Lääketiede kehittyy mutta HIV-positiivisia on silti enemmän kuin koskaan

Uutistoimisto AFP kertoo HIV-positiivisia olevan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan ennen. AFP:n tietojen mukaan lopulta AIDS:iin ja sen myötä käytännössä varmaan kuolemaan johtavaa virusta kantaa veressään 36,9 miljoonaa ihmistä ja viruksen löytämisen jälkeen siihen on kuollut jo 35 miljoonaa ihmistä. Ongelmaksi on tutkijoiden mukaan noussut se, ettei kaikilla tartunnan saaneilla ole pääsyä hoitoon.

Itä-Euroopassa ja keski-Aasiassa HIV-positiivisten määrä on lisääntynyt 30% sitten vuoden 2010. Kasvun syyksi kerrotaan kuitenkin huumausaineiden käytön lisääntyminen, eikä hoidon puute. HIV leviää veren, eli esimerkiksi käytettyjen neulojen välityksellä sekä hieman heikommin muillakin ruumiineritteillä, kuten spermalla ja emätineritteillä.

Vaikka uudet tartunnat ovat yleisesti ottaen maailmassa laskussa, ovat edellä mainitut alueet omassa kastissaan. ”Maailman AIDS yhdistyksen” puheenjohtaja Linda-Gail Bekker kertoo itäisen Euroopan ja keski-Aasian olevan ainoat alueet maailmassa, missä merkittävää kasvua uusissa tartunnoissa on havaittu. Tilastot osoittavat Gail-Bekkerin hienoisen optimismin asian tiimoilta, sillä vaikka uusien tartuntojen määrät olivat laskussa vuodet 2010-2014, on uusia tartuntoja ilmaantunut vuonna 2015 noin miljoonan verran ja 2016-2017 noin 1,8 miljoonaa vuosittain. Kaiken kaikkiaan kasvua tapauksissa on havaittavissa noin 50 maassa.

Maailman AIDS-konferenssissa Amsterdamissa vuoden 2014 Euroviisuvoittaja, drag queen Conchita Wurst, joka kertoi tämän vuoden huhtikuussa olevansa HIV-positiivinen on esittänyt kysymyksen siitä, ”miksi kaikilla HIV-positiivisilla ei ole saatavana yhtä laadukasta hoitoa kuin hänellä?” . Wurst on osana noin 15 000 tutkijan, aktivistin ja HIV-positiivisen joukkoa keskustelemassa sekä levittämässä tietoa viruksesta. AVERT.org-sivuston julkaisemien tilastojen mukaan yli puolet HI-virusta kantavista saa hoitoa.

Lähde: AFP, hivpoint.fi, avert.org

 

12 thoughts on “Lääketiede kehittyy mutta HIV-positiivisia on silti enemmän kuin koskaan

 • 24.7.2018 at 09:32
  Permalink

  Eipä yllätä että Afrikasta sikisi aids, kun pökitään kaikki mikä liikkuu ja mikä ei liiku.

  Reply
 • 24.7.2018 at 10:29
  Permalink

  ”Wurst on osana noin 15 000 tutkijan, aktivistin ja HIV-positiivisen joukkoa keskustelemassa sekä levittämässä tietoa viruksesta.”

  Vai levittämässä tietoa viruksesta, heh, voihan sen noinkin ilmaista… Miten olisi, vastuuttomat hedonistit, jos olisitte levittämättä itse virusta?

  Reply
  • 24.7.2018 at 13:00
   Permalink

   Jeppes, samaa mieltä. Valkoinen hetero tyytyy naisensa( jonka kanssa yhdessä 33 v) lisäksi vain vasempaan ja oikeaan käteen. Ei haittaa silloin hiv eikä #metoo

   Reply
 • 24.7.2018 at 10:32
  Permalink

  Luonto yleensä korjaa itse itseään noiden haitallisten ja ylikokoon kasvaneiden populaatioiden haittojen jäljiltä. Jos jonkin eliölajin populaatio pääsee esim. muuttuneiden olosuhteiden takia kasvamaan ylettömästi, jossain vaiheessa tulee jokin tekijä joka leikkaa tuota kasvua tai poistaa populaation. Jokin ravintoketjussa ylempänä oleva laji lisääntyy ja syö pois liikakasvun, ravintokasvin/-eliön hupeneva kanta ajaa tunkeutujalajin nälkäkuolemaan tai holtittomasti lisääntyvään lajiin iskee jokin parasiitti tai mikrobi joka leikkaa populaatiota. Moderni länsimainen lääketiede vietynä väärään paikkaan estää juuri tuota luonnollista populaation hallintaa.

