Puolustusministeri Niinistö: ”Maanpuolustustahto on koko meidän puolustuksemme kulmakivi.”

Puolustusministeri Jussi Niinistö totesi SuomiAreenassa yleisen asevelvollisuuden olevan asia, joka nykyään ylläpitää maanpuolustustahtoa. Maanpuolustustahdon Niinistö taas näki koko maanpuolustuksen kulmakiveksi. Suomessa sillä onkin melkoisen helppo ratsastaa, sillä ainakin kolme vuotta sitten tehdyn gallupin mukaan täällä tahto tarttua aseeseen kotimaan puolesta on Euroopan korkein.

Suomalaisista 74% olisi valmis puolustamaan Suomea aseellisesti. Luku on korkeampi kuin yhdelläkään toisella Euroopan maalla ja maailmankin mittakaavassa Suomi kipusi sijalle 11. Aiemmin puolustusministeriö twiittasi kansalaisten medialukutaidon puolesta ja totesi sen olevan tärkeä työkalu silloin, kun joku tai jokin tahtoo maanpuolustustahtoa horjuttaa.

Ilmeisesti kyseinen horjuuttamisyritys on toiminut ainakin Hollannissa, Saksassa ja Belgiassa, joissa kaikissa samainen luku on alle 20%.

Lähde: Twitter, Gallup International

14 thoughts on “Puolustusministeri Niinistö: ”Maanpuolustustahto on koko meidän puolustuksemme kulmakivi.”

 • 17.7.2018 at 12:15
  Permalink

  Niinistö lienee sinisistä vähiten sininen. Arvostus miestä kohtaan oli välillä pohjamudissa, mutta monet ratkaisut ovat osoittautuneet sittenkin viisaiksi. Jalkaväkimiinat Suomi voisi ottaa kylmän viileästi takaisin käyttöön vaikkapa korvaukseksi ääliömäisistä Venäjä-pakotteista. Maailman suvakit nostaisivat älämölön, mutta niitä ei nykyään kannata noteerata. Ihan tarpeeksi ovat jo tähän mennessä aiheuttaneet Suomelle ja länsimaille harmeja.

  Reply
 • 17.7.2018 at 12:18
  Permalink

  Öh joo, Niinistö, tahto puolustaa mitä? Kenen maata? Kun kohta koko maa on myyty pohjavesiä, järviä, metsiä ja tieverkostoa myöten, ja kansalainen on enää pelkkä veloitetttava asiakas ”omassa maassaan” niin luuleeko Niinistö että tulevaisuudessa kenelläkään on halua puolustaa kansainvälisten sijoitusyhtiöiden omaisuutta joksi se ”oma maa” on muuttunut?

  Reply
 • 17.7.2018 at 12:18
  Permalink

  oli ennen matuinvaasiota, kun valtio valta täyttää afrikan kansalaisilla maatamme, tarkoittaako että kriisin tullessa vielä me veroja maksavat elätämme afrikkalaisia meidän asunnoissame kun suomi poika taistellee. voi voi sentään setä niinistö…

  Reply
 • 17.7.2018 at 13:09
  Permalink

  Niinistöstä on aika vaikea saada selkoa, loikkii minne sattuu ja puhuu vuorotahtiin sinisiä/läyhäsiä ja asiaa/asian vierestä ja istuu/tukee hallitusta jonka toiminta lyö Suomen kansalaista kasvoihin melkeinpä päivittäin. Voipi olla että on vähän Jykän tyyliin treenattu ja opeteltu julkisivu jolla peitetään pesunkestävä poliittisen vastuun kantava omaa etua ajava Poliitikko. (Ei vahingossa Iso Kirjain).

  Reply
 • 17.7.2018 at 14:09
  Permalink

  Varmasti tavallisilla kantasuomalaisilla on maanpuolustustahtoa, mutta miksi maanpuolustustahtoa ei ole istuvalla presidentillä ministereillä, keskustalla, kokoomuksella, sinisillä, sdp:llä, vasemmistolla, vihreillä eikä rkp:llä?
  Miksi maahan on sallittu tulla vihamielisiä ihmisiä ja jopa haettu lentokoneilla? Sekö on J.Niinistön mielestä maanpuolustustahtoa?

  Reply
 • 17.7.2018 at 14:31
  Permalink

  Miten arvon puolustusministeri arvelee vuoden 2015 tapahtumien vaikuttaneen maanpuolustustahtoon? Oliko miehitysjoukkojen auttaminen Tornio-Haaparanta rajalla tarkoitettu meidän valkoisten kantasuomalaisten motivaation lisäämiseksi vai mistä hieno idea sai alkunsa?

  -Kyllä suomalainen mies vielä vittuilun sentään ymmärtää ja kun tulee tilaisuus se maksaa samalla mitalla takaisin. Ei mulla muuta.

  Reply
 • 17.7.2018 at 16:33
  Permalink

  Kysymys on: MITÄ JA KETÄ meidän enää pitäisi puolustaa? Onko täällä mitään puolustettavaa, kun kaikki on myyty? Kunniakansalaisia ja näitä isänmaamme myyneitä poliitikkoja en ainakaan halua puolustaa.

