Reijo Tossavainen: Kokoomuksen ja kepun kauhun tasapaino ajaa sotea maaliin

Jo reilun parin vaalikauden ajan sotea on ajettu kuin käärmettä pystyyn. Viime vaalikaudella kokoomus- ja demarivetoisten hallitusten aikana ei päästy alkua pidemmälle. Neljä vuotta kului keskinäiseen nahisteluun. Myös hallituksen pikkupuolueet sähläsivät minkä ehtivät.

Nykyisen Juha Sipilän hallituksen lähtökohtatilanne soten osalta oli ja on edelleen toinen. Sovittu ratkaisumalli oli kokoomuksen ja kepun mielestä pääpiirteissään toimiva ja hyväksyttävissä, ja näytti jo siltä, että homma viimeinkin etenee. Mutta ei, sillä nytkin se kuuluisa piru oli niissä yksityiskohdissa.

Hanketta ajetaan silti eteenpäin hartiavoimin, vaikka kokoomuksen sisällä näyttää olevan henkilöitä, joille se ei sovi. Jan Vapaavuoren vastustus on kaikkein ulkokultaisinta, sillä samalla kun hän vastustaa sotea, hän yrittää kerätä hartioihinsa lisäleveyttä tulevia poliittisia koitoksia varten. Vapaavuori haluaa kalifiksi kalifin paikalle. Vaikkapa kokoomuksen puheenjohtajaksi tai pääministeriksi tai jopa presidentiksi.

Sote kuitenkin etenee ja syynä on kokoomuksen ja kepun välinen kauhun tasapaino. Kumpikin yrittää saada itselleen tärkeät asiat läpi, koska on “nyt tai ei koskaan” tilanne.

Kepu tietää, että sille tärkeä maakuntauudistus on mahdollista toteuttaa vain nyt. Vähintään neljä seuraavaa vuotta puolue saa nimittäin olla oppositiossa.

Kokoomus tietää, että sille tärkeä valinnanvapaus on mahdollista toteuttaa vain nyt. Seuraavien vaalien jälkeen istuvassa hallituksessa kokoomuksen kiistakumppaneina ovat demarit ja vihreät. Ne eivät hyväksy valinnanvapautta.

……………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

3 thoughts on “Reijo Tossavainen: Kokoomuksen ja kepun kauhun tasapaino ajaa sotea maaliin

 • 28.5.2018 at 20:16
  Permalink

  Pitäähän se sote ajaa maaliin kun
  EU KOMISSIO niin kehoittaa!
  Meidän Bilderbergin persvakoa nuoleskelevat vellihousupoliitikot tekevät kuten eliitti haluaa.
  Varmaa on että kansa maksaa entistä enemmän ja globalistifirmat keräävät voitot.

  Reply
 • 28.5.2018 at 21:11
  Permalink

  Kokoomus ja kepu tekevät niin miten kansainväliset terveysalan suuryritykset käskevät. Kohta petteri ja juha ovat tehtävänsä tehneet ja saavat palkkionsa vapaamuurari looshien pimennoissa. Voi niitä ihmisuhreja, joiden kuolemasta petteri ja juha ovat vastuussa.
  Vieläköhän juha poju heittää takkinsa tuolin selkänojalle, käärii hihansa ja laulelee: Suomi kuntoon, kun keräilee ruskeita kirjekuoria lattialta.

  Toivottavasti kansa herää ja näyttää 2019 äänestyskopissa, että petteri ja juha ovat yhtä tarpeettomia kuin paavin pallit ja nunnan nännit.

  Reply
 • 29.5.2018 at 10:35
  Permalink

  Sanos muuta Röhkäle.
  Kansa pitäisi herättää.
  Vaikeaksi sen tekee massiivinen propaganda globalistien taholta.
  Onneksi sentään muualla Euroopassa alkaa tapahtua Brexitin vanavedessä.
  Globalistien nukkepressa Macron menettää suosiotaan, Itävalta, Italia, Puola, Tsekki ja Unkari ajavat yhä enemmän omien kansalaistensa etua.
  Ruotsissa jotkut heräilevät mutta maa on jo menetetty. 20-30 vuotta ja naapurimaamme on muslimimaa, ehkä kalifaatti sharialakeineen.
  Jos ei tämä pelleily pian lopu näemme sisällissotia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.