tollasia paskoja ei Suomen päättäviin elimiin enää ikinä tarvita. *Ei ole sellaista tilaissuuutta olemassa, jossa en toistaiseksi suullisesti käy kokoomus ja keskusta paskoja vastaan, ja monasti karkuunhan nuo paskat lopulta lähtevät, en tollasia paskoja enää siedä tippaakaan, vaan ovat alinta pohja paskaa mitä maa päällään kantaa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.