Hoitajat kokevat työnsä raskaaksi, työskentelevät väkivallan pelossa ja ”pakkotahtisesti”

Yli 60 prosenttia Julkisten ja hyvinvointialojen liiton kyselyyn vastanneista sosiaali- ja terveysalan työntekijöistä pitää työmääräänsä kohtuuttomana. 65 prosenttia on sitä mieltä, että väkivalta on uhka heidän työpaikallaan ja 64 prosenttia piti työtään fyysisesti raskaana. 1100 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista vastasi JHL:n toteuttamaan kyselyyn, eikä tulokset olleet kovinkaan mielt ylentäviä.

JHL:n työympäristötoimitsija Anne Ranta näkee tilanteen surullisena: tilanne tunnetusti raskaalla alalla ei ole helpottanut sen enempää asiakkaan ja potilaan kuin työn tekijänkään kohdalla.

– Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan töissä ei ole tapahtunut juurikaan muutosta parempaan suuntaan viimeisten vuosikymmenien aikana, pikemminkin päinvastoin. Työntekijöiden kokema kuormittuminen on lisääntynyt ja palvelujensaajien palvelut ovat pirstaloituneet ja heikentyneet.

Työ Sote-alalla koetaan myöskin henkisesti kuormittavaksi. Huimat 76 prosenttia vastaajista mm. sanoo, ettei voi vaikuttaa työmääränsä. Myöskin johtamisessa nähdään olevan parantamisen varaa parannettavaa: miltei seitsemän kymmenestä vastaajasta sanoo, ettei asioiden ja toiminnan johtaminen ole selkeää.

Lähde: JHL

 

3 thoughts on “Hoitajat kokevat työnsä raskaaksi, työskentelevät väkivallan pelossa ja ”pakkotahtisesti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.