Uusi ajokorttilaki voimaan 1.7.2018- Mm. Pakollisen opetuksen määrä vähenee

Ajokorttikoulutus ja kuljettajatutkinnot muuttuvat heinäkuun alussa. Säädökset muun muassa mahdollistavat uusien vaihtoehtoisten opetus- ja oppimismenetelmien käytön. Uudistuksen myötä pakollisen opetuksen määrä vähenee ja tutkinnon merkitys kasvaa. Lakiin tehdyt muutokset koskevat muita kuin kuorma- ja linja-autokortteja.

Hallitus esitti ajokorttilain muutosten vahvistamista 17. toukokuuta 2018. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki 18. toukokuuta 2018.

Lakiin sisältyy kaksi eduskunnan lausumaa. Eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto seuraa ajokorttiuudistusten toteutumista erityisesti liikenneturvallisuuden ja yhtäläisten kilpailuedellytysten osalta ja tarvittaessa ryhtyy toimenpiteisiin kilpailuvääristymien korjaamiseksi.

Lisäksi eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto teettää seurantatutkimuksen muutosten toteutumisen ja niiden vaikutusten selvittämiseksi erityisesti silmällä pitäen liikenteen tulevaisuuden toimintatapojen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen, logistiikkaan ja ammattikuljettajiin.

Tietoa uudistuksen tarkemmasta sisällöstä on saatavilla Liikenteen turvallisuusviraston Trafin verkkopalvelussa: www.trafi.fi/ajokorttikoulutusuudistuu

Lähde: Valtioneuvosto

3 thoughts on “Uusi ajokorttilaki voimaan 1.7.2018- Mm. Pakollisen opetuksen määrä vähenee

 • 18.5.2018 at 21:41
  Permalink

  Ja ajokortin hinta nousee entisestään. Se on saletti.
  Suomessa ei ole tehty yhtään hyvää päätöstä Kekkosen pois menon jälkeen.

  Reply
 • 21.5.2018 at 10:52
  Permalink

  Ajo-opetuksen määrä vähenee… Hienoa, eikö liikenne ole jo muutenkin törppöjä täynnä, miksi niiden määrää pitää tieten tahtoen vielä lisätä?

  Reply
 • 26.5.2018 at 22:05
  Permalink

  Hmmm…. Luulisi, että ajokortin saaminen 18-vuoden iässä olisi sellainen kiimake, ettei tarvitse ”pakottaa”!?!?!?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.