Työttömyys on ministeriön selvityksen mukaan vähentynyt- Aktivointipalvelut vääristävät lukuja

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli toukokuun lopussa yhteensä 241 600 työtöntä työnhakijaa. Se on 49 900 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta 13 000:lla. Tiedot ilmenevät tuoreesta työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

Katsauksesta selviää, että aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli toukokuun lopussa 130 600 henkilöä, mikä on 6 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu. Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Johanna Alatalo kertoo Nykysuomelle, että kyseiset palvelut pääsääntöisesti katkaisevat työttömyyden, eli poistavat henkilön työttömien tilastoista. Näin ollen ”puhtaan” palkkatyön ulkopuolella on tosiasiassa yli 130 000 henkilöä enemmän, kuin mitä ministeriö ilmoitti.

– Määrä on melko marginaalinen, eikä vaikuta varsinaisesti työttömyyslukuihin. Luku ei siis ole mitenkään poikkeuksellinen.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli tarjottujen lukujen mukaan 77 300, mikä on 29 200 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 92 900 eli 20 000 vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 5 500 vähemmän kuin edellisen vuoden toukokuussa eli yhteensä 29 600. Nuorten työttömyyksistä päättyi ennen kolmen kuukauden työttömyyttä tammi-toukokuussa keskimäärin 68,1 prosenttia, mikä on 5,8 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin toukokuun aikana 62 500 eli 10 400 enemmän kuin edellisen vuoden toukokuussa. Kaikkiaan TE-toimistoissa oli toukokuussa avoinna 118 600 työpaikkaa, mikä on 21 100 enemmän kuin vuosi sitten. Tällä hetkellä avoimia työpaikkoja on TE-keskuksen internetpalvelussa ilmoitettuna 17 808.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, Te-keskus

10 thoughts on “Työttömyys on ministeriön selvityksen mukaan vähentynyt- Aktivointipalvelut vääristävät lukuja

 • 26.6.2018 at 10:43
  Permalink

  Poliisit halutaan lailla turvaan vi­ha­kam­pan­joil­ta – kuvien käyttö tör­ky­kam­pan­jois­sa halutaan kri­mi­na­li­soi­da
  YLLÄTYS KALEVA LEHTI TUO ASIAN JULKI
  ELI JUTTU ON SUUNATTU KANSALIMIELESTEN SYYLISTÄMISEEN YKSISTÄÄN
  VIHAPUHE OSIOINEEN
  JUURI SOPIVASTI KUN MV n okeuden käynin syytäjät ja tuomarikin ovat niitä todella puoleetomia ihmisiä joita ei saisi arvostella
  on todela erikoinen yhteen sattuma siis tämän aiheen esille nostaminen AJANKOHTA
  KALEVA MEDIASSA JUURI NYT
  ESIM TEXTISTÄ
  On vain ajan kysymys, milloin ilmiön kohteeksi joutuvat muutkin viranhaltijaryhmät, kuten syyttäjät ja tuomarit. Siksi mahdollista lainmuutospohdintaa voisi laajentaa muihinkin virkamiesryhmiin.
  vai mitä
  Suomen poliisijärjestöjen liiton mukaan poliisiin kohdistuva viha- ja häirintäkampanjointi uhkaa vaarantaa viranomaistoiminnan Suomessa. Liitto vaatii lakimuutosta poliiseihin heidän työnsä takia kohdistuvan painostuksen lopettamiseksi.

  Lakimuutoksessa poliisien yksityistietojen ja kuvien käyttö haittaamistarkoituksessa säädettäisiin rikokseksi. Liitto kertoo neuvotelleensa asiasta alustavasti jo sisäministeriön kanssa.

  – Henkilöön käyvien vihakampanjoiden pyrkimys on vaikuttaa yksittäisen poliisin toimintaan ja ratkaisuihin, toteaa puheenjohtaja Jonne Rinne Suomen poliisijärjestöjen liitosta Lännen Medialle.

  – Viranomaistoiminnan turvaamisen näkökulmasta on erittäin vaarallista, että tällainen kiusaamalla, uhkailemalla ja häiritsemällä tapahtuva vaikuttaminen on mahdollista.

  Poliisihallitus tukee ammattiliiton lakiesitystä ja arvioi, ettei lainsäädäntö ole pysynyt täysin nettiajan perässä. Rikosoikeudellinen puuttuminen rakentuu usein yksittäisten tekojen varaan, eikä laki aina taivu käsittelemään törkykampanjoita kokonaisuuksina.

  – Nykysäädösten soveltaminenkin vaatisi terävöittämistä. Haastavia ovat tilanteet, joissa useat teot muodostavat yhdessä henkilöä mustamaalaavan kokonaisuuden tai kyse on haittaamistarkoituksessa tehdystä yksityistietojen levittelystä, kommentoi poliisiylitarkastaja Mikko Eränen Poliisihallituksesta.

