Halla-aho Trump/Sika-vertauksesta: ”Toimittajien aivot toimivat kuin viisivuotiaalla lapsella”

Valtakunnan suurin sanomalehti Helsingin Sanomat julkaisi hiljattain kuvaparin, jossa se vertais Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia sikaan. Vertaus on herättänyt paljon kuohuntaa ja useampi mediajätti Yhdysvalloissakin on jo huomioinut tempauksen. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ottaa facebook-sivuillaan kantaa tapaukseen ja kyseenalaistaa erityisesti piilevän kaksinaismoralismin asian takana.

HS:n lohkaisu tuli melkoisen huonoon aikaan, sillä vastikään on sovittu presidenttien Putin ja Trump tapaamisesta Helsingissä, Suomessa. Julkaisun aikaansaama julkisuus ei varmasti tee hyvää Suomen maineelle kummankaan arvovieraan silmissä.

Halla-ahon päivitys kokonaisuudessaan:

”Fox Newsille ja Valkoiselle talolle on kuulemma toimitettu käännettynä kuvapari, jossa maamme päälehti Helsingin Sanomat kutsuu Yhdysvaltain presidenttiä siaksi.

Koska elämme mielisairasta aikaa, HS todennäköisesti haukkuu tiedon välittäjät epäisänmaallisiksi Suomen maineen pilaajiksi.

Suurin osa normaaleista ihmisistä esittää joko ääneen tai hiljaa mielessään aiheellisen kysymyksen, miten HS olisi reagoinut, jos joku muu julkaisu olisi verrannut presidentti Obamaa simpanssiin. Olisiko se ollut ”huumoria”, jonka tarkoitus on herättää ihmisiä ”ajattelemaan”?

Toimittajat ja heidän komppaajansa eivät kuitenkaan ole tällaisia normaaleja ihmisiä. Heidän aivonsa toimivat kuin 5-vuotiaalla lapsella. Reiluuden, tasapuolisuuden ja yleisesti pätevien periaatteiden käsitettä ei yksinkertaisesti ole. ”Periaatteet” rakentuvat ad hoc -pohjalla, täysin tapauskohtaisesti. He pystyvät vilpittömästi pöyristymään, jos ihmistä, josta he pitävät, verrataan eläimeen, ja samaan aikaan aivan yhtä vilpittömästi olemaan sitä mieltä, että tietenkin heidän inhoamaansa ihmistä saa verrata eläimeen. He eivät näe tässä mitään outoa. Heidän aivoistaan puuttuu se palikka, joka mahdollistaa outouden näkemisen.

Tällaisiin ihmisiin törmää silloin tällöin siviilielämässäkin. Meidän aikamme erikoisuus on, että he ovat vallanneet median lähes kokonaan ja politiikankin suurelta osin.”

Lähde: Facebook/Jussi-Halla-aho

5 thoughts on “Halla-aho Trump/Sika-vertauksesta: ”Toimittajien aivot toimivat kuin viisivuotiaalla lapsella”

 • 2.7.2018 at 10:01
  Permalink

  Artikkeli on sikäli virheellinen, että jo 5-vuotiaan lapset tunnistavat hyvin reiluuden ja tasapuolisuuden käsitteet. Sosiopaattiset, narsistiset ja manipulointikykyyn viittaavat piirteet ovat tosin joillakin yksilöillä näkyvissä jo varhaislapsuudessa ja viisas järjestelmä ohjaisi heidät tehokkaaseen hoitoon eikä tekisi heistä mm. valtamedian toimittelijoita.

  Reply
 • 2.7.2018 at 10:28
  Permalink

  Paljon on suomalaisia henkisesti 5 vuotiaan tasolla. Ovat joko rasisteja tai suvakkeja. Joko torjuvat etnisesti poikkeavan ystävällisesti käyttäytyvän työteliään vieraan tai sitten hyväksyvät väkivaltaan ja terrorismiin taipuvan uskovaisen hysteerikon tunkeutumisen maahan elämään muiden kustannuksella.

  Reply
 • 2.7.2018 at 12:30
  Permalink

  Pelle Peloton olet tietämätön pelle.

  Reply
 • 2.7.2018 at 19:57
  Permalink

  Nyky toimittelijat koostuvat aineksesta, jotka ovat tehneet ”kisälli-juttunsa” paskomisesta housuihinsa bussissa välillä Helsinki-Turku ja kertomalla siitä varsin seikkaPERÄISESTI. Todennäköisesti juttu pysyi kuin paska seinässä. Nämä edm. valopäät olivat vielä naisia.

  Reply
  • 3.7.2018 at 14:09
   Permalink

   Toinen niistä paskahousuista taitaa nykyään olla juurikin Turun Sanomissa mokuttamassa ja vähättelemässä terrorismia…

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.