Poliisi käytti tuliasetta Helsingissä – Pidätystilanteessa ulkopuolinen hyökkäsi puukon kanssa kimppuun

Poliisi joutui uhkaavaan tilanteeseen Helsingissä, kun kesken pidätystilanteen ulkopuolinen henkilö hyökkäsi poliisin kimppuun puukon kanssa. 

Tilanne sai alkunsa, kun Vaasanaukiolla tapahtui lauantaina 30.6.2018 noin kello 12 puukotus, jota poliisipartio oli paikalla selvittämässä. Puukotuksen uhri sai lieviä vammoja, mutta on jo päässyt sairaalahoidosta pois.

Poliisin ottaessa puukotuksesta epäiltyä tekijää kiinni, ulkopuolinen henkilö juoksi poliisipartiota kohti teräaseen kanssa. Poliisi käskytti miestä, mutta joutui käyttämään tilanteessa ampuma-asetta. Poliisi ampui tilanteessa yhden laukauksen, joka ei osunut keneenkään. Henkilö otettiin kiinni.

Asiakokonaisuuden tutkinta on siirtynyt Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle, ja tutkinnanjohtajana poliisin aseenkäytön osalta vastaa syyttäjä. Poliisi ei toistaiseksi ole kertonut asiasta enempää eikä kerro tiedotteessaan esimerkiksi epäiltyjen taustoista.

Lähde: Poliisi

7 thoughts on “Poliisi käytti tuliasetta Helsingissä – Pidätystilanteessa ulkopuolinen hyökkäsi puukon kanssa kimppuun

 • 1.7.2018 at 12:16
  Permalink

  Oliko pidätetty kunniakansalainen ja puukon kanssa poliisin päälle hyökännyt sen aateveli?

  Yleensähän tällaiset tapaukset tapahtuvat niin että huumehörhö otetaan kiinni joko myynnistä tai hallussapidosta. Ja sitten sen suivaantunut kumppani ottaa laukusta puukon ja puukottaa poliisia kylkeen. Varsinkin jos olet yksin tekemässä pidätystä. Ja siltä ei luotiliivit aina suojaa kun monet ei estä sivusta kohdistuvia iskuja.

  Tällä kertaa veikkaan kuitenkin että kyseessä eivät olleet Suomen kanslaiset. Mutta aika näyttää.

  Reply
  • 3.7.2018 at 15:17
   Permalink

   Luotiliivit eivät estä teräaseen iskua mistään suunnasta. Perus puukkokin menee kevlarista läpi että rutina käy. Pistoliivit ovat aivan eri asia kuin luotiliivit, joiden tarkoitus on estää luotien läpäisy tai vähintään hidastaa luodin nopeutta läpäisäessä liiviä.

   Reply
 • 1.7.2018 at 14:08
  Permalink

  Ilmeisesti eivät ole oikeita suomalaisia kun sitä ei erikseen kirjoitettu lentokoneella taivaalle.

  Reply
 • 1.7.2018 at 17:56
  Permalink

  Tuliase, voi hyvää päivää, eikö toimittaja osaa kirjoittaa pistoolia tai ampuma-asetta, liekinheittimelläkö ne ampu?

  Reply
  • 1.7.2018 at 19:26
   Permalink

   Teksti on kylläkin ihan poliisilta peräisin, tarkista vaikka linkistä, neropatti.

   Reply
  • 1.7.2018 at 19:32
   Permalink

   Siinä vähän jäämiehellekin opiskeltavaa, mitä tuliase tarkoittaa.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuliase

   ”Tuliase on ase, joka ampuu palamisreaktiosta syntyvien kaasujen avulla suurinopeuksisia luoteja tai kranaatteja.”

   Kyllä se tuliase tarkoittaa edelleenkin sitä pistooliakin tai vastaavaa, palamisreaktiolla toimivaa asetta. Jopa perunapyssykin on periaatteessa tuliase.

   Reply
 • 2.7.2018 at 05:38
  Permalink

  Oliko tekijä näköalaton, masennuksesta kärsivä raukka jonka I-phonesta oli akku loppunut ja saanut ammupuuronsa kylmänä.Ja kelakorvukset oli jo käytetty baareihin. Kyllähän sitä vähemmästäkin kilahtaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.