Sisäministeriö: Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio saatetaan pidättää virastaan

Sisäministeriössä on käynnissä hallinnollinen prosessi Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä. Aapiolle on varattu mahdollisuus tulla kuulluksi kahden viikon sisällä, minkä jälkeen sisäministeriö tekee päätöksen.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti 2.5.2018 syytteet Helsingin poliisilaitoksen päällikkö Lasse Aapiota vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta hänen toimistaan vuosina 2012 ja 2013 Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä. Syytteet nostettiin myös entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Aapion nimi nousi ylös myöskin, termin varsinaisessa merkityksessä ”huumepoliisi” Jari Aarnion oikeudenkäynnissä.

Lähde: Sisäministeriö

8 thoughts on “Sisäministeriö: Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio saatetaan pidättää virastaan

 • 5.5.2018 at 08:52
  Permalink

  Tulipa mieleen pari asiaa.
  a) Kokoomus haluaa vaihtaa suvakkipoliisilaitoksen päälliköksi Taposen?
  b) Eikö siis Lasse Aapiota saatu rasvattua poliittisesti tiettyyn suuntaan?

  Reply
  • 5.5.2018 at 09:44
   Permalink

   Taponen on sopivasti vietävissä oleva marionetti. Ilman omia aivoja oleva pellehermaani jonka lausunnot ”viitissä” ovat sitä luokkaa että jopa pahimmat suvakkiakat jäävät toiseksi. Taitaa vielä olla toisen ruotsinkieleisen poliisimiehen, seksuaalisesti miespuolisiin suuntautuneen ja nuorista afrikkalaispojista tykkäävän hengenheimolaisen aateveljiä.Myös samat mieltymykset nuoriin tummahipiäisiin poikiin saattavat olla taustalla. Ainakin on puolustanut raivokkaasti matujen ja varsinkin nuorten matumiesten turvapaikkaoikeuksia. Turvapaikkahakija naisista ei taida niinkään välittää.

   Reply
 • 5.5.2018 at 09:39
  Permalink

  Alkaa olla poliisi- ja oikeuslaitoksemme puhdistettu.. oikeusvaltioko? Jokainen tehköön johtopäätöksensä..

  Reply
 • 5.5.2018 at 13:01
  Permalink

  Höpsis, nämä muutamat puhdistukset ovat jäävuorenhuipun hiutale ja tehty silmänlumeeksi olemattomilla perusteilla(vrt.Nissinen)se mitä pahaa oikeasti on tehnyt,,ei koskaan kerrota.Esim.Mikko Niskasaaren Blogi on loistava paikka lukea oikeasta viranomaisten korruptiosta.Myös omakohtaiseen kokemukseen vedoten,väitän että Suomessa on ns.viranomaisten laittomantoiminnan suojelujärjestelmä.

  Reply
 • 6.5.2018 at 09:02
  Permalink

  Helsingin poliisipäällikkö olisi syytä vangita – niinhän myös syöpää sairastavat toisinajattelijat vangitaan Suomessa. Miksi tässä tehtäisiin poikkeus. Rekisterivuoto on kerta kaikkiaan tukittava. Ja tehokkain keino on vangita koko poliisijohto ja myös poliisin tietojenkäsittelystä vastaava johtaja.

  Reply
 • 6.5.2018 at 09:14
  Permalink

  Poliisi valehtelee aina

  Oletteko koskaan nähneet poliisin pahoittelevan töppäilyään?
  En ole minäkään.

  Rikoskomisario Heikki Sandberg on päättänyt estää esitutkinnan helsinkiläisten syyttäjien osuudesta todisteiden väärentämiseen. Koska ainakin kihlakunnansyyttäjät Juha-Mikko Hämäläinen ja Kimmo A. Virtanen todistetusti ovat käyttäneet väärennetyiksi tietämiään todisteita, koska väärennösten käyttäminen on rikos siinä kuin väärennösten valmistaminenkin, oli odotettavissa että Sandberg estää rikosten tutkinnan.

  Ennakoin tätä jo 13.9.2017 nettiartikkelissani ”Poliisin terrorin alla”.

  Juuri näin toimii poliisien ja syyttäjien toisilleen takaama syytesuoja, ja todisteiden ynnä muiden asiakirjojen väärentäminen tunnetusti on valtakunnansyyttäjänviraston erityisessä suojeluksessa. Sitä on suosinut muun muassa määräaikaisena valtakunnansyyttäjänä nyt toimiva Raija Toiviainen.
  En kuitenkaan vielä kerro, mitä perusteluja Sandberg on päätökseensä runoillut. En tiedä niitä, en nimittäin ole saanut päätöstä.

  Poliisihallitukselta sain jo hyvän aikaa sitten tiedon, että Sandberg on päättänyt painaa syyttäjien rikokset villaisella. Odottelin, milloin herra rikoskomisario suvaitsee lähettää päätöksen. Juttu kun minua hieman sivuaa. Satun olemaan asianomistaja.

