Euroopan komission puheenjohtaja Juncker: ”Venäjän mustamaalaamisen on loputtava!”

Viime kuukausina EU-valtiot ovat kilvan karkoittaneet venäläisiä diplomaatteja Salisburyn myrkytystapauksen vuoksi. Nyt Jean-Claude Juncker, Euroopan komission puheenjohtaja on ilmaissut voimakkaan mielipiteen sen puolesta, että Venäjän mustamaalaaminen/haukkuminen lopetettaisiin. 

Muunmuassa Suomi karkoitti yhden venäläisdiplomaatin vastalauseena Salisburyn myrkkytapaukselle, josta on konsensuksen omaisesti syytetty Venäjää. Jo näitä tapahtumia ennen EU on asettanut useita talouspakotteita Venäjälle ja ilmapiiri on kulkeutunut alati kiivaammin kohti kylmän sodan tunnelmia.

Junckerin avaus ei tullut yllätyksenä, sillä Venäjän vaalien jälkeen Juncker oli ensimmäisiä eurooppalaisia korkean tason poliitikkoja, jotka onnittelivat Putinia vaalivoitosta.

-”Olen sitä mieltä, että on aika lähentyä Venäjän kanssa. En ole erityisen onnellinen suhteidemme nykytolasta. Emme tule koskaan hyväksymään sitä, mitä Venäjä teki Krimillä tai itä-Ukrainassa, mutta joka tapauksessa meidän on pidettävä mielessä, että koko EU-alue on noin 5,5 miljoonaa neliökilometriä, kun taas Venäjää on 70,5 miljoonaa neliökilometriä.”

Juncker kuitenkin korosti puheessaan Brysselissä, ettei ”normaaleja suhteita olla toistaiseksi saavuttamassa tai tavoittelemassa, mutta kuinka EU:lla ja Venjällä on niin monta alaa ja aluetta joilla tehdä yhteistyötä. Kuitenkaan unohtamatta erilaisuuttamme ja erimielisyyksiämme”.

Eurooppa ei seiso aivan yhtenäisenä Junckerin mielipiteen takana, vaan esimerkiksi Hollannin pääministeri Mark Rutte kertoi olevansa päättäväinen sen suhteen, että Kremli saadaan tilille malesialaiskoneen pudottamisesta Ukrainassa 2014. Kuitenkin esimerkiksi Italiassa ”Viiden tähden liike” sekä äärioikeistolaisena pidetty ”Lega Nord” ovat vaatineet esimerkiksi pakotteiden poistamista. Ylipäätään EU:n asettamista pakotteista ei olla Euroopassa oltu yhtä mieltä.

Lähde: The Guardian

 

 

5 thoughts on “Euroopan komission puheenjohtaja Juncker: ”Venäjän mustamaalaamisen on loputtava!”

 • 1.6.2018 at 12:35
  Permalink

  Kännissä ja läpällä. Miettikääpä rakkaat ystävät -tämä alkoholisti johtaa tätä mafiaa mikä sanelee miten meidän täällä pohjolassa tulee elää! Tälläkertaa puhuu ihme kylä järkeviä MUTTA vain siksi että on pakko. EU-mafialta alkaa käydä kaverit vähiin.

  Reply
 • 1.6.2018 at 20:21
  Permalink

  Ilmeisesti lausunto oli annettu nousuhumalassa.

  Reply
 • 2.6.2018 at 07:02
  Permalink

  Junkkerhan oli myös huolissaan avaruusolentojen suhtutumisesta Euroopan unioniin. Tuon ukon olisi aika mennä jo katkolle ja vaikka pakolla. Käsittämätöntä että Eurooppaa johtaa rapajuoppo hullu.

  Reply
 • 2.6.2018 at 08:00
  Permalink

  Kukas se oli, joka laittoi Venajan saartoon, ja kurjisti Suomen maitoteollisuuden ?

  Keski-Eurooppa kuitenkin tarvitsee Venäläistä energiaa talvella; muuten asukkaat kylmissään ryhtyvät kapinaan ja suistavat Junkkerin vallasta !

  Onko ollut hetken selvinpäin ja lukenut tavallisen kansan tuntoja ?

  Onko jo pian selviämässä kuka vetelee junkkerin naruista ?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.