  Reply
 • 17.7.2018 at 21:41
  Permalink

  Puolustaa Sinisten, Soinin, Orpon, SDP:n maailmoja syleilevää politiikkaa. Camoon pellet,!!! Osa kansasta elää 12€/pvä. Pääministeri piilottelee tulojaan verottajalta ja luo hyvätuloisille uusia porsaanreikiä kaistaa yhteisvastuusta. Ei ei ei ei. Valtio on aloittanut köyhän väestön omaisuuden pakkohaltuunoton ja meidän pitäisi puolustaa tätä paskaa. Ei ei ei ei

  Reply
  • 17.7.2018 at 22:47
   Permalink

   No kansallismielisyyden ja maanpuolustustahdon romuttaminenhan tässä suuremmassa mittakaavassa on kyseessä koska kansallisvaltioista pyritään kaikin voimin eroon Globalismin eli uudelleen nimetyn vanhan tutun internationalismin ja kommunaalisen totalitaarisen keskushallinnon edeltä, mutta todella hyvä kysymys on silti että kun et nyt tai viimeistään kohta omista yhtään mitään eikä sinulla ole omaa maata, ja olet pelkästään lypsylehmä kansainvälisen pörssi- eli käytännössä tiettyjen piirien spekulaatioihin eli kulloisinkiin tarpeisiin perustuvan suunnitelmatalouden rattaissa niin mitä tai ketä sinun tulisi puolustaa?

   Itseäsihän et saa puolustaa, se on rikos pahimmasta päästä. Jotakin muuta varten juuri sinun täytyisi haavoittua, vammautua tai kuolla.

   Reply
 • 18.7.2018 at 01:47
  Permalink

  Puolustustahto ei sisällä EU:n puolustamista tai Natoon kuuluvana sotimista ympäri maailmaa vain Suomen herrojen ja rouvien kunnianhimon tyydyttämiseksi. Voin puolustaa itsenäistä Suomea, mutta kaikki mitä menee siitä yli on turhuutta ja täten en nakkaa paskaakaan Jussi Niinistön sodista.
  Rajat ovat sepposen selällään mutiaisten tulla, muttei mennä. On tämän jälkeen suorastaan jakomielitautista hytistä innosta maanpuolustuksesta. Perkele! Mitä puolustettavaa sellaisessa enää on kun viholliset ovat jo rajojen sisäpuolella.
  Mutta herrojen ja rouvien kusipäisyydellä ei ole rajoja ja niitä rajoja ei edes tarvitse yrittää sulkea, koska niitä ei ole koskaan sillä asialla ollutkaan.

  Reply
 • 18.7.2018 at 06:22
  Permalink

  JEPPES ja Pertti G sen sanoi tyhjentävästi.
  Miksi taistella rintamalla, kun samaan aikaan somalit , afgaanit irakilaiset yms. notkuvat verovaroin työttöminä ostareilla?
  Jos hallitus nostaisi ne housunsa nilkoista ylös ja niistäisi nenänsä ja tekisi tämän maan puolustamisen arvoiseksi. Aloittaen vaikka valtapropagandamediasta ja vapaamatkustajien hyysäämisestä.

  Reply
 • 18.7.2018 at 06:47
  Permalink

  Minun maanpuolustusinto lopahti tämän hallituksen takia. Erosin kaikesta siitä mitä tehdään vapaaehtoisesti mm. jäljellä olevien veteraanien auttaminen. En laita enää tikkua ristiin minkään tahon hyväksi. Laittomasti rajan yli lampsii jos jonkimoista vetelehtijää ja armeija komennetaan kantaamaan noiden velliperseiden laukkuja vielä. Alkaa valitus ruoan laadusta, liian vähistä rahoista ym.Kaikki maksetaan hammashoidosta lähtien. En takuulla saa mitään ilmaiseksi vaikka noita palkkaveroja tuli maksettua lähes 35 vuotta. Olishan se kiva laitattaa hieman leegoja taas kuntoon mutta kun se on niin perkeleen kallista. Apua et saa kantasuomalaisena mihinkään juttuun, koska sossu ei ole valkoihoisia kantasuomalaisa palkkatöitä vuosikymmeniä tehnyttä varten. Näille velliperseille kustannetaan kaikki aina muotivaatteista ja harrastuksista lähtien. Saatana että välillä pistää vihaksi.Mutta ihmiset muistakaa kuitenkin äänestää sillä se on ainut vaikuttamiskeinö muutokseen, ei valittaminen äänestämättä jättäminen.

  Reply
 • 18.7.2018 at 07:24
  Permalink

  Hyvä Huugo! Juurikin näin on.

  Reply
 • 2.8.2018 at 10:41
  Permalink

  Ketähän tätä asuinkelvottomaksi muuttuvaa paska mata enää puolustaisi? Eipä kyllä ole mitään mitä edes puolustaa, ei edes itsenäisyyttä, ja tollasia eduskunnassa istuvia kusipäitä nyt en ainakaan puolustaisi, vaan päinvastoin.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.