Sarjakuristajaa epäillään murhasta – Juttu etenee syyteharkintaan ja Penttilä pysyy vangittuna

Poliisi on päättänyt Helsingissä Vaasankadulla 13. huhtikuuta 2018 tapahtuneen henkirikoksen tutkinnan. Juttu on siirretty 20. kesäkuuta syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon. Syyttäjäksi tapauksessa on määrätty kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski.

– Uhri on yksin asunut 52-vuotias nainen, joka löytyi kuristettuna omasta kodistaan. Tekopäiväksi on vahvistunut 13. huhtikuuta. Rikosnimikkeenä on ollut murha esitutkinnassa ilmi tulleen vakaan harkinnan, teon ilmeisen raakuuden ja tekijän osoittaman julmuuden vuoksi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Teosta todennäköisin syin epäiltynä on ”sarjakuristaja” Michael Maria Penttilä. Hänet on vangittu asiassa Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä 9. toukokuuta ja Penttilä on myöntänyt henkirikoksen.

– Teko paljastui 4. toukokuuta, ja seuraavana päivänä tutkinnassa ilmeni ensimmäisiä viitteitä siitä, että teosta oli syytä epäillä Penttilää. Kun epäily sai vahvistusta, Penttilän kotiin suoritettiin etsintä 6. toukokuuta. Hänet tavattiin kotoaan ja otettiin kiinni. Ensimmäisessä kuulustelussa Penttilä kiisti asian jyrkästi. Toisessa kuulustelussa esitetyn näytön jälkeen hän myönsi olleensa 13. huhtikuuta uhrin asunnolla ja tappaneensa uhrin kuristamalla. Penttilä pitää tekoa kuitenkin tappona. Juttuun liittyvän runsaan salassapitovelvoitteen vuoksi teon yksityiskohdista ei voi kertoa enempää, Kanth kertoo.

Penttilä on aiemmin tuomittu kolmesta henkirikoksesta. Hän vapautui vankilasta 7.7.2017 ja esitutkinnassa on selvinnyt, että hän on ollut tämän jälkeen yhteydessä ainakin pääkaupunkiseudulla asuviin naisiin. Poliisi pyysi henkilöitä, jotka olivat joutuneet tai epäilivät joutuneensa Penttilän heihin kohdistaman rikollisen teon uhreiksi mutta jotka eivät olleet asiasta poliisille aiemmin ilmoittaneet, ottamaan yhteyttä poliisiin. Yhteydenottoja tuli muutamia mutta yksikään tapaus, epäiltyä murhaa lukuunottamatta ei edennyt esitutkintaan.

Lähde: Poliisi

 

4 thoughts on “Sarjakuristajaa epäillään murhasta – Juttu etenee syyteharkintaan ja Penttilä pysyy vangittuna

 • 21.6.2018 at 13:54
  Permalink

  Pelkästään se, että ihminen jolla on useampia vakavia väkivaltarikoksia kontollaan, voi päästä vapauteen, kertoo kaiken meidän oikeuslaitoksesta, se on läpeensä mätä ja toimimaton.
  Amrikan Yhdysvalloissa ja monessa muussa maassa tuollaiset ihmissaastat eivät vapaudu koskaan, uloskäynti vankilasta on vain hautaan, mikäli tuomio on annettu osavaltioissa joissa ei ole käytössä kuolemantuomiota ja sielläkin päätepysäkki on hauta.

  Kenen oikeustajua myötäilee tämänkin henkilön saama vapautus? Jos joku löytää siihen yhdenkin hyvän syyn sen haluaisin kuulla eikä haittaisi vaikka sen kertoisi joku joka tämän vapautuksen on saanut aikaiseksi.
  Meillä kulkee vapaan useita samanlaisia sairaita yksilöitä joilla ei pitäisi olla mitään oikeutta olla vapaana, heillä ei pitäisi olla edes ihmisoikeuksia. Yksi tähän sarjaan kuuluva on mm. Kanaali Koskisena tunnettu tappaja joka on vapaalla, täysin käsittämätöntä!

  Reply
 • 21.6.2018 at 14:08
  Permalink

  Nyt jokainen katsomaan peiliin ja miettimään olisiko peilikuva kiireesti köijättävä ikisäilöön … poliitikot voisivat olla esimerkkeinä …

  Reply
 • 21.6.2018 at 15:37
  Permalink

  Eräs vuosikymmeniä huumekauppaa hallinnut skoude yhdessä murhaan sekaantuneen JR jäsenen kanssa päästettiin nauttimaan juhannuksesta kopista ulos. Ihan vittuillessaan Suomenmielisille. ”Päästäkää koirat irti” sloganin heittäneen hepun piina jatkuu feikkioikeudenkäynnissä joka on kuin helvetin surkesta leffasta otettu kässäri. Nyt alkaa pikku hiljaa tajuamaan kuinka henkisesti sairas koko oikeuslaitos on tässä”suuri vitsi”-oikeusvaltiossa”

  Reply
 • 21.6.2018 at 15:47
  Permalink

  10 kirosanaa turhasta kuolemasta!!! Kysymyksessä oli käytännöllisesti katsottuna Suomen valtion suorittama teloitus tai paremminkin kylmä harkittu törkeä murha.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.