  Vihapuhetoiminta on jatkuvasti laajeneva ilmiö, jonka tavoite on horjuttaa kansalaisten luottamusta yhteiskuntaan ja vaikeuttaa kaikkea viranomaistoimintaa.

  – On vain ajan kysymys, milloin ilmiön kohteeksi joutuvat muutkin viranhaltijaryhmät, kuten syyttäjät ja tuomarit. Siksi mahdollista lainmuutospohdintaa voisi laajentaa muihinkin virkamiesryhmiin.

  – Samalla voi olla perusteltua arvioida, suojeleeko nykyinen lainsäädäntö aina riittävän tehokkaasti muitakaan toimijoita kuten toimittajia, tutkijoita, poliitikkoja ja aivan tavallisia ihmisiä vihapuhetoiminnalta, Mikko Eränen sanoo.

  Poliisiammattiliiton ehdotus mukailee Espanjan lainsäädäntöä. Espanjassa viranhaltijoiden, poliisin ja turvallisuuspalvelussa toimivien yksityistietojen levittelystä voi rapsahtaa jopa 30 000–600 000 euron sakot.

  – Valtiovallan on puututtava siihen, että poliisi-instituution horjuttaminen toteutetaan maalittamalla yksittäisiä poliiseja, jotka hoitavat tehtäviään virkavastuulla työnantajan määräyksestä, sanoo ammattiliiton Jonne Rinne.

  – Ilmiö näkyy myös Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Maalittaminen lisää väkivallan riskiä. Kuinka pitkälle meillä Suomessa annetaan tämän mennä?

  Myös Poliisihallitus näkee, että vihapuhetoiminta voi tähdätä poliisikunnan murentamiseen sisältäpäin, edistää poliisien halukkuutta vaihtaa tehtäviä tai laajentuessaan heikentää poliisiammatin houkuttelevuutta.

  Vihakampanjointi poliisia vastaan yltyi Suomessa viime vuonna. Nyt poliisien kuvaaminen, taustojen kaivelu ja mustamaalaaminen on muuttunut miltei arkipäiväiseksi.

  Kohteina ovat yleisimmin kenttäpartiot ja nettipoliisi. Lounais-Suomessa nettipoliisi päätyi alkuvuodesta vaihtamaan tehtäviään rajun häirinnän takia. Vaikka vihaa masinoidaan netistä käsin, se konkretisoituu tosielämässä ihmisten sanomisina ja tekemisinä.

  Poliisihallituksen mukaan vihakampanjoiden taustalla on yksittäisiä henkilöitä tai järjestäytyneitä pienryhmiä.

  – Ilmiö ruokkii vastakkainasettelua. Aiheellista on kysyä, voiko se vaarantaa eskaloituessaan jopa yhteiskuntarauhan, Poliisihallituksen Mikko Eränen sanoo.
  Eikö edes tuomareita jotka eivät tuomitse selkeitä lasten pedofiilia tapauksia raiskauksiksi saisi arvostella
  huomatteko kuin nämä henkilöt murentavat oikeus valtion sana vapauden rakenteita
  väittämällä valheelisesti että joku viha puhe olisisiihen syylinen kuin oikeasti
  syy on se että nämä virkamiehet jäävät kiinni mielivaltaisesta käytöksestä
  jotka ovat faktoja eniävässä määrin ja se on heidän ammatikuntasa edustajille liian raskasta nieltävä
  ja heidän mielestään heidän oikeus on tehdä mitä huvitaa ilman kritiikkiä
  normaali kritikkiä jotka he vääntävät vihapuhe termin alle
  kongo poliisin tapaus vaikka esimerkkinä mistä he eivät haluaisi julkisuuteen päästää
  ja viel’ jos joku poliisi johtoa okasti vainoaa se on suomen valtamedian toimittajat
  ilman heitä ja demla syyttäjää eli viher vasuri liberaalia oikeuden politisoitunutta palvelija
  ex polisijohtaja paateriokaan ei olisi käräjillä
  mites näiden kansalismielisten kyttäys
  todistetavaa poliisin mielivaltaa videoituna
  ja samalla he suojelevat äärivasureiden väkivallan luonetta poliiseja vastaan
  vaikka he viskovat poliiseja jollain savu pommeilla silti hys hys
  he eivät myöskään harjoita ilmeisesti vihapuhetta
  tai somali naisen suusta
  poliisit ovat nazien kätyri kommentit
  vain lämmitävät poliiisi miesten ja naisten työmotiovaatiota
  jeesata näitä matuja ja heidän vasuri anarkisti kavereitan
  tai sitten joku korkeampi taho
  kuten poliitikot ovat määräneet poliisien nuolemaan vasureiden ja matujen persettä
  ja vainoamaan kansalismielisiä leimaamalla heidät vielä yksistään viha puhujiksi
  ääri islamlasista vihapuhetta verkossa ei ole olemassa
  tai siltä se vaikutaa
  takku .net varis verkosta puhumatakaan
  he rakastavat poliiseja
  tai suositelisin tämän Suomen poliisijärjestöjen liiton oksentajan
  poliisivaltiota kannatavan valtamedian perseen nuolian
  lukemaan vasemmisto anarkistien ideologian perusteet
  he todelakin rakastavat poliiseja öhöm
  tämän maan viran hallitsijat ovat menetäneet lopulisesti järkensä tämän matu vyöryn jälkeen
  suomen maaperälle

