Presidentti Niinistö vahvisti lain: Liikenteenohjauspalvelut yhtiöitetään

Tasavallan presidentti on vahvistanut lain, jolla Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalvelut muutetaan osakeyhtiöksi. Perustettavan yhtiön tehtävänä on varmistaa liikenteen sujuvuus ja turvallisuus meri-, rautatie- sekä tieliikenteessä. Laki tulee voimaan 1. tammikuuta 2019.

Uusi erityistehtäväyhtiö tarjoaa liikenteen hallintaan ja ohjaukseen liittyviä palveluja suoraan tai välillisesti yksityisille ja julkisille toimijoille sekä toimivaltaisille viranomaisille kuten liikennehallinnon virastoille, Puolustusvoimille, Rajavartiolaitokselle, pelastusviranomaisille ja poliisille.

Uusi liikenteenohjausyhtiö ja nykyiset valtion liikenteenohjausyhtiöt Air Navigation Services Finland Oy ja Finrail Oy muodostavat vuoden 2019 alussa konsernin, jossa tytäryhtiöt vastaavat liikennemuotokohtaisesti liikenteenohjauspalveluista. Yhtiöiden yhteiset palvelut järjestetään keskitetysti konsernitasolla.

Liikenneviraston nykyisissä liikenteenohjaus- ja hallintapalveluissa työskentelevä henkilöstö siirtyy tehtäviensä mukana perustettavan yhtiön palvelukseen 1.1.2019 alkaen työsopimussuhteeseen liikkeenluovutuksen ehdoin.

Lähde: Valtioneuvosto

16 thoughts on “Presidentti Niinistö vahvisti lain: Liikenteenohjauspalvelut yhtiöitetään

 • 14.7.2018 at 08:51
  Permalink

  Tässä se näkyy konkreettisimmin: Suomi ei ole valtio, Suomi on osakeyhtiö.

  Suomen valtiohallinto pilkotaan pieninä paloina virastoiksi jotka yksityistetään. Valtiolla on ”hallintoja”, yrityksellä on ”virastoja”. Ei siis ihma että Finland Oy löytyy kansainvälisestä pörssita listattuna. Olemme osakeyhtiö jossa ihmiset tekevät globaaleille pankkiireille voittoja. Aivan kuten se Hollantilainen pankkiiri sanoi: Jokiasen syntyneen oletusarvo on 500 000 euroa.

  Reply
  • 14.7.2018 at 09:42
   Permalink

   Kohta et edes liiku yhtään mihinkään maksamatta ulkomaisille sijoittajille liikkumisesta ”omassa maassa”. Jopa oma liikkumisen reaaliaikainen seurantasi veloitetaan sinulta itseltäsi. Yksityisyytesikin on kauppatavaraa näille kummitytönnussijoille.

   Olikohan se nyt niin että pelkästään tieliikenteestä kertyi vuodessa sellaiset 8 miljardia verotuloja, joten yhtiöittämisen (ja liikkumisen kyttäämisen) tarve liikenneinfran ylläpitämiseen on pelkkä todella paska tekosyy.

   Reply
  • 14.7.2018 at 14:03
   Permalink

   Seuraava jonkin ajan kuluttua hiljaisuudessa yksityistettävä erityistehtäväyhtiö saa liikkeenluovutuksena sitten maantiet, rautatiet, vesireitit jne…
   Ulkomaalaiset yhtiöt saavat suunnattuna osakeantina 90% osakkeista, myyntihinta liikesalaisuus ja todelliset omistajat kymmenkerroksisen bulvaaniyritysketjun päässä hallinnanpiilotusrekisterin takana.
   Uusomistajat luultavasti Sipilän ja Bernerin tai Soroksen bisneskavereita.
   Uudet konsernit ja yhtiöt rekisteröidään vaikkapa Luxemburgiin josta saavat konsernilainaa jota lyhennetään voitoilla joita paperilla ole eli ei makseta veroja minnekkään tai ainakaan Suomeen.

   Reply
 • 14.7.2018 at 11:24
  Permalink

  NWO tulee, oletko valmis?

