Kansan lama syvenee jatkuvasti – Ulosotossa olevien määrä yli tuplaantunut vuodesta 2008

Kansainvälisen valuuttakriisin, pankkikriisin, taantuman- miksikä sitä tahtoo kutsua, laman alettua vuonna 2008, Suomi on valtiollisella tasolla tehnyt hidasta ja epävarmaa nousua. Valtiontalous on yhä kuralla mutta sen paremmalta ei näytä kansankaan kohdalla. Ulosotossa olevien määrä on yli tuplaantunut vuodesta 2008.

Vuonna 2008 ulosottovelallisten määrä oli ”vaivaiset” 212 941 mutta vuonna 2017 vastaava luku oli jo huimaavat 558 285. Luku on varsin huolestuttava, mutta toinen surullinen ”kansan lamaa” kuvaava osoittaja on se, että ulosottovelallisten lukumäärä on kasvanut joka vuosi vuodesta 2008. Tämä siitäkin huolimatta, että kansa on tuottanut yhä enemmän ja bruttokansantuote on kasvanut tasaisesti vuodesta 2010.

Vastaavia lukuja ei nähty edes edellisen laman aikaan 1990-luvulla, jolloin korkein luku ulosottoon joutuneiden määrässä nähtiin vuonna 1994. Tuolloin ulosotossa oli 512 585 henkilöä. Tällä kertaa lama ei kuitenkaan ole osunut yrityksiin yhtä pahoin kuin 90-luvulla, sillä konkurssien määrä on yli puolittunut noilta ajoilta.

Lähde: Valtakunnanvoudinviraston tilastot 1, 2, findikaattori, findikaattori 2

 

 

10 thoughts on “Kansan lama syvenee jatkuvasti – Ulosotossa olevien määrä yli tuplaantunut vuodesta 2008

 • 26.6.2018 at 11:18
  Permalink

  Nyt täytyy ymmärtää pari asiaa. Ensinnäkin se että meidän suomalaisten väkimäärästä (4.9 miljoonaa) on työvoimana vain noin 35%. Sen lisäksi on eläkeläisiä, opiskelijoita ja lapsia sekä kotiäitejä. Tästä voidaan huomata että palkkatyötä tekeviin nähden kappalemäärä prosenttuaalisesti on hurja. ”Joka kolmas” on ulosotossa. Tämä kertoo siitä miten alhaalla ostovoimamme on. Tosin, opsikelijat ja teinit ovat usein vääristämässä tilastoja koska eivät osaa elää ”suu säkkiä myöten”. Eli ei saa ostaa suuremmalla summalla kuin on takataskussa.

  Toinen asia joka pitää ymmärtää on BKT. Jos minä ostan markalla ja myyn markalla, siitä ei synnyt BKT:ta. Mutta jos minä ostan markalla ja myyn kahdella markalla, siitä syntyy yksi markka BKT:ta JOKA kiihdyttää inflaatiota. Joka puolestaan pienentää käteen jäävän rahan ostovoimaa joka puolestaan ajaa maksuvaikeuksiin.

  Eli, BKT:n kasvu tai sen suuri määrä ei välttämättä ole hyvä asia, niin kauan kun se tehdään asioita myymällä suomalaisille. Jos se muodotuisi valtionyhtiöiden pääomatuloista, se olisi erinomainen asia. Mutta eihän valtiollamme ole enää pääomatuloja kun tuotantolaitokset ja yritysstoiminta on myyty pilkkahinnalla pois ulkomaalaisille globalisteille.

  Kun siis katsotaan esim. sitä tilastoa jossa maksuvälinepetokset ovat kasvaneet yli 30% joka vuosi viimeisten neljän vuoden aikana, se kertoo että suurin osa kansastamme elää ”kurjuusrajalla”. Jos tätä kansanosaa verrataan esim. vaalien äänimääriin niin miten joku kokoomus voi olla Suomen suurin puolue 21% kannatuksella jos Suomessa kurjuusrajalla elää 30% kansasta? Onko kansa niin tyhmää että äänestää eduskuntapuolueita kerta toisensa jälkeen vaikka ne kurjistavat omaa elämää vuodesta toiseen? Miten tyhmää Suomen kansa voi olla?

