EU-komissio ehdottaa 10 miljardin turvapaikka- ja maahanmuuttorahaston perustamista

EU:n seuraavan rahoitusohjelmakauden valmistelu on käynnistynyt. Euroopan komissio antoi 12. ja 13. kesäkuuta ehdotukset rahoitusohjelmakaudelle 2021–2027 perustettavista sisäasioiden EU-rahastoista. Yhdeksi näistä on kaavailtu turvapaikka- ja maahanmuuttorahastoa, jolle budjetoitaisiin 10 415 000 000 euron rahoitus.

Komission mukaan rahastolla edistetään vakaata, realistista ja oikeudenmukaista EU:n muuttoliikepolitiikkaa.

”Rahaston avulla varmistetaan, että EU täyttää edelleen velvollisuutensa kansainvälistä suojelua tarvitsevia kohtaan, helpottaa oikeudettomasti oleskelevien henkilöiden palauttamista ja tukee ratkaisuja, joilla laittomat ja hallitsemattomat muuttovirrat korvataan turvallisilla ja hallituilla maahantuloväylillä.”, komission tiedotteessa todetaan.

Kaksi muuta perustettavaa rahastoa sivuavat käytännössä samaa aihetta

Turvapaikka- ja maahanmuuttorahaston lisäksi perusteilla on kaksi muutakin uutta rahastoa, sisäisen turvallisuuden rahasto sekä rajaturvallisuuden ja viisumipolitiikan rahoitusväline.

Sisäisen turvallisuuden rahasto perustetaan helpottamaan rajat ylittävää yhteistyötä ja tiedonvaihtoa jäsenvaltioiden lainvalvontaviranomaisten ja muiden asiaankuuluvien viranomaisten välillä. Komission näkemyksen mukaan yksittäiset jäsenvaltiot eivät voi hallita unioniin kohdistuvia, etenkään kansainvälisen terrorismin tuomia haasteita yksin ja ilman EU:n taloudellista ja teknistä tukea. Terrorismi ja muu vakava rikollisuus on valtioiden rajat ylittävää ja vaikka EU:n jäsenvaltiot ovat itse vastuussa kansalaistensa turvallisuudesta, aikoo EU ryhtyä tukemaan valtioita tässä työssä taloudellisesti. Sisäisen turvallisuuden rahastolle on varattu kuudeksi vuodeksi 2,5 miljardia euroa.

Osana tuoretta rahoituskehystä on myöskin rajaturvallisuuden rahaston perustaminen. Tämän rahaston osaksi on kaavailtu perustettavaksi myöskin ”viisumipolitiikan rahoitusväline”. Rahastosta myönnetään elintärkeää tehostettua tukea jäsenvaltioille unionin yhteisten ulkorajojen turvaamiseksi. Rahaston määrärahat ovat 9 318 000 000 euroa. Komissio aikoo ehdottaa viraston tekemistä täysin toimintavalmiiksi, jolloin sillä on käytössä noin 10 000 rajavartijasta muodostuva pysyvä rajavartiosto.

Lähde: Eusa-rahastot

 

8 thoughts on “EU-komissio ehdottaa 10 miljardin turvapaikka- ja maahanmuuttorahaston perustamista

 • 5.7.2018 at 14:15
  Permalink

  Lauma idiootteja, jotka elävät tyhjän päällä jakaen miljardeittain rahaa ympäriinsä samaan aikaan muun maailman voimatekijät takovat talouttaan ja yhteiskuntiaan maailmankatolle. Me eurooppalaiset saammekin katsella maailmaa viemäritasosta entistä köyhempinä, turvattovimpina, hermot menettäneenä ja viimeiseksi muttei vähäisimpänä ”rasismin” myllynkivi kaulassa istumassa jalat sementtisoikossa satama-altaan reunalla odottaen vain sitä kun kaikki päivänsä joutilaina maleksivat maahantunkeutujat äkkäävät sinut ja loppu ei ole minkäänlaista historiaa.

  Reply
 • 5.7.2018 at 15:15
  Permalink

  Kummasti riittää Suomesta pätäkkää näihin ulkomaalaisia rikastuttaviin rahastoihin, kai ne kerätään ruokajonoista, aktiivimallilla ja eläkeläisiltä.
  Kreikkatuki, evm, evvm, ekp-takuutukset ja mitä lie.
  Suomi varmaan takuuttaa näille juhlapaikka/maanvaltaus-kusetusrahastoille otettavia velkoja 10-100 miljardin euron edestä, sehän ei ole keneltäkään pois?

  Reply
 • 5.7.2018 at 17:20
  Permalink

  EU kuvittelee itsestään liikoja. Eu haluaa olla isoveli joka valvoo. Jäsenmaathan eivä voi millään osata suojella itseään, vaikka niillä on pitkät historiat itsenäisinä valtioina.
  Osaamista riittää neukkulan ikeestä vapautuneilta eniten. Katsokaa vaikka Unkaria. Se on osannut suojella itseään. Vaikka Eu on yrittänyt jopa heittää kapuloita rattaisiin,
  Jokainen maa pärjäisi paremmin ilman EU:ta ja sen teknistä tukea, jota EU nyt mainostaa mahtavana aseena uhkia vastaan.

  Reply
 • 5.7.2018 at 17:28
  Permalink

  eu:n agendana on rotujen sekoitus ja itsenäisten kansojen hävitys. eu:n politiikka on juutalasijohtoinen esikuvansa neuvostoliiton tapaan

  Reply
 • 5.7.2018 at 17:51
  Permalink

  Raha luodaan tyhjästä, kirjanpidolla, ja aina korollisena velkana. Meitä hallitsee juutalaista rahajärjestelmää hallitseva pankkiirimafia. Siksi kaikki valtiot, kunnat, yritykset, sekä yksityiset henkilöt, lähestulkoon kaikki, ovat korviaan myöten veloissaan, ja varaa ei ole juuri mihinkään.

  Maailmassa on olemassa moninkertainen määrä velkaa, verrattuna siihen määrään, mitä oikeaa rahaa on.
  Vaikka kaikki maailman rahavarallisuus kerättäisiin yhteen, ja maksettaisiin velkoja pois, ei se riittäisi mihinkään. Olemme saatanallisen orjuutuksen kohteena.

  Miksi emme loisi itse tarvitsemiamme rahavaroja omissa kuntien ja valtion pankeissa? Näin voisimme palata reaalitalouteen, ilman kaiken tappavaa korkoa, joka pakottaa jatkuvaan lisävelkaantumiseen.

  Reply
 • 5.7.2018 at 19:25
  Permalink

  Saman rahan voisi pistää raja-aitoihin ja rautaan. Se on ihan sama lopputuloksen kannalta, läpsyttävätkö läpsyttelijät tänne holtittomasti vai hallitusti. Samaa rosvojengiä sieltä tulee joka tapauksessa.

  Reply
 • 6.7.2018 at 05:24
  Permalink

  Euvostoliitto ei koskaan petä kusipäisyydessään.

  Reply
 • 6.7.2018 at 05:40
  Permalink

  Noo kansa tietää miksi lähtee aamuisin ”sorvin” ääreen. Ja samaan hengenvetoon orpo lohakaisee köyhille, ei ole jakovaraa ja leikkaamme lisää teiltä. Rikkat, siis oikeat sikarikkaat vievät omaisuutensa veroparatiiseihin piiloon verottajalta.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.