  Ei se mitään, kyllä he valmistavat sinutkin.

  Vankilaplaneetta – nyt.

  Reply
 • 14.7.2018 at 12:12
  Permalink

  Mahtaa suvakkivassariviherpunahomoa vituttaa jos joskus herää tajuamaan , että mitä tuli kannatettua.

  Reply
  • 14.7.2018 at 12:37
   Permalink

   Miten totalitaariseen kyttäykseen pyrkivää vituttaisi se että päädytään totalitaariseen kyttäämiseen?

   Reply
   • 14.7.2018 at 12:42
    Permalink

    Kun nälkä yllättää ja maksut tapissa ja jaossa vain orjapaikkoja korporaatioissa…

    Reply
 • 14.7.2018 at 12:44
  Permalink

  Kaikille ei riitä hillotolppia , eikä edes vihreää oksaa.

  Reply
 • 14.7.2018 at 12:53
  Permalink

  no niin..taas samaa kuin destia, joka hoiti saariston autolautat ja lossit, tuli oy finferries… porukka pukattin ulos ja liksat samoin….yksityistäminen on kyllä hienoa jos voitaisiin yksityistää valtiovalta, voitaisiin vaikka virosta ottaa eduskuntaan ja ministeriöön puoleen hintaan ja enemmän isänmaalisempia kuin nykyiset merkelin sätkynuket päättämään asioista.

  Reply
 • 14.7.2018 at 13:11
  Permalink

  Uusliberalisimi = NWO. Repikää siitä, orjat.

  Reply
 • 14.7.2018 at 14:27
  Permalink

  Suomen ja suomalaisten ohjailupalvelut on myyty pilkkahinnasta jo paljon aikaisemmin.

  Reply
 • 14.7.2018 at 16:33
  Permalink

  Liikenteenohjauspalvelut muuttuvat siis rahastukseksi ja ryöstöksi. Kohta kenelläkään ei ole varaa liikkua yhtään mihinkään. Ei edes työpaikalle. Sitten vihervasemmistolainen kokkarikepu unelma on tapissaan.

  Reply
 • 14.7.2018 at 18:56
  Permalink

  Brysselin ja kulttuurimarxismin läpimädäksi korruptoima rikollinen maanpetturi-klikki vallankahvassa, jonka suuri joukko sen hyödyllisiä idiootteja äänestää jatkamaan Suomen ja KANTA-suomalaisten tuhoamista vaalikerrasta toiseen – yhtä läpimädäksi korruptoituneen viherkommunistisen valtaVALEmedian tukemana.

  Reply
 • 14.7.2018 at 18:58
  Permalink

  Vielä nähdään päivä, jolloin pohjavedetkin yhtiöitetään kansainvälisille suurfimoille.

  Reply
  • 16.7.2018 at 06:03
   Permalink

   Siitähän on ollut jo pientä pöhinää. Ensin aloitetaan kehumalla Suomen hyvä pohjavesivarastoja kuten kepun ministeri teki eräässä aamulähetyksessä, sitten tulee ministereitä lisää eri tilanteissa viittaaman samaan asiaan, lopuksi laaditaankin jo lakia pohjavesivarstojen myymisestä jollekin isolle kansainväliselle monikansalliselle yhtiölle koska Suomi saa valtavasti tuloja tästä.Tällä kaavalla on myyty todella paljon Suomen kansallista omaisuutta. Rahat kuitenkin hukkuvat ”jonnekkin” ja eivät hyödytä Suomalaisia.Ensisijainen sijoituskohde on mm. kreikkalaiset pankit tai oikeammin saksalaiset ja ranskalaiset hämäräpankit joiden takaa löytyy kansainvälinen mafian kaltainen liikemies joukko. Ja jos oikein kaivelee sieltä löytyy myös Suomalaisia ”liikemiehiä”joilla on kovat kytkökset politiikkaan.Ei ihme että eduskuntatalon takaovi on käynyt niin tiuhaan tämän hallituksen aikana, tosin jo lipposen aikaan, mutta nykyään niin tiuhaan että saranat ovat kuluneet paskaksi..

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.