Nuoriso juhlinut koulujen päättymistä kosteasti – Keuruulla:”100-150 nuorta humalassa, oksentelevat”

Koulujen päättäjäisiä on tänä viikonloppuna juhlittu ympäri Suomenmaan. Aiempien vuosien tapaan poliisi on ollut aktiivisesti osana juhlintaa ja erilaisia häiriötapauksia sekä alaikäisten päihteiden käyttöä on esiintynyt laajasti ympäri maakuntia.

Lounais-Suomen poliisi ilmoitti toimittaneensa iltakymmeneen mennessä jo toista kymmentä nuorta selviytymisasemalle. Huonokuntoisimpia poliisi nosteli rannalta makoilemasta suoraan ambulansiin.

Sisä-Suomen poliisi kuvaili juhlintaa ”tavalliseksi” ja ongelmia aiheutti koulusta livahtaneita enemmän parikymppiset mieshenkilöt. Tapauksien kirjo oli värikästä aina rattijuoppoudesta pahoinpitelyihin eikä erikoisemmiltakaan ilmoituksilta vältytty. Jotkut tapaukset ovat olleet varsin harmittomia ja joistakin on sivullisillekin aiheutunut huomattavaa vaaraa.

”Tuomiojärvellä päihtyneitä nuoria, ja alueella joitakin tappeluja, riitoja, ja kaatumisia.”

Jyväskylässä ”päättärit” ovat ainakin poliisin tietojen mukaan olleet railakkaimmat. Sisä-Suomen poliisin twitteriin jakamien valokuvien perusteella väkeä on ollut liikenteessä paljon ja juhlijoiden kunto vaikuttaa vähintäänkin arveluttavalta. Poliisi on seurannut juhlijoiden ”kyvykkyyttä” selviytyä ja ollut pelastuslaitoksen yksiköiden kanssa paikalla apua tarvitseville.

Sisä-Suomen poliisin twitteristä löydät yön kuulumisia laajemmin.

Poliisin mukaan noin kello 01:00 la-su välisenä yönä Tuomiojärven ranta Jyväskylässä alkoi ”hiljenemään”. Joskin paikalla oli vielä noin 200 nuorta…

Myöskin Hämeen poliisilaitoksen tiloihin saatettiin yhteensä 25 henkilöä yksin päihtymyksen vuoksi.  Yön aikana poliisia työllistivät useat pahoinpitelyrikokset, häiriökäyttäymiset ja päihtyneet henkilöt. Lahdessa kirjattiin yön ja illan aikana useita pahoinpitelyihin liittyviä rikosilmoituksia ja päihtymyksen ja tai häiriökäyttäytymisen takia otettiin yksin Lahdessa kiinni 20 henkilöä. Hämeessä oli liikenteessä myöskin poikkeuksellisen paljon rattijuoppoja, joista ”kovimmat” lukemat puhalsi Humppilassa mopoa kuljettanut nuori, joka puhalsi poliisin alkometriin 2,3 promillea.

Lähde: TwitterPoliisi

 

 

6 thoughts on “Nuoriso juhlinut koulujen päättymistä kosteasti – Keuruulla:”100-150 nuorta humalassa, oksentelevat”

 • 3.6.2018 at 10:04
  Permalink

  Aivan normaalia nuorison juhlintaa.
  Ihmettelen vaan että miksi poliisi kuskaa päihtyneitä nuoria poliisin tiloihin. Koti tai sairaala olisi parempi paikka hengen säilymisen kannalta,
  Onneksi tällä kertaa ei sattunut putkakuolemia.

  Reply
 • 3.6.2018 at 10:15
  Permalink

  Ei ollut normaalia juhlintaa 50 vuotta sitten. Nyt normaaliksi tullut juhlinta johtuu kurin puutteesta. Toimivaan yhteiskuntaan siirtyminen vaatii riittävät rankaisut holtittomasta käytöksestä. Suvaitsevaisuus ei ole aina hyvään johtavaa.

  Reply
 • 3.6.2018 at 10:38
  Permalink

  Poliisin pitäisi jo virkansa puolesta pidättää jokainen humaltunut alaikäinen. Sen jälkeen kirjata säilöön ja tehdä lastensuojeluilmoitus. Ja sitten sakkoja vänhemmille jotka eivät huolehdi lapsistaan sekä merkintä lasten rikosrekisteriin.

  Siitä se lähtee, moraalin kasvatus. Todella monet vanhemmat eivät välitä lastensa kännäämisestä kun ”ei siitä saa alaikäisenä mitään”. Mutta sakko vanhemmille oikeisee kummasti kotikasvatusta. Nuoret määräävät jo tätä nykyä poliisien standardeja ja sitä mitä poliisi tekee. Kunnon huutaminen ja haukkuminen saa poliisin aina perääntymään, kun kyseessä on alaikäinen. Tai, kuten taas kerran, päättäjäiskännit.

  Taitaa olla niin että poliisitkin ovat alaikäisinä osallistuneet näihin kännäjäisiin, kun niin asiaa hyssyttelevät, joka laissa sanotaan täysin selvästi.

  Reply
 • 3.6.2018 at 14:01
  Permalink

  Muutaman oluen saa mielestäni ottaa vaikka ikää ei aivan olisikaan, mutta tuollainen järjetön monen promillen känni ei sovi kenellekään, iästä huolimatta.

  Alaikäisten vanhemmille vaan reippaat sakot jos alle 15 vuotias on järjettömässä kännissä kaupungilla. Jos toistuu jatkuvasti niin ne vanhemmat voisi raahata sinne putkaan viikonlopuksi miettimään että kannattaako antaa mukulan ryypätä kaupungilla vai pitäiskö tehdä jotain…

  Reply
 • 3.6.2018 at 21:20
  Permalink

  Normaalia ollut jo ainakin 30-vuotta. Se, että yhdellä kertaa on sadoittain pämppääviä supisuomalaisia naisen- ja miehen alkuja herättää vain enemmän huomiota kuin, että sama määrä kertyy pitkällä aikavälillä. Sinänsä nuorten humalatilaan aivan kuten vanhemmankin väen liittyy mahdolliset hukkumistapaukset tai muut lieveilmiöt joita syntyy mentäessä ”puolivaloilla”. Eräs riski nuorten tyttöjen kohdalla on mahdollinen seksuaalinen hyväksikäyttö humalatilan vuoksi, mutta yleensä joukko tapahtumassa kuljetaan melskaavina joukkioina, jolloin sen suoma eräänlainen turva on kuitenkin olemassa. Vanhemmille tietenkin on vähemmän mairittelevaa kuullu pienehköillä paikkakunnilla oman pojan tai tytön edesottamuksista ”kylillä”.

  Reply
 • 4.6.2018 at 00:13
  Permalink

  Nuori kiinnostuu alkoholista jossain vaiheessa, joten on hyvä varautua siihen. Itse oon ehdottomasti sillä kannalla, että alkoholia saa maistaa silloin kun vanhemmat ottavat lasin viiniä ruoan kanssa. Näin toimittiin mun ja sisarustenkin kohdalla eikä kukaan meistä kaipaillut kaupungille hakemaan alkoholia täysi-ikäisen avustuksella ja ryypätä jossain piilossa, jolloin seuraukset voi olla hyvinkin ikävät. Tämä mun esimerkki on paras tapa alkoholikasvatuksessa ja näin tehdään esim. eteläisessä Euroopassa eikä kukaan ole moralisoimassa. Kukaan meistä ei juo alkoholia kuin juhlissa tai ravintolassa. Tosin itse olen nykyään absolutisti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.