Vihreiden Niinistö politisoi Thaimaan luolaoperaation – ”Pelastetaan lapset Välimerelläkin”

Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö tarttui kummalliselta särmältä Thaimaassa luolaan jumiutuneen potkupallojoukkueen pelastusoperaatioon. Toisaalta Niinistö kiittelee kansainvälistä yhteistyötä, mutta toisaalta ikäänkuin syyllistää sitä välimereen hukkuvista Eurooppaan pyrkivistä ihmisistä.

Yksi kommentoijista kysyi Niinistöltä, ”Olisiko edes etäisesti mahdollista olla tekemättä tällä politiikkaa?”. Niinistön avaus keräsi muutenkin kosolti kritiikkiä, mutta toisaalta myös ymmärrystä. Eräs kommentoija mm. tituleerasi EU-maita välimereen hukkuneiden tarinan pahikseksi.

Lähde: Twitter

 

 

25 thoughts on “Vihreiden Niinistö politisoi Thaimaan luolaoperaation – ”Pelastetaan lapset Välimerelläkin”

 • 10.7.2018 at 17:26
  Permalink

  Tässäpä hieman faktantarkistusta selvästi ulalla olevalle Niinistölle:

  a) Thaimaasta ei tulla tänne ryöstelemään, raiskaamaan ja tekemään terroritekoja

  b) Välimerellä ei seilaa hädänalaisia lapsia vaan aikuisia miehiä

  Reply
  • 10.7.2018 at 19:43
   Permalink

   Puhut täyttä asiaa ja täytyy muistaa että Niinistö on lähinnä tivolipelle vihreät nimisessä sirkuksessa jota kukaan täysipäinen ei ota tosissaan!

   Reply
 • 10.7.2018 at 17:27
  Permalink

  Ville tuo oli noloa verrata näitä asioita keskenään, niillä ei ole mitään yhteistä….no ehkä vesi mutta sitten taas on olemassa lapsia luolassa ja ”lapsia” veneessä jossain rannikolla jotka meidän pitäis muka hakea sieltä eurooppaan, älä Ville viitsi.

  Reply
 • 10.7.2018 at 17:51
  Permalink

  Joop joo. Ei kannattaisi vihjaista sitä, että lapsia ”pakolais”reissulle mukaanottamalla sisäänpääsy ja turvapaikka aukeaa helpommin. Uhkana ovat myös vastaanottomaiden aina ahnaat pedofiilit. Avustusjärjestöt tekevät lapsilla propagandaa, mikä nähtiin vähän aikaa sitten USA:ssa, jossa Trump joutui taipumaan perheiden yhdistämiskysymyksessä.

  Näillä hyysäreillä ei tunnu olevan käsitystä siitä, että väestötason massailmiöiden käsittelyssä on noudatettava aivan eri periaatteita kuin yksittäisten ihmisten pelastamisessa. Ei näin sentimentaalisia tyyppejä pidä päästää valtiolaivan ruorin lähellekään. Tosin ei vihreitä muutenkaan.

  Reply
 • 10.7.2018 at 17:53
  Permalink

  Ei Välimereen ole hukkunut yksikään lapsi mistään muusta syystä kuin aikuisten päätöksistä viedä lapset vaarallisilla aluksilla suuren riskin matkalle. Toisaalta ääriharva niistä on lapsi tai nainen tai edes hädänalainen millään tavalla. Niinistö kannattaa kelvottoman materiaalin salakuljettamista, siis laitonta maahantuontia Eurooppaan eläteiksi.

  Reply
 • 10.7.2018 at 18:24
  Permalink

  Ne kaikki pelastettiin kotiinsa ja kotiväki on tyytyväinen.

  Vai meinaakos Wille, että pitää pelastaa Suomeen?

  Reply
 • 10.7.2018 at 18:24
  Permalink

  Uusi maahanmuuttopolitiikka tarvitaan Euroopan pelastamiseksi!
  Me emme pysty ottamaan lisää, sillä osassa Euroopan maita on jo muodostunut vaarallisia maahanmuutto enemmistöisiä alueita
  Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.
  Euroopalla ei ole varaa elättää koko maailmaa.
  Ilmastosopimuksen vuoksi ei voi ottaa lisää, sillä Euroopan hiilijalanjälki huononisi, kun tällainen ihmismäärä aiheuttaisi valtavat päästöt.
  Liikakansoittumisen ongelmiin pitää löytää ratkaisut Afrikassa ja missä sitä tapahtuu.
  Suomen tärkein tehtävä on pitää suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolta.

  Reply
  • 10.7.2018 at 18:32
   Permalink

   Uskovaiset on samaa paskaa kun afrikan suunnalta tulevat paskalaumat, molemmat haluaa täyttää maapallon ihmissaastalla, ei edes aborttioikeutta raiskatuille naisille, tuota mieltä on tämän maan jeesustelijoiden ”kerma”.