  Reply
 • 24.7.2018 at 11:28
  Permalink

  Mitkäs ne olivatkaan ne seitsemän kuolemansyntiä??

  HIV on parannus niihin. Orgiat loppuu kun HIV tappaa. Se parantaa heikot luonteet haluiltaan ja tarpeiltaan.

  Reply
  • 24.7.2018 at 12:40
   Permalink

   HIV:in leviämisen estämiseksi on olemassa yksinkertaiset lääkkeet; Ehkäisyvälineet, vakituiset ja vastuulliset parisuhteet sekä terveen järjen käyttö pelkkien himojen sijaan. Nämä perse edellä ajattelevat ”Conchitawurstit” ovat täysin kykenemättömiä näiden käyttämiseen, ja sitten itkevät maailmalle että heidän tautinsa leviäminen pitäisi jotenkin jonkin muun tahon estää.

   Voitaisiin se muilla keinoin estääkin mutta siitä vasta iso itku tulisikin.

   Reply
 • 24.7.2018 at 14:27
  Permalink

  Suomen tilanne itäisimpänä EU maana oli huonosti selitetty ei oo noussu tietääkseni noin paljon.

  Reply
 • 24.7.2018 at 14:48
  Permalink

  Homot levittävät ja ylläpitävät AIDSia. AIDS nielee vuositasolla valtavia summia lääkekehittelytyöhön, jota tehdään prioriteetilla nro. 1 ja näin kaikkien muiden vakavien sairauksien, joihin pitäisi suunnata tutkimustyötä ja lääkekehittelyä jäävät minoriteeteiksi ja ihmisiä kuolee aivan turhaan homoperseiden vapaaseen irstailuihin pyrkimyksiin siten, että löydettäisiin lääke, joka sallii harjoittaa tuota luonnottomuutta vapaasti ilman kuoleman pelkoa. Afrikka on AIDSin pääasiallinen kriisipesäke, sillä koko tauti on sieltä lähtöisin ja etenkin sikäläisistä apinoista (oikeista) siirtynyt ihmiseen, koskapa tuo pimeä manner asukkaineen pitää sisällään kaikki ne sivistymättömyyden ja taikauskon elementit, joita vain tuo irvokkaan vulgärisuuden ja primitiivisyyden maanpäällinen helvetti voi vain päällään kantaa.

  Reply
 • 24.7.2018 at 16:30
  Permalink

  Pride-kulkueet tuottavat tulosta -tätähän siellä juhlitaan.

  Reply
 • 24.7.2018 at 19:03
  Permalink

  Jos kertoo että homus on sairaus voi jumalauta sitä paskamyrskyä minkä nuo nostaa siitä, jos perkele noille kokeillee selittää rauhallisesti asiaa, ne ei perusta siitä persekarvan vertaa.

  Homous on sairaus mikään ei sitä muuksi muuta.

  Reply
  • 24.7.2018 at 19:30
   Permalink

   On niitä ”normaalejakin” ja ihmisiksi käyttäytyviä mutta tämä sateenkaariparaateissa perse paljaana marssiva porukka ja kaiken maailman conchitawurstit ovat sellaisia että niitä eivät edes kaikki homot tunnusta omanlaisikseen. Ja jotakin vikaa on porukassa joka korostuu tilastoissa HIV:in levittäjinä ja AIDS:in sairastajina, vaikka asiasta on varoitettu ja siitä tiedottaminen on kuulunut jo varhaiskasvatukseen luokkaa kymmeniä vuosia. Ja silti nämä levittävät, sairastuvat ja valittavat vaikka kaikki on kiinni siitä mitä itse tekee.

   Reply
   • 24.7.2018 at 20:29
    Permalink

    Juu, hintteys on sairaus ja kuuluu 4 seinän sisäpuolelle, ei mihinkään julkisiin paikkoihin, oli sitten mitä tahansa ”alalohkoja” hinteistä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.