Reijo Tossavainen: Punaviherlib-paremmisto halveksii demokratiaa, todistaa tutkimus

Punavihreät ja muut itseään suvaitsevina ja demokraattisina itseään pitävät eivät sitä todellisuudessa ole. He ovat usein hämmästyttävän suvaitsemattomia. Siksi olen ottanut käyttöön mukasuvaitsevaisto nimityksen. Myös paremmisto nimitystä näen käytettävän. Ne kuvaavat hyvin vallitsevan tilanteen.

HS-Pravda kertoi The New York Timesissa julkaistusta David Adlerin tutkimuksesta, jossa myös Suomi oli mukana. Selvisi, että mukasuvaitseva paremmisto kannattaa kaikkein vähiten demokratiaa ja että he ovat kaikkein vähiten sitoutuneet demokraattisiin instituutioihin.

Lopputulema ei ollut minulle yllätys Suomen eikä muidenkaan maiden osalta. Mukasuvaitsevaiston demokratiaa ja kansalaisten mielipiteen merkitystä väheksyvä asenne näkyy monella tapaa.

Viime aikoina se on tullut esiin erityisen ikävänä, suorastaan vaarallisena pyrkimyksenä rajoittaa sananvapautta. Mukasuvaitsevaiston painostuksen seurauksena sosiaaliseen mediaan on tullut käytänteitä, jotka melko mielivaltaisesti sensuroivat ihmisten oikeutta sanoa asioista mitä mieltä he ovat.

Jo sitä ennen on oltu perinteisen median puolella tilanteessa, että asiat ja uutiset suodatetaan useimmiten punavihreän agendan mukaisiksi. Otettakoon esimerkiksi toimittajien epävirallinen ohjekirja ”Journalistin ohjeet”. Siellä punavihreä tarkoitushakuisuus näkyy nyt jo ohjeiden johdannossa.

Aiemmin siellä luki: “Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta.”

Nykytoimittajien mielestä se oli väärin. Nyt siinä lukee: “Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.”

Nyt on siis vain oikeus vastaanottaa mukasuvaitsevaiston mieleisekseen suodattamia tietoja ja mielipiteitä, ei oikeita ja olennaisia tietoja. Elämme agendajournalismin aikaa.

Mukasuvaitsevaisto halveksii myös oikeusvaltiota. Oikeuden päätös ei riitä, vaan sen päälle tulee vielä punavihreä kenttäoikeus. Esimerkkeinä olkoon vanhempi Halla-ahon tapaus ja tuoreempi Kärkkäisen tapaus. Oikeuden määräämät pienet sakot eivät riitä, vaan mukasuvaitsevaiston vaino on jatkuvaa.

…………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

 

 

9 thoughts on “Reijo Tossavainen: Punaviherlib-paremmisto halveksii demokratiaa, todistaa tutkimus

 • 3.6.2018 at 13:35
  Permalink

  Ei ole erityisen vaikeaa nähdä, että suvaitsevaiset ovat itse niitä fasisteja, joksi he muita syyttävät. Tuon näki jo vuosia sitten. Heidän suustaan tulee ideologista puppua, hyvin suunniteltua tosin, mutta ei heidän suistaan totuuden sanaa kannata odotella kuuluvan. Valitettavasti valtamedia on niitä täynnä ja niinpä on politiikkakin niillä kyllästetty.

  Reply
 • 3.6.2018 at 14:56
  Permalink

  > Myös paremmisto nimitystä näen käytettävän. Ne
  > kuvaavat hyvin vallitsevan tilanteen.

  Tämä paremmisto on oikeastaan demokratiaan liittyvä ominaisuus: Tavallisesta keskivertokansalaisesta tulee parempi ihminen, jos hänet äänestetään [eduskuntaan].

  Paremmuudesta seuraa, että paremmiston on otettava tehtäväkseen määräillä muuta kansaa. Eihän huonommisto voi mitenkään ymmärtää omaa etuaan. Kaikkein vähimmin mennessään äänestämään vaaleissa.

  Kyse siis ei ole demokratian halveksimisesta vaan siitä, että halveksivien ja ylimielisten kanssaihmisten päätyminen hallitsevaan eliittiin on **demokratian ominaisuus**.

  — Se, että joukossamme on halveksivia ihmisiä, ei mitenkään riipu valtiosäännöstä. Taas se, että päätyvätkö pahat ihmiset hallitsevaan asemaan, riippuu.

  Reply
 • 3.6.2018 at 17:06
  Permalink

  Kommareitahan ne on ja kommunismi on kaukana demokratiasta.

  Reply
 • 3.6.2018 at 18:13
  Permalink

  Kaikki demarit, vasemmistoliiton, vihreiden, keskustan ja kokoomuksen poliitkot ja heidän äänestäjänsä sekä valtamedian toimttajat ovat kommareita, joita odottaaa lopullinen ratkaisu kunhan EU:n hajoamissodat alkavat.

  Reply
 • 3.6.2018 at 21:28
  Permalink

  Tuo on jokaiselle aito -demokraatille ”kypsää kauraa”, joka on tullut nähdyksi, koetuksi ja luetuksi niin Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä etenkin tietysti täällä Suomessa, jossa suvaisemattomat suvaisevaiset ovat pitäneet turpakäräjiään ja maalituksiaan tapauksissa, jota vielä 30-vuotta sitten pidettiin normaaliin demokratiaan ja yhteiskunnalliseen keskusteluun kuuluvana debattina ja mielipiteiden vaihtona suorastaan ”kreikkalaiseen parlamentarismiin” nojaavana parlamentaarisena päätöksentekoon ja yhteiskunnan kehityksen suuntaviivoja koskevana erilaisten mielipiteiden mittelönä, joilla kummallakin osapuolella oli tarkoituksena yhteiskunnan positiivisen kehittämisen halu erilaisista lähtökohdista ja ajatuksista lähtöisin olevalla politiikalla, jolla on hyvä ja vilpitön tarkoitusperänsä ilman tosen osapuolen demonisointia ja alas painamista eikä nykyisen yhteiskuntarakenteen tuhoamista tai rapauttamista kivikauteen niin aineellisesti kuin henkisesti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.