Lue poliisin vinkit taskuvarkaiden varalle: ”Älä käytä reppua äläkä kanna mukanasi arvoesineitä”

Helsingissä tapahtunut taskuvarkaus noudattaa monesti seuraavaa kaavaa: turistilta, useimmiten kiinalaiselta tai japanilaiselta, varastetaan selkärepusta, selkäpuolella olevasta olkalaukusta tai takataskusta lompakko.

Aasialaiset turistit ovat ammattimaisten taskuvarkaiden ykköskohteita eri puolilla Eurooppaa, koska rikolliset tietävät, että heillä on usein paljon käteistä rahaa mukanaan. Ammattimaiset taskuvarkaat edustavat lähes sataprosenttisesti liikkuvaa rikollisuutta. Muunkinlaisia taskuvarkauksia tapahtuu kyllä, mutta useimmiten silloin on kyseessä niin sanottu ”tilaisuus tekee varkaan” -tilanne eli lompakko tai matkapuhelin on jätetty vartioimatta siten, että se on helppo napata, esimerkiksi baarissa.

Otollisin paikka taskuvarkaille on avoin ulkotila, jossa ei ole valvontakameroita ja josta pääsee joka suuntaan karkuun. Tällaisia ovat esimerkiksi torit. Suosittuja taskuvarkauskohteita ovat myös kadut turistinähtävyyksien ympärillä. Taskuvaras saattaa valita uhrinsa vaikkapa kirkossa ja lähteä seuraamaan tätä kadulle. Julkiset liikennevälineet, varsinkin raitiovaunut ja asemalle pysähtyneet junat, ovat taskuvarkaiden näkökulmasta helppoja paikkoja, koska ihmiset ovat pienessä tilassa lähellä toisiaan ja niistä pääsee poistumaan nopeasti.

Turistien on syytä kiinnittää huomiota omaisuuteensa myös hotelliaamiaisella. Aamiaishuoneeseen ei ole järkevää tuoda mitään tarpeetonta arvo-omaisuutta, vaan se kannattaa jättää hotellihuoneeseen. Sama neuvo pätee myös kaupungilla liikkuessa: kaikki, mitä ei välttämättä tarvitse päivän aikana mukana, on fiksua jättää esimerkiksi hotellihuoneen lukittuun turvakaappiin.

Myös vanhukset pitävät mukanaan käteistä ja sen vuoksi he ovat turistien ohella alttiita taskuvarkauksille muun muassa ruokakaupoissa. Käteistä rahaa ei siis ole kenenkään järkevää kanniskella mukana – ainakaan suuria määriä.

Jos huomaa joutuneensa taskuvarkauden kohteeksi, on asiasta ilmoitettava välittömästi hätänumeroon 112. Mikäli näkee rikoksesta epäillyn tai epäillyt, on tärkeää painaa mieleen tarkasti heidän tuntomerkkinsä ja suunta, johon he poistuvat.

Lähde: Poliisi

8 thoughts on “Lue poliisin vinkit taskuvarkaiden varalle: ”Älä käytä reppua äläkä kanna mukanasi arvoesineitä”

 • 13.6.2018 at 11:57
  Permalink

  Suomennettuna: Alistu rikollisuuden edessä ja hyväksy se normaaliksi osaksi elämääsi sillä me emme voi emmekä halua sitä kitkeä.

  Reply
 • 13.6.2018 at 17:02
  Permalink

  Poliisi on lyönyt pahasti laimin tehtävänsä, sillä sen olisi lähes neljä vuotta sitten pitänyt varoittaa Juha Sipilän hallituksesta eli ”Mitään sanomattoman vatuloivien *S. O. S:in ja serkkupoikien kartanon maantierosvo -gängistä”, jotka ryöstävät köyhiltä ja antavat rahat rikkaille.

  *Sipilä, Orpo ja Soini.

  -turha kait mainitakaan.

  Reply
 • 13.6.2018 at 17:59
  Permalink

  Minun vinkkini poliisille. Poistakaa maasta kaikki laittomat oleskelijat ja kaikki vuoden 1990 jälkeen tulleet ulkomaalaiset, niin taskuvarkaudet loppuvat kuin seinään. Poliisi vain ei uskalla tehdä mikä olisi oikein. Poliisi kopittaa ja vainoaa kansallismielisiä ja vainoaa ja kiusaa omaa kansaansa kaikin tavoin.

  Reply
 • 14.6.2018 at 10:37
  Permalink

  Oma lompakko on ruostumattomalla ja jykevällä ketjulla kiinni farkkujen taskussa, sopii tulla sitä nykimään.

  Reply
 • 15.6.2018 at 05:24
  Permalink

  Poliisi unohti tärkeimmän, kanna mukanasi ladattua asetta kaiken varalta koska Suomi on rosvojen vapaa mellastuskenttä avoimien rajojen takia ja poliisilla on perempaakin tekemistä, kuten ylinopeuksien valvonta. Se nimittän tuo valtion kassaan rutkasti rahaa ja on täten kustannustehokasta.

  Reply
 • 15.6.2018 at 07:50
  Permalink

  Kiinni saadessa taskuvarkaalle voi aiheuttaa työtapaturman. Tuttu aikoinaan ruotsinlaivalla katkaisi taskuvarkaalta käsivarren luun polvea vasten. Ei silloin vielä tiedetty shariasta mitään mutta oikeutettu rangaistus.

  Reply
 • 19.6.2018 at 12:08
  Permalink

  Hurstin ruokajonossa seisovat ”rikolliset” aiotaan kuitenkin laittaa kuriin ja kirjoihin!

  Oli se jo aikakin! Tulevat sinne ilman papereita kerjäämään!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.