EU-ministerivaliokunta linjasi alustavia näkemyksiään EU:n rahoituskehyksestä- Kummallinen yksityiskohta löytyy maataloudesta…

EU-ministerivaliokunta on tänään linjannut Suomen kantaa EU:n rahoituskehyksestä vuosille 2021-2027. Suomi on pyrkinyt vaikuttamaan komission suunnitelmiin ja on ministerivaliokunnan mukaan onnistunut ennakkovaikuttamistavoitteissaan. Komissio nimittäin lupaa lisärahoitusta mm. tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopolitiikkaan.

Komissio kuitenkin esittää leikkauksia sekä maatalous- että koheesiopolitiikan rahoitukseen. Näiltä osin Suomi on tavoitteineen vielä puolimatkassa ja ”tulee rahoituskehysneuvotteluissa korostamaan näiden politiikka-alojen kansallista merkitystä”.

Ministerivaliokunnan tiedote kuitenkin sisälsi yhden varsin erikoisesti tulkitun kohdan:

”Vaikka komission ehdotuksessa maatalouden rahoitusta vähennetään, komissio on valmis panostamaan edelleen ruoan tuotannon tulevaisuuteen merkittävästi. Tämä on signaali jatkuvuudesta maanviljelijöille, sekä koko toimintaympäristölle erityisesti investointien jatkumisen kannalta. Komission esittämä leikkaus maatalousotsakkeeseen sisällä kohdistuisi suhteessa enemmän maaseudun kehittämisrahoitukseen, mikä ei ole Suomen edun mukaista.”

Suomen EU-ministerivaliokunta on siis vetänyt johtopäätöksen, että maatalouden rahoituksen vähentäminen on ”signaali jatkuvuudesta maanviljelijöille”.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

5 thoughts on “EU-ministerivaliokunta linjasi alustavia näkemyksiään EU:n rahoituskehyksestä- Kummallinen yksityiskohta löytyy maataloudesta…

 • 8.5.2018 at 21:20
  Permalink

  Komissio ei korvaansa lotkauta Suomen vaikutus yrityksille. Komissio haluaa ainoastaan Suomalaisten rahat, mineraalivarannot, metsät ja pohjavedet.
  Eu ero. oma kansallinen valuutta Markka, jota oma kansallinen pankki luo ja säätelee olisi parasta mitä suomalainen voi toivoa. Samalla tietenkin elintasosiirtolaisten heittäminen niskaperse otteella ruotsiin kostoksi Thomas Wassbergin sadasosa sekunnista.

  Reply
 • 9.5.2018 at 01:54
  Permalink

  Tulevaisuus on nykyisellään täysin auki. Voi tulla historian karmein ja tuhoisin islamoviherstalinistinen totalitaria tai logiikkaan järkeen ja ihmisyyteen perustuva tietoyhteiskunta ennenkokemattomalla hyvinvoinnilla.

  On ihmisten oma valinta lopulta. Jos viherstallareita, demarikommareita tai eurokommunistista kokoomusta äänestää niin saa sen mitä ansaitsee – euvostoliitto-helvetti-kalifaatin.

  Reply
 • 9.5.2018 at 05:43
  Permalink

  Maatalous rypee jo entuudestaan pohjamudissa.Kannattavuus kerroin oli 0,26 eli erittäin heikko. Kun kertoin on 1 kokonais tuotto riittää kattamaan kustannukset, mutta ei tuo voittoa.
  Kun mitta tulee täyteen tai rahat loppuu, niin toiminta loppuu. Huoltovarmuus heikkenee kiihtyvin askelin.
  Ruoka tuodaan ulkomailta,kiinalaista muovi riisiä, etelä amerikkalaist hormoni nautaa, joka onkin vanhaa hevosta jne. Kun satamat ja lentokentät sulkeutuvat, loppuu kaupasta ruoka parissa päivässä.

  Mikä muu ammatti on yhtä tärkeä, kuin maatalous? Tuottaako räppärit muuta kuin hengen ravinto? Miten it teknologia saa vatsat täyteen?
  Suomen vähiten arvostettu ammattiryhmä on hiljalleen katoamassa. Ei kestä kiittää.

  Reply
 • 9.5.2018 at 20:07
  Permalink

  Lopettakovat koko maatalouden sillä onhan maailmassa ja Euroopassa kärpäsiä syötäväksi. Maatalouden määrärahoja suunnataan mulliturpien tuomiseen maakuntiin ”elähdyttämään” elämää elähdyttävällä käytöksellään. Neekerit tappavat liiat valkonaamat pois, joten ruokaakaan ei tarvita entisiä määriä, vaan maailma pelastuu, koska valkoisen heteron miehen pieru on se vaarallisin ”ympäristömyrkky”. Kun tuo prosedyyri saadaan toteutettua siitä on seurauksena uusi pikku -jääkausi, joka mahdollistaa taas Isossa-Britannian pääkaupungissa Lontoossa olevan Thamesin luistelumahdollisuudet.

  Reply
 • 10.5.2018 at 08:46
  Permalink

  No, maanviljelijat itse aikoinaan halusivat että mennään EU:hun. Ilman KEPU:n ääniä sinne ei oltaisi menty. Saavat ihan itse kiittää itseään.

  Jos mietitään noita maaseutuskuntia joiden päättävissä elimissä maanviljelijät ovat, niin poikkeuksetta kaikki kunnat ovat taloudellisesti kuralla. Se ei ole ihme kun katsoo miten huonosti viljelijät osaavat tilojensakkaan taloutta hoitaa. Vanha sanonta ”Tilaa jää pitämään tyhmin tai laiskin poika” pitää monella tilalla ja monesssa kunnassa paikkansa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.