  Lopuksi voin sanoa että minulla on kaikki hyvin. Otin aikoinani riskin joka kannatti. Toisinkin olisi voinut käydä. Mutta minä pärjään loppuelämäni ilman työntekoa eikä lastenikaan tarvitse tehdä töitä, jolleivat halua. Mutta muut suomalaiset nuoret tekevät surulliseksi. He eivät ymmärrä mitä tekevät tulevaisuudelleen tai mihin suuntaan maatamme johtavat. No, niin kauan kunnes ne halauvat kuunella ja oppia, minä seuraan sivusta. Ja käyn aina välillä lomalla ettei maan ilmapiiri masenna ihan kokonaan.

  Reply
  • 27.6.2018 at 07:26
   Permalink

   Ota mut mukaan mulla ei oo varaa mennä edes vantaalle.

   Reply
 • 26.6.2018 at 11:19
  Permalink

  Ja Orpo ja kumppanit hehkuttavat talouden rakettimaista nousua ja kansan ennennäkemätöntä hyvinvointia.

  Reply
 • 26.6.2018 at 12:33
  Permalink

  Tonni käteen, känni toteen ja loput nettipokeriin ja veikkauspeleihin. Työttömän ei tarvitse maksaa takaisin.

  Reply
 • 26.6.2018 at 12:48
  Permalink

  Sipilän hallitus on Kuolema, joka niittää laihoa lepäämättä.

  Reply
 • 27.6.2018 at 15:01
  Permalink

  Jo olis aika alkaa opettamaan lapsia ja nuoria rahan/oman talouden hoitoa jo koulussa, eli yhdeksi tärkeäksi oppiaineeksi koko kouluajan!

  Reply
 • 28.6.2018 at 18:31
  Permalink

  ”Tämä siitäkin huolimatta, että kansa on tuottanut yhä enemmän ja bruttokansantuote on kasvanut tasaisesti vuodesta 2010.”
  Jos olisin vielä keskiluokkaa niin olisin alkanut jo n.10 vuotta sitten kyselemään, että minne ne veroeurot oikein oikeasti menee. 🙂

  Tuo ylikansallisten perintätoimistojen päästäminen aikoinaan Suomeen on jäänyt kovin vähälle huomiolle ja aika vähin äänin ne aikoinaan tulivatkin.
  Näissäkin tapauksissa kärsijä on yleensä muutenkin heikosti toimeentuleva ja varsinkin kohtuuttomat perintäkulut tuntuu eniten muutenkin vähissä rahoissa.

  En vastusta itse perintätoimintaa, mutta esim. seuraava hallitus, oli siinä ketkä hyvänsä, voisivat asettaa jotkin rajat näille ”perintäkuluille”, ei kyllä hirveät odotukset ole asian suhteen. 🙂
  Voisi muuten ajan kuluksi koittaa selvittää, että olisiko esim. politiikkoja tai heidän sukulaisia näiden yhtiöiden osakkaana. Se voisi omalta osaltaan selittää, miksi kotimaista pääomaa valuu ulkomaisiin käsiin, eikä ketään se tunnu kiinnostavan.

  Reply
 • 28.6.2018 at 22:22
  Permalink

  Nythän nuo mulkut sinisten smurffi mulkun Lindstömin johdolla aikoo ajaa aktiibimalli 2:sen. Meinaako tuo kyrpä, ettei ihmisillä, myös työttömillä ole laskuja ja lainoja maksettavana, kun aikoo viedä loputkin rahat karenssi säädöksillään. Ottakoot vastuut myös sitten itsemurhien aallosta, joka varmasti tulee koittamaan, jos tollanen menee läpi, sillä tuon touhun seurauksena ulosotto vähintään 10 kertaistuu.

  Olisikohan korkea aika alkaa etukäteen porukalla sopimaan, kuinka äänetetään seuraavissa vaaleissa, että kaikki, joka vitun kusipää lentää ulos koko eduskunnasta lopullisesti. Siinä saa mennä urpot, pipilät, lindstömit, sveitsin horot, saarikot kerta heitolla hevon vittuun.

  Reply
 • 3.9.2018 at 13:38
  Permalink

  BKT voi todellakin olla varsinaista kusetusta.
  Esim. Briteissä lasketaan bkt:een jokin X-summa joka syntyy prostituutiosta!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.