  Reply
  • 27.6.2018 at 16:19
   Permalink

   ”…kuten syyttäjät ja tuomarit”

   Demla-vapaamuurarisatanistitko?!

   Reply
   • 27.6.2018 at 16:21
    Permalink

    Mikä on Demla?

    ”Kirjainyhdistelmä Demla (ent. Suomen Demokraattiset Lakimiehet) on monille etäisesti tuttu. Se symboloi Suomen oikeuslaitoksen poliittista korruptiota. Demla on kommunistien vuonna 1954 perustama vasemmistolainen lakimiesyhdistys, joka Neuvostoliiton aikana piti tiiviisti yhteyttä idän ”edistyksellisiin” (so. kommunisteihin). Sen tavoitteena on ohjailla suomalaista oikeusjärjestelmää ja lainsäädäntöä oman poliittisen arvopohjansa mukaisesti. Sillä on kautta historiansa ollut huomattavasti valtaa maassamme, ja monet Demlan jäsenistä ovat kuuluneet presidenttiä (Halonen) ja pääministeriä (Jäätteenmäki) myöten korkeimpaan valtiojohtoomme. Juuri järjestön vaikutusvalta tekee siitä vaarallisen; demlalaiset ovat perinteisesti olleet avainasemassa esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikasta päätettäessä.

    Vasemmiston taktiikoille uskollisena Demla on julkilausumissaan piilottanut todelliset tavoitteensa ympäripyöreän ihmisoikeushötön taakse. Kommunismin edistäminen on sittemmin vaihtunut monikulttuurin kannattamiseen ja muun muassa aseiden omistusoikeuden vastustamiseen. 2000-luvulla demlalaisten toiminta on herättänyt suomalaisissa närkästystä etenkin siksi, että yhdistyksen jäsenet ovat pyrkineet aktiivisesti rajoittamaan suomalaisten sananvapautta oikeusteitse.

    Ruben Stiller totesi taannoin Yle Puheen keskusteluohjelmassa, että Suomeen tarvittaisiin lakimiesryhmä, joka ottaisi asiakseen ”rasistien” (eli monikulttuurisuutta vastustavien) jatkuvan ahdistelun. Demla on juuri se ryhmä.”

    http://www.magneettimedia.com/mika-on-demla/

    Reply
 • 26.6.2018 at 10:52
  Permalink

  Työttömyys ei ole vähentynyt, päinvastoin. Tilastollisesti se on, joo, mutta kun erotellaan kaikki ne jotka on siirretty eläkkeelle, eivät ole työttömiä jos ovat tehneet yhdenkin työllisyysjakson työttömytensä aikana, tai tekevät satunnaista pätkätyötä. Myös ne joille on jo leimattu opiskelupaikka poistuvat työttömyysluvuista heti.

  Eikä pidä unohtaa että Suomen väkimäärä on vähentynyt jo viidettä vuotta peräkkäin. Eli samaa tahtia olisi työttömien pitänyt vähentyä. Mutta ei. Todellinen työttömysluku saadaan kun otetaan työttömien työnhakijoiden kappalemäärä ja jaetaan se työikäisillä ja työkykyisillä henkilöillä. Ja tämä prosentti on olltu noin 21% koko ajan. Ja kasvaa koska GE antaa Tampereella potkut 132 ihmiselle ja HK potkii pois lisää.

  Niin että miten tässä työllisyys kasvaa?

  Ennen vanhaan Suomen valtiolla oli pukutehdasta, oli Valmettia, oli OVAKO:a, oli asetehdasta, oli maa- ja metsätiloja, oli kaivostoimintaa, oli mineraalien jalostustoimintaa, oli energiantuotantoa, oli kuljetustoimintaa… Kaikkea sellaista mistä valtio sai pääomatuloja. Nyt on pääomatulot hukattu ja valtion tulonlähteenä on vain tuloverot. Samalla valtiomme joutuu maksamaan omasta toiminnastaan ulkomaalaislle yrityksile, idioottimaisuttaan kun Vennamon Pekka kun pilkkoi posti-telen ja myi sen ruotsalaisille. Kuten ahneet isännät jotka myivät Hämeen sähkön. Tyhmyydestä sakotetaan ja nyt me maksamme näitä sakkoja. Myös työttömyytenä ja korkeina veroina.

