Ministeri Saarikko puolustaa naisten oikeutta aborttiin- ”Kukaan ei tee aborttia kevein perustein”

Irlannissa pidettiin hiljattain kansanäänestys aborttilain muuttamisesta. Perinteisesti varsin vanhoillisesti mm. aborttiin suhtautuvassa Irlannissa äänestys kallistui lopulta ”kyllä”-äänten puolelle, eli aborttilaki muuttuu. Aiemmin abortti on ollut sallittua vain tilanteissa, missä raskaus tai synnyttäminen uhkaa vakavasti äidin henkeä. Irlannin päätös kirvoitti myös suomalaisministerin puolustamaan naisten oikeutta aborttiin.

”Kukaan ei tee aborttia kevein perustein, mutta naisilla ja tytöillä täytyy se mahdollisuus olla.”- toteaa Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

Suomessa abortti sallittiin sosiaalisin syin jo vuonna 1970, kun laki raskauden keskeyttämisestä saatettiin voimaan. Mahdollisuus saada turvallinen abortti edistää naisten ja tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyttä, vähentää vaarallisia abortteja ja sen myötä komplikaatioita ja äitikuolemia.

Oikeus turvalliseen aborttiin osana seksuaali- ja lisääntymisterveys ja –oikeuskysymyksiä kuuluu myös Suomen kehityspolitiikan painopisteisiin.

”Aborttien salliminen on vastuullista tasa-arvo- ja ihmisoikeuspolitiikkaa. Suomi ei ole lipeämässä tästä periaatteesta kansallisilla tai kansainvälisillä areenoilla. Mitä haastavammaksi kansainväliset olosuhteet lisääntymis- ja seksuaaliterveyden edistämiseksi käyvät, sitä sitkeämpi ja johdonmukaisempi Suomen tulee olla.”

Viime aikoina on käyty paljolti keskustelua Suomessakin havaitussa syntyvyyden laskussa. Useassa läntisen maailman maassa väestön kasvu on täysin maahanmuuton varassa.

Lähde: sosiaali- ja terveysministeriö, Independent

14 thoughts on “Ministeri Saarikko puolustaa naisten oikeutta aborttiin- ”Kukaan ei tee aborttia kevein perustein”

 • 30.5.2018 at 09:52
  Permalink

  Naisella kuten jokaisella ihmisellä kuuluu olla oikeus omaan kehoonsa, repikööt uskovaiset jotka aborttia vastustaa vaikka kirvellä päänsä irti jos se helpottaisi.

  Reply
  • 30.5.2018 at 22:36
   Permalink

   Sinun, kusisukan, viestisi on niin monella tavalla päin helvettiä, perverssi ja kertoo kieroutuneesta mielestäsi että et taida edes asiaa ymmärtää.Riippumatta kenenkään uskovaisuudesta, on päivänselvää että se jonka pää kirjaimellisesti revitään irti abortin yhteydessä on se asiasta päättämään pääsemätön lapsi.

   Toki, jos oikein tahdot ja tilaat, ”helpotus” voi hoitua myös omalle kohdallesi.

   Reply
 • 30.5.2018 at 10:22
  Permalink

  Olen samaa mieltä, jokaisella naisella on oikeus abortiin jos niin haluaa. Mutta toi lause että kukaan ei tee kevein perustein on väärä. Tiedän naisia joilla on useita abortteja takanaan, yhdellä peräti 5…että kyllä jotain on naisen päässä pielessä jos ei osaa ehkäistä, abortti ei kuitenkaan ole ehkäisykeino.

  Reply
 • 30.5.2018 at 14:35
  Permalink

  Jaa ei vai? Jokainen e-pillerin keskeyttämä raskaus on abortti.

  Reply
 • 30.5.2018 at 16:01
  Permalink

  Suvaitsevainen ryhmittymä on kehottanut abortoimaan valkoiset sikiöt, ilmiselvää kehotusta valkoisten kansanmurhaan, pöyristymisen paikka…

  Reply
  • 30.5.2018 at 17:09
   Permalink

   Lisäksi sikiöistä voi eristää kantasoluja, joita voi käyttää syöpähoidoissa sekä muiden sairauksien hoidossa. Esim. on tehty kokeiluja Parkinsonin taudin hoitomuotona.

