Michael Moore ehdottaa kongressin piirittämistä estääkseen ”ikävän” äänestyksen

Yhdysvalloissa nähtiin melkoinen yllätys viime viikolla, kun katsantokannoiltaan varsin liberaali korkeimman oikeuden tuomari Anthony Kennedy ilmoitti jäävänsä eläkkeelle. Korkein oikeus on Yhdysvaltojen ylin tuomioistuin ja omaa mm. oikeuden tulkita jokaista maan lakia parhaaksi näkemällään tavalla. Korkeimman oikeuden tuomarin virka on elinikäinen, ellei tuomari tahdo jäädä esimerkiksi eläkkeelle.

Demokraattien ”omaksi” tuomariksi nähdyn Kennedyn eläköitymisen auki jättämän paikan pelätään demokraattien piireissä luiskahtavan konservatiivisemmalle tuomarille, presidentti Trumpin lupauksen mukaisesti. Kennedy on tunnettu äärimmäisen liberaaleista näkemyksistään mutta myöskin useista lehmänkaupoistaan konservatiivien kanssa. Korkeimman oikeuden valtaan kuuluu mm. mahdollisuus kyseenalaistaa sekä maan parlamentin alahuoneen, että presidentin lainsäädännölliset päätökset ja Kennedy muistetaan mm. äänistään aselakien kiristämistä vastaan.

Pelko demokraattien puolesta on saavuttanut mittasuhteet, joidenka alla esimerkiksi dokumentaristi Michael Moore on ilmoittanut olevansa valmis estämään parlamentin ylähuoneen, eli senaatin toiminnan piirittämällä kongressitalon Capitol Hillillä. Toiminta on luonnollisesti laitonta ja vastoin demokraattisen päätöksenteon periaatteita.

https://twitter.com/WiredSources/status/1013468104461111296

Presidentinvaalien aikaan Moore julistautui Trumpin vastustajaksi ja on vaalien jälkeen julistanut koko valtion tuhoutumista Trumpin valinnan myötä. Hänen mukaansa Donald Trump saattaa olla Yhdysvaltojen viimeinen presidentti.

Lähde: Twitter, thehill, scholastic.com

7 thoughts on “Michael Moore ehdottaa kongressin piirittämistä estääkseen ”ikävän” äänestyksen

 • 2.7.2018 at 09:35
  Permalink

  Propagandan keisari Moore. Rahaa se vain tekee suoltamalla kaikkea tuubaa.

  Reply
 • 2.7.2018 at 10:05
  Permalink

  Jari Tervo on Suomen Michael Moore. Paitsi että Moore on oikeasti saanut elämässään jotakin aikaan.

  Reply
 • 2.7.2018 at 11:00
  Permalink

  Asiassa on toinen puoli, Trumpin kampanjaa tutkitaan tällä hetkellä FBIn toimesta ja mahdolliset syytteet tullaan toimittamaan ylimpien tuomareiden pöydälle. Ongelma tulee siitä, että rikoksesta epäilty olisi nyt päättämässä itse omat tuomarinsa.

  Reply
  • 2.7.2018 at 11:07
   Permalink

   Paskemmistolaisten soluttama FBI on ollut sotajalalla Trumpin valinnasta lähtien, eikä se itsessään tarkoita että kampanjassa olisi todella jotakin epäselvää.

   Mitä Mooren uhoon tulee, uhka on otettava vakavasti sillä tuo eeppisiin mittasuhteisiin paisunut sampanjasosialisti kykenee kyllä piirittämään kongressin vaikka yksin.

   Reply
 • 2.7.2018 at 19:58
  Permalink

  Tämä Moore on täysi edesvastuuton paskianen niin kuin hänen hengenheimolaisensa yleensäkin ovat.

  Reply
 • 3.7.2018 at 06:00
  Permalink

  Ihme etttä tuo on vielä hengissä. Mutta nämä omaan pesään virtsaajat ovat myös hyödyllisä idiootteja, eivät vaan huomaa sitä kun kusi valuu myös omaan puntiin.

  Reply
  • 3.7.2018 at 19:01
   Permalink

   Tottakai se valuu, kun enempää ei päähän sovi

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.