Paljon kohua aiheuttanut tivolimiehen kappalevalinta johti esitutkintaan

Monet kotimaiset mediat kirjoittivat tällä viikolla Tivoli Sariolan työntekijän asiattomana pidetystä käytöksestä. Työntekijän kappalevalintaa on pidetty poliisin puolesta siinä määrin loukkaavana, että poliisi on päättänyt aloittaa asiasta esitutkinnan tehdyn tutkintapyynnön perusteella.

Poliisille on tehty 18.6.2018 tutkintapyyntö Tivoli Sariolan työntekijän toiminnasta Joensuussa 16.6.2018. Perheensä kanssa tivolissa ollut romanimies oli mennyt kahden lapsen kanssa laitteeseen ja laitetta ktuolloin käytellyt työntekijä oli laittanut soimaan ”Ei myö myyvä villihevosia” -kappaleen. Perhe oli kokenut musiikin heitä nöyryyttävänä.

Poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan kunnianloukkausrikoksesta tivolin työntekijän toiminnan ja kappalevalinnan vuoksi. Asiassa epäiltynä on kokenut tivolityöntekijä. Kappale ”Villihevosia” on laulaja/lauluntekijä Hanna Ekolan vuonna 1990 levyttämä, varsin suosittu kappale, josta Solistiyhtye Suomi veisteli humoristisena pidetyn ”Ei myö myyvä villihevosia”-laulun.

Lähde: Poliisi

 

11 thoughts on “Paljon kohua aiheuttanut tivolimiehen kappalevalinta johti esitutkintaan

 • 20.6.2018 at 07:23
  Permalink

  Kuoliaaksi loukkaantuvia riittää. Mustalaiset (joksi ite tätä porukkaa aukottomasti nimitän) ovat huomanneet tässä markkinaraon vetämällä oikeuteen joka jutun tässä maassa mikä mahdollistaa jokaisella jutulla rahastamisen. Ko. mustalainen onkin jo aiemmin tullut tutuksi vastaavilla ”tempauksilla” joten ei mitään uutta auringon alla.

  Reply
 • 20.6.2018 at 08:11
  Permalink

  Ei kannata hätkähtää. Eräs poke sai aikoinaan rasistisyytteen myös mustalaisiin kohdistuneesta kielenkäytöstä. Ja sanoi että jokaisessa työhaastattelussa kun tuomion pistää pöydälle, se on paras suositus. Paikan saa heti.

  Reply
 • 20.6.2018 at 08:45
  Permalink

  Aivan sairasta, että nykyään pitää olla jo musiikkikin poliittisesti korrektia. Tämä on sairaan yhteiskunnan oireita. Huumorintajutonta.

  Reply
 • 20.6.2018 at 10:00
  Permalink

  Eipä ihmetyttäisi vaikka olisi tosiaan itse toivonut kappaletta ja sitten jälkeenpäin väittää kivenkovaan että tivoliäijä laittoi oma-aloitteisesti soimaan ja kyllä nyt kovin mieli pahoittui. Ja eikun korvauksia odottelemaan. Millonkahan pulttiboisit on syytteessä kun porijazzeillakin vanhoja kaivellaan ja Einsteinikin on nyt järkyttävä rasisti.

  Reply
 • 20.6.2018 at 10:26
  Permalink

  Noniin, nyt pitää kai sitten Solistiyhtye Suomikin asettaa syytteeseen!
  Biisihän on hauska. Missäs kohtaa siinä on rasismia, siis romaneita syrjivää tekstiä?
  Entä mikä loukkaa jonkun kunniaa?
  Minähän voin loukkaantua vaikka Kari Tapion Olen suomalainen- biisistä!
  Siinä kun haukutaan suomalaisia itsepäisiksi yms.
  Tai tämä Ennen oli miehet rautaa, siinä väitetään että nykyään miehet on puuta!
  Loukkaannun syvästi miehenä.
  Romanit, siis jotkut romanit ovat muuten ihan itse kyseenalaisen maineensa aiheuttaneet.

  Reply
 • 20.6.2018 at 10:45
  Permalink

  Lapsellista touhua. Romanit ovat ihan itse omalla toiminnallaan huonon maineensa hankkineet.

  Reply
 • 20.6.2018 at 13:35
  Permalink

  Romanit on ollu Suomessa jotain 500 vuotta ja sitkeästi pitävät omat tapansa.
  Tämäkin tivolimies EI VOI OLLA T-PAIDASSA JOS JOKU MUU ROMANI ON LÄSNÄ.
  Vastaavia älyttömyyksiä riittää heikäläisillä.
  Sama homma jollain tänne tunkeutuneilla muslimeilla vielä vuonna 2518….

  Reply
 • 21.6.2018 at 06:23
  Permalink

  Olisi pannu soimaan Mattia ja Teppoa, – Mä joka päivä…

  Reply
 • 21.6.2018 at 06:28
  Permalink

  meetoo kampanjan jälkilöylyjä. Nyt mustalaiset loukkaantuvat oikein urakalla.Itse ovat maineensa ansainneet, sitä on vaikea muuttaa kun vuosisatoja sitä on toteutettu. Niin on myös toisenlaisia mustalaisia jotka käyvät töissä mutta ovat marginaali.

  Reply
 • 22.6.2018 at 19:54
  Permalink

  Tuon tasoista jäynää kaikkien sietää, jota kansankielellä kutsutaan kaverien kesken kevyeksi vittuiluksi, jolle nauretaan porukalla ja ”hyväntahtoinen” kosto elää tuonne miten otettavaan käyttöön, joka takaa sen, että jokainen saa ”osansa ”, eikä ketään jätetä ”ilman”.
  No, joo. Kyseessähän oli Tivoli, jossa hullutellaan tavoilla, jos toisillakin.
  Mutta mitä tulee meihin ”jauhonaamoihin”, mikään meihin kohdistuva rikos ei ole niin paha tai törkeä, että siitä kannattaa mennä polpon pakeille valittamaan. EI! Seurauksena on ainoastaan se, että valkoinen paholainen otetaa juoppoputkaan ilman alkeellisimpiakaan ihmisoikeuksia, puhumattakaan kohtelusta, joka eroasi, jotenkin niin suuresti arvossa pidettävien eläinten kaltoin kohteleltulta, jota eläinrääkkäykseksi tavataan kutsua.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.