  Viime perjantaina kyllästyin, ja lähetin Sandbergille sähköpostin, vaatien päätöksen välitöntä toimittamista. Mukaan laitoin paperipostin ja sähköpostin osoitteet.
  Sandberg vastasi näin (korostus MN):

  ”Hei!
  Asiakirjatilauksenne on tänään otettu vastaan. Aikaisemmin sama teille lähetetty päätös palautui takaisin antamastanne Museokadun osoitteesta. Hyvä kun nyt saimme oikean postiosoitteen.
  T. Heikki Sandberg ”

  Herra Sandberg siis suvaitsee väittää minun varustaneen rikosilmoitukseni kohta kymmenen vuotta vanhalla osoitteella. Miksiköhän minä sellaista olisin tehnyt? Tietenkin rikosilmoituksessa on oikea osoite. Sekä paperiselle että sähköiselle postille. Kuten Sandberg erinomaisen hyvin tietää.

  Rikoskomisario Heikki Sandberg siis valehtelee.
  Minkä tahansa muun ammattikunnan edustaja olisi vastannut tyyliin:
  ”Pahoittelut! Olemme vahingossa lähettäneet asiakirjan väärään osoitteeseen.”
  Ei poliisi. Ei koskaan.
  Kun poliisi töppää, kansalainen valehdellaan syylliseksi.
  Aina. Automaattisesti.

  Heikki Sandberg ei välttämättä ole uhrannut asialle ajatustakaan. Todettuaan lähettäneensä paperit väärään osoitteeseen, hän ehkä on automaattisesti päättänyt ”se itse antoi meille väärän osoitteen”.
  Tällainen valehtelu on poliiseilla selkäytimessä.

  Tässä kuten muutoinkaan poliisia ei vähääkään kiinnosta mikä on totta. Poliisia kiinnostaa vain, ettei poliisi koskaan tee vähäisintäkään virhettä, töppää, tunaroi.

  Kun poliisi kuitenkin töppää, tunaroi ja tekee rikoksia, syyllinen on aina joku muu, tai sitten töppäys, tunarointi, rikos valehdellaan koskaan tapahtumattomaksi.
  Aina. Automaattisesti.

  Tähän pakkomielteiseen valehteluun perustuu osaltaan harhakäsitys nuhteettomasta poliisista. Valehtelu ei siis ole pelkkää luonnevikaisuutta, vaan sillä on poliittinen tavoite ja tarkoitus.

  On vielä toinenkin mahdollisuus. Ehkä rikoskomisario Heikki Sandberg lähetti päätöksensä aivan harkitusti ja tahallaan väärään osoitteeseen.

  Tätä tukee se, että oikean osoitteen hän olisi saanut vaivatta, suoraan rikosilmoituksesta. Väärän osoitteen sepittämiseen hän on joutunut näkemään ylimääräistä vaivaa ja kuluttamaan ylimääräistä aikaa.
  Heikki Sandberg on tiennyt, että päätöksensä estää väärentäjien rikosten tutkinta tulee korkealla todennäköisyydellä johtamaan vastatoimiin. Hän on ehkä halunnut pelata aikaa lähettämällä paperit väärään osoitteeseen.

  Tyhmää, mutta tyhmyys on poliisissa suosittu ominaisuus ja epärehellisyys elinehto.

  Tästä nouseva pääkysymys kuuluu: kun poliisi valehtelee näin pienissäkin asioissa, joissa valehtelulla ei voita mitään, miksi pitäisi uskoa sen puhuvan totta todella tärkeissä kymyksissä?

  http://www.mikkoniskasaari.fi/node/254

  Reply
 • 6.5.2018 at 09:30
  Permalink

  Eikös nää konnat pidä laittaa lukkojen taa etteivät vaan karkaa tai muuten vaikeuta tutkintaa…… Vertaa ILJA!!!!!!, jonka ei todellakaan tarvis olla lukkojen takana.!

  Reply
 • 6.5.2018 at 22:12
  Permalink

  Poliisi jahtaa hullunlailla vihapuhujia ja muita vääryyksiä ajattelevia ja omassa virkakunta on täynnänsä kaikenmaailman jehua ja kummisetää, unohtamatta tietenkään kommunistista anarkisti -siipeä.
  Yhtä korruptoitunut ja ryvettynyt oikeuslaitos ja nk. ”sisäinen tutkinta” toteaa syylliset syyttömiksi ja kaiken ”aiheettoman” ajojahdin olleen kansallismielisten syytä ja masinoimaa erittäin haitallista ja yhteisövastaista toimintaa.
  Suomen poliisi pitäisi erottaa kokonaan ja perustaa aivan uusi puhtaista jauhoista, jos tästä maasta sellaisia ”jauhoja” edes enää löytää. Paras paikka etsiä on vankila, koska näinä orwellilaisina aikoina ”totuuden puhuminen on vallankumouksellinen teko, sillä nyt on valhe vallalla” ja oikeus on vääryyttä sekä niin muodoin vääryys on oikeutta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.