Ajatushautomo pelottelee Britanniaa brexitin tuomasta maahanmuuttajakadosta

Yksityinen ajatushautomo ”Global Future” pelottelee Iso-Britanniaa brexitin vaikutuksista maahan. Sen mukaan maa menettää vuosittain 12 miljardia puntaa pelkästään brexitin aiheuttamasta lommosta maahanmuuttoon.

Global Future perustaa maalailunsa ennusteisiin, joidenka mukaan maan ylijäämä supistuu merkittävästi, mikäli hallituksen kaavailemat leikkaukset maahanmuuttoon toteutuvat. Brittien ylijäämän ennustetaan kyseisten lukujen mukaan putoavan huippuvuoden 16,9 miljardista punnasta 336 000 nettomaahanmuuttajalla, lukuihin 5,2 miljardia 105 000 nettomaahanmuuttajalla.

Maan viranomaiselta, Office of Budget Responsibilityltä saadut luvut perustuvat siihen olettamaan, että maahanmuuttajat tuottavat kantaväestön kanssa yhtäläisen tuloksen kansantuotteeseen. Maahanmuuttajien on ennustettu vähenevän mainitusta huippuvuodesta ja 336 000 nettomaahanmuuttajasta 105 000 vuoteen 2021 mennessä. Global Futuren laskelmien mukaan 10 000 vuosittaisen nettomaahanmuuttajan häviäminen Britanniasta aiheuttaisi 150 000 miljoonan lommon maan talouteen.

Ajatushautomon johtaja Peter Starkings tunnustaa ilmoilla olevan asenteita sen puolesta, että kansa olisi valmis maksamaan vaikkapa hieman enemmän veroja pyörien liikkeessä pitämiseksi vähentääkseen maahanmuuttoa. Starkingsin mukaan edessä on aivan uudenlainen keskustelu, sillä aiemmin kansa on kokenut maahanmuuton hyvänä asiana myöskin taloudelle ja vältellyt maahanmuuton vähentämistä taloudellisen vakauden takaamiseksi.

Migration Watch UK, myöskin yksityinen ajatushautomo, arvioi vuonna 2016 maahanmuuton maksavan Iso-Britannialle lähes 17 miljardia vuodessa, joten aivan aukottomalta eivät Global Futurenkaan arviot vaikuta.

Lähde: Independent

10 thoughts on “Ajatushautomo pelottelee Britanniaa brexitin tuomasta maahanmuuttajakadosta

 • 16.7.2018 at 11:16
  Permalink

  KYS. Ajatushautomossa laskutikut taas sekaisin. Maahan tunkevat kehitysmaitten koneinsinöörit ja kamelikuskit ,eivät tule koskaan työllistymään normaalisti länsimaissa.Eivät myöskään suomessa .Aika vähän kameleita ,ja väkipyöriä käytössä euroopassa.Lommo jäänee aika pieneksi,jos saisivat vielä heitettyä ulos alikehittyneet ahvit maasta.

  Reply
  • 16.7.2018 at 16:22
   Permalink

   Vuohipaimenien virkojakin on niukalti, samoin savimajan rakentajien tai kaivojen täyttäjien pestejä.

   Reply
 • 16.7.2018 at 11:18
  Permalink

  samaa sceidaa mitä meidän poliitikot, kuulemma maahanmuutto tuo massia, ja pask#t, maan talous menee vain enemmän kuralle, kuinka raketti insinöörit ja aivokirurgit jotka eivät tiedä edes omaa syntymä aikaansa voivat mitään tuottaa, uskomatonta propagandaa päättäjiltä ja puniikki professoreilta. ei koko maailman historian aikana ole massa maahanmuutolla tienattu. miksi joku hölmölä olisi parempi? ei tohon tarvita sotatohtorin tai ekonoomien vastauksia jotka ovat poliittisesti mädännettyjä ajatuksia, mikä on että terveen järjen voittaa idalismi joka ei toimi!

  Reply
 • 16.7.2018 at 11:33
  Permalink

  Maahanmuuttokritiikki kyseenalaistaa myös pankkiekonomistisen talousajattelun. Bruttokansantuotteen kasvu länsimaissa ei jakaudu enää lainkaan tasaisesti eikä kakun kasvattaminen ole enää pääkysymys, vaan se kuinka se jaetaan ja se millaisessa ympäristössä kakkua syödään. Vähempikin siis riittää, jos vastineeksi saadaan miellyttävämpi elinympäristö ja tunne samaan joukkoon kuulumisesta.

  Reply
 • 16.7.2018 at 12:47
  Permalink

  ”Office of Budget Responsibilityltä saadut luvut perustuvat siihen olettamaan, että maahanmuuttajat tuottavat kantaväestön kanssa yhtäläisen tuloksen kansantuotteeseen”

  Kyllä nuo kehtaavat valehdella kansalle päin naamaa ihan ilman omantunnontuskia.

  Reply
 • 16.7.2018 at 15:29
  Permalink

  Kamalaa, jos heinäsirkkaparvet häviävät Ison-Britannian taivaalta ja vihreän vehreistä ruohikoista.
  Nämä ”ajatushautomot” pitävät sisällään äärimmäisiä vasemmisto radikaaleja, joiden ajatuksenjuoksu on sama kuin atomipommilla, joka mainostaa omaa tuhovoimaa ja sen käyttämisen välttämättömyyttä maailmalle. Mutta näiden kaksien tahojen ”myyntipuheet” ovat kuoleman puhetta.

  Reply
 • 16.7.2018 at 18:26
  Permalink

  Valkoista kansanmurhaa näyttää ajavan jokin näkymätön taho, jolle kuitenkin ilmaantuu lisää näkyviä päitä kuin kreikkalaisen mytologian monipäiselle hirviölle Hydralle. Tässä näyttää olevan syntymässä yksi uusi feministi-pervertikkojen hallinnoima pää Hydralle Suomessa:

  ”HYH-liitto haluaa aggressiivisen mielipidemuokkauksen osaksi lasten koulunkäyntiä”
  https://mvlehti.net/2018/07/16/hyh-liitto-haluaa-aggressiivisen-mielipidemuokkauksen-osaksi-lasten-koulunkayntia/

  Reply
  • 17.7.2018 at 07:53
   Permalink

   Kyllä tämä (((taho))) tiedetään, sen ääneen sanominen on anti….

   Reply
 • 16.7.2018 at 18:28
  Permalink

  Olisipa hyvä kysymys esittää meidän vallanpitäjillemme, että kuinka monen suomalaisen veronmaksajan työpanos ja verot tarvitaan yhden ELINTASOPAKOLAIS-maahantunkeutujan täysihoitoon, kun Saksassa siihen tarvitaan 12 saksalaista:

  ”It takes twelve Germans to work and pay taxes in order to fund the cost of just one migrant ”,
  https://voiceofeurope.com/2018/07/it-takes-twelve-germans-to-work-and-pay-taxes-in-order-to-fund-the-cost-of-just-one-migrant/

  Reply
 • 18.7.2018 at 07:11
  Permalink

  Olen ihmetellyt näitä nykyajan”ajatushautomoita” Näistä pajoista kun ei oikein järkevää ajatusta tule. Ovat pääsääntoisesti yhden suunnan propaganda koneistoja.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.