   Reply
 • 30.5.2018 at 17:07
  Permalink

  Useat nuoret naiset käyttävät äärimmäisen väljiä aborttilakeja ehkäisykeinona siinä missä muitakin ”perinteisiä” keinoja. Suoraan sanottuna Suomessa naidaan varmasti eniten mitä koskaan maan historian aikana, mutta silti väestönkasvu on kääntynyt 30-vuodessa laskusuuntaan ja syntyvien lasten määrä on romahtanut. Lisäksi tilastollisesti selvästi osoittaen aivan kuten Oikeassa_Mediassa.com blogisti Arto Luukanen sen selkeästi osoitti, on Sipilän hallituksen aikana syntyvyys yhtä vähäistä kuin Suomen viimeisten kovien nälkävuosien aikana 150-vuotta sitten. Lisäksi suomalaisten kuolleisuus on noussut huippulukemiin ja keskimääräinen odotettu elinikä on laskenut. Eli siinä lyhykäisyydessään Pääministeri Juha Sipilän hallituksen aikaansaannosten karut tulokset, eli ”vatuloitua” on tullut oikein raskaimman kaupalla ja tästä syystä eivät naiset ole raskaana. Kuka persaukinen voi edes kuvitella perheen perustamista?
  Mitä tulee aborttiin, raiskauksen uhrit ja hengenvaaralliseen asemaan raskautensa vuoksi joutuneet naiset voivat puolestani tehdä abortin, mutta ”viihdekäyttö” ehkäisykeinona on mielestäni yksiselitteisesti murha. Naiset keuhkoavat siitä kuinka he omistavat ruumiinsa ja päättävät mitä tekevät. Eli tilanne on tämä niin kauan kuin sikiö on kohdussa, eikä päästään todennäköisesti oleva isä voi edes haluta lapsen syntymää, vaikka hän haluaisi vauvan itse hoitaa ja ottaa vastuulleen eli homot, lesbot ja muut kummajaiset ovat etulyöntiasemassa. Ja muutoinkin kun lapsi syntyy, silloin katsotaan automaattisesti isän olevan vähintäinkin taloudellisesti vastuussa lapsesta, silloinkin kun äiti yksin päättää haluta lapsen syntyvän. Mies toki voidaan eristää isyydestään pois lapsen elämästä, mutta raha kyllä kelpaa sen sijaan.
  Irlanti tekee omat päätöksensä siinä missä muslimit Euroopassa ja Suomessa soveltaen Sharia lakia tai puhumattakaan jostain Saudi-Arabiassa, jossa naisen asema on huonompi ja vähäarvoisempi kuin sikälaisella jalolla ratsulla eli Arabianhevosella.

  Reply
  • 30.5.2018 at 17:12
   Permalink

   Korj: …eikä päästään todennäköisesti VIALLA oleva isä …

   Reply
  • 30.5.2018 at 18:05
   Permalink

   Vai pelkät naiset puolustaa oikeutta omaan kehoonsa, no, minä olen mies ja perkele kannatan täysin samaa en pelkästään naisille vaan kaikille ihmisille.
   Menkää naimisiin ja hankkikaa lapsia, jos ei kelpaa, vetäkää kumit päälle niin eiköhän se siitä.

   Reply
 • 30.5.2018 at 19:26
  Permalink

  Tämähän on surullista, kymmenentuhatta aborttia vuodessa. Lääkäreistä ja kirurgeista moni on vapaamuurari ja molokille uhraus käy nätisti näin. Köyhäkansalle ei viisaasti synny enää lapsia ja huostapisneksen on kaapattava jo varakkaiden perheiden tenavia, että ulkomaalaiset lapsikauppalaitokset tuottaisivat voittoa omistajilleen.

  Reply
  • 31.5.2018 at 08:43
   Permalink

   Vai murha, salli nauraa.
   Eli sekin kun syöt kananmunan on murha.

   Reply
 • 31.5.2018 at 09:40
  Permalink

  Miksi raskauteen johtanutta vastuutonta seksiä harrastaneet vaativat yhteiskunnan hyväksyntää holtittomuudelleen? Ihmisten pitää oppia kantamaan vastuunsa tekosistaan. Jos harrastaa sukupuoliyhdyntää voi todellakin tulla raskaaksi. Miksi veronmaksajien pitää kantaa vastuu siitä että vihervasemmistolaiset haluavat maksattaa omat virheensä kollektiivisesti?

  Reply
  • 31.5.2018 at 14:44
   Permalink

   Niimpä, tuolla säästyisi paljolta.
   Lisäys vielä,, sikiö ei ole ihminen.
   Vielä tämä, uskovaisten ei pitäisi antaa puuttua mitenkään toisten ihmisten elämään, senkun tuhovat oman elämänsä ja sukunsa uskomalla satuihin ja noudattamalla sen satuoppeja.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.