Puolustusministeri Niinistö Washintoniin- Tarkoituksena allekirjoittaa ”kolmenvälinen aiejulistus”

Puolustusministeri Jussi Niinistö matkustaa Washingtoniin 7.-10.5.2018. Washingtonissa Niinistön on määrä tavata Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis ja Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist. Ministerit keskustelevat yleisestä turvallisuuspoliittisesta tilanteesta, transatlanttisista suhteista sekä maiden välisen puolustusyhteistyön ajankohtaisista asioista.

Washingtonissa puolustusministereiden on tarkoitus allekirjoittaa kolmenvälinen aiejulistus (Statement of Intent, SOI). Puolustusministeriön mukaan ”Suomen ja Ruotsin kahdenväliset puolustussuhteet Yhdysvaltojen kanssa ovat hyötyneet vuonna 2016 laadituista vastaavanlaisista aiejulistuksista ja samaa mallia halutaan jatkossa soveltaa myös kolmenväliseen puolustusyhteistyöhön.”

”Kolmenvälinen SOI täydentää ja kokoaa yhteen aikaisemmin sovittuja asiakokonaisuuksia; yhteistyön avulla voidaan esimerkiksi varmistaa, ettei synny päällekkäisyyksiä tai kilpailutilanteita kansainvälisessä harjoitus- ja muussa koulutustoiminnassa. Suomen ja Ruotsin puolustusministerit ovat informoineet parlamentteja asiasta 19.4.2018.”, toteaa puolustusministeriö tiedotteessaan.

Tiistaina 8.5. puolustusministeri Niinistö pitää puheen Atlantic Councilin seminaarissa. Puheen teemana on Itämeren turvallisuustilanne sekä transatlanttiset suhteet.

Lähde: Puolustusministeriö

10 thoughts on “Puolustusministeri Niinistö Washintoniin- Tarkoituksena allekirjoittaa ”kolmenvälinen aiejulistus”

 • 7.5.2018 at 20:12
  Permalink

  Kiva juttu Niinistö. Menepäs nyt itse kipin kapin kuolemaan itse ja tule kuolleena sinkkiarkussa takaisin. ”Siitä tulee parempi mieli!”

  Reply
 • 7.5.2018 at 20:17
  Permalink

  Kansasta ylivoimaisesti suurin osa on natoa vastaan kannatuksen ollessa vain 15%. Myös kansanedustajista valtaosa on natoa vastaan. Niinistö kumppaneineen jatkaa Stubbin linjalla ja solmii sopimuksia suoraan Yhdysvaltojen kanssa NATOn ollessa poissuljettu vaihtoehto. Kuinka voi olla, että muutama suljettujen ovien takana istuva henkilö voi solmia kansanvastaisia sopimuksia? Tässä yritetään uittaa askel kerrallaan Suomi natoon. Samoin tehtiin isäntämaa sopimuksen kanssa. Perustuslakia rikotaan räikeästi, mutta kukaan ei tee asialle mitään. Edellinen ja nykyinen hallitus toimivat omien henkilökohtaisten intressiensä ajamana.

  Reply
 • 7.5.2018 at 20:45
  Permalink

  Miksi näitä ääliöitä äänestetään? Äänestyskäyttäytymisen mukaisesti valtaenemmistö haluaa Suomen Natoon..

  Reply
  • 7.5.2018 at 21:24
   Permalink

   On vaikuttanut siltä että näitä samanlaisia natottajia on persut aika pullollaan, Jussi H-a:sta ydinpiiriin ja laajemmalle.
   Matut ja ruotsinkieli ovat heidän 1:kkös, 2, ja 3:nnet prioriteetit. Pikkuasiat sitten 4-5:lla sijalla.
   EU:sta ja eurosta eroamisesta rummuttaminen on vaisua ja juurikin nämä asteittaiset aseelliset riippuvuussuhteet ovat olleet ikäänkuin ”business as usual” niin ennen uuvattiutta kuin sen jälkeenkin.

   Reply
  • 8.5.2018 at 10:56
   Permalink

   No ei helvetissä! Suomalaiset vastustaa Natoa ja siitä pitää tehdä kansanäänestys. Naton jäsenenä olisimme tuhon tiellä. Jenkit on kaiken pahan alku mitä tulee Lähi-idän sotiin. Joo, sanokaa nyt sitten kommariksi tai puniksi kun en kannata Natoa. Nato on pelkkä pankkiirien organisaatio eikä sillä ole tarkoitus auttaa ketään.

   Reply
 • 7.5.2018 at 20:55
  Permalink

  Ihan hyvä. Saadaan maailman mahtavin kansakunta (enkä nyt tarkoita Ruotsia) entistä tiiviimmin aseveljeksi Venäjän tulevan hyökkäyksen varalta.

  Reply
 • 7.5.2018 at 22:10
  Permalink

  Kuinkas se menikään?
  -Liikekannallle pano näyttää olevan totta. Divisioonia muodostetaan jo.
  Oikeus on aina seurannut voittajan miekkaa. Meidän täytyy asettua puolelle tai toiselle. Valintaa tuskin tarvitsee epäillä. Tilanne on toinen kuin viime kerralla. Emme me tule takaperin…

  Niinpä.
  Ei taida Jumala enää varjella Suomen herroja lyömästä päätään Karjalan mäntyyn.

  Reply
 • 8.5.2018 at 01:59
  Permalink

  Aina on olemassa se vähemmistö joka uskoo itse paholaisen olevan maailmaa pelastava arkkienkeli Mikael.
  Myy sitten sielunsa saatanalle että kokisi hetkellistä turvaa (omilta) demoneilta.

  Reply
 • 8.5.2018 at 08:02
  Permalink

  Jahan. Nyt sitten Venäjä tulee ja valtaa Suomen etelä-rannikon. Venäjä sanoi jo että jos Suomi alkaa veljeilemään NATO:n kanssa niin Suomi ei ole puolueeton maa. Ja että he valtaavat Suomen Kotkasta Turkuun. Eli kaikki etelärannikon satamat.

  Suomalaiset eivät ymmärrä että Venäläiset ovat valmistautuneet ydinsotaan jo kuukauden verran, ja että heillä on suuri miehitys ahvenanmaalla sekä Kaliningradissa. Ja ne takaavat että Ruotsi tai NATO-joukot eivät ole lähelläkään auttamassa Suomea. Muistammehan että NATO-maista se on se Italia jonka on tarkoitus auttaa Suomea maan rajojen valvonnassa.

  Jussi Niisitö on tehnyt kaikkensa tuhotakseen maan nimeltä Suomi. Ja nyt sitten Venäjä rankaisee.

  Reply
  • 10.5.2018 at 09:20
   Permalink

   Korjataapa hieman, kyllä se on koko tämä kautta aikain paskin hallitus, joka on koittanut, ja osassa päätöksissään jopa onnistunut tuhoamaan tämän maan, ei yksistään tuo sotahullu smurffi. Vaan edelleen ihmetyttää, mitä puolustettavaa Suomessa on, kuin smurffien sotahullullakin noin kova hinku natoon? Itssenäisyyttäkään ei ole puolustettavaksi, ei omaa rahaa, ja kielikin vaihtuu kohta ählämi kieleksi, hipiän väritystä unohtamatta.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.