  Kuka muistaa ajan kun sähkössä ei ollut veroa, liikevaihtovero oli 14% ja keskituloisen palkkavero 17%. Nämä kaikki saatiin aikaiseksi kun Suomen valtiolla oli pääomatuloja sekä omaa yritystoimintaa. Kokoomus myi kainen KEPU:n ja SDP:n avustuksella. Ja tässä sitä ollaan.

  Reply
  • 27.6.2018 at 16:32
   Permalink

   Ja oli Suomella Kemiran lannoitetehdas sekä n. 30 miljardin euron arvoinen fosforiessiintymä, jotka korruptoidut poliitikot myivät polkuhintaan, itse asiassa melkein lahjoittivat Norjalaiselle Yaralle, joka heti moninkertaisti täysin välttämättömän fosforilannoitteen hinnan, joka maanviljelijöiden oli pakko siirtää viljan hintaan. Laskua siitä nyt ja tulevaisuudessa maksamme korkeampana ruuan hintana.

   Siilinjärven fosforiesiintymä on yksi harvoista tunnetuista ja pula fosforista ja sen sekä ruuan hinnannousu häämöttää viimeistään muutaman vuosikymmenen kuluessa.

   Reply
 • 26.6.2018 at 11:13
  Permalink

  Ilmiö näkyy myös Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Maalittaminen lisää väkivallan riskiä. Kuinka pitkälle meillä Suomessa annetaan tämän mennä?

  siis ne mallitajat ovat matuja tai viher vasuri anarkisteja ennemistönä juuri näissä maissa
  syy heidän holtiton halitsematon maahanmuutajien aiheutama rikolisuus
  jota nämä swedu poliisit kädet munissa eivät saa kuriin esim

  siitä johtu se ruotsin poliisiin virkamiehiin kohdistuva vihapuhe
  ja syystäkin

  kuka niitä ruotsalaisia poliiseja jahtaa toimii väkivaltaisesti tai jopa tappaa
  no ei ainakaan ruotsin ääri oikesitolaiset

  vaan kriminaali no go matut ja ääri vasemmisto edustajat hurraavat vieressä

  jumalauta valtamedian lukeminen on todelakin mielenterveydelle haitalista toimintaa

  Reply
 • 26.6.2018 at 12:29
  Permalink

  ”Valehtelijoiden klubi” on taas kokoontunut ja keittänyt kokoon sellaisen ”lohisopan” ettei paremmasta väliä.

  Reply
 • 26.6.2018 at 15:40
  Permalink

  Työttömien tilastosta on siivottu kuolleet. Lisäksi jos tarkastelujakson aikana on ollut tunninkin töissä ei ole enää pitkäaikaistyötön.
  Lisä huomiona miettikääpä tätä factaa: työikäisiä suomalaisia kuolee vuosittain noin 10 000. Se on 100 000 kymmenessä vuodessa. Eli vuodesta 1990 työikäisiä on kuollut kohta noin 300 000 Miten helvetissä Suomessa on edelleen massatyötömyys?
  Ainoa selitys on että hyväveli-kerho ruokkii ja ylläpitää massatyöttömyyttä, koska se on työnantajille hyödyllistä. Työväki suostuu mihin tahansa heikennyksiin, koska on korkea työttömyys ja työttömyyden uhka pelotteena ruoskii työntekijät paiskimaan hevosena kymmenen ihmisen työtaakan. Valtamedia ja poliitikot syyttävät tilanteesta työttömiä ja työssäkäyvät purkavat vihansa työttömiin, koska ovat sen verran tyhmiä että uskovat valtamedian ja poliitikkojen valheet.

  Reply
  • 27.6.2018 at 06:03
   Permalink

   Osa kuolee luonnollisesti, osa oman käden kautta ja se kait onkin tarkoituskin. Eläkeyhtiöiden päättäjät hykertelvät säästyneitä eläkemaksuja koska kun suuret ikäluokat saatiin turvaan eläkeputki ym. järjestelyillä on 60-luvulla syntyneiden ja siitä eteen päin lähes mahdoton päästä esim. työkyvyttömyyseläkkeelle.Näin minulle sanoi eräs erikoislääkäri ja vielä että nyt alkaa kyyti olla kylmää ”teille” Kyllä tähän pikku hiljaa alkaa tosissaan kypsymään kun edes hammalääkäriin ei ole varaa vaikka hampaita vihloo aivan perkeleesti muusta krempasta puhumattakaan. Joskus piruutaan ajattelee että tekisi lähdöstä kuitenkin näyttävän, todellisen performanssin.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.