   Reply
 • 10.7.2018 at 18:50
  Permalink

  Saman ”nerokkaan aasinsillan” teki aikaisemmin MTV:n toimittaja ihmettelemällä ”miksi Thaimaan luolaturma kerää sympatiamme, mutta välimeren siirtolaiset eivät”. Itse jutussa sekoitetaan ansiokkaasti myös käsitteet siirtolainen ja pakolainen.
  No, kommenttiosioista löytyy vastaukset toimittajan ihmettelyyn. Voi tietysti ihmetellä myös sitä, että miksi tuo Thaimaan juttu oli niin tärkeä? Tuskinpa nyt pelkästään empaattisista lähtökohdista. Ja sitten kun juttu on median (kuten itse MTV) pääotsikoissa ties kuinka kauan, niin ei kai se ole ihme, että monet lukijat luolaan jumittuneita lapsia symppaavat.

  Linkki MTV:n juttuun:
  https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/myotatuntoa-kaukaista-karsimysta-ja-pelkoa-miksi-thaimaan-luolaturma-keraa-sympatiamme-mutta-valimeren-siirtolaiset-eivat/6987598#gs.7SPYZCY

  Reply
 • 10.7.2018 at 19:26
  Permalink

  Ville Niinistö on viherpopulisti. Ville poika on syönyt niin paljon heinäsirkkaleipää ja kidneypapuja että aivoissa on valtavan kokoinen pierukupla. Suolikaasut taasen ovat muodostaneet koko pääkaupunkiseudun ympärille punavihreän kuplan jossa vihervasemmisto ja kokoomus tanssivat poskivalssia keskustan hinkatessa itseään siinä välissä jotta kelpaisi hyvien ihmisten kerhoon.

  Reply
 • 10.7.2018 at 19:42
  Permalink

  Ville Niinistö on tasan yhtä tyhmä kuin setänsä. Siitäkin huolimatta ettei setämies ole kaiketi sekaantunut Villen vaipanvaihtoon.
  Ville Niinistö voitaisiin kun Thaimaan poikajoukkue on kaiketi saatu pelastettua sieltä, missä Sipilän hallitus rämpii – viskata samaan loukkoon maan alle.

  Reply
 • 10.7.2018 at 19:45
  Permalink

  Johan meillä yksi Niinistön ”lapsi” tappoi Turun terrori-iskussa kaksi ja havoitti kahdeksaa. Näitä Niinistö haluaa lisää.

  Reply
  • 10.7.2018 at 20:56
   Permalink

   Ei toki sovi unohtaa sitä Pallifacen ja kaarnalaivankapteenin ystävää joka leikkasi vanhukselta kurkun auki kirkon puistossa. Edellämainitut mikropallipellethän esiintyivät rinta rinnan murhaajan kanssa ”rasisminvastaisella” musavideollaan.

   Reply
 • 10.7.2018 at 20:02
  Permalink

  V–un ville samankaltainen kuin setänsä . Suuri MULKKU.

  Reply
 • 10.7.2018 at 20:30
  Permalink

  Kyllä ne pelastaa voi ja viedä sille rannalle mistä lähtivätkin ja sanoa ettei Eurooppa tarvi joutoväkeä ei ole varaa elättää koko Afrikkaa.

  Reply
 • 11.7.2018 at 09:32
  Permalink

  Ville vähän pihalla.
  Mo..nyt hän voi mennä möykkäämään sunnuntaina poliittisesti sitoutumattomaan helsinki callingiin koska se siirrettiin maanantailta jolloin on vihreiden päivä suomi areenalla..ja pitää möykätä porissa.
  Pellejengiä

  Reply
 • 11.7.2018 at 09:43
  Permalink

  Kuinka sitä sanotaankaan: Suku on pahin?

  Reply
 • 11.7.2018 at 15:51
  Permalink

  Eikös populistiset liikkeet ole yksi euroopan pahimpia uhkia? Vai mitä Ville..?

  Reply
 • 11.7.2018 at 21:13
  Permalink

  Missäs olivat Syyrian ja Irakin laivastojen sukeltajat ja vapaaehtoiset molemmista maista, kun irakilaisia ja syyrialaisia lapsia hukkui Välimereen?
  Tämä jeesustelija yrittää nyt manipuloida maan kansalaisia

  Reply
 • 11.7.2018 at 23:07
  Permalink

  Eikö tuota villeä sais jonnekkin hoitokotiin vaikkei sote olekaan valmis.

  Reply
 • 12.7.2018 at 06:46
  Permalink

  Populismia populismin vuoksi, siis ville niinistö.Hunjaa kaikkille ja loppuelämän lunki meininki. Tässä on äänikuningas seuraavissa vaaleissa.

  Reply
 • 12.7.2018 at 09:26
  Permalink

  Mene vain Ville itse pelastamaan. Vielako sen jalkeen on tuo mairea itserakas hymy huulilla.

  Reply
 • 12.7.2018 at 09:29
  Permalink

  Tiesiko muuten Ville, etta Israel oli suuressa roolissa lasten pelastamisessa? Israelin viestintalaitteiden ansiosta he pystyivat kommunikoimaan luolasta perheilleen, seka monet sukeltajat